Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Fusion

Akademia

Weekend z Polską Kuchnią

Dostępne od piątku od godz. 16:00 do niedzieli

W1 Zupa zacierkowa Zupa zacierkowa 18.00 W2 Ozorki wieprzowe w galarecie Ozorki wieprzowe w galarecie 24.00 W3 Strogonoff Strogonoff 39.00 W4 Kotlety z jajek Z sosem pieczarkowym z ziemniakami z wody 33.00 W5 Sandacz w sosie porowym Z puree chrzanowym i surówką z kiszonych ogórków 46.00 W6 Kurczak Devolay Z zasmażoną marchewką i groszkiem oraz puree ziemniaczanym 41.00 W7 Polędwiczki wieprzowe Z opiekanymi ziemniakami i zasmażoną kiszoną kapustą 42.00 W8 Placki z jabłkami Z cukrem pudrem 17.00

Paleta Smaków - Menu Wegetariańskie

P1 Carpaccio z buraków Na winegret miodowym z pudrem sera gorgonzola 28.00 P2 Tatar z pomidorów Z marynatami i olejem rzepakowym 35.00 P3 Naleśniki z julienne warzywnym Naleśniki z julienne warzywnym 35.00 P4 Tarta z koziego sera Szpinaku i konfitury cebulowej 36.00 P5 Krem z dyni Na mleku kokosowym 19.00 P6 Kopytka w sosie truflowym Z parmezanem 36.00 P7 Gołąbki w sosie pomidorowym Z kaszą jęczmienną i grilowanymi warzywami 38.00 P8 Risotto z grzybami i parmezanem Risotto z grzybami i parmezanem 39.00

Przystawka

1 Cynaderki cielęce Z czosnkiem i natką pietruszki 24.00 2 Wątróbka drobiowa Z jabłkowym chutney i sosem malinowym 35.00 3 Śledź Matias w śmietanie Podany z pieczonym ziemniakiem 28.00 4 Tradycyjne nóżki wieprzowo - wołowe Z musem chrzanowym 29.00 5 Wybór wędlin z Podlasia Z domowymi konfiturami 38.00 6 Rukola z rostbefem, Płatkami parmezanu i grzankami 39.00 7 Carpaccio wołowe Na musie truflowym z kaparami 45.00 8 Wędzony węgorz mazurski Z chipsami z batata 42.00 9 Krewetki w panko Z sosem sezamowym 39.00 10 Tatar z podwędzanej wołowiny Z cebulą, ogórkiem i grzybami 41.00

Zupy

13 Rosół z kapłona Z lanymi kluskami 18.00 14 Flaki tradycyjne Flaki tradycyjne 24.00

Dania główne

20 Sznycel cielęcy Z jajkiem sadzonym i sałatką ziemniaczaną 56.00 21 Policzki ze świni puławskiej Z puree chrzanowym i karmelizowanym burakiem 47.00 22 Noga gęsi z Podlasia z sosem różano - pigwowym Z modrą kapustą i kluskami śląskimi 59.00 23 Sum z pieca Z grzybami i puree ziemniaczanym 51.00 23a Skrei z makaronem soba W sosie limonkowo - kafirowym 69.00 24 Tagliolini aglio oglio z owocami morza Tagliolini aglio oglio z owocami morza 44.00 25 Królik z domowymi kopytkami I kapustą zasmażaną 53.00 26 Stek z polędwicy wołowej w sosie pieprzowym Z sałatką z jabłka i korniszona oraz zapiekanką ziemniaczaną 89.00

Desery

30 Sernik Akademii Sernik Akademii 23.00 31 Tarta z owocami Tarta z owocami 19.00 32 Mille - feuille Mille - feuille 24.00 33 Tort czekoladowy z pralinami Tort czekoladowy z pralinami 29.00 34 Ser Pijana koza Z jadalną ziemią 28.00 35 Selekcja serów zagrodowych Kozi dymek, blue frontiera, emilgrana, kozia babka 36.00