Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Baczewskich

Zakąski zimne

1 Arcypasztet z wątróbki drobiowej Podawany z grzankami 19.00 2 Śledź pod szubą Galicyjska sałatka śledziowa na gościnnych występach. Poza śledziową tuszką udział biorą: ziemniaki, marchewka, buraki, cebula i majonez 29.00 2a Śledź bałtycki Na sosie miodowo-musztardowym z musem chrzanowym 32.00 3 Selekcja mięs rozmaitych Czyli wędzona kaczka, rostbef, słonina 32.00 4 Tatarska Horda dla 2 osób Czyli zestaw oryginalnych befsztyków tatarskich z wołu, sarny i jelenia uzupełniony domowymi piklami 82.00 4a Befsztyk tatarski dla 1 osoby Befsztyk tatarski, do wyboru: z wołu, sarny lub jelenia, uzupełniony domowymi piklami 42.00 5 Deska polskich serów zagrodowych Czyli różne rodzaje serów zagrodowym z konfiturą z fig i musztardą Dijon 44.00 6 Set zakąsek Warszawskich Pasztet, smalec, pikle, grzanki 28.00 7 Rolada z kaczki w galarecie Rozmaite sałaty, chrzan i musztarda Dijon 34.00 8 Tatar z troci fiordowej Czyli pstrąg zimnowodny z kawiorem z pstrąga, musem kolendrowym z awokado 39.00 9 Kawior z bakłażana Podany z opiekaną papryką odrobiną jogurtu naturalnego 26.00 10 Kawior z jesiotra Antonius Podawany z bagietką gryczaną i masłem 199.00 11 Kawior ze śledzia Podawany z bagietką i masłem 25.00 12 Kawior ze szczupaka Podawany z bagietką i masłem 44.00 13 Sałata Cesarska z mięsem raków Grillowana sałata rzymska, szyjki rakowe, sos cezar i polski ser Emilgrana 38.00 14 Kózka pokuska Rolada z koziego sera, rozmaitość sałat, marynowany burak, karmelizowana cebula i pieczona papryka 36.00

Zakąski ciepłe

15 Krokieciki rybne z sosem serowym Z sosem beszamelowym, serem zagrodowym oraz kawiorem z pstrąga 35.00 16 Sote grzybowe Z borowikami i truflą 45.00 17 Zapiekane łazanki z ogonami wołowymi Domowe łazanki, szpinak, ser 35.00 18 Stek z foie gras na brioche Z gruszką karmelizowaną i sosem winno wiśniowym 48.00

Zupy

20 Zupa Rakowa a la Franz Fischer Czyli intensywny bisque z palonych skorup rakowych, z warzywami julienne i czerwonym rakiem 33.00 21 Żurek lwowski Opiekany ziemniak z musem chrzanowym, kwaśną śmietaną i macą 29.00 22 Rosół drobiowy Z domowym makaronem, jajkiem przepiórczym i pulpetami 26.00

Pierogi

27 Pierogi podwójne Z grzybami i ziemniakami w sosie grzybowym 5 szt. 34.00 28 Pierogi z kaczką Z sosem winno-wiśniowym i kwaśną śmietaną 34.00 29 Pierogi z mięsem raków Z sosem rakowym i kwaśną śmietaną 10 szt. 36.00 31 Set pierogów Z kaczką, podwójne i z mięsem raków 38.00 32 Pierogi z wiśnią Z sosem wiśniowym i kwaśną śmietaną 32.00

Dania główne

35 Gicz jagnięca Słuszny kawał jagnięcia w sosie demi-glace na puree ziemniaczanym z warzywami sezonowymi i chilli 88.00 36 Troć fiordowa Na puree ziemniaczanym, ze szpinakiem i sosem tatarskim 79.00 37 Filet z jesiotra Jesiotr z Gosławic ze skorzonerą, konfitowaną szaltoką, marchewką i sosem z langustynek 74.00 37a Pstrąg grillowany w całości Podany z palonym masłem z migdałami i ziemniakami w sosie borowikowym 62.00 38 Placki ziemniaczane z łososiem gravlax I kawiorem ze szczupaka 45.00 39 Sznycel wiedeński Z sałatką ziemniaczaną, jajkiem i piklowaną cytryną 64.00 40 Udo gęsie confit Z kopytkami dyniowymi, karmelizowaną figą w sosie winno-wiśniowym 88.00

Desery

44 W smaku niebiańska beza ziemiańska Z sosem wiśniowym i wiśniami 24.00 45 Deser czekoladowy Deser czekoladowy 24.00 46 Miodownik Z owocami sezonowymi 24.00

Menu dziecięce

47 Rosół drobiowy Z domowym makaronem, jajkiem przepiórczym i pulpetami 19.00 48 Klopsy wołowo-drobiowe Podany z puree ziemniaczanym i sałatką 26.00 49 Kotlet rybny w brioche Serwowany z frytkami, ketchupem i sałatką 26.00

Pieczywo

50 Bagietka Bagietka 10.00 51 Chleb Litewski Ciemny na słodzie litewskim z kminkiem 15.00 52 Chleb Wiejski Pszenno-żytni na zakwasie 15.00

Dodatki

55 Mix sałat Mix sałat 19.00 56 Pikle i kiszonki Pikle i kiszonki 22.00 57 Ziemniak opiekane Ziemniak opiekane 12.00 58 Puree ziemniaczane Puree ziemniaczane 12.00 59 Sos rakowy Sos rakowy 5.00 60 Sos peppercorn Sos peppercorn 5.00 61 Sos Demi Glace Sos Demi Glace 5.00 62 Sos Winno-wiśniowy Sos Winno-wiśniowy 5.00 63 Musztarda Musztarda 5.00