Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Meksykańska

Dos Tacos

Przystawki

1a TOTOPOS CON QUESO Y PICADILLO Nasze domowe, kukurydziane totopos zapiekane pod salsą serową , z mięsem mielonym, orzechami, czarną fasolą, pomidorem i jalapeńo, porcja dla 2 osób. 27.00 2 TOTOPOS CON GUACAMOLE Nasze domowe totopos z musem z awokado. DO WYBORU: pszenne lub kukurydziane. 21.00 4 CAMARONES EN SALSA VERDE Krewetki 5 szt., smażone z salsą z zielonych pomidorów, czosnkiem i kolendrą, podawane z totopos. 27.00 5 CEVICHE DE PESCADO + nachosy Kawałki świeżej ryby, marynowanej w soku z limonek i pomarańczy, podawane z avocado, pomidorem, cebulą i kolendrą. 25.00 6 TOSTADAS CON COCHINITA PIBIL Krucha kukurydziana tortilla z pastą z fasoli, sałatą, wieprzowiną marynowaną w achiote, śmietaną i kolendrą 15.00 9 PICADITAS Delikatne placuszki z masy kukurydzianej z pastą czarnej fasoli i guacamole (1szt), pieczarkami i papryką chipotle (1szt), a także z kiełbasą chorizo i pico de gallo (1 szt) 15.00

Zupy

11 SOPA DE FRIJOLES Zupa z czarnej fasoli z dodatkami: białym serem, cebulą, kolendrą i paseczkami tortilli. 15.00 12 SOPA AZTECA (Pn. – Śr.) Zupa z paskami z tortilli, pomidorami, awokado, serem, kurczakiem i chile pasilla 15.00 13 POZOLE (Czw. – Ndz.) Tradycyjna zupa meksykańska z 3 rodzajami wieprzowiny, z białą kukurydzą, warzywami i limonką. Ma wiele regionalnych odmian, nasze jest z Veracruz 17.00

Sałatki

14 ENSALADA EN NOGADA Mix sałat, rukola, młody szpinak i marynowana polędwica wieprzowa, obsypane owocami granatu, orzechami, płatkami migdałów, kozim serem i dressingiem Nogada. 27.00 17 ENSALADA DE POLLO TAJIN Y AGUAGATE Mix sałat z grillowanym kurczakiem w autorskiej przyprawie tajin, plastrami awokado, pieczoną pszenną tortillą i pomidorkami cherry. Serwowane z dressingiem ziołowym. 25.00 18 ENSALADA DE XICAMA Y JAMAICA Szpinak, rukola, kalarepa, borówki i kawałki pomarańczy wraz z dressingiem z kwiatów hibiskusa, obsypane pestkami dyni, nasionami chia i podane z krakersami z amarantusa 27.00

Nasze specjalności

19 QUESADILLA z mieszanką 3 serów + 2 salsy Z mieszanką 3 serów 21.00 20 QUESADILLA z kiełbasą chorizo i cebulą + 2 salsy Z kiełbasą chorizo i cebulą 27.00 21 QUESADILLA z grillowanymi warzywami i nopalem + 2 salsy Z grillowanymi warzywami i nopalem 23.00 21a QUESADILLA gringa + 2 salsy Grillowana polędwica wieprzowa w marynacie al pastor 27.00 22 QUESADILLAS + 2 salsy Z grillowanym kurczakiem 23.00 23 QUESADILLAS z pieczarkami i papryką chipotle + 2 salsy Z pieczarkami i papryką chipotle 25.00 23a QUESADILLA campechana + 2 salsy Z wołowiną arrachera, kiełbasą chorizo, wieprzowiną carnitas 27.00 25b TACO DE POLLO+ 2 salsy + limonka Kurczak w naszej autorskiej marynacie, z papryką, cebulą, pomidorami i kolendrą 29.00 26 TACOS AL PASTOR + 2 salsy + limonka Kawałki drobno siekanej, grillowanej polędwicy wieprzowej, marynowanej w soku z ananasa, z cebulą, grillowanym ananasem i kolendrą. Specjalność stanu Puebla. 31.00 26a TACOS DE COCHINITA PIBIL+ 2 salsy + limonka Tradycyjnie, wolno pieczona wieprzowina z półwyspu Yucatan, w marynacie z achiote, z marynowaną, czerwoną cebulą. 33.00 26b TACOS DE CARNITAS+ 2 salsy + limonka Duszona wieprzowina, w soku z pomarańczy i w ziołach, z rzodkiewką i cebulą. Przepis prosto z ulic stanu Michoacan. 35.00 26c TACOS DE ARRACHERA+ 2 salsy + limonka Sezonowana wołowina (baweta), w tradycyjnej marynacie Dos Tacos, z plastrami awokado i cebulą dymką. Mięso, w którego przyrządzaniu Meksykanie się specjalizują. 35.00 26e TACOS DE NOPALES+ 2 salsy + limonka Wegańska uczta: grillowany kaktus z warzywami w ziołach – cukinią, pieczarkami i papryką. 27.00 26f TACO CAMPECHANO + 2 salsy + limonka Wołowina arrachera, wieprzowina carnitas, kiełbasa chorizo, czerwona cebula i kolendra. Mix trzech smaków, w każdym tacos 35.00 26g TACO DE BERENJENA Y CHIA+ 2 salsy + limonka Wegańska uczta: bakłażan, biała kukurydza i cukinia, grillowane wraz z epazote i obsypane nasionami chia i kolendrą 31.00 29a CHILAQUILES VERDES Kawałki delikatnej, kukurydzianej tortilli smażone z rwaną wieprzowiną, w sosie z zielonych pomidorów i tymianku, zapieczone pod serem żółtym, serwowane z sadzonym jajkiem, kwaśną śmietaną i kolendrą. Świetne na obiad, jak i na śniadani 35.00 31 BURRITOS Z KURCZAKIEM Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i kurczakiem, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 31.00 32 BURRITOS Z WIEPRZOWINĄ Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i wieprzowiną, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 33.00 32a BURRITOS WEGETARIAŃSKIE Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i nadzieniem, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 29.00 32b BURRITO Z SEZONOWANYM ROSTBEFEM WOŁOWYM Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i sezonowany rostbef wołowy, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 43.00 33 ENCHILADAS Z KURCZAKIEM Kukurydziane tortille z kurczakiem, zapieczone pod żółtym serem i salsą roja lub salsą verde – do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 31.00 34 ENCHILADAS Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ Kukurydziane tortille z polędwicą wieprzową, zapieczone pod żółtym serem i salsą roja lub salsą verde – do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 33.00 35 ENCHILADAS Z WARZYWAMI Kukurydziane tortille z warzywami, zapieczone pod żółtym serem i salsą roja lub salsą verde – do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 29.00 35a ENCHILADAS Z SEZONOWANYM ROSTBEFEM WOŁOWYM Tortille kukurydziane z sezonowanym rostbefem wołowym, zapieczone pod serem żółtym i sosem z grillowanych pomidorów lub sosem z zielonych pomidorów do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 43.00 36 FAJITAS Z KURCZAKIEM Marynowana pierś kurczaka grillowana z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku - ulubieniec mięsożerców. 37.00 37 FAJITAS Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ Marynowana polędwica wieprzowa grillowana z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku - ulubieniec mięsożerców. 39.00 37a FAJITAS Z SEZONOWYM ROSTBEFEM WOŁOWYM Zamarynowane kawałki sezonowego rostbefu wołowego, grillowane z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku - ulubieniec mięsożerców. 53.00 39 FAJITAS Z KREWETKAMI królewskimi 10 szt. Krewetki królewskie (10szt.) grillowane z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku 49.00 46 PLATO VAQUERO + 2 tortille + 2 salsy Wołowina arrachera, kiełbasa chorizo, fajitas z kurczakiem oraz guacamole, frijoles charros – czarna fasola z bekonem, kolba kukurydzy, picaditas, cebulki dymki i tortille 47.00 48 CAMARONES Y PULPOS AL AJILLO Krewetki i kawałki ośmiornicy, smażone w oliwie z czosnkiem i papryką guajillo. Serwujemy z tortillami pszennymi, guacamole i limonką 55.00 49 TAMPIQUENA Enchiladas z kurczakiem oraz sezonowany, cienko krojony stek z wołowiny (bawety) wraz z dodatkami: guacamole, ryżem, pastą z czarnej fasoli i dymką 45.00

ALAMBRES

Talerz pełen rozmaitości podawany z tortillami pszennymi lub kukurydzianymi oraz 2 salsami do wyboru

50 ALAMBRES Z KURCZAKIEM Marynowana pierś kurczaka, bekon, papryka cebula, chile poblano, kolendra i ser żółty, salsy 33.00 51 ALAMBRES Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ Marynowana polędwica wieprzowa, bekon, papryka, cebula, chile poblano, kolendra i ser żółty, salsy 37.00 52 ALAMBRES VEGETARIANO Papryka, cebula, fasola, kukurydza, pieczarki, kolendra, chile poblano i ser żółty, salsy 29.00 54 ALAMBRES ESPECIAL DOS TACOS Z WOŁOWINĄ Marynowany sezonowany rostbef wołowy, bekon, papryka, cebula, chile poblano, kolendra i ser żółty, salsy 41.00

Menu dla dzieci

60 QUESADILLA CHICA CON POLLO - dla dzieci Mała tortilla pszenna zapiekana z serem żółtym i kurczakiem z grilla, podawana z salsą. 11.00 62 POLLO ASADO CON PAPAS FRITAS - dla dzieci Paseczki grillowanego kurczaka, w kukurydzianej panierce z frytkami. 11.00 63 ARROZ CON PLATANO - dla dzieci Ryż z grillowanym bananem. 11.00

Desery

66 CHURROS Z CZEKOLADĄ Meksykańskie pączki z czekoladą 15.00 66A CHURROS Z KARMELEM Meksykańskie pączki z karmelem 15.00 70 FLAN Delikatny, kremowy deser w tradycyjnej, karmelowej wersji 15.00

Dodatki

75 TOTOPOS (NACHOS) - małe DO WYBORU: pszenne lub kukurydziane 6.00 76 TOTOPOS (NACHOS) - duże DO WYBORU: pszenne lub kukurydziane 11.00 77 FRIJOLES Pasta z czarnej fasoli 6.00 78 TORTILLA KUKURYDZIANA MAŁA Kukurydziana 1.50 79 TORTILLA PSZENNA MAŁA Pszenna 1.50 79a TORTILLA PSZENNA DUŻA Pszenna 2.00 80 GUACAMOLE MAŁA PORCJA Mała porcja 13.00 81 GUACAMOLE DUŻA PORCJA Duża porcja 17.00 82 SALSA PICO DE GALLO Salsa z pomidorów i cebuli 5.00 83 SALSA ROJA Salsa z czerwonych pomidorów i papryki 5.00 85 SALSA VERDE Salsa z zielonych pomidorów 5.00 86 SALSA DE PIÑA Salsa z ananasów 5.00 87 SALSA DE CHIPOTLE Salsa z papryki chipotle 6.00 89 CREMA Kwaśna śmietana 5.00 90 ZESTAW 5 SALS DO TACOS Salsy do tacos 23.00 91 ARROZ Ryż 6.00 92 ENSALADA CHICA Mała sałatka warzywna 7.00 93 ELOTE A LA MEXICANA Kolba kukurydzy z majonezem, serem i chili 11.00 94 PAPAS FRITAS Frytki 6.00