Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Rosyjska

Babooshka

Przekąski

1 Śledź w oleju z cebulką Śledź w oleju z cebulą i gotowanymi ziemniakami. 15.00 2 Domowy smalec z dodatkiem suszonej śliwki. Smalec podawany z ciemnym pieczywem i ogórkiem kiszonym. Przygotowany według tradycyjnej receptury z dodatkiem jabłka i suszonej śliwki. 14.00 3 Tatar wołowy 100g. Ligawa z wysokiej jakości wołowiny z dodatkami: ogórek marynowany, cebula, pieczarki marynowane, jajko. 29.00 4 Szuba Słynny śledzik pod pierzynką. W skład dania wchodzą gotowane warzywa: buraczek, marchewka, ziemniaki oraz cebula, jajko i majonez. Wszystko jest ułożone warstwami, tworzy ciekawą kompozycje smakowo-wizualną. 19.00 5 Deska przekąsek Kabanosy, kurczak grillowany, ser camembert, ser żółty, oliwki czarne i zielone, ogórek marynowany, pieczarki marynowane, pieczywo ciemne, masło. 48.00

Zupy

8 Bulion z makaronem Domowy rosół z makaronem. 11.00 9 Ucha rybacka Tradycyjna zupa rosyjska z kawałkami ryby, ziemniakami, czosnkiem, marchewką i cebulą (SEZONOWO w sobotę i niedzielę od października do marca). 13.00 10 Barszcz ukraiński Tradycyjny barszcz ukraiński z burakami, kapustą, ziemniakami, mięsem oraz dodatkiem śmietany. 14.00 11 Solianka Tradycyjna zupa rosyjska z różnymi rodzajami mięs, kabanosami, oliwkami, ogórkiem kiszonym i cytryną. 16.00

Sałatki

14 Sałatka Cezar Sałata, grillowany filet z kurczaka, parmezan, sos anchois, grzanki. 28.00 15 Sałatka Kaukaska Pomidor, ogórek, czarne oliwki, cebula czerwona, papryka, ser feta, podawane z oliwą z oliwek i octem. 23.00

Pielmieni

Tradycyjne ręcznie lepione rosyjskie pierożki z nadzieniem mięsnym, podawane w rosole.

18 Pielmieni sibirskie 18 szt. Klasyczne pielmieni sibirskie z nadzieniem wieprzowo-wołowym 25.00 18a Pielmieni sibirskie 25 szt. Klasyczne pielmieni sibirskie z nadzieniem wieprzowo-wołowym 28.00 19 Pielmieni dierewienskije 18 szt. Pielmieni dierewienskije z nadzieniem drobiowym 24.00 19a Pielmieni dierewienskije 25 szt. Pielmieni dierewienskije z nadzieniem drobiowym 28.00 20 Pielmieni uzbeckie 18 szt. Pielmieni uzbeckie nadziewane baraniną 25.00 20a Pielmieni uzbeckie 25 szt. Pielmieni uzbeckie nadziewane baraniną 29.00 21 MIX Pielmieni 18 szt. Mix Pielmieni 27.00 21a MIX Pielmieni 30 szt. Mix Pielmieni 36.00

Wareniki

Tradycyjne pierożki kuchni wschodniej z delikatnego ciasta, z nadzieniem wegetariańskim.

24 Wareniki jakuckie 12 szt. Wareniki z farszem rybnym, dorszowo-łososiowym. 26.00 24a Wareniki jakuckie 18 szt. Wareniki z farszem rybnym, dorszowo-łososiowym. 29.00 25 Wareniki ukraińskie 12 szt. Wareniki z kapustą i grzybami. 22.00 25a Wareniki ukraińskie 18 szt. Wareniki z kapustą i grzybami. 26.00 26 Wareniki polskie 12 szt. Wareniki z białym serem, cebulą i ziemniakami. 23.00 26a Wareniki polskie 18 szt. Wareniki z białym serem, cebulą i ziemniakami. 27.00 27 Wareniki z jagodami 12 szt. Wareniki z jagodami - sezonowo. 22.00 27a Wareniki z jagodami 18 szt. Wareniki z jagodami - sezonowo. 26.00 28 MIX Wareniki 18 szt. Mix Wareniki 26.00 28a MIX Wareniki 30 szt. MIX Wareniki 29.00

Czeburek

Danie regionalne tatarów krymskich. Duży, smażony pieróg z różnym nadzieniem (mięsnym, serowym, serowo-mięsnym), podawany z sosem czosnkowym.

31 Czeburek z mięsem Czeburek z mięsem 26.00 32 Czeburek z serem żółtym i ziołami Czeburek z serem żółtym i ziołami 24.00 33 Czeburek z mięsem i serem Czeburek z mięsem i serem 28.00

Bliny gryczane

Kruche i delikatne, pulchne placki z mąki gryczanej (2 szt.)

36 Bliny gryczane ze śmietaną. Bliny gryczane ze śmietaną. 19.00 37 Bliny gryczane z łososiem wędzonym. Bliny gryczane z łososiem wędzonym. 29.00 38 Bliny gryczane z kawiorem. Bliny gryczane z kawiorem. 33.00 39 Bliny gryczane z łososiem i kawiorem. Bliny gryczane z łososiem i kawiorem. 36.00

Draniki

Placki ziemniaczane, wywodzące się z kuchni białoruskiej (5 szt).

41 Draniki z mięsem z karkówki. Draniki z mięsem z karkówki. 25.00 42 Draniki z sosem śmietankowo-pieczarkowym. Draniki z sosem śmietankowo-pieczarkowym. 24.00 43 Draniki z łososiem wędzonym. Draniki z łososiem wędzonym. 26.00 44 Draniki ze śmietaną. Draniki ze śmietaną. 23.00

Dania mięsne i rybne

45 Kotleta carskaja Karkówka zapiekana w piecu z pieczarkami i żółtym serem, podawana z opiekanymi ziemniakami i surówką. 35.00 46 Kotleta Bohatyrski Kotlet schabowy zapiekany w piecu z pomidorami i żółtym serem, podawany z ziemniakami i surówką. 35.00 47 Czinaki z baraniną Wysokiej klasy baranina zapiekana w piecu z warzywami (bakłażan, ziemniaki, czosnek, czerwona fasolka) 46.00 48 Pstrąg smażony Smażony pstrąg zapiekany w piecu, doprawiony świeżo mielonym pieprzem i masłem, podawany z ziemniakami z wody i brokułami. 35.00 49 Grillowany filet z łososia Grillowany filet z łososia podawany z gotowanymi warzywami i opiekanymi ziemniakami. 36.00

Dodatki

52 Ikra Ikra 25.00 53 Surówka Surówka 9.00 54 Ogórki kiszone Ogórki kiszone 6.00 55 Grzanki Obsmażane ciemne pieczywo z czosnkiem 8.00

Desery

58 Syrniczek Pulchny twarogowy placuszek podawany z cukrem pudrem i polewą. 12.00 59 Blińczyk na słodko 2 szt. Domowy naleśnik podawany z polewą. 9.00 60 Blińczyk z dodatkiem jabłka prażonego. Blińczyk z dodatkiem jabłka prażonego. 13.00 61 Szarlotka Szarlotka 17.00