Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

Balgera

LUNCH

Poniedziałek - Piątek 12:00 - 16:00

L1 LUNCH - PONIEDZIAŁEK - ZESTAW Krem z białych warzyw z grzankami Gnocchi alla sorentina z mozzarellą w sosie pomidorowym Jabłko pieczone 25.00 L1a LUNCH - PONIEDZIAŁEK - Pizza Pancetta, Funghi e Uova Mozzarella, sos pomidorowy, boczek, pieczarki, jajko 20.00 L2 LUNCH - WTOREK - ZESTAW Krem z białych warzyw z grzankami Pierś kurczaka w pomidorach z kaparami, ziemniaki z pieca, świeże sałaty z sosem vinegret Placuszki z ananasem 25.00 L2a LUNCH - WTOREK - Pizza vegetariana Mozzarella, sos pomidorowy, bakłażan, cukinia, pomidor, papryka, czarne oliwki 20.00 L3 LUNCH - ŚRODA - ZESTAW Krem z buraka z kroplą śmietanki Naleśniki nadziewane serkiem ricotta i szpinakiem Gruszka pieczona 25.00 L3a LUNCH - ŚRODA - Pizza salsiccia e patate Mozzarella, sos pomidorowy, pieczona kiełbaska, ziemniaki z pieca 20.00 L4 LUNCH - CZWARTEK - ZESTAW Krem z buraka z kroplą śmietanki Bakłażan faszerowany, paluchy chlebowe własnego wypieku Tiramisu 25.00 L4a LUNCH - CZWARTEK - Pizza salmone e spinaci Mozzarella, sos pomidorowy, łosoś , szpinak 20.00 L5 LUNCH - PIĄTEK - ZESTAW Krem grzybowy Łosoś z pieca, ziemniaki z pieca, sałatka z pomidora Placuszki z jabłkiem 25.00 L5a LUNCH - PIĄTEK - Pizza quattro fromagi Mozzarella, sos pomidorowy, gorgonzola 20.00

Menu Grzyby

A1 FUNGHI TRIFOLATI Talerz świeżych grzybów leśnych z patelni z grzanką 29.00 A2 CREMA DI PORCINI Zupa krem z borowików 25.00 A3 MEZZELUNE RICOTTA E PORCINI Domowe ravioli mezzelune – półksiężyce nadziewane ricottą i prawdziwkami w maśle z patelni 33.00 A4 FILETTINI DI MAIALE CON PANCETTA AI FUNGHI Polędwiczki wieprzowe z patelni duszone z grzybami i speck 45.00

Przystawki

2 CARPACCIO DI MANZO AROMATIZZATO AL SEDANO Cieniutkie plastry polędwicy, parmezanu i pieczarek 29.00 3 SCAMPI CON ZUPPETTA DI CECI E CROSTONE Wyborne krewetki i ciecierzyca w lekkim sosie pomidorowym z grzankami 30.00 5 INVOLTINI DI MELANZANE Plasterki bakłażana zawijane z oryginalną szynką parmeńską i włoską mozzarellą w sosie pomidorowym domowej roboty 27.00 6 SPINACI AL GORGONZOLA Liście szpinaku z patelni z włoskim, kremowym serem gorgonzola 28.00 7 CAPRINO CON NOCI E PERE Kozi serek, plasterki gruszki i orzechy włoskie 30.00 8 CAPESANTE IN PADELLA SU PURE DI FAVE Capesante – przegrzebki z patelni na puree z młodego bobu 40.00

Sałatki

11 INSALATA CESARE Sałata, plasterki kurczaka z patelni, grzanki, boczek, jajko i płatki parmezanu w delikatnym, domowej roboty majonezowym sosie 29.00 15 INSALATA MEDITERRANEA CON PECORINO Sałatka śródziemnomorska z włoskim serem pecorino , suszonymi pomidorami i oliwkami 27.00

Makarony

Makarony domowej roboty

21 GNOCCHI RIPIENI DI FORMAGGIO DI CAPRA E TARTUFO Włoskie kopytka nadziewane kozim serkiem z truflami podawane w sosie z delikatnego rosołu z oliwką truflową 29.00 22 TROFIE GAMBERI E ZUCCHINE Domowy, ręcznie wyrabiany makaron Trofie w kompozycji z krewetkami i cukinią z nutą ostrego peperoncino 35.00 24 PAPPARDELLE CON POLPETTINE D’AGNELLO Wstążki makaronu domowej roboty i wyborne kuleczki z jagnięciny w pomidorowym sosie 33.00 26 TAGLIOLINI AL NERO DI SEPPIA IN SALSA DI GAMBERI Czarne tagliolini domowej roboty – wyrabiane przez Szefa z naturalnego atramentu z kałamarnicy „nero di seppia” , krewetki z patelni i świeże pomidorki duszone 35.00 27 AGNOLOTTI ALLA PIEMONTESE Ravioli z farszem z cielęciny i warzyw z sosem z prawdziwków alla piemontese 35.00

Zupy

19 CREMA DI PORCINI Zupa krem z borowików 25.00

Dania Główne

35 STRACCETTI DI FILETTO CON POMODORO RUCOLA E PARMIGIANO Plasterki polędwicy wołowej z patelni, pomidorki cherry, rucola i płatki parmezanu, podawane z opiekanymi ziemniakami 59.00 38 POLLO AL PEPE VERDE Pierś kurczaka w kremowym sosie z zielonym pieprzem i ziemniaki z pieca 30.00

Nasze Specjalności

45 FILETTINI DI MAIALE CON PANCETTA AI FUNGHI Polędwiczki wieprzowe z patelni duszone z grzybami i speck 45.00

Ryby

52 FILETTO DI SALMONE AL FORNO Filet z łososia z pieca w kremowym sosie koperkowym z ziemniakami opiekanymi i sałatką vinegrette 42.00 53 FILETTI DI BRANZINO ALLA MEDITERRANEA Filety z morskiej ryby „branzino” z kaparami i oliwkami, ziemniaki 50.00

Pizza

55 PIZZA MARGHERITA Mozzarella, sos pomidorowy, bazylia 19.00 56 PIZZA PARMA E RUCOLA Mozzarella, sos pomidorowy, szynka parmeńska, rukola 28.00 57 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Mozzarella, sos pomidorowy, szynka, pieczarki 23.00 58 PIZZA QUATTRO STAGIONI Mozzarella, sos pomidorowy, szynka, pieczarki, karczochy, oliwki 25.00 59 PIZZA VEGETARIANA Mozzarella, sos pomidorowy, świeży pomidor, cukinia, bakłażan, papryka 24.00 60 PIZZA ALLA DIAVOLA Mozzarella, sos pomidorowy, włoskie pikantne salami 26.00 61 PIZZA FRUTTI DI MARE Mozzarella, sos pomidorowy, owoce morza 28.00 62 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Mozzarella, sos pomidorowy, włoski ser gorgonzola, parmezan, włoski ser „bel paese 28.00 64 PIZZA CALZONE Rodzaj pizzy zawijanej na kształt pieroga Nadzienie: mozzarella, sos pomidorowy, szynka, pieczarki na kształt pieroga 24.00 65 PIZZA MARINARA (bez sera mozzarella) Sos pomidorowy, anchois, czosnek 20.00

Pieczywo Naszego Wypieku

70 FOCACCIA Focaccia 12.00 71 PALUCHY CHLEBOWE Z NASZEGO PIECA Porcja pieczywa dla 2 osób 10.00

Desery

75 TIRAMISU Klasyczne tiramisu – tradycyjna stara receptura z Mediolanu 20.00 77 TORTA MERINGA Nasz słynny tort bezowy 20.00 80 PANNA COTTA Domowa, gotowana śmietanka na lasce wanilii 20.00 81 TORTA BALGERA Torcik czekoladowy na chrupiącym spodzie 20.00