Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Meksykańska

Dos Tacos

Przystawki

1a TOTOPOS CON QUESO Y PICADILLO Nasze domowe, kukurydziane totopos zapiekane pod salsą serową , z mięsem mielonym, orzechami, czarną fasolą, pomidorem i jalapeńo, porcja dla 2 osób. 27.00 2 TOTOPOS CON GUACAMOLE Nasze domowe totopos z musem z awokado. DO WYBORU: pszenne lub kukurydziane. 25.00 4 CAMARONES EN SALSA VERDE Krewetki 5 szt., smażone z salsą z zielonych pomidorów, czosnkiem i kolendrą, podawane z totopos. 29.00 5 CEVICHE DE PESCADO + nachosy Kawałki świeżej ryby, marynowanej w soku z limonek i pomarańczy, podawane z avocado, pomidorem, cebulą i kolendrą. 27.00 6 TOSTADAS CON COCHINITA PIBIL Krucha kukurydziana tortilla z pastą z fasoli, sałatą, wieprzowiną marynowaną w achiote, śmietaną i kolendrą 17.00 9 PICADITAS Delikatne placuszki z masy kukurydzianej z pastą czarnej fasoli i guacamole (1szt), pieczarkami i papryką chipotle (1szt), a także z kiełbasą chorizo i pico de gallo (1 szt) 15.00

Zupy

11 SOPA DE FRIJOLES Zupa z czarnej fasoli z dodatkami: białym serem, cebulą, kolendrą i paseczkami tortilli. 15.00 12 SOPA AZTECA (Pn. – Śr.) Zupa z paskami z tortilli, pomidorami, awokado, serem, kurczakiem i chile pasilla 15.00 13 POZOLE (Czw. – Ndz.) Tradycyjna zupa meksykańska z 3 rodzajami wieprzowiny, z białą kukurydzą, warzywami i limonką. Ma wiele regionalnych odmian, nasze jest z Veracruz 17.00

Sałatki

14 ENSALADA EN NOGADA Mix sałat, rukola, młody szpinak i marynowana wieprzowiną, obsypane owocami granatu, orzechami, płatkami migdałów, kozim serem i dressingiem Nogada. 27.00 17 ENSALADA DE POLLO TAJIN Y AGUAGATE Mix sałat z grillowanym kurczakiem w autorskiej przyprawie tajin, plastrami awokado, pieczoną pszenną tortillą i pomidorkami cherry. Serwowane z dressingiem ziołowym. 25.00 18 ENSALADA DE XICAMA Y JAMAICA Szpinak, rukola, kalarepa, borówki i kawałki pomarańczy wraz z dressingiem z kwiatów hibiskusa, obsypane pestkami dyni, nasionami chia i podane z krakersami z amarantusa 25.00

Nasze specjalności

19 QUESADILLA z mieszanką 3 serów + 2 salsy Z mieszanką 3 serów 23.00 20 QUESADILLA z kiełbasą chorizo i cebulą + 2 salsy Z kiełbasą chorizo i cebulą 27.00 21 QUESADILLA z grillowanymi warzywami i nopalem + 2 salsy Z grillowanymi warzywami i nopalem 23.00 21a QUESADILLA gringa + 2 salsy Grillowana polędwica wieprzowa w marynacie al pastor 27.00 22 QUESADILLAS + 2 salsy Z grillowanym kurczakiem 25.00 23 QUESADILLAS z pieczarkami i papryką chipotle + 2 salsy Z pieczarkami i papryką chipotle 25.00 23a QUESADILLA campechana + 2 salsy Z wołowiną arrachera, kiełbasą chorizo, wieprzowiną carnitas 27.00 25b TACO DE POLLO+ 2 salsy + limonka Kurczak w naszej autorskiej marynacie, z papryką, cebulą, pomidorami i kolendrą 31.00 26 TACOS AL PASTOR + 2 salsy + limonka Kawałki drobno siekanej, grillowanej polędwicy wieprzowej, marynowanej w soku z ananasa, z cebulą, grillowanym ananasem i kolendrą. Specjalność stanu Puebla. 35.00 26a TACOS DE COCHINITA PIBIL+ 2 salsy + limonka Tradycyjnie, wolno pieczona wieprzowina z półwyspu Yucatan, w marynacie z achiote, z marynowaną, czerwoną cebulą. 35.00 26b TACOS DE CARNITAS+ 2 salsy + limonka Duszona wieprzowina, w soku z pomarańczy i w ziołach, z rzodkiewką i cebulą. Przepis prosto z ulic stanu Michoacan. 37.00 26c TACOS DE ARRACHERA+ 2 salsy + limonka Sezonowana wołowina (baweta), w tradycyjnej marynacie Dos Tacos, z plastrami awokado i cebulą dymką. Mięso, w którego przyrządzaniu Meksykanie się specjalizują. 39.00 26e TACOS DE NOPALES+ 2 salsy + limonka Wegańska uczta: grillowany kaktus z warzywami w ziołach – cukinią, pieczarkami i papryką. 27.00 26f TACO CAMPECHANO + 2 salsy + limonka Wołowina arrachera, wieprzowina carnitas, kiełbasa chorizo, czerwona cebula i kolendra. Mix trzech smaków, w każdym tacos 37.00 26h TACO DE CAMOTE + 2 salsy + limonka nowość Wegańska uczta: grillowany batat, cukinia, fasola, epazote i cebula marynowana, obsypane nasionami chia i kolendrą. 31.00 29a CHILAQUILES VERDES Kawałki delikatnej, kukurydzianej tortilli smażone z rwaną wieprzowiną, w sosie z zielonych pomidorów i tymianku, zapieczone pod serem żółtym, serwowane z sadzonym jajkiem, kwaśną śmietaną i kolendrą. Świetne na obiad, jak i na śniadani 35.00 31 BURRITOS Z KURCZAKIEM Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i kurczakiem, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 33.00 32 BURRITOS Z WIEPRZOWINĄ Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i wieprzowiną, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 35.00 32a BURRITOS WEGETARIAŃSKIE Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i nadzieniem, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 29.00 32b BURRITO Z WOŁOWINĄ ARRACHERA Pszenna tortilla z fasolą, serem żółtym, papryką, cebulą i wołowiną arrachera, podawana z dwiema salsami, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 41.00 33 ENCHILADAS Z KURCZAKIEM Kukurydziane tortille z kurczakiem, zapieczone pod żółtym serem i salsą roja lub salsą verde – do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 33.00 34 ENCHILADAS Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ Kukurydziane tortille z polędwicą wieprzową, zapieczone pod żółtym serem i salsą roja lub salsą verde – do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 35.00 35 ENCHILADAS WEGETARIAŃSKIE Kukurydziane tortille z warzywami, zapieczone pod żółtym serem i salsą roja lub salsą verde – do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 29.00 35a ENCHILADAS Z SEZONOWANYM ROSTBEFEM WOŁOWYM Tortille kukurydziane z sezonowanym rostbefem wołowym, zapieczone pod serem żółtym i sosem z grillowanych pomidorów lub sosem z zielonych pomidorów do wyboru, serwowane z pastą z czarnej fasoli, ryżem meksykańskim i sałatką ze świeżych warzyw 43.00 36 FAJITAS Z KURCZAKIEM Marynowana pierś kurczaka grillowana z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku - ulubieniec mięsożerców. 37.00 37 FAJITAS Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ Marynowana polędwica wieprzowa grillowana z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku - ulubieniec mięsożerców. 39.00 37a FAJITAS Z SEZONOWYM ROSTBEFEM WOŁOWYM Zamarynowane kawałki sezonowego rostbefu wołowego, grillowane z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku - ulubieniec mięsożerców. 55.00 39 FAJITAS Z KREWETKAMI królewskimi 10 szt. Krewetki królewskie (10szt.) grillowane z papryką i cebulą, podawane pszennymi tortillami i z 2 salsami do wyboru. Danie pochodzące z pogranicza USA i Meksyku 53.00 46 PLATO VAQUERO + 2 tortille + 2 salsy Wołowina arrachera, kiełbasa chorizo, fajitas z kurczakiem oraz guacamole, frijoles charros – czarna fasola z bekonem, kolba kukurydzy, picaditas, cebulki dymki i tortille 49.00 48 CAMARONES Y PULPOS AL AJILLO Krewetki i kawałki ośmiornicy, smażone w oliwie z czosnkiem i papryką guajillo. Serwujemy z tortillami pszennymi, guacamole i limonką 57.00 49a DISCADA nowość Talerz rozmaitości: sezonowany bisteck wołowy, polędwica wieprzowa, kiełbasa chorizo, ziemniaki opiekane, czarna fasola, kawałki bekonu, grillowana papryka i kolendra, podane z tortillami kukurydzianymi i 2 salsami do wyboru. 39.00

Menu dla dzieci

60 QUESADILLA CHICA CON POLLO - dla dzieci Mała tortilla pszenna zapiekana z serem żółtym i kurczakiem z grilla, podawana z salsą. 11.00 62 POLLO ASADO CON PAPAS FRITAS - dla dzieci Paseczki grillowanego kurczaka, w kukurydzianej panierce z frytkami. 11.00 64 MINI BURRITO nowość Małe burrito z grillowanym kurczakiem i frytkami. 13.00

Desery

66 CHURROS Z CZEKOLADĄ Meksykańskie pączki z czekoladą 15.00 66A CHURROS Z KARMELEM Meksykańskie pączki z karmelem 15.00 70 FLAN Delikatny, kremowy deser w tradycyjnej, karmelowej wersji 15.00

Dodatki

75 TOTOPOS (NACHOS) - małe DO WYBORU: pszenne lub kukurydziane 7.00 76 TOTOPOS (NACHOS) - duże DO WYBORU: pszenne lub kukurydziane 12.00 77 FRIJOLES Pasta z czarnej fasoli 6.00 78 TORTILLA KUKURYDZIANA MAŁA Kukurydziana 1.50 78a TORTILLA KUKURYDZIANA DUŻA Kukurydziana 2.00 79 TORTILLA PSZENNA MAŁA Pszenna 1.50 79a TORTILLA PSZENNA DUŻA Pszenna 2.00 80 GUACAMOLE MAŁA PORCJA Mała porcja 13.00 81 GUACAMOLE DUŻA PORCJA Duża porcja 17.00 82 SALSA PICO DE GALLO Salsa z pomidorów i cebuli 5.00 83 SALSA ROJA Salsa z czerwonych pomidorów i papryki 5.00 85 SALSA VERDE Salsa z zielonych pomidorów 5.00 86 SALSA DE PIÑA Salsa z ananasów 5.00 87 SALSA DE CHIPOTLE Salsa z papryki chipotle 6.00 88 SALSA YUCATÁN nowość Salasa z papryczki habanero i pomarańczy 7.00 89 CREMA Kwaśna śmietana 5.00 90 ZESTAW 5 SALS DO TACOS Salsy do tacos 21.00 91 ARROZ Ryż 6.00 92 ENSALADA CHICA Mała sałatka warzywna 7.00 94 PAPAS FRITAS Frytki 6.00