Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Gruby Josek

PRZYSTAWKI

1 STOŁECZNA MEDUZA Nóżki wieprzowe w galarecie, marynowane grzyby i pikle, tarty chrzan i ocet 21.00 2 KATOLIK Z GNOJNEJ Śledź w kwaśnej śmietanie z jabłkiem, cebulą i tartym jajem 23.00 3 PASZTECIK NA KAŻDEN GUST Trzy rodzaje pasztetu: cielęco-wieprzowy, z królika i z kaczki podane z marynatami z Podlasia, sosem tatarskim i chrzanem 27.00 4 TATAREK TATY TASIEMKI Polędwica żydowska z marynowanymi grzybami, ogórkiem kiszonym i szalotką 35.00

ZUPY

7 ROSÓŁEK Z KLUSECZKAMY Domowy rosół drobiowo-wołowy z makaronem 17.00 8 ŻUREK NA ZAKWASIE KWAŚNYM JAK UŚMIECH TEŚCIOWEJ Żurek na borowikach z białą kiełbaską 21.00 10 ZUPA SEZONOWA Odświeżająca zupka z sezonowych warzyw - zapytaj kelnera jaka dzisiaj 17.00 11 CZERNIAKOWSKA POMIDORÓWECZKA Tradycyjna zupka pomidorowa z makaronikiem 17.00

SAŁATY

13 SAŁACIANY MISZMASZ Mix sałat z marynowaną gruszką, buraczkami, serem kozim i prażonymi orzechami włoskimi polane vinaigrettem limonkowym 31.00 14 MARZENIE BADYLARZA z krewetkami Sałata rzymska z grillowanymi krewetkami, grzankami, sosem z soloną sardelą i serem Emilgrana 35.00 14a MARZENIE BADYLARZA z kurczakiem Sałata rzymska z grillowanym kurczakiem zagrodowym, grzankami, sosem z soloną sardelą i serem Emilgrana 27.00

GARMAŻERYJA JOSKA

16 PIEROGI ZE SZPARAGIEM 7 szt. Pierogi ze szparagami i musem twarogowym, podane w emulsji maślanej (vege) 28.00 17 PIEROŻKI ZE ZWICHROWANĄ ŚWINKĄ 7 szt. Pierogi faszerowane karkówką wieprzową, okraszone wędzonym boczkiem 26.00 18 PYZUNIE ZE SKWARECZKAMY Pyzy ziemniaczane z nadzieniem z gotowanej wieprzowiny w okrasie z wędzonego boczku 29.00 19 PIROGI Z RUSI W KWAŚNEJ ŚMIETANCE 7 szt. Pierogi ruskie z serem twarogowym i ziemniakiem, podane z kwaśną śmietaną 26.00

DANIA GŁÓWNE

21 KURCZACZEK W MNIODKU W TOWARZYSTWIE SAŁATY Połówka pieczonego młodego kurczaka zagrodowego z ziemniakami i bukietem sałat w śmietanowym sosie 35.00 22 GOŁĄBKI JAK U MAMY Dwa domowe gołąbki w kapuście z ziemniaczanym puree i sosem pomidorowym 27.00 23 KLASYCZNY KOTLET SCHABOWY Z KOŚCIA Z zasmażaną młodą kapustą i ziemniakami na maśle z koperkiem 39.00 24 ŻEBERKA WIEPRZOWE NACZELNEGO PARZYGNATA Żeberka wieprzowe z ziemniaczanym puree i tartym chrzanem 49.00 26 POŁÓWKA KACZKI LUZOWANEJ Z modrą kapustką, kluskami z dziurką i sosem wiśniowym 49.00 27 KRÓL WARSZAWSKICH KOTLETÓW Domowy kotlecik mielony, ziemniaki z koperkiem i buraczki zasmażane 29.00 28 FEST REGULARNA BABA Baba ziemniaczana z młodymi warzywami w emulsji maślanej, podana z maślanką (vege) 32.00 29 ŻEBROWA KONSTRUKCJA WOŁOWA żebro wołowe w towarzystwie młodych ziemniaczków i warzyw sezonowych podane z sosem z suszonych śliwek 59.00 30 ZGRILLOWANY ŁOSOŚ ZE WSPOMAGANIEM Łosoś w pomadzie cytrynowo-ziołowej z dzikim ryżem i warzywnymi nowalijkami 41.00 31 SMAKOWITY SZASZŁYK Z POLĘDWICZKI Z dodatkiem boczku, podany z młodymi ziemniaczkami, warzywami i sosem czosnkowym 38.00

DODATKI

33 MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Młoda kapustka zasmażana 7.00

DESERY

37 GALANTY JABŁECZNIK GARKOTŁUKA Domowa szarlotka 19.00 38 WYMUSKANIEC NA ZIMNO Z OWOCAMI Sernik na zimno z owocami 21.00

KIZIORY

41 ZUPKA POMIDOROWA Z kluseczkami 11.00 42 KOTLECIKI Z KURCZAKA Z frytkami i z mizeria 19.00 43 PULPECIKI WIEPRZOWE W sosie śmietanowym z koperkiem, ziemniaki puree, mizerią 19.00

NAPOJE BEZALKOHOLOWE