Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Libańska

Amar Beirut

Zestaw specjalny

C1 Zestaw dla 4 osób MEZZA NA ZIMNO:  - Halloumi Quinoa Kale Salad – ser halloumi, czerwona i biała quinoa, jarmuż, orzechy włoskie, granat, sos balsamiczny. - Fattouch – sałata rzymska, pomidor, ogórek, rzodkiewka, rukola, liście mięty, zielone liście tymianku, portulaka, chrupiący chleb. Dressing z melasy granatu, cytryny i oliwy z oliwek. - Hummus – pasta z ciecierzycy i tahini, oliwa z oliwek. - Tahini Fish – grillowana ryba, tahini, smażona cebula, chrupiąca pita. - Chanklish – suszony ser, pomidor, pietruszka i oliwa z oliwek.  - Moutabal Batenjen – pieczony bakłażan z tahini i oliwą z oliwek. FORN libański chleb z pieca: - Hot Pita – świeża pita Libańska. - Mini Cheese Manouche – mini chlebek z manouche z serem.  - Mini Zaatar Manouche – mini zaatar manouche.MEZZA NA CIEPŁO:  - Falafel – falafel, sos tahini i warzywa sezonowe. - Batata Harra – smażone kostki ziemniaków z kolendrą, czosnkiem i papryką. - Kebbeh – smażone kulki mięsne z bulgurem, nadziewane mieloną wołowiną.  - Cheesy Puff – smażone ciasto filo nadziewane serem i ziołami. - Sambousek – smażone Libańskie pierożki z mieloną wołowiną i cebulą. DANIA GŁÓWNE: - Oriental rice with meat – gotowany ryż z kurczakiem LUB pieczonym udźcem jagnięcym, przyprawami, orzechami i sosem orientalnym. - Sayadiyeh Fish - gotowany ryż z przyprawami, grillowana dorada, sos sayadiyeh.DESERY: - Baklawa Mix – baklawa z mielonymi pistacjami, orzechami włoskimi, migdałami i syropem różanym. - Karabij – ciasteczka z semoliny z nadzieniem pistacjowym, słodki biały krem znany jako Natef 395.00

SAŁATKI

1 TABBOULEH Natka pietruszki, bulgur, pomidor, cebula, liście mięty, dressing z oliwy i cytryny. 52.00 2 FATTOUCH Sałata rzymska, pomidor, ogórek, rzodkiewka, rukola, liście mięty, zielone liście tymianku, portulaka, chrupiący chleb. Dressing z melasy granatu, cytryny i oliwy z oliwek. 57.00 3 FALAFEL QUINOA Mini falafel jarmuż, pomidor, białe i czerwone nasiona quinoa, granat, pomidorki cherry. Dressing z melasy granatu. 53.00 4 EGGPLANT AL RAHEB Pieczony bakłażan, zielona papryczka chili, papryka, czosnek, tymianek, granat i biała cebula, dressing z melasy granatu. 53.00 5 LOUBYEH Zielona fasola, cebula, czosnek, pomidor. 39.00 6 BEMYEH Blanszowana okra, oliwa z oliwek, pomidor, czosnek, świeża kolendra i cebula. 39.00

MEZZA NA ZIMNO

10 HUMMUS Pasta z ciecierzycy i tahini, oliwa z oliwek. 35.00 11 BEETROOT HUMMUS Pasta z buraków i tahini, pistacje i oliwa z oliwek. 32.00 12 PESTO HUMMUS Pasta z ciecierzycy, pesto, bazylia i oliwa z oliwek. 39.00 13 TRIO HUMMUS Trzy rodzaje hummusu: klasyczny, z buraków, pesto. 47.00 14 MOUTABAL BATENJEN Pieczony bakłażan z tahini i oliwą z oliwek. 37.00 15 WARAK INAB Liście winogron faszerowane ryżem i warzywami. 31.00 16 MOUHAMARA Pulpa z czerwonej papryki, orzechy włoskie, melasa z granatu. 43.00

MEZZA NA CIEPŁO

20 HUMMUS BEEF Hummus, wołowina saute. 48.00 21 CHEESY PUFF Smażone ciasto filo nadziewane serem i ziołami. 31.00 22 SAMBOUSEK Smażone libańskie pierożki z mieloną, wołowina i cebulą. 31.00 23 BATATA HARRA Smażone kostki ziemniaków z kolendrą, czosnkiem, papryką. 28.00 24 FRENCH FRIES Frytki z ziołami śródziemnomorskimi. 23.00 25 CHICKEN WINGS PROVENCAL Skrzydełka z kurczaka z czosnkiem, kolendrą i cytryną. 36.00 26 KEBBEH Smażone kulki mięsne z bulgurem, nadziewane mieloną wołowiną. 44.00 27 FISH KEBBEH Smażone kulki rybne z bulgurem, nadziewane karmelizowaną cebulą. 37.00 28 FATTET EGGPLANT WITH SHRIMPS Pieczony bakłażan, krewetki, jogurt, kolendra, chrupiąca pita. 73.00 29 KEBBEH LABANIYE Smażone kulki mięsne z bulgurem gotowane w jogurcie. 43.00 30 FALAFEL Falafel, sos tahini i warzywa sezonowe. 40.00 31 SOUJOUK Wołowe kiełbaski własnej produkcji, pieczone w przyprawach z dodatkiem duszonych pomidorów. 41.00 32 MAKANEK Wołowe kiełbaski własnej produkcji pieczone z przyprawami. 40.00 33 RAS ASSFOUR Siekana polędwica wołowa, bazylia, oliwa z oliwek. 53.00 34 SHRIMPS PROVENCAL Duszone krewetki, sos czosnkowy, kolendra, biały pieprz, dressing cytrynowy. 64.00

FORN - libański chleb z pieca

Składniki poniz?ej serwujemy na naszym s?wiez?o upieczonym chlebie.

40 KHEBEZ SOKHEN Świeża pita libańska. 10.00 41 MANOUSHE ZAATAR Tymianek, sezam, oliwa z oliwek i warzywa sezonowe. 32.00 42 MANOUSHE CHEESE Ser akawi, mozzarella. 36.00 43 MANOUSHE CHEESE WITH ZAATAR Ser akawi, tymianek. 35.00 44 MANOUSHE CHEESE WITH SOUJOUK Mielona wołowina z przyprawami i serem akawi. 37.00 45 SFIHA Mielona jagnięcina, cebula, pomidor i przyprawy. 39.00 46 SPINACH FTIREH Szpinak, cebula, sumak. 29.00 47 TRIO MINI MANOUSHE Ser, tymianek, mielona wołowina z przyprawami soujouk. 37.00 48 KAFTA AND CHEESE Mielona jagnięcina, natka pietruszki, pomidor, cebula, ser. 40.00 49 LAHM B AJIN Mielona jagnięcina, pomidor, pieprz, namka, pietruszka. 42.00

GRILL Z WĘGLA NATURALNEGO

55 TAWOUK Szaszłyk z marynowanej piersi, kurczaka, krem czosnkowy. 63.00 56 GRILLED CHICKEN dla 2 osób Cały kurczak, krem czosnkowy. 165.00 57 GRILLED HALF CHICKEN Pół kurczaka, krem czosnkowy. 94.00 58 KAFTA HALABI Mięso mielone, natka pietruszki, cebula, bewaz i grillowane pomidory. 69.00 59 CHUNKS MEAT SKEWERS Szaszłyk z wołowiny, bewaz & grillowane pomidory. 89.00 60 MIX GRILL PLATTER Mix: kafta, tawouk, szaszłyk mięsny, krem czosnkowy, bewaz i grillowane pomidory. 138.00 61 ARAYES KAFTA Mielona jagnięcina, natka pietruszki, pomidor, cebula, jogurt i bewaz. 61.00 62 GRILLED SHRIMPS Krewetki marynowane w cytrynie, czosnku, maśle i ziołach, podawane z dipem koktajlowym. 154.00 63 GRILLED FISH Dorada lub okoń z sosem tahini traboulsiyeh. 132.00 64 CHICKEN SHAWARMA Cienko krojony kurczak, krem czosnkowy, chrupiące frytki, sałata, pikle i libańska pita. 83.00 65 BEEF SHAWARMA Polędwica wołowa, tahini, libańska pita, pomidor, bewaz i cebula. 94.00 66 LAMB CHOPS Kotlety jagnięce z sumakiem, sałatka. 143.00

DANIA GŁÓWNE

70 FREEKEH WITH LAMB - minimum 2 osoby Freekeh, mięso jagnięce, cebula i orzechy. 165.00 71 CHICKEN KABSEH - minimum 2 osoby Pieczony kurczak, ryż z przyprawami, grilowane warzywa i orzechy. 143.00 72 LAMB KABSEH - minimum 2 osoby Pieczona jagnięcina, ryż z przyprawami, grillowane warzywa i orzechy. 176.00

DESERY

80 KARABIJ Ciasteczka z semoliny z nadzieniem pistacjowym, słodki biały krem znany jako Natef. 48.00 81 BAKLAWA MIX Baklawa z mielonymi pistacjami, orzechami włoskimi, migdałami i syropem różanym. 39.00