Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Czerwony Wieprz

Lunch

Dostępny od poniedziałku do piątku 12-16

L1 ZESTAW LUNCHOWY PRZYSTAWKA DO WYBORU:- Tatar wołowy - sezonowana wołowina, sos sojowy, trawa cytrynowa, imbir, papryczka chilli, kolendra, prażony sezam - Sałata camembert - ser camembert w chrupiącej panierce, kolorowe sałaty, żurawina, orzechy laskowe, dresing musztardowo miodowy - Żurek - wędzonka, zakwas żytni, gotowane jajko, ziemniaki, majeranekDANIE GŁÓWNE DO WYBORU:- Miruna - filet z miruny pieczonej z tymiankiem, chrust ziemniaczany, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem, sos cytrynowy  - Kurczak curry - pierś z kurczaka zagrodowego, żółte curry, mleko kokosowe, kapusta pak choi, ryż z trawą cytrynową, kolendra, limonka, orzechy ziemne - Makaron - rydze, emulsja maślana, ser bursztyn, szalotka, chilli, pomidorki koktajlowe, natka pietruszki, kruszony pieprz 29.00

Szef Kuchni poleca!

A1 Wędzona pierś z kaczki Pierś wędzona dymem olchowy, pieczona figa, sałaty, marynowana pigwa, buraki, dresing z miodowo koperkowy 42.00 A2 Rydze Leśne rydze, szalotka, chilli, białe wino, ziołowa grzanka, emulsja maślana, tymianek, natka pietruszki 46.00 A3 Zupa dyniowa Aksamitny krem z dyni, imbir, oliwa z pestek dyni, ziołowe grzanki, wędzona bita śmietana 26.00 A4 Gęś Konfitowane udo gęsi, czerwona kapusta z czarną porzeczką, ziemniaki z korzennymi przyprawami, puder orzechowy, sos z pędów sosny 65.00

Menu klasyczne

Zakąski zimne - Dla Dygnitarzy i Burżujów

1 Wyborny pasztet z dziczyzny Pieczony w otoczce z wędzonego boczku, przyprawiany jałowcem i rozmarynem, podawany z marynatami i leśną żurawiną 32.90 2 Tradycyjny tatar wołowy Z soczystej deputowanej polędwicy wołowej, serwowany z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, cebulą, kaparami i musztardą, doprawiany czarnym pieprzem i oliwą z oliwek 46.90 3 Tatar z łososia Marynowany w soku z cytryny ze świeżymi ogórkami i winegretem miodowo-musztardowym 44.90 4 Carpaccio z polędwicy wołowej Marynowane plastry polędwicy, nasz autorski krem z białej trufli, kapary, ser Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy), rukola, emulsja z musztardy, ziołowa grzanka 46.00 5 Deska pieczonych mięs i wędlin (min. dla 2 osób) Schab karkowy, schab środkowy, rolada z boczku, podwędzana pasztetowa, sos tatarski, tarty chrzan, musztarda, marynaty 79.00

Zakąski zimne - Dla Proletariatu

8 PRL – owski Smalec Luksusowy Z kiełbasą myśliwską, skwarkami, jabłkiem i cebulą, podawany z chlebem naszego wypieku i kwaszonym ogórkiem 16.90 9 Zimne nóżki w galarecie Podawane z marynowanymi kurkami, podgrzybkami i octem kurkowym - wg oryginalnej receptury z Baru Mlecznego Magda 33.00 10 Dorodny eksportowy śledź bałtycki w oleju Z siekaną cebulą i gotowanymi ziemniakami 33.00 11 Dorodny eksportowy śledź bałtycki w śmietanie Z tartym jabłkiem, porem i gotowanymi ziemniakami 36.00

Sałatki

12 Sałata ogrodowa (wege) Mieszane sałaty i warzywa sezonowe, sos vinaigrette 26.00 13 Sałata Cezar (wege) Rukola, krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 29.90 13a Sałata Cezar z kurczakiem Rukola, krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 41.90 13b Sałata Cezar z krewetkami Rukola, krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 49.80 14 Sałata Grecka (wege) Mieszane sałaty, pomidory, ogórki, oliwki, ser Feta, suszone pomidory, czerwona cebula, oliwa z oliwek 34.90 15 Sałata Luksusowa z kozim serem Kremowy kozi ser zapiekany na chrupiących faworkach, z suszonymi na słońcu pomidorami i delikatnie pikantnym dressingiem, z dodatkiem czosnku i papryczek piri-piri, podawany na liściach zielonej sałaty 39.50 16 Tatar z pomidora i awokado (wege) Rukola, kapary, szalotka, balsamico, ser Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 37.00

Zakąski gorące - Dla Dygnitarzy i Burżujów

17 Boeuf Stroganoff z polędwicy wołowej Z najlepszej polskiej polędwicy wołowej, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach, podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku 59.90 18 Krewetki Naczelnego Oberżysty Serwowane na gorącej patelni, w sosie z białego wina, z dodatkiem czosnku, papryki i pikantnej czuszki, podawane z chrupiącym chlebem naszego wypieku 47.50 19 Czeska deska Gustawa Husaka (min. dla 2 osób) Zestaw zakąsek piwnych: grillowane polędwiczki z kurczaka, panierowany ser konecki, krążki cebulowe, chrupiący boczek i pieczone kabanosy, podawane z sosami: czosnkowym i pikantnym z pomidorów oraz siekanych warzyw 79.90

Zakąski gorące - Dla Proletariatu

20 Pierogi ze szpinakiem i serem feta Podawane z sosem śmietanowo - koperkowym 33.90 21 Pierogi ruskie Wypełnione wiejskim twarogiem i ziemniakami, okraszone duszoną cebulą 32.90 22 Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami 29.90 23 Pierogi z cielęciną Nadziewane farszem z duszonej cielęciny, serwowane ze skwarkami z wędzonego boczku i duszoną cebulą 35.90 24 Kubek czerwonego barszczu Kubek czerwonego barszczu 11.90

Zupy - Dla Dygnitarzy i Burżujów

25 Gierkowa Delikatny krem truflowy, z pieczonym kurczakiem, płatkami Grana Padano i pikantnymi grzankami oliwkowo - truflowymi 32.90 26 Wegetariańskie flaczki z boczniaków Duszone na maśle boczniaki, gotowane w wegetariańskim bulionie z warzywami korzeniowymi i majerankiem 17.50 27 Sztandarowy Żur Na prawdziwkach i wędzonce, z jajem i wiejską białą kiełbasą, doprawiany tartym chrzanem i majerankiem 23.90 28 Flaki wołowe po warszawsku Przyrządzane w tradycyjnym, staro-warszawskim stylu, podawane z grzankami zapiekanymi pod żółtym serem 24.50

Zupy - Dla Proletariatu

32 Pierwszomajowy barszcz czerwony - kubek Doskonały do pierogów! (wege) 11.90 33 Rosół gospodyni domowej z wiejskim kurczakiem Warzony na wiejskiej kurze i warzywach, z ręcznie wyrabianym makaronem 15.90 34 Barszcz Przodownika Pracy Barszcz czerwony zabielany śmietaną, podawany z talerzykiem tłuczonych ziemniaków okraszonych chrupiącymi skwarkami 23.50

Dania Główne - Dla Dygnitarzy i Burżujów

Dodatki w cenie dania są tylko takie, jakie są w opisie. Inne należy domówić oddzielnie.

39 Kurcze pieczone! - palce lizać! Pół kurczaka zagrodowego, pieczonego ja w latach 70-tych na głównym warszawskim Bazarze Różyckiego. podawany z surówką z białej kapusty oraz autorskimi sosami: śliwkowym BBQ i musztardowym 54.90 40 Kaczka po polsku a la Czerwony Wieprz - specjalność Szefa Kuchni Pół kaczki berberyjskiej, leżakowanej w morskiej soli z czosnkiem i majerankiem, serwowanej z sosem z polskich wiśni, pieczonym jabłkiem i duszonymi buraczkami 69.90 41 Golonka Ericha Pieczona w piecu, w bawarskim sosie karmelowo-piwnym, podawana z zasmażaną kapustą, przyrządzana wg staroenerdowskiej receptury babci Ericha Honeckera – przywódcy NRD 56.50 42 Zrazy z dzika a la Marszałek Tito Marynowana w jałowcu i trawie żubrowej, nadziewana grzybami, boczkiem i gorczycą ,podawana w sosie z leśnych grzybów 58.90 43 Polędwica Limousine a la Książe Karpat Soczysty stek z wykwintnej polędwicy wołowej „Limousine” na sosie koniakowo-pieprzowym, podlewanym oryginalną rumuńską brandy. Ulubione danie Nicolae Ceausescu – w dostawie dostępna wyłącznie w stopniu wysmażenia średnim lub well done 94.50 44 Kapitalistyczny Łosoś Norweski Marynowany w cytrynie i czosnku filet z łososia, podawany z blanszowanym szpinakiem oraz sosem z białego wina 69.50

Dania Główne - Dla Proletariatu

Dodatki w cenie dania są tylko takie, jakie są w opisie. Inne należy domówić oddzielnie.

46 Kotlety mielone Przygotowane z certyfikowanej wieprzowiny QAFP, serwowane w trzech odsłonach: w pumperniklu, pestkach dyni i słonecznika oraz klasycznej z tartą bułką, podawane z puree ziemniaczanym i zielonym groszkiem 39.90 47 Proletariacki Kotlet Schabowy Duży, soczysty i chrupiący, podawany z domową mizerią 43.90 48 Żebra CZERWONEGO WIEPRZA Zacna porcja (750g) marynowanych w beczce i pieczonych w piecu żeber, podawana na drewnianej desce, z opiekanymi ziemniakami, zestawem sosów oraz domowymi marynatami 77.90 49 De Volaille dyrektora PGRu Nadziewany pieczarkami, serem Mimolette, natką pietruszki i czosnkiem 44.90 50 Burger z eksportowanej wołowiny Bułka naszego wypieku, ser Cheddar, świeże warzywa, chrupiący boczek, musztarda miodowa, cebula, sałata, domowe frytki ręcznie cięte 48.50

Pieczywo

P1 Cały duży chleb pszenny Własnego wypieku 22.00 P2 Pół chleba pszennego Własnego wypieku 12.00 P5 Pół chleba razowego żytniego Własnego wypieku 10.00

Dodatki

51 Młode warzywa blanszowane Młode warzywa blanszowane 15.90 52 Bukiet warzyw na parze Bukiet warzyw na parze 14.90 53 Warzywa z grilla Warzywa z grilla 14.90 54 Bukiet surówek Bukiet surówek 10.90 54a Sałata ogrodowa Sałata ogrodowa 14.90 55 Puree ziemniaczane z truflami Puree ziemniaczane z truflami 14.00 56 Kasza gryczana Okraszona skwarkami 7.50 57 Ziemniaki z wody Ziemniaki z wody 6.00 58 Ziemniaki w ćwiartkach opiekane Ziemniaki w ćwiartkach opiekane 8.50 59 Ziemniaki tłuczone Ze skwarkami 11.00 60 Ziemniaki francuskie opiekane Z czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem 10.50 61 Kopytka własnego wyrobu Kopytka własnego wyrobu 10.50 62 Frytki Ręcznie cięte 10.00 63 Mizeria Mizeria 9.90 64 Kapusta zasmażana Kapusta zasmażana 9.50 65 Buraczki zasmażane Buraczki zasmażane 9.50 66 Surówka coleslaw Surówka coleslaw 12.90

Desery - Dla Dygnitarzy i Burżujów

67 Tort bezowy Gwiazda Fidela - specjalność naszej cukierni Ulubiony deser Fidela Castro - pieczona w ceramicznym piecu beza migdałowa, wypełniona aksamitnym kremem waniliowym, aromatyzowanym nutą kubańskiego rumu Havana Club, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego i prażonych migdałów, podawana na czerwonej, truskawkowej gwieździe 26.90 68 Creme Brulee Przyrządzany przez naszego cukiernika, wg oryginalnej francuskiej receptury, podawany w towarzystwie owoców sezonowych 24.90

Desery - Dla Proletariatu

69a Aksamitny sernik z białą czekoladą Pieczony na parze, wg naszej autorskiej receptury, z wiejskiego sera, śmietany i belgijskiej białej czekolady 26.50

Menu dla dzieci

70 Rosołek z kurczakiem Z naszym domowym makaronem 12.00 71 Pomidorowa Z makaronem jak u Babci 12.00 72 Kurczak w chrupiącej panierce (filet) Sałatka Coleslaw, frytki 17.00 73 Mini schabowy z mięsa QAFP z mizerią - dla dzieci Frytki lub ziemniaki z wody 19.00 74 Spaghetti z sosem bolońskim Spaghetti z sosem bolońskim 16.00 75 Naleśniki z białym serem - dla dzieci Naleśniki z białym serem, sos truskawkowy, słodka śmietanka 16.00