PRZYSTAWKI 1 OLIVE E CUCUNCI Oliwki i kapary marynowane z rozmarynem i skórką pomarańczy 28.00 2 PANZANELLA CON BURRATA Burrata z lokalnej manufaktury z pomidorami, piklowaną cebulą i ziołowymi grzankami 46.00 3 CALAMARI „CACIO E PEPE" Kalmary w panierce serowo-pieprzowej i smażone ziemniaki z cytrynowym aïoli 43.00 4 VITELLO TONNATO Plastry pieczonej cielęciny w kremowym sosie z tuńczyka 44.00 5 TARTARE DI MANZO Tatar z polędwicy wołowej z grzybami z patelni, żółtkiem sous vide i kremem z pancetty 56.00 6 INSALATA CHIANTI świeże warzywa na liściach sałat z ziołowym winegretem 29.00 7 INSALATA CHIANTI z krewetkami w białym winie świeże warzywa na liściach sałat z ziołowym winegretem 48.00 8 INSALATA CHIANTI z kurczakiem kukurydzianym świeże warzywa na liściach sałat z ziołowym winegretem 42.00 ZUPY 11 STRACCIATELLA Domowy rosół z kurczaka z lanymi kluseczkami z sera grana 28.00 MAKARONY Od założenia restauracji w roku 1996, nasze makarony wyrabiamy ręcznie 15 PAPPARDELLE ALL’ ARRABBIATA Papardelle z pikantnym sosem pomidorowym 36.00 16 PICI BURRO E PEPE Pici z masłem, swieżo mielonym pieprzem, żółtkiem confit i grana padano 42.00 17 TAGLIATELLE ROSSE Czerwone tagliatelle w śmietanowym sosie z kremem z białej trufli 56.00 18 LINGUINE CON GAMBERI Linguine z krewetkami w winie, z czosnkiem i skórką cytryny 64.00 19 SPAGHETTI ALLA CARBONARA Z chrupiącym guanciale, żółtkiem i pecorino 39.00 20 LASAGNE AL RAGÙ Lasagne z dziczyzną zapiekane pod kremowym sosem pomidorowym i mozzarellą fior di latte 51.00 21 GNOCCHI AL GORGONZOLA Gnocchi ziemniaczane w kremowym sosie z gorgonzolą i orzechami 38.00 22 RISOTTO DI STAGIONE Sezonowe risotto 49.00 DANIA GŁÓWNE 27 FIORENTINA Stek po florencku dla 2 osób 320.00 28 PARMIGIANA DI MELANZANE Bakłażan smażony w pomidorach z mozzarellą, parmezanem i bazylią 51.00 29 GAMBERI ALLA GRAPPA Smażone krewetki podlewane grappą, z cukinią i suszonymi pomidorami 67.00 30 BISTECCA DI CALAMARO GIGANTE Grillowany befsztyk z kalmara z purée z groszku i mięty 69.00 31 TACCHINO ALLA MILANESE Panierowany kotlet z marynowanego w cytrusach indyka, z sałatką z rukoli 74.00 32 FILETTO DI MANZO Stek z polędwicy wołowej z sezonowymi dodatkami 125.00 DODATKI 45 SPINACI SPADELLATI Szpinak z patelni 15.00 46 INSALATA MISTA Zielone sałaty z winegretem 15.00 47 PATATINE FR0ITTE AL TARTUFO Frytki truflowe 15.00 48 PATATE AL ROSMARINO Ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem 15.00 50 PANE FATTO IN CASA Koszyk domowego pieczywa 15.00 DESERY 52 TIRAMISU Klasyczne, najlepsze na świecie 29.00 53 PANNA COTTA Panna cotta 25.00 54 SELEZIONE DI FORMAGGI Selekcja włoskich serów 74.00 NAPOJE N3 Aranciata Amara 330ml Napój gazowany z gorzkich sycylijskich pomarańczy 12.00 N4 San Pellegrino (250 ml) San Pellegrino (250 ml) 13.00 N5 Acqua Panna (250 ml) Acqua Panna (250 ml) 13.00 N6 San Pellegrino (750 ml) San Pellegrino (750 ml) 18.00 N7 Acqua Panna (750 ml) Acqua Panna (750 ml) 18.00