Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

Chianti

Menu Sezonowe

A1 Ozór wołowy po piemoncku Z pesto pietruszkowym 36.00 A4 Polędwica wołowa wolno pieczona Pieczone ziemniaki z borowikami w sosie parmezanowym 85.00

PRZYSTAWKI

1 Vitello tonnato e pane al lievito madre Plastry pieczonej cielęciny w kremowym sosie z tuńczyka, z kaparami. 36.00 3 Caprino in panure di noci Kozi ser panierowany w orzechach, podany na szpinaku, z konfiturą dyniową 35.00 4 Insalata di mare Owoce morza w oliwie z czosnkiem, natką pietruszki i cytryną 48.00

ZUPY

5 Ribollita toscana Toskańska zupa z fasolą, jarmużem i chilli 24.00 6 Zuppa di cipolle Rozgrzewająca zupa cebulowa 24.00 7 Zuppa di mare Zupa z owoców morza i pomidorów 42.00

MAKARONY ZAPIEKANE

Sprzedajemy też osobno makaron i sos w słoiku do przygotowania w domu. Wszystkie nasze makarony robimy ręcznie na miejscu

10 Lasagna con ragú di cinghiale Lasagna zapiekana z sosem z dzika i serem asiagoMożliwość zamówienia w opcji zrób to sam – do przygotowania w domu 42.00 11 Gnocchi con prosciutto e mozzarella Gnocchi zapiekane z prosciutto cotto i mozzarelląMożliwość zamówienia w opcji zrób to sam – do przygotowania w domu 38.00

MAKARONY

Sprzedajemy też osobno makaron i sos w słoiku do przygotowania w domu. Wszystkie nasze makarony robimy ręcznie na miejscu

15 Spaghetti pomodoro & basilico Tradycyjny sos pomidorowy ze świeżą bazylią 29.00 16 Tagliatelle rosse con fonduta tartufata Czerwone tagliatelle ze śmietankowym sosem serowym z kremem z białej trufli 46.00 17 Spaghetti all amatriciana Spaghetti w sosie pomidorowym z włoskim boczkiem, cebulą i pecorino 29.00 18 Spaghetti aglio olio peperoncino Spaghetti oliwie EVO z czosnkiem i ostrą papryczką 29.00 19 Gnocchi ai funghi Ziemniaczane kluseczki z sosem z grzybami 49.00 20 Gnocchi gorgonzola e noci Ziemniaczane kluseczki z sosem z gorgonzoli i orzechów włoskich 39.00 21 Gnocchi di barbabietola con spinacino e popcorn Gnocchi buraczkowe z liśćmi szpinaku i popkornem gryczanym 35.00 22 Rigatoni con bolognese di cinghiale Rigatoni w sosie pomidorowym z mielonym mięsem z dzika 32.00 23 Penne arrabbiata Makaron z pikantnym sosem pomidorowym 29.00 23a Penne panna e prosciutto Makaron ze śmietaną i szynką 29.00 24 Ravioli al burro e salvia, con farcia di stagione z grzybami Ravioli z masłem szałwiowym i nadzieniem grzybowym 32.00 25 Ravioli al burro e salvia, con farcia di stagione z dynią Ravioli z masłem szałwiowym i nadzieniem dyniowym 32.00 26 Ravioli al burro e salvia, con farcia di stagione ze szpinakiem Ravioli z masłem szałwiowym i szpinakiem z ricottą 32.00 26a Ravioli al burro e salvia, con farcia di stagione cielęco-wołowe Ravioli z masłem szałwiowym i nadzieniem cielęco-wołowym z serem grana 32.00 27 Ravioli al nero di seppia con salmone e crema di finocchio Czarne ravioli nadziewane łososiem, w sosie z włoskim koprem 42.00 28 Risotto ai porcini e tartufo nero Risotto z borowikami i czarną truflą 49.00 29 Orecchiette con broccoli piccanti e salsiccia della casa Orecchiette z domową salsiccią, brokułami i chilli 38.00

DANIA GŁÓWNE

31 Merluzzo alla vicentina e polenta concia Polędwica z dorsza, duszona w mleku ze skórką cytrynową i natką pietruszki, zapiekana pod serem grana, polenta na maśle 65.00 32 Petto e coscia di faraona confit con castagne, purea di topinambur Konfitowana perliczka z kasztanami, puree z topinamburu 69.00 34 Guancia di manzo al vino rosso con purea tartufata Policzek wołowy w sosie z czerwonego wina, truflowe puree ziemniaczane 65.00 35 Cosciotto d agnello al forno e purea di sedano rapa Szynka jagnięca wolno pieczona z karmelizowaną cykorią, puree z selera 79.00 36 Arrosto di manzo ai porcini e castagne caramellate Udziec wołowy wolno pieczony, sos z borowików i karmelizowane kasztany 65.00 37 Saltimbocca e patatine spadellate all aglio con rosmarino Kotlety cielęce z prosciutto w sosie winnym, małe ziemniaczki z patelni z czosnkiem i rozmarynem 69.00

DODATKI

40 Polenta concia allo spinacino Kaszka kukurydziana ugotowana na maśle ze szpinakiem i serem 15.00 41 Patatine spadellate all aglio con rosmarino Małe ziemniaczki z patelni, z czosnkiem i rozmarynem 12.00 42 Puree di patate tartufata Puree z ziemniaków z oliwą truflową 15.00 43 Puree di sedano rapa Puree z korzenia selera 15.00 44 Verdure spadellate Warzywa z patelni na oliwie 15.00 45 Focaccia e olio extra vergine d oliva Domowa focaccia z rozmarynem i oliwą do maczania 15.00

DESERY

46 Tiramisu Klasyczne, najlepsze na świecie 24.00 47 Panna cotta con mousse di zucca e arancia Panna cotta z musem z dyni i pomarańczy 24.00 48 Torta di mele in vaso con crumble alla meringa e caramello Jabłko pod karmelowym sosem z chrupiącą kruszonką bezową 24.00 49 Meringa e crema al mascarpone con cioccolato e noci Beza z mascarpone, polana gorzką czekoladą z orzechami 24.00

ZIMOWE NAPOJE

N1 Bevanda allo zenzero 250ml Domowa imbirówka z miodem 15.00 N2 Limonata calda e sambuco 250ml Domowa lemoniada z syropem bzu 12.00 N3 Te invernale 250ml Herbata zimowa Harney&Sons 19.00