13
Chinkali 4 szt.
Sakiewki ręcznie robione z mięsem i rosołkiem w środku
38.00
14
Chinkali z serem 4 szt.
Sakiewki ręcznie robione z serem w środku
36.00
15
Czebureki
Duży pieróg smażony na głębokim oleju z siekanym mięsem w środku
35.00
16
Tolma
Gołąbki w liściach winogron podawane z sosem jogurtowo czosnkowym (4/5 szt.)
42.00
17
Pielmieni
Ręcznie robione małe pierożki z mielonym mięsem w środku, podawane ze śmietaną i koperkiem
42.00
18
Lulakebab
Kotleciki z mięsa mielonego z dodatkami - surówka z marchewki, buraczki z octem balsamico i świeżą kolendrą, ryż
52.00
19
Czanachi
Jagnięcina w warzywach (bakłażan, pomidor, cebula papryka, ziemniaki), świeża kolendra, przyprawy gruzińskie
55.00
20
Czaszuszuli
Kawałki karkówki duszone w sosie pomidorowym, papryka kolorowa, przyprawy gruzińskie, świeża kolendra
52.00
21
Czachochbili
Dwa udka z kurczaka w sosie pomidorowym z przyprawami gruzińskimi, chlebek lawasz
50.00
22
Charczo nigwzit megrulat
Kawałki wołowiny duszone w sosie z orzechów włoskich, gruzińskie przyprawy, świeża kolendra
55.00
23
Neknebi
Smażone żeberka z pieca, ziemniaki opiekane
52.00
24
Comberki jagnięce z dodatkami
Grilowane, z opiekanymi ziemniakami i sałatką gruzińską szefowej
75.00
25
Parki lobio bostneulit
Fasolka szparagowa duszona, cebula, marchew, papryka, przyprawy gruzińskie, świeża kolendra
40.00
26
Adżepsandali
Warzywa gotowane z kolendrą i przyprawami gruzińskimi
40.00
27
Sałatka gruzińska szefowej
Ogórki, pomidory, papryka, świeża kolendra, orzechy wł., cebula, zioła gruzińskie
40.00