Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Baczewskich

Zakąski zimne

1 Arcypasztet drobiowy Słony krakers 19.00 2 Śledź pod szubą Zakąska, uwielbiona przez lwowiaków przy wódce oraz nalewce wytrawnej 29.00 2a Śledź bałtycki Sos miodowo-musztardowy, mus chrzanowy 29.00 3 Mięsne specjały Pierś kaczki wędzonej, rostbef, słonina wędzona 32.00 4 Tatarska Horda dla 2 osób Czyli zestaw oryginalnych befsztyków tatarskich z wołu, sarny i jelenia uzupełniony domowymi piklami 82.00 4a Befsztyk tatarski dla 1 osoby DO WYBORU: tatar wołowy lub tatar z sarny lub tatar z jelenia 42.00 5 Set wegetariańskich zakąsek Warszawskich Mix kiszonek i pikli, hummus, baba baba gonoush, kawior ze śledzia, sałatka śledź, sałatka z ziemniaków 76.00 6 Deska polskich serów zagrodowych (dla dwóch osób) Czyli różne rodzaje serów zagrodowym z konfiturą z fig i musztardą Dijon 44.00 7 Tatar z troci fiordowej Czyli pstrąg zimnowodny z kawiorem z pstrąga, musem kolendrowym z awokado 49.00 8 Kawior ze śledzia Podawany z bagietką i masłem 25.00 9 Kawior ze szczupaka Podawany z bagietką i masłem 44.00 9a Kawior z jesiotra Podawany z bagietką i masłem 199.00 10 Baba gonoush Pieczone bakłażany, przyprawione pastą sezamową, oliwą i jogurtem naturalnym 24.00 11 Kózka pokuska Rolada z koziego sera, rozmaitość sałat, marynowany burak, karmelizowana cebula i pieczona papryka 36.00 12 Hummus z oliwą Papryczką chili i kolendrą 22.00 13 Sałatka z młodych ziemniaczków Piklowanej papryki, szalotki z majonezem domowym i musztardą dijon 26.00

Zakąski ciepłe

15 Krokieciki rybne z sosem serowym Z sosem beszamelowym, serem zagrodowym oraz kawiorem z pstrąga 35.00 16 Zapiekane łazanki z ogonami wołowymi Zapiekane łazanki z ogonami wołowymi 35.00 17 Szparagi na kremie z zielonego groszku Szparagi na kremie z zielonego groszku 34.00

Zupy

20 Rakowa zupa  Franciszka Fiszera  Czyli intensywny bisque z palonych skorup rakowych, z warzywami julienne i czerwonym rakiem 33.00 21 Barszcz ukraiński Z rajskim jabłuszkiem 32.00 22 Rosół drobiowy Z domowym makaronem, jajkiem przepiórczym i pulpetami 26.00 23 Chłodnik litewski Chłodnik litewski 24.00

Pierogi

27 Pierogi podwójne Z grzybami i ziemniakami w sosie z grzybów leśnych 5 szt. 34.00 28 Pierogi z kaczką Z sosem winno-wiśniowym i kwaśną śmietaną 34.00 29 Pierogi z mięsem raków Z sosem rakowym i kwaśną śmietaną 10 szt. 36.00 31 Set pierogów Z kaczką, podwójne i z mięsem raków 38.00 32 Pierogi z wiśnią Z sosem wiśniowym i kwaśną śmietaną 28.00

Dania główne

35 Gicz jagnięca Puree ziemniaczane, sos porto, karmelizowana marchewka, chili, szczypior 88.00 36 Jesiotr z Gosławic Puree pietruszkowe, sos rakowy, ćwikła 79.00 37 Troć fiordowa Puree z zielonego groszku, szparagi i sos tatarski 89.00 38 Placki ziemniaczane z łososiem gravlax Kawiorem ze szczupaka i kwaśną śmietaną 45.00 39 Sznycel wiedeński Z sałatką ziemniaczaną, jajkiem paszot i piklowaną cytryną 64.00

Kiszonki i pikle w słoikach

41 Słoik kiszonych ogórków Słoik kiszonych ogórków 21.00 42 Słoik piklowanych pomidorów Słoik piklowanych pomidorów 21.00 43 Słoik piklowanej kapusty czerwonej Słoik piklowanej kapusty czerwonej 21.00 44 Mix pikli w słoiku Mix pikli w słoiku 21.00

Desery

45 Beza wiśniowa Beza wiśniowa 24.00 46 Napoleonka Napoleonka 24.00 47a Wuzetka Wuzetka 24.00

Menu dziecięce

48 Rosół dla dziecka Z domowym makaronem, jajkiem przepiórczym i pulpetami 19.00 48a Klopsy wołowo-drobiowe Podany z puree ziemniaczanym i sałatką 26.00 49 Sznycel z indyka Ziemniaki pieczone, sałatka 26.00

Pieczywo

50 Bagietka Bagietka 10.00 51 Chleb Litewski Ciemny na słodzie litewskim z kminkiem 15.00 52 Chleb Wiejski Pszenno-żytni na zakwasie 15.00

Dodatki

54 Warzywa grillowane Warzywa grillowane 30.00 55 Krem z zielonego groszku Krem z zielonego groszku 12.00 56 Ziemniaki młode Ziemniaki młode 12.00 57 Ziemniak opiekane Ziemniak opiekane 12.00 58 Puree ziemniaczane Puree ziemniaczane 12.00 59 Puree truflowe Puree truflowe 14.00 60 Puree pietruszkowe Puree pietruszkowe 12.00 61 Słony krakers Słony krakers 6.00 62 Chips gryczany Chips gryczany 8.00 63 Sos rakowy Sos rakowy 6.00 64 Sos tatarski Sos tatarski 5.00 65 Sos porto Sos porto 9.00 66 Sos winno-wiśniowy Sos winno-wiśniowy 5.00 68 Sos serowy Sos serowy 5.00 69 Sos peppercorn Sos peppercorn 7.00 70 Sos figowo-musztardowy Sos figowo-musztardowy 5.00 71 Sos miodowo-musztardowy Sos miodowo-musztardowy 5.00 72 Kwaśna śmietana Kwaśna śmietana 5.00 73 Sos winegret Sos winegret 5.00 74 Oliwa ziołowa Oliwa ziołowa 5.00 75 Mus chrzanowy Mus chrzanowy 5.00 76 Musztarda dijon Musztarda dijon 5.00 77 Ketchup Ketchup 5.00