Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Tajska

Basil & Lime

Przystawki

2 Ka Nom Jeeb (Dim Sum) Ręcznie lepione pierożki z cienkiego ciasta, gotowane na parze z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem. 25.00 5a Goong Gred Kanompang Krewetki tygrysie w chrupiącej otoczce z mąki tempura i bułki tartej. Podawane ze słodkim sosem z chili. 12.00 5b Peek Gai Yad Tod Faszerowane skrzydełka z kurczaka, z nadzieniem z drobiu, grzybów Mun, makaronu sojowego, świeżego czosnku i kolendry. Podawane ze słodkim sosem z chili. 15.00

Zupy

25 Tom Yum z krewetkami Tradycyjna tajska zupa o charakterystycznym pikantno-kwaśnym smaku, z krewetkami tygrysimi, grzybami słomkowymi, chili, pomidorkami koktajlowymi, trawą cytrynową, liśćmi limonki kaffir, kolendrą i galangalem. Podawana w wersji klasycznej – bez mleka kokosowego. 26.00 25a Tom Yum z kurczakiem Tradycyjna tajska zupa o charakterystycznym pikantno-kwaśnym smaku, z kurczakiem, grzybami słomkowymi, chili, pomidorkami koktajlowymi, trawą cytrynową, liśćmi limonki kaffir, kolendrą i galangalem. Podawana w wersji klasycznej – bez mleka kokosowego. 23.00 26 Tom Kha z kurczakiem Zupa z mleka kokosowego z marynowanymi plastrami kurczaka, galangalem, grzybami słomkowymi, trawą cytrynową, kolendrą i liśćmi limonki kaffir. 23.00 26a Tom Kha z krewetkami Zupa z mleka kokosowego z krewetkami, galangalem, grzybami słomkowymi, trawą cytrynową, kolendrą i liśćmi limonki kaffir. 26.00

Dania główne

Podawane z tajskim ryżem jaśminowym.

34 Gaeng Daeng z krewetkami Czerwone curry z krewetkami tygrysimi i wyselekcjonowanymi warzywami. 39.00 34a Gaeng Daeng z rostbefem Czerwone curry z rostbefem i wyselekcjonowanymi warzywami. 38.00 34b Gaeng Daeng z kurczakiem Czerwone curry z kurczakiem i wyselekcjonowanymi warzywami. 38.00 38 Pad Ga Prao z polędwicą wołową Wołowina z tajską bazylią. Pikantne plastry polędwicy wołowej z woka w sosie ostrygowym, z grzybami słomkowymi, kolorową papryką, czosnkiem, świeżym chili i tajską bazylią. 42.00 38a Pad Ga Prao z kurczakiem Kurczak z tajską bazylią. Plasterki filetu z piersi z kurczaka z woka w sosie ostrygowym, z grzybami słomkowymi, kolorową papryką, czosnkiem, świeżym chili i tajską bazylią. 38.00 39 Gaeng Kiew Wan z kurczakiem Zielone curry z filetem z piersi kurczaka i wyselekcjonowanymi warzywami. 38.00 39a Gaeng Kiew Wan z krewetkami Zielone curry z krewetkami i wyselekcjonowanymi warzywami. 39.00 39b Gaeng Kiew Wan z rostbefem Zielone curry z rostbefem i wyselekcjonowanymi warzywami. 38.00 39c Gaeng Kiew Wan z polędwiczkami wieprzowymi Zielone curry z polędwiczkami wieprzowymi i wyselekcjonowanymi warzywami. 38.00 40 Pad Med Mamoung Himmaparn kurczak Chrupiące kawałki kurczaka w złocistej otoczce, podawane z bukietem warzyw z woka, orzechami nerkowca, imbirem i czosnkiem w słodkim sosie imbirowym 38.00 41 Ganeg Garee z kurczakiem Żółte curry z filetem z piersi kurczaka i wyselekcjonowanymi warzywami 38.00 41a Gaeng Garee z krewetkami tygrysimi Żółte curry z krewetkami tygrysimi i wyselekcjonowanymi warzywami 39.00 41b Gaeng Garee z rostbefem Żółte curry z rostbefem i wyselekcjonowanymi warzywami 38.00 41c Gaeng Garee z polędwiczkami wieprzowymi Żółte curry z polędwiczkami wieprzowymi i wyselekcjonowanymi warzywami 38.00

Makarony i ryż

49 Pad Thai z kurczakiem Podsmażany tajski makaron ryżowy z sosem z owoców tamaryndowca, kawałkami piersi z kurczaka, kiełkami fasoli Mung i chrupiącym tofu. Podawany z ćwiartką limonki, suszonym chili i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi. 39.00 50 Pad Thai z krewetkami Podsmażany tajski makaron ryżowy z krewetkami tygrysimi, sosem z owoców tamaryndowca, kiełkami fasoli Mung i chrupiącym tofu. Podawany z ćwiartką limonki, suszonym chili i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi 42.00 52 Pad Kee Mao z rostbefem Podsmażany makaron ryżowy z rostbefem w sosie ostrygowo-sojowym, z bakłażanem, cukinią i tajską bazylią. 39.00 52a Pad Kee Mao z krewetkami Podsmażany makaron ryżowy z krewetkami tygrysimi w sosie ostrygowo-sojowym, z bakłażanem, cukinią i tajską bazylią 42.00 52b Pad Kee Mao z kurczakiem Podsmażany makaron ryżowy z kawałkami piersi z kurczaka w sosie ostrygowo-sojowym, z bakłażanem, cukinią i tajską bazylią 39.00 55 Kao Souy Tajski ryż jaśminowy. 4.00

Dania wegetariańskie

60 Dim Sum Veg Ręcznie lepione pierożki z nadzieniem warzywnym gotowane na parze. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem. 19.00 62 Tom Yum z tofu Zupa Tom Yum z tofu, grzybami słomkowymi i pomidorkami koktajlowymi 19.00 63 Tom Kha z tofu Zupa z mleka kokosowego z krewetkami, galangalem, grzybami słomkowymi, trawą cytrynową, kolendrą i liśćmi limonki kaffir. 19.00 64 Pad Med Mamoung Himmaparn tofu Chrupiące kawałki tofu w złocistej otoczce, podawane z bukietem warzyw z woka, orzechami nerkowca, imbirem i czosnkiem w słodkim sosie imbirowym 31.00 66 Gang Tao-Hoo Tofu z warzywami sezonowymi w ulubionym sosie curry do wyboru. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. CURRY do wyboru - wg ostrości: zielone, czerwone, żółte. 31.00 68 Pad Thai Veg Podsmażany makaron ryżowy z sosem z owoców tamaryndowca, z dodatkiem warzyw, kiełkami fasoli Mung, chrupiącym tofu i dymką. Podawany z ćwiartką limonki i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi. 33.00 69 Pad Ga Prao z tofu Tofu z z tajską bazylią. Kawałki tofu z woka w sosie ostrygowym, z grzybami słomkowymi, kolorową papryką, czosnkiem, świeżym chili i tajską bazylią. 31.00

Menu dla najmłodszych

75 Soup Gai - dla dzieci Bulion drobiowy z kawałkami gotowanego kurczaka, marchewki i tajski ryżem jaśminowym lub makaronem jajecznym. 17.00 78 Gai Tempura - dla dzieci Chrupiące kawałki kurczaka lub ryby w cieście tempura . Podawane z ryżem jaśminowym lub makaronem jajecznym lub frytkami oraz świeżymi warzywami. 17.00