Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Elixir

Zakąski i Sałaty

1 Śledź w Szubie Bałtycki śledź, mus z pieczonego buraka, majonez cytrynowy, jajko przepiórki, młode ziemniaki, marynowana szalotka, kawior z jabłka, ser oscypek, ogórek kiszony z Hajnówki 34.00 2 Tatar wołowy Sezonowana polędwica, emulsja musztardowa, lubczyk, szalotka, ogórek kiszony z Hajnówki, żółtko 64°C 39.00 3 Nóżki w galarecie Chrzanowa panna cotta, mus z pieczonego czosnku, musztarda sarepska, kawior z octu, emulsja ze świeżego majeranku 29.00 4 Kozi ser z gruszką Kozi ser w chrupiącym cieście, marynowany burak, sałaty, dresing z passiflory, kawior malinowy, duszona gruszka w czerwonym winie, konfitura z czarnego bzu, karmelizowane orzechy włoskie 29.00 5 Tatar wegetariański Warzywa (cukinia, papryka, bakłażan) grillowane i marynowane w emulsji z pieczonych pomidorów z lubczykiem, hummus z groszku zielonego, chrupiące sałaty, chips z czarnuszką , oliwa ziołowa 29.00

Zakąski Gorące

7 Pierogi z kaczką Karmelizowana wiśnia, mus z pieczonej pietruszki, kompresowane jabłko , marynowany burak, oliwa majerankowa, puder orzechowy, sos ze świeżego tymianku 29.00 8 Pierogi ruskie z truflą Domowy twaróg, ziemniaki, biała trufla, , cebula duszona z majerankiem, kruszonka z wędzonego boczku, opalane pomidory, kwaśna śmietana 29.00 9 Kaszanka w chrupiącym cieście Pikantna kapusta, musztarda jabłkowa, karmelizowana cebula, sos tymiankowy z duszoną wiśnią, oliwa lubczykowa 35.00 10 Risotto Ryż arborio, ser Bursztyn, pieczona papryka, duszony por, brukselka, świeży lubczyk, pomidory 39.00

Zupy

11 Żurek Wędzonka, ziemniaki, jajko przepiórcze, chipsy z boczku, emulsja ze świeżego majeranku 22.00 12 Rakowa Rakowa wywar z raków mazurskich, szyjki rakowe, szafran, sezonowe warzywa, pomidory, koperek 25.00 13 Barszcz czerwony zabielany Czerwone buraki, puree ziemniaczane, wędzony boczek, śmietana, czarna porzeczka 22.00

Dania Główne

15 Dorsz Czarna soczewica z sosem sojowym, młody szpinak, pieczone pomidory, chrupiący topinambur, prażony sezam, sos szafranowy 67.00 16 De Vollaile z białą truflą Pierś kurczaka zagrodowego, biała trufla, masło, brukselka, mus z groszku zielonego, puree ziemniaczane 49.00 17 Kotlety mielone Selekcjonowana wieprzowina, mus z marchewki z groszkiem, pieczone buraki, truflowe puree ziemniaczane 45.00 18 Golonka Kapusta z koperkiem, lody chrzanowe, pomidory, karmelizowana śliwka, sos z musztardą francuską, ziemniaki z majerankiem 54.00 19 Polędwica wołowa Sezonowana wołowina, mus z pieczonej pietruszki, ziemniaki z tymiankiem, warzywa w emulsji maślanej z lubczykiem, szalotka w czerwonym winie, sos z trawy żubrowej 85.00

Desery

25 Szarlotka Prażone jabłka z cynamonem, biała czekolada, kruche ciasto, kawior z jabłka 28.00 26 Ptyś Grand Marnier Chrupiące ciasto, krem waniliowy z likierem Grand Marnier, sezonowe owoce, puder czekoladowy, konfitura z pomarańczy i moreli 24.00 27 Śliwki z palonym masłem Karmelizowane śliwki, chrupiąca kruszonka, nalewka ze śliwki węgierki 26.00 28 Wiśnie w czekoladzie Mus czekoladowy, duszone wiśnie, słony karmel, puder z białej czekolady, karmelizowane orzechy 24.00