Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Czerwony Wieprz

Zakąski zimne - Dla Dygnitarzy i Burżujów

1 Wyborny pasztet z dziczyzny Pieczony w otoczce z wędzonego boczku, przyprawiany jałowcem i rozmarynem, podawany z marynatami i leśną żurawiną 29.00 2 Tradycyjny tatar wołowy Z soczystej deputowanej polędwicy wołowej, serwowany z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, cebulą, kaparami i musztardą, doprawiany czarnym pieprzem i oliwą z oliwek 39.00 3 Imperialistyczny tatar z awokado i pomidora Serwowany z rukolą, kremem balsamicznym, kaparami, grzankami czosnkowymi i płatkami sera Grana Padano 29.00 4 Sałata Luksusowa z kozim serem Kremowy kozi ser zapiekany na chrupiących faworkach, z suszonymi na słońcu pomidorami i delikatnie pikantnym dressingiem, z dodatkiem czosnku i papryczek piri-piri, podawany na liściach zielonej sałaty 36.00 5 Sałata Cezar z kurczakiem Krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Grana Padano 36.00 6 Sałata Cezar z krewetkami Krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Grana Padano 39.00

Zakąski zimne - Dla Proletariatu

8 PRL – owski Smalec Luksusowy Z kiełbasą myśliwską, skwarkami, jabłkiem i cebulą, podawany z chlebem naszego wypieku i kwaszonym ogórkiem 19.00 9 Zimne nóżki w galarecie Podawane z marynowanymi kurkami, podgrzybkami i octem kurkowym - wg oryginalnej receptury z Baru Mlecznego Magda 29.00 10 Dorodny eksportowy śledź bałtycki w oleju Z siekaną cebulą i pieczonym ziemniakiem 29.00 11 Dorodny eksportowy śledź bałtycki w śmietanie Z tartym jabłkiem, porem i pieczonym ziemniakiem 29.00 12 Sałata Ogrodowa prosto z Warzywniaka Mieszane sałaty i warzywa sezonowe, skropione delikatnym miodowo-cytrynowym winegret 22.00

Zakąski gorące - Dla Dygnitarzy i Burżujów

15 Boeuf Strogonow z żeliwnego kociołka Z najlepszej polskiej polędwicy wołowej, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach, podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku 46.00 16 Krewetki Naczelnego Oberżysty Serwowane na gorącej patelni, w sosie z białego wina, z dodatkiem czosnku, papryki i pikantnej czuszki, podawane z chrupiącym chlebem naszego wypieku 47.00 17 Czeska Deska Gustawa Husaka Zestaw zakąsek piwnych (grillowane polędwiczki kurczaka, panierowany ser konecki, krążki cebulowe, chrupiący boczek i pieczone kabanosy), podawane z sosami: czosnkowym i pikantnym - z pomidorów oraz siekanych warzyw 69.00

Zakąski gorące - Dla Proletariatu

21 Pierogi ruskie z białą truflą Najlepiej smakują z kubkiem czerwonego barszczu 29.00 23 Pierogi z mięsem Najlepiej smakują z kubkiem czerwonego barszczu 29.00 24 Kubek czerwonego barszczu Kubek czerwonego barszczu 15.00

Zupy - Dla Dygnitarzy i Burżujów

27 Sztandarowy Żur Na prawdziwkach i wędzonce, z jajem i wiejską białą kiełbasą, doprawiany tartym chrzanem i majerankiem 24.00

Zupy - Dla Proletariatu

32 Pierwszomajowy barszcz czerwony - kubek Pierwszomajowy barszcz czerwony 15.00 33 Rosół gospodyni domowej Warzony na wiejskiej kurze i warzywach, z ręcznie wyrabianym makaronem 19.00 34 Barszcz Przodownika Pracy Barszcz czerwony zabielany śmietaną, podawany z talerzykiem tłuczonych ziemniaków okraszonych chrupiącymi skwarkami 24.00

Dania Główne - Dla Dygnitarzy i Burżujów

40 Kaczka po polsku a la Czerwony Wieprz - specjalność Szefa Kuchni Pół kaczki Berberyjskiej, leżakowanej w morskiej soli z czosnkiem i majerankiem, serwowanej z sosem z polskich wiśni, pieczonym jabłkiem i duszonymi buraczkami 69.00 41 Golonka Ericha Pieczona w piecu, w bawarskim sosie karmelowo-piwnym, podawana z zasmażaną kapustą, przyrządzana wg staroenerdowskiej receptury 49.00 42 Zrazy z dzika a la Tito Polędwica z dzika marynowana w jałowcu i trawie żubrowej, nadziewana grzybami, boczkiem i gorczycą, podawana w sosie z leśnych grzybów. Popisowe danie Marszałka Josipa Broz Tito, które osobiście przyrządzał po słynnych polowaniach w Puszczy Białowieskiej, gdzie do dziś stoi jego szałas myśliwski zwany titówką 55.00 43 Polędwica Limousine a la Książe Karpat Soczysty stek z wykwintnej polędwicy wołowej „Limousine” na sosie koniakowo-pieprzowym, podlewanym oryginalną rumuńską brandy. Ulubione danie Nicolae Ceausescu – w dostawie dostępna wyłącznie w stopniu wysmażenia średnim lub well done 79.00 44 Kapitalistyczny Łosoś Norweski Marynowany w cytrynie i czosnku filet z łososia, zapiekany pod kruszonką z ziół i gorczycy, podawany z blanszowanym szpinakiem oraz sosem z białego wina 66.00

Dania Główne - Dla Proletariatu

47 Proletariacki Kotlet Schabowy Duży, soczysty i chrupiący, podawany z domową mizerią 39.00 48 Żebra CZERWONEGO WIEPRZA Zacna porcja (750g) marynowanych w beczce i pieczonych w piecu żeber, podawana na drewnianej desce, z ziemniakami zasmażanymi z czosnkiem, majerankiem i rozmarynem, zestawem sosów oraz domowymi marynatami 69.00 49 De Volaille dyrektora PGRu Z serem Mimolette, pieczarkami, natką pietruszki i czosnkiem 36.00

Dodatki

50 Cały chleb własnego wypieku Cały chleb własnego wypieku 22.00 51 Pół chleba własnego wypieku Pół chleba własnego wypieku 14.00 52 Kopytka własnego wyrobu Kopytka własnego wyrobu 10.00 53 Ziemniaki z wody Ziemniaki z wody 6.00 54 Ziemniaki opiekane Z czosnkiem i rozmarynem 8.00 55 Frytki truflowe z parmezanem Frytki truflowe z parmezanem 14.00 56 Buraczki zasmażane Buraczki zasmażane 9.00 57 Kapusta zasmażana Kapusta zasmażana 9.00 58 Młode warzywa blanszowane z młodymi ziemniakami Młode warzywa blanszowane z młodymi ziemniakami 14.00 59 Bukiet sałat Bukiet sałat 12.00 60 Czarna soczewica Beluga Duszona z cukinią, suszonymi pomidorami i rukolą 12.00

Desery - Dla Dygnitarzy i Burżujów

65 Gwiazda Fidela - specjalność naszej cukierni Ulubiony deser Fidela Castro - pieczona w ceramicznym piecu beza migdałowa, wypełniona aksamitnym kremem waniliowym, aromatyzowanym nutą kubańskiego rumu Havana Club, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego i prażonych migdałów, podawana na czerwonej, truskawkowej gwieździe 26.00 66 Tiramisu z truskawkami Kremowy mascarpone z dodatkiem żółtek jaj kurki zielononóżki, biszkopty nasączone likierem Amaretto oraz włoskim espresso 19.00

Desery - Dla Proletariatu

69 Szarlotka Złota polska jesień Wypiekana z jesiennych jabłek Antonówka i Szara Reneta, podawana ze świeżymi owocami 23.00