Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Dyspensa

Sałaty

1 Krewetki na rukoli Z różowym sosem 59.00 2 Sałata z grillowanym kurczakiem I różowym sosem 46.00 3 Sałata z awokado i rakami Sałata z awokado i rakami 53.00 4 Sałata z opiekanym kozim serem I orzechami włoskimi 48.00

Przystawki Zimne

7 Tatar po polsku Tatar po polsku 50.00 8 Tatar po francusku Tatar po francusku 50.00 9 Śledź holenderski Śledź holenderski 34.00 10 Nóżki w galarecie Nóżki w galarecie 34.00 11 Pasztet z dziczyzny Z marynowanymi grzybami 46.00 13 Carpaccio z polędwicy wołowej Z rukolą i parmezanem 49.00 14 Cielęcina w sosie tuńczykowym Cielęcina w sosie tuńczykowym 46.00

Przystawki Gorące

16 Szwajcarskie placki ziemniaczane Z czerwonym kawiorem 60.00 18 Jajka faszerowane Jajka faszerowane 37.00 19 Pierogi ruskie Pierogi ruskie 39.00 20 Pierogi z cielęciną Pierogi z cielęciną 43.00 21 Pierogi z mięsem I duszoną cebulą 41.00 22 Krewetki z patelni Na maśle czosnkowym 63.00

Zupy

25 Żurek na borowikach Żurek na borowikach 36.00 26 Rosół z domowym makaronem Rosół z domowym makaronem 33.00 27 Flaki Flaki 39.00 28 Krem z białych jarzyn Z oliwą truflową 35.00 29 Barszcz czerwony Z kołdunami 38.00 30 Szczawiowa z jajkiem faszerowanym Szczawiowa z jajkiem faszerowanym 34.00

Świeży makaron

Do wyboru: spaghetti, tagliatelle, pappardelle

35 Makaron Aglio olio pepperoncino Makaron Aglio olio pepperoncino 39.00 36 Makaron z krewetkami W sosie pomidorowym 53.00 37 Makaron carbonara Makaron carbonara 44.00 38 Makaron z sosem truflowym Makaron z sosem truflowym 47.00

Ryby

41 Tuńczyk z grilla W sosie z wasabi 93.00 43 Krewetki na ostro Z cytrynowe risotto z szafranem 90.00 44 Filet seabassa z pieca Na blanszowanym szpinaku 88.00

Mięsa

46 Sznycel cielęcy Z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami 74.00 47 Wołowina z rosołu W sosie chrzanowym z buraczkami 70.00 49 Kotlet mielony z buraczkami Kotlet mielony z buraczkami 66.00 50 Pieczona gicz jagnięca Z ziemniakami obsmażanymi w ziołach 80.00 51 Gołąbki w sosie z pomidorów Podawane z puree ziemniaczanym 65.00 52 Talerz pierogów Z duszoną cebulką, boczkiem i masłem szałwiowym 67.00 53 Befsztyk z sosem z czarnego pieprzu Befsztyk z sosem z czarnego pieprzu 90.00 53a Befsztyk z sosem z zielonego pieprzu Befsztyk z sosem z zielonego pieprzu 90.00 53b Befsztyk z masłem czosnkowym Befsztyk z masłem czosnkowym 90.00 55 Kotlet schabowy Z kapustą i grzybami 68.00

Drób

58 Kaczka pieczona po polsku Z żurawiną i gruszkami 92.00 59 Sznycel z piersi kurczaka Z duszoną marchewką 64.00 60 Kotlet de volaille z kurczaka kukurydzianego Z frytkami 70.00 61 Pierś z perliczki Z glazurowaną marchewką 70.00

Dodatki

65 Pieczywo własnego wypieku (4 kromki chleba i 2 bułki) 17.00 66 Francuskie młode ziemniaki z koperkiem Francuskie młode ziemniaki z koperkiem 15.00 67 Puree ziemniaczane Puree ziemniaczane 15.00 70 Frytki Frytki 14.00 71 Ziemniaki obsmażane z ziołami Ziemniaki obsmażane z ziołami 15.00 72 Buraczki Buraczki 15.00 73 Kapusta z grzybami Kapusta z grzybami 20.00 74 Brokuły gotowane Brokuły gotowane 13.00 75 Jarzyny duszone na maśle Jarzyny duszone na maśle 18.00 77 Pomidory z cebulą Pomidory z cebulą 17.00 78 Sałata mieszana Sałata mieszana 17.00 79 Mizeria Mizeria 15.00 80 Warzywa z grilla Warzywa z grilla 17.00 81 Glazurowana marchewka Glazurowana marchewka 15.00 82 Szpinak blanszowany Szpinak blanszowany 18.00

Desery

85 Beza z kremem mascaropone I marakują 35.00 86 Knedle ze śliwkami Knedle ze śliwkami 35.00 87 Krem czekoladowy Na musie malinowym 33.00 88 Naleśniki z powidłami śliwkowymi Naleśniki z powidłami śliwkowymi 34.00 90 Sernik Sernik 31.00