Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Akademia

PALETA SMAKÓW

P1 Wędzony węgorz na blinach gryczanych Z kwaśną śmietaną i kawiorem keta 79.00 P2 Ozorki w galarecie Z piklami i chrzane 54.00 P3 Burrata z pomidorami malinowymi I pesto z czosnku niedźwiedziego 67.00 P4 Barszcz biały Z jajkiem i białą kiełbasą 39.00 P5 Pieczeń cielęca W sosie własnym z kopytkami i fasolką szparagową 97.00 P6 Sandacz po polsku Z sosem jajecznym, zielonymi warzywami i puree ziemniaczanym 93.00 P7 Risotto z zielonym groszkiem i czosnkiem niedźwiedzim W serze dojrzewającym 79.00 P8 Mazurek kajmakowy Mazurek kajmakowy 39.00

Przystawki

1 Tatar z pomidorów Z kaparami i szalotką 53.00 2 Śledź Z czerwoną cebula, kwaśną śmietaną i pieczonym ziemniakiem 51.00 3 Carpaccio wołowe Na musie truflowym z kaparami 77.00 4 Tatar z wołowiny Z cebulą, ogórkiem i grzybami 64.00 5 Sałata z pieczonym kozim serem Awokado i owocami 64.00 7 Kawior Antonius Siberian 5* (30g) Z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną 385.00 8 Kawior Antonius Siberian 5* (50g) Z blinami gryczanymi i kwaśną śmietaną 585.00

Zupy

10 Zupa krem z białych warzyw Z oliwą truflową 37.00 11 Zupa botwinkowa Z kwaśna śmietaną 37.00 12 Domowy rosół Z makaronem przepiórczym 32.00

Dania główne

14 Pierogi z wędzonym twarogiem I pieczonymi ziemniakami oraz okrasą z cebuli 59.00 15 Łosoś Nori Z domowym sosem teryiaki i majonezem wasabi 92.00 16 Pierogi z cielęciną Z okrasą z boczku 69.00 17 Noga z kaczki Z kluskami śląskimi, modrą kapustą i sosem korzennym 94.00 18 De Volaille z kurczaka kukurydzianego Z purée ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 72.00 19 Tagliatelle w bisque homarowym Z owocami morza 92.00 22 Królik w sosie warzywnym Z kopytkami i zasmażaną młoda kapustą 83.00

Desery

30 Sernik Akademia Sernik Akademia 37.00 31 Tarta cytrynowa Z bezą 38.00 32 Tiramisu Tiramisu 39.00 33 Selekcja serów francuskich Z domową konfiturą i owocami 64.00