Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Czerwony Wieprz

Menu klasyczne

Zakąski zimne - Dla Dygnitarzy i Burżujów

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

1 Wyborny pasztet z dziczyzny Pieczony w otoczce z wędzonego boczku, przyprawiany jałowcem i rozmarynem, podawany z marynatami i leśną żurawiną 41.50 2 Tradycyjny tatar wołowy Z sezonowanej wołowiny, serwowany z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, cebulą, kaparami i musztardą, doprawiany czarnym pieprzem i oliwą z oliwek 61.50 3 Tatar z łososia łosoś marynowany w soku z cytryny i miodzie ze świeżym ogórkiem, zielonym pieprzem i miodowo-musztardowym winegretem 59.90 4 Tatar z pomidora i awokado (wege) Siekane pomidory i avocado, z rukolą, owocem kaparu, szalotką, balsamico i płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 49.50 5 Burżuazyjna deska pieczonych mięs i wędlin (min. dla 2 osób) Rostbef wołowy z Angusa, schab karkowy, schab środkowy, rolada z boczku z Mangalicy, pasztet z dziczyzny, podwędzana pasztetowa, sos tatarski, tarty chrzan, musztarda Sarepska, domowe marynaty 91.90

Zakąski zimne - Dla Proletariatu

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

8 PRL – owski Smalec Luksusowy Z kiełbasą myśliwską, skwarkami, jabłkiem i cebulą, podawany z chlebem naszego wypieku i kwaszonym ogórkiem 25.90 9 Zimne nóżki w galarecie Podawane z marynowanymi kurkami, podgrzybkami i octem kurkowym - wg oryginalnej receptury z Baru Mlecznego Magda 45.50 10 Dorodny eksportowy śledź bałtycki w oleju Z siekaną cebulą i gotowanymi ziemniakami 47.90 11 Dorodny eksportowy śledź bałtycki w śmietanie Z tartym jabłkiem, porem i gotowanymi ziemniakami 47.90

Sałatki

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

12 Sałata ogrodowa (wege) Mieszane sałaty i warzywa sezonowe, sos vinaigrette 37.90 13 Sałata Cezar (wege) Krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 39.90 13a Sałata Cezar z kurczakiem zagrodowym Krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 54.80 13b Sałata Cezar z krewetkami Krucha sałata rzymska z sosem anchois, podawana z chrupiącą grzanką, posypana płatkami sera Bursztyn (dojrzewający 12 m-cy) 64.80 14 Sałata Grecka (wege) Mieszane sałaty, pomidory, ogórki, oliwki, ser Feta, suszone pomidory, czerwona cebula, oliwa z oliwek 47.90 15 Sałata Luksusowa z kozim serem Kozi ser zapiekany na chrupiących faworkach, podawany na liściach zielonej sałaty, z suszonymi na słońcu pomidorami i delikatnie pikantnym dressingiem, z dodatkiem czosnku i papryczek piri-piri 51.50

Zakąski gorące - Dla Dygnitarzy i Burżujów

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

16 Boeuf Stroganoff z polędwicy wołowej Z wołowiny Black Angus, duszonej w pomidorach, cebuli i grzybach, podawany z chrupiącym chlebem naszego wypieku 68.90 17 Krewetki Naczelnego Oberżysty Serwowane na gorącej patelni, w sosie winno-maślanym, z czosnkiem, papryką i pikantną czuszką, podawane z chrupiącą ziołową grzanką 66.90 18 Czeska deska Gustawa Husaka (min. dla 2 osób) Zestaw zakąsek: grillowane żeberka wieprzowe, duet polskich kiełbas, polędwiczki z kurczaka, pieczone kabanosy, chrupiący boczek, panierowany ser Konecki, krążki cebulowe podawane z domowymi sosami: śliwkowym BBQ i pikantnym z Harrisą 99.50

Zakąski gorące - Dla Proletariatu

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

19 Pierogi ze szpinakiem i serem feta Podawane z sosem śmietanowo - koperkowym 45.90 20 Pierogi ukraińskie (dawniej ruskie) (wege) Wypełnione wiejskim twarogiem i ziemniakami, okraszone duszoną cebulą 45.90 21 Pierogi z kapustą i grzybami (wege) Pierogi z kapustą i grzybami 45.90 22 Pierogi z cielęciną Nadziewane farszem z duszonej cielęciny, serwowane ze skwarkami z wędzonego boczku i duszoną cebulą 50.90 23 Kubek czerwonego barszczu Kubek czerwonego barszczu 20.50 24 Duet polskich kiełbas z mazurskiej wędzarni Tradycyjna biała z majerankiem, wieprzowa z szynki QAFP, tarty chrzan, musztarda Sarepska, chrupiący chleb naszego wypieku 46.50 25 Chrupiąca kaszanka Domowa kaszanka, duszona cebula z majerankiem i musztardą francuską, sos demi-glace z zielonym pieprzem, emulsja z musztardy Sarepskiej 46.50

Zupy - Dla Dygnitarzy i Burżujów

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

29 Sztandarowy Żur Na prawdziwkach i wędzonce, z jajem i wiejską białą kiełbasą, doprawiany tartym chrzanem i majerankiem 39.90 30 Tradycyjne Flaki wołowe Przyrządzane w staro-warszawskim stylu, podawane z chrupiącą grzanką ziołową, zapiekaną pod żółtym serem 37.90

Zupy - Dla Proletariatu

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

32 Pierwszomajowy barszcz czerwony - kubek Doskonały do pierogów! (wege) 20.50 33 Rosół gospodyni domowej z wiejskim kurczakiem Warzony na wiejskiej kurze i warzywach, z ręcznie wyrabianym makaronem 30.50 34 Barszcz Przodownika Pracy Barszcz czerwony zabielany śmietaną, podawany z talerzykiem tłuczonych ziemniaków okraszonych chrupiącymi skwarkami 35.90 35 Zupa pomidorowa Domowa pomidorowa na bulionie drobiowym ze świeżo przetartymi pomidorami i kremową śmietanką, z ręcznie wyrabianym makaronem 28.50 36 Wegetariańskie flaczki z boczniaków Siekane boczniaki, gotowane w bulionie z warzywami korzeniowymi i majerankiem, wegetariańska interpretacja tradycyjnych flaków wołowych 31.90

Dania Główne - Dla Dygnitarzy i Burżujów

Dodatki w cenie dania są tylko takie, jakie są w opisie. Inne należy domówić oddzielnie.
*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

39 Kurcze pieczone! - palce lizać! Pół kurczaka zagrodowego, pieczonego jak w latach 70-tych na głównym warszawskim Bazarze Różyckiego, podawany z surówką z białej kapusty oraz autorskimi sosami: śliwkowym BBQ i sosem z Harrisą 71.50 40 Kaczka po polsku a la Czerwony Wieprz - specjalność Szefa Kuchni Pół kaczki berberyjskiej, leżakowanej w morskiej soli z czosnkiem i majerankiem, serwowanej z sosem z polskich wiśni, pieczonym jabłkiem i duszonymi buraczkami 91.50 41 Golonka Ericha Pieczona w piecu, w bawarskim sosie karmelowo-piwnym, podawana z zasmażaną kapustą, przyrządzana wg staroenerdowskiej receptury 71.50 42 Zrazy wołowe a la Marszałek Tito Eksportowa wołowina Black Angus marynowana w jałowcu i trawie żubrowej, nadziewana grzybami, boczkiem i gorczycą, podawana w sosie z leśnych grzybów 71.50 43 Polędwica Limousine a la Książe Karpat Soczysty stek z wykwintnej polędwicy wołowej Limousine na sosie koniakowo-pieprzowym, podlewanym oryginalną rumuńską brandy. Ulubione danie Nicolae Ceausescu – w dostawie dostępna wyłącznie w stopniu wysmażenia średnim lub well done 121.50 44 Kapitalistyczny Łosoś Norweski Marynowany w cytrynie i czosnku filet z łososia, podawany z blanszowanym szpinakiem oraz sosem z białego wina 79.90

Dania Główne - Dla Proletariatu

Dodatki w cenie dania są tylko takie, jakie są w opisie. Inne należy domówić oddzielnie.
*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

45 Sztuka mięsa w sosie chrzanowym Wołowina wolno gotowana w rosole, podawana w kremowym sosie chrzanowym, z warzywami gotowanymi na parze 61.50 46 Tradycyjne kotlety mielone Z certyfikowanej wieprzowiny QAFP, smażone na smalcu z Mangalicy, podawane z zasmażanymi buraczkami 48.90 47 Proletariacki Kotlet Schabowy Duży, soczysty i chrupiący, podawany z domową mizerią 56.50 48 Żebra CZERWONEGO WIEPRZA Zacna porcja (750g) marynowanych w beczce i pieczonych w piecu żeber, podawana na drewnianej desce, z zestawem sosów oraz domowymi marynatami 91.50 49 De Volaille dyrektora PGRu Pierś kurczaka zagrodowego nadziewana pieczarkami, serem Mimolette, natką pietruszki i czosnkiem 60.90 50 Burger z eksportowanej wołowiny Grillowana wołowina Black Angus w bułce naszego wypieku, z serem Cheddar, chrupiącym boczkiem i świeżymi warzywami 55.90

Dodatki

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

52 Bukiet warzyw na parze Bukiet warzyw na parze 21.50 53 Warzywa z grilla Papryka, cukinia, bakłażan, tymianek, czosnek 21.90 54a Mieszane warzywa ogrodowe Mieszane warzywa ogrodowe 19.90 55 Ogórki kiszone z Hajnówki Ogórki kiszone z Hajnówki 16.90 56 Kasza gryczana Okraszona skwarkami 16.90 57 Ziemniaki z wody Ziemniaki z wody 16.50 58 Ziemniaki w ćwiartkach opiekane Ziemniaki w ćwiartkach opiekane 16.90 59 Ziemniaki tłuczone Ze skwarkami 19.90 60 Ziemniaki francuskie opiekane Z czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem 18.90 61 Kopytka własnego wyrobu Kopytka własnego wyrobu 21.00 62 Frytki Frytki 17.90 63 Mizeria Mizeria 16.90 64 Kapusta zasmażana Kapusta zasmażana 16.90 65 Buraczki zasmażane Buraczki zasmażane 16.90 65a Surówka coleslaw Surówka coleslaw 17.90 66 Koszyk pieczywa z masłem Koszyk pieczywa z masłem 15.50

Desery - Dla Dygnitarzy i Burżujów

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

67 Tort bezowy Gwiazda Fidela - specjalność naszej cukierni Ulubiony deser Fidela Castro - pieczona w ceramicznym piecu beza migdałowa, wypełniona aksamitnym kremem waniliowym, aromatyzowanym nutą kubańskiego rumu, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego i prażonych migdałów, podawana na czerwonej, truskawkowej gwieździe 36.90 68 Creme Brulee Przyrządzany przez naszego Cukiernika, według oryginalnej staro-francuskiej receptury, na wiejskich jajkach i tartej wanilii, zapiekany pod palonym karmelem 34.50

Desery - Dla Proletariatu

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

69 Szarlotka Złota polska jesień Wypiekana z jesiennych jabłek Antonówka i Szara Reneta, podawana ze świeżymi owocami 35.50 70 Aksamitny sernik z białą czekoladą Pieczony na parze, wg naszej autorskiej receptury, z wiejskiego sera, śmietany i belgijskiej białej czekolady 33.00 71 Torcik Black & White Duet musów z białej i ciemnej belgijskiej czekolady, podawany z konfitura z leśnych jagód 31.90

Menu dla dzieci

*Ceny zawierają opłatę za opakowania.

75 Rosołek z kurczakiem Z naszym domowym makaronem 18.90 76 Pomidorowa Z makaronem jak u Babci 21.00 77 Kurczak w chrupiącej panierce (filet) Sałatka Coleslaw, frytki 28.00 78 Mini schabowy z mięsa QAFP z mizerią - dla dzieci Frytki lub ziemniaki z wody 31.00 79 Spaghetti z sosem bolońskim Spaghetti z sosem bolońskim 27.00 80 Domowe naleśniki z serem - dla dzieci Sos truskawkowy, bita śmietana 27.00