Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Fusion

Akademia

Weekend z Polską Kuchnią

Dostępne od piątku od godz. 16:00 do niedzieli

W1 Kapuśniak na wędzonce Kapuśniak na wędzonce 18.00 W2 Ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym Z sałatką z kiszonych ogórków 29.00 W3 Pielmieni w emulsji maślanej Pielmieni w emulsji maślanej 33.00 W4 Kotlety rybne w sosie szczawiowym Z ryżem i karmelizowaną marchewką 39.00 W5 Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym Z puree ziemniaczanym, surówka z marchewki i chrzanu 38.00 W6 Bitki wołowe w sosie z suszonych grzybów Z kaszą jęczmienną i buraczkami 46.00 W7 Kluski śląskie Z gulaszem wieprzowo - wołowym 39.00 W8 Pierożki z serem na słodko Pierożki z serem na słodko 19.00

Paleta Smaków - Menu Wegetariańskie

P1 Carpaccio z buraków Na winegret miodowym z pudrem sera gorgonzola 28.00 P2 Tatar z pomidorów Z marynatami i olejem rzepakowym 35.00 P3 Naleśniki z julienne warzywnym Naleśniki z julienne warzywnym 35.00 P4 Tarta z koziego sera Szpinaku i konfitury cebulowej 36.00 P5 Krem z dyni Na mleku kokosowym 19.00 P6 Kopytka w sosie truflowym Z parmezanem 36.00 P7 Gołąbki w sosie pomidorowym Z kaszą jęczmienną i grilowanymi warzywami 38.00 P8 Risotto z grzybami i parmezanem Risotto z grzybami i parmezanem 39.00

Przystawka

2 Sałata z wątróbką drobiową W sosie balsamicznym 35.00 4 Krewetki w tempurze Z sosem Goma 38.00 5 Tatar z regionalnej wołowiny z cebulą Kwaśnym ogórkiem i grzybami 34.00 6 Tatar z łososia Z sosem miodowo-musztardowym 36.00 7 Carpaccio wołowe Na musie truflowym z rukolą i kaparami 39.00 8 Sałata z przegrzebkami, Marynowanymi pomidorami i cytrusami 41.00

Zupy

18 Domowy rosół z makaronem I kawałkami kurczaka 16.00 19 Zupa ogórkowa zabielana Zupa ogórkowa zabielana 17.00

Dania główne

43 Udo z kaczki confit Z imbirowym gratin i musem z modrej kapusty 57.00 44 Sum z pieca Z sosem grzybowym i puree ziemniaczanym 51.00 45 Tagliolini aglio oglio z owocami morza Tagliolini aglio oglio z owocami morza 41.00 46 Risotto z borowikami I płatkami parmezanu 39.00 48 Królik z domowymi kopytkami I młodą kapustą 46.00 54 Stek z polędwicy wołowej w sosie pieprzowym Z sałatką z jabłka i korniszona oraz frytkami 89.00 55 Łosoś nori w sosie teriyaki Z ziemniakiem aromatyzowanym sezamem 49.00

Desery

65 Sernik Akademii Sernik Akademii 19.00 66 Tarta z owocami Tarta z owocami 19.00