Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Akademia

PALETA SMAKÓW

P1 Burrata z pomidorami malinowymi I pesto bazyliowym 67.00 P2 Szyjki rakowe w sosie śmietanowym Z concasse pomidorowym 72.00 P4 Zupa cebulowa z grzanką Z serem Bursztyn 41.00 P5 Gołąbki z kaszą i grzybami leśnymi W sosie grzybowym 52.00 P6 Sum ze szpinakiem Puree ziemniaczanym i sosem grzybowym 94.00 P7 Konfitowana noga gęsi z sosem różanym Modrą kapustą i kopytkami 125.00

Przystawki

1 Tatar z pomidorów Z kaparami i szalotką 53.00 2 Śledź Z czerwoną cebula, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem 51.00 3 Carpaccio wołowe Na musie truflowym z kaparami 77.00 4 Tatar z wołowiny Z cebulą, ogórkiem i grzybami 64.00 5 Sałata z pieczonym kozim serem Awokado i owocami 64.00 7 Kawior Antonius Siberian 5* (30g) Z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną 385.00 8 Kawior Antonius Siberian 5* (50g) Z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną 585.00

Zupy

10 Zupa krem z białych warzyw Z oliwą truflową 37.00 11 Żurek z jajkiem I białą kiełbasą 42.00 12 Domowy rosół Z makaronem przepiórczym 32.00

Dania główne

14 Risotto truflowe W serze Bursztyn 75.00 15 Łosoś Nori Z domowym sosem teryiaki i majonezem wasabi 92.00 16 Pierogi z cielęciną Z okrasą z boczku 64.00 17 Pierogi z wędzonym twarogiem I ziemniakami i okrasą z cebuli 57.00 18 De Volaille z kurczaka kukurydzianego Z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 72.00 22 Królik w sosie warzywnym Z kopytkami i zasmażaną młoda kapustą 83.00

Desery

30 Sernik Akademia Sernik Akademia 37.00 31 Tarta śliwkowa Tarta śliwkowa 35.00 32 Szarlotka Na ciepło 39.00 33 Selekcja serów francuskich Z domową konfiturą i owocami 64.00