Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Fusion

Akademia

Klasyczne popołudnia w Akademii

DOSTĘPNE od Poniedziałku do Piątku w godzinach 12.00 - 16.00
Dumni z tradycyjnej kuchni polskiej mamy przyjemność przygotować dla Państwa klasyczne dania na codzień.

K1 Klasyczne popołudnie - Poniedziałek Zupa dnia i Kotlet mielony z ziemniakami z wody i sałatką z buraka 39.00 K2 Klasyczne popołudnie - Wtorek Zupa dnia i Placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowo – wołowym 39.00 K3 Klasyczne popołudnie - Środa Zupa dnia i Kotlet Devolay z puree ziemniaczanym i sałatką colesław 39.00 K4 Klasyczne popołudnie - Czwartek Zupa dnia i Baby chicken z sałatą i ziemniakami z wody 39.00 K5 Klasyczne popołudnie - Piątek Zupa dnia i Sandacz owijany w boczku z sosem grzybowym i ryżem 39.00

Weekend z Polską Kuchnią

Od piątku od godziny 16.30 do niedzieli

W1 Zupa kurkowa Z młodym koprem 19.00 W2 Gołąbki w sosie kurkowym I ziemniakami z wody 39.00 W3 Udko kurczaka Z zasmażaną marchewką i puree 36.00 W4 Policzki wieprzowe w sosie własnym Z puree chrzanowym i mizerią 39.00 W5 Filet z pstrąga z masłem ziołowym Ziemniakami z wody i surówką z czerwonej kapusty 38.00 W6 Mostek cielęcy z sosem pieczarkowym Kopytkami i surówką z kiszonej kapusty 48.00

Paleta Smaków - Menu Wegetariańskie

P1 Carpaccio z buraków Na winegret miodowym z pudrem sera gorgonzola 28.00 P2 Tatar z pomidorów Z marynatami i olejem rzepakowym 35.00 P3 Chłodnik litewski Chłodnik litewski 19.00 P4 Szparagi z jajkiem poche I sosem holenderskim 27.00 P5 Sałata z awokado, granatem I zapiekanym kozim serem w migdałach 38.00 P6 Risotto ze szparagami i parmezanem Risotto ze szparagami i parmezanem 33.00

Przystawka

1 Cynaderki cielęce Z czosnkiem i natką pietruszki 24.00 2 Wątróbka drobiowa Z jabłkowym chutney i sosem malinowym 35.00 3 Śledź Matias w śmietanie Podany z pieczonym ziemniakiem 28.00 4 Tradycyjne nóżki wieprzowo - wołowe Z musem chrzanowym 29.00 5 Wybór wędlin z Podlasia Z domowymi konfiturami 38.00 6 Tagliatelle ze szparagów z mazurskimi ślimakami Tagliatelle ze szparagów z mazurskimi ślimakami 35.00 7 Carpaccio wołowe Na musie truflowym z kaparami 45.00 8 Wędzony węgorz mazurski Z chipsami z batata 42.00 9 Krewetki w tempurze z sosem sezamowym Krewetki w tempurze z sosem sezamowym 39.00 10 Tatar z podwędzanej wołowiny Z cebulą, ogórkiem i grzybami 41.00

Zupy

13 Rosół z kapłona Z lanymi kluskami 18.00 15 Krem z buraka Z pieczoną papryką i kozim serem 21.00

Dania główne

20 Tradycyjny schabowy ze świni złotnickiej Z jajkiem sadzonym i sałatką ziemniaczaną 39.00 21 Pierś kaczki w sosie agrestowym Z rabarbarem i puree z rokitnika 57.00 22 Biodrówka jagnięca z sosem truflowym, Kopytkami i spaghetti z cukinii 59.00 23 Sum z pieca Z grzybami i puree ziemniaczanym 51.00 24 Tagliolini aglio oglio z owocami morza Tagliolini aglio oglio z owocami morza 44.00 25 Królik z domowymi kopytkami I kapustą zasmażaną 53.00 26 Stek z polędwicy wołowej w sosie pieprzowym Z sałatką z jabłka i korniszona oraz zapiekanką ziemniaczaną 89.00 27 Halibut z sosem z rokitnika, Risotto cytrynowym i koprem włoskim 87.00

Desery

30 Sernik Akademii Sernik Akademii 23.00 31 Tarta z owocami Tarta z owocami 19.00 32 Mille - feuille Mille - feuille 24.00 33 Tort czekoladowy z pralinami Tort czekoladowy z pralinami 29.00 34 Ser Pijana koza Z jadalną ziemią 28.00 35 Selekcja serów zagrodowych Kozi dymek, blue frontiera, emilgrana, kozia babka 36.00