Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Indyjska

Guru

Zestawy

Z1 Set 1 for 2+ Przystawki: Onion Bahji (6szt.), Nawabi Kebab z wołowiną 8 pcs. Dania Główne: Rarra Gosht z kurczaka z wolnego wybiegu ( Curry), Paneer Jalfarezi(Curry) Dodatki: Naan z czosnkiem (2szt.), Gotowany ryż basmati 125.00 Z2 Set 2 for 2+ Przystawki: Koliwadas 8 szt. do wyboru z: kalafiora lub sera paneer lub kurczaka z wolnego wybiegu lub krewetkami; Banjar (Gypsy) Kebab z kurczaka z wolnego wybiegu 6 szt. Dania Główne: Kaczka w Mango lub Masala Kaczka, Rogan Josh z Wołowiną Dodatki: Naan z czosnkiem 2 szt., Gotowany Ryż Basmati 135.00 Z3 Set 3 for 2+ Przystawki: Paneer Keema Naan, Jingh Nisha KrewetkiDania Główne: Xacutti Curry do wyboru z kurczakiem lub jagnięciną lub wołowiną; Daal MakhaniDodatki: Naan z czosnkiem 2 szt., Gotowany Ryż Basmati 120.00 Z4 Set 4 for 2+ Przystawki: Paneer Pakoras 6 szt.; Nawabi Kebab z Jagnięciną 8 szt. Dania Główne: Tikka Masala Curry do wyboru z: Warzywami lub Serem Paneer lub Kurczakiem z wolnego wybiegu lub Jagnięciną lub Wołowiną lub Krewetkami; Korma do wyboru z: Warzywami lub Serem Paneer lub Kurczakiem z wolnego wybiegu lub Jagnięciną lub Wołowiną lub Krewetkami Dodatki: Naan z czosnkiem 2 szt., Gotowany Ryż Basmati 125.00 Z5 Set 5 for 2+ Przystawki: Samosa z Warzywami 1szt. i Samosa z kurczakiem 1szt.; Nawabi Kebab z kurczaka z wolnego wybiegu 8 szt.Dania Główne: Daal Tadka; Vindaloo do wyboru z: Warzywami lub Serem Paneer lub Kurczakiem z wolnego wybiegu lub Jagnięciną lub Wołowiną lub Krewetkami Dodatki: Naan z czosnkiem 2 szt., Gotowany Ryż Basmati 110.00 Z6 Set 6 for 2+ Przystawki: Onion Bhaji 6 szt.; Paneer Tricolour Tikka 6 szt. Dania Główne: Daal Tadka; Warzywa Sezonowe z Patelni Dodatki: Naan z czosnkiem 2 szt., Gotowany Ryż Basmati 100.00

Guru Thali

To spełnienie kulinarnych snów! Jest to również niezwykle popularny pomysł na lunch. Łączy w sobie cała różnorodność kuchni indyjskiej na jednej tacy.

T1 Guru Thali Wegetariańskie Tradycyjne dania curry (4 porcje) oraz z pieca tandoori (2 porcje), ciastka papadums z soczewicy, pieczywo indyjskie, ryż oraz pikle. 89.00 T2 Guru Thali Mięsne Tradycyjne dania curry (4 porcje) oraz z pieca tandoori (2 porcje), ciastka papadums z soczewicy, pieczywo indyjskie, ryż oraz pikle. 93.00

Przystawki

1 Bhaji z warzywami 6 szt. Aromatyczne tarte kawałki cebuli smażone w cieście z ziarnami kminku i liśćmi kozieradki, podawane z wybranymi sosami. 17.00 2 Samosa z warzywami 2 szt. Kruche, smażone w cieście pierożki wypełnione warzywami, podawane z sosem kolendrowym oraz miętowym. 14.00 3 Samosa z kurczakiem 2 szt. Kruche, smażone w cieście pierożki wypełnione kurczakiem, podawane z sosem kolendrowym oraz miętowym. 17.00 4 Samosa z jagnięciną 2 szt. Kruche, smażone w cieście pierożki wypełnione jagnięciną , podawane z sosem kolendrowym oraz miętowym. 19.00 5 Samosa z wołowiną 2 szt. Kruche, smażone w cieście pierożki wypełnione jagnięciną, podawane z sosem kolendrowym oraz miętowym. 20.00 6 Tellicherry Fry Panneer 6 szt. Smażone na chrupiąco, wyraziste w smaku przekąski z sera serwowane z dipami. 18.00 7 Tellicherry Fry Kurczak 6 szt. Smażone na chrupiąco, wyraziste w smaku przekąski z kurczaka, serwowane z dipami. 22.00 8 Tellicherry Fry Krewetki 6 szt. Smażone na chrupiąco, wyraziste w smaku przekąski z krewetek, serwowane z dipami. 35.00 9 Keema Naan Kurczak Indyjski chleb faszerowany kurczakiem, podawany ze specjalnym sosem. 17.00 10 Keema Naan Jagnięcina Indyjski chleb faszerowany jagnięciną, podawany ze specjalnym sosem. 20.00 11 Keema Naan Wołowina Indyjski chleb faszerowany wołowiną, podawany ze specjalnym sosem. 21.00 12 Pakoras Warzywa 6 szt. Przekąska w cieście z ciecierzycy i aromatycznych przypraw, serwowane z sosami. 16.00 13 Pakoras Paneer 6 szt. Przekąski w cieście z ciecierzycy i aromatycznych przypraw, serwowane z sosami. 18.00 14 Pakoras Kurczak 6 szt. Przekąski w cieście z ciecierzycy i aromatycznych przypraw, serwowane z sosami. 22.00 15 Pakoras Dorsz 6 szt. Przekąski w cieście z ciecierzycy i aromatycznych przypraw, serwowane z sosami. 24.00 16 Pakoras Krewetki 6 szt. Przekąski w cieście z ciecierzycy i aromatycznych przypraw, serwowane z sosami. 35.00 17 Koliwadas Kwiaty Kalafiora 8 szt. Smażone na chrupiąco kawałki kwiatów kalafiora w otoczce z pikantnego ciasta na bazie chili i wędzonych pomidorów. 15.00 18 Koliwadas Paneer 8 szt. Smażone na chrupiąco kawałki indyjskiego sera paneer w otoczce z pikantnego ciasta na bazie chili i wędzonych pomidorów. 24.00 19 Koliwadas Kurczak 8 szt. Smażone na chrupiąco kawałki kurczaka w otoczce z pikantnego ciasta na bazie chili i wędzonych pomidorów. 26.00 20 Koliwadas Krewetki 8 szt. Smażone na chrupiąco krewetki w otoczce z pikantnego ciasta na bazie chili i wędzonych pomidorów. 35.00 21 Chingri Bhaaja Krewetki Smażone krewetki na bazie papryczki chilli, imbiru, czosnku z dodatkiem kurkumy i garam masala dla wspaniałego aromatu i pięknego koloru. 32.00 22 Guru Skrzydełka z kurczaka 8 szt. Soczyste i kruche skrzydełka z kurczaka w specjalnej indyjskiej panierce. 24.00 23 Guru Skrzydełka z kurczaka 12 szt. Soczyste i kruche skrzydełka z kurczaka w specjalnej indyjskiej panierce. 30.00

Zupy

31 Zupa Czosnkowo Grzybowa (krem) Wyśmienita, delikatnie pikantna zupa na bazie czosnku i grzybów. 14.00 32 Zupa Daal Tradycyjna indyjska zupa z gotowanej soczewicy na bulionie warzywnym. 14.00 34 Zupa Smoka Zupa ostro kwaśna z kawałkami kurczaka, jagnięciny oraz krewetek na bazie sosu sojowego i warzyw. 14.00

Tandoori

Dodatki do dań dodatkowo płatne

40 Kurczak w miodzie Wyśmienite i soczyste kawałki piersi kurczaka grillowane w piecu tandoori, marynowane w jogurcie naturalnym, miodzie i indyjskich przyprawach. 29.00 41 Jingh Nisha Krewetki Krewetki grillowane w piecu tandoori, uprzednio marynowane w orzechach nerkowca, czarnym pieprzu, jogurcie i ser cheddar. 37.00 42 Kurczak Tandoori Soczyste kawałki kurczaka z kością marynowane w jogurcie i tradycyjnej wschodnioazjatyckiej mieszance ziół grillowane w piecu Tandoor. 31.00 43 Banjara Gypsy Kebab 6 szt. Soczyste kawałki piersi kurczaka marynowane w imbirze, czosnku, cebuli, kolendrze oraz indyjskich przyprawach, pieczone w piecu tandoori. 34.00 44 Tricolour Tikka Paneer 6 szt. Pieczone kawałki sera paneer marynowane w trzech różnych odcieniach past (z mięty, jogurtu z przyprawami i orzecha nerkowca). Kolory odwzorowują flagę Indii. 24.00 45 Tricolour Tikka Kurczak 6 szt. Pieczone kawałki kurczaka marynowane w trzech różnych odcieniach past (z mięty, jogurtu z przyprawami i orzecha nerkowca). Kolory odwzorowują flagę Indii. 28.00 46 Tricolour Tikka Dorsz 6 szt. Pieczone kawałki dorsza marynowane w trzech różnych odcieniach past (z mięty, jogurtu z przyprawami i orzecha nerkowca). Kolory odwzorowują flagę Indii. 30.00 47 Tricolour Tikka Krewetki 6 szt. Pieczone krewetki marynowane w trzech różnych odcieniach past (z mięty, jogurtu z przyprawami i orzecha nerkowca). Kolory odwzorowują flagę Indii. 41.00 48 Garlic Tikka Paneer 6 szt. Pieczone kawałki sera paneer nasycone wyrazistym smakiem i aromatem czosnku. 24.00 49 Garlic Tikka Kurczak 6 szt. Pieczone kawałki kurczaka nasycone wyrazistym smakiem i aromatem czosnku. 28.00 50 Garlic Tikka Dorsz 6 szt. Pieczone kawałki dorsza nasycone wyrazistym smakiem i aromatem czosnku. 30.00 51 Garlic Tikka Krewetki 6 szt. Pieczone krewetki nasycone wyrazistym smakiem i aromatem czosnku. 41.00 52 Nawabi Kebab Kurczak 8 szt. Tradycyjne danie perskiej dynastii Mughal czyli soczyste w środku, mielone kotleciki z dodatkiem suszonych owoców i ziół. 28.00 53 Nawabi Kebab Jagnięcina 8 szt. Tradycyjne danie perskiej dynastii Mughal czyli soczyste w środku, mielone kotleciki z dodatkiem suszonych owoców i ziół. 36.00 54 Nawabi Kebab Wołowina 8 szt. Tradycyjne danie perskiej dynastii Mughal czyli soczyste w środku, mielone kotleciki z dodatkiem suszonych owoców i ziół. 38.00 40a Paneer w miodzie Kawałki sera paneer grillowane w piecu tandoori, marynowane w jogurcie naturalnym, miodzie i indyjskich przyprawach. 25.00

Daal

Dodatki do dań dodatkowo płatne

60 Daal Tadka Rozgrzewająca, gotowana soczewica na bazie pomidorów i cebuli wzmocniona aromatem odpowiednich przypraw. 23.00 61 Daal Makhani Popularne w rejonie Pendżabu maślane danie z czarnej soczewicy i czerwonej fasoli gotowanych w oprawie z masła i śmietany. 25.00 62 Pindi Chana Masala Wysokobiałkowe danie z ciecierzycy z kawałkami pomidorów, ziarnami kolendry przyprawione garam masala, chili, czosnkiem i kawałkami cebuli 24.00

Sizzler

Dodatki do dań dodatkowo płatne

70 Sizzler Warzywa Sizzler Warzywa 35.00 71 Sizzler Paneer Sizzler Paneer 38.00 72 Sizzler Kurczak Sizzler Kurczak 41.00 73 Sizzler Wieprzowina Sizzler Wieprzowina 42.00 74 Sizzler Jagnięcina Sizzler Jagnięcina 48.00 75 Sizzler Wołowina Sizzler Wołowina 48.00 76 Sizzler Dorsz Sizzler Dorsz 41.00 77 Sizzler Krewetki Sizzler Krewetki 55.00

Curry

Dodatki do dań dodatkowo płatne

81 Rara Gosht Kurczak Delikatne marynowane kawałki kurczaka wolno gotowane w całych przyprawach, jak czarny kardamon, zielony kardamon, liście laurowe, laski cynamonu, goździki, całe czarne pieprz, anyżu gwiaździsty, nasiona kminku i Kaszmirski czerwone chilli. 31.00 82 Rara Gosht Jagnięcina Delikatne marynowane kawałki jagnięciny wolno gotowane w całych przyprawach, jak czarny kardamon, zielony kardamon, liście laurowe, laski cynamonu, goździki, całe czarne pieprz, anyżu gwiaździsty, nasiona kminku i Kaszmirski czerwone chilli. 35.00 83 Xacutti Kurczak Curry na bazie mieszanki przypraw, białego maku, tartych orzechów kokosowych i czerwonych papryczek chilli. 31.00 84 Xacutti Jagnięcina Curry na bazie mieszanki przypraw, białego maku, tartych orzechów kokosowych i czerwonych papryczek chilli. 34.00 85 Xacutti Wołowina Curry na bazie mieszanki przypraw, białego maku, tartych orzechów kokosowych i czerwonych papryczek chilli. 34.00 86 Phaal Curry Kurczak - OSTRE Najbardziej pikantne curry na świecie, przygotowane na bazie mieszanki papryczek chilli.Klient musi wyrazić akceptację na piśmie, a po zjedzeniu całego dania, otrzymuje od Guru aperitif za podjęcie wyzwania. 45.00 87 Vindaloo Warzywa Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 25.00 88 Vindaloo Paneer Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 28.00 89 Vindaloo Kurczak Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 30.00 90 Vindaloo Wieprzowina Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 30.00 91 Vindaloo Jagnięcina Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 32.00 92 Vindaloo Wołowina Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 35.00 93 Vindaloo Dorsz Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 31.00 94 Vindaloo Krewetki Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 41.00 95 Makhani Warzywa Maślano-pomidorowe indyjskie curry z warzywami przybrane śmietanowym musem. 22.00 96 Mahkani Paneer Maślano-pomidorowe curry z kawałkami sera paneer przybrane śmietanowym musem. 27.00 97 Makhani Kurczak - Butter Chicken Maślano-pomidorowe curry z kawałkami kurczaka przybrane śmietanowym musem. 29.00 98 Jalfrezi Warzywa Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami 25.00 99 Jalfrezi Paneer Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami 28.00 100 Jalfrezi Kurczak Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami 29.00 101 Jalfrezi Wieprzowina Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami 30.00 102 Jalfrezi Jagnięcina Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami 32.00 103 Jalfrezi Dorsz Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami 31.00 104 Jalfrezi Krewetki Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami 41.00 105 Pasanda Warzywa Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami. 25.00 106 Pasanda Paneer Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami. 27.00 107 Pasanda Kurczak Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami. 29.00 108 Pasanda Wieprzowina Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami. 30.00 109 Pasanda Jagnięcina Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami. 34.00 110 Pasanda Dorsz Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami. 31.00 111 Pasanda Krewetki Łagodne, aksamitne w smaku curry z pastą z nerkowca oraz korzennymi przyprawami. 41.00 112 Kofta Warzywa Zanurzone w wyrazistym ziołowym sosie curry okrągłe klopsiki przygotowane na bazie mielonych warzyw 26.00 113 Kofta Kurczak Zanurzone w wyrazistym ziołowym sosie curry okrągłe klopsiki przygotowane na bazie mielonego kurczaka 28.00 114 Kofta Jagnięcina Zanurzone w wyrazistym ziołowym sosie curry okrągłe klopsiki przygotowane na bazie mielonej jagnięciny 34.00 115 Kofta Wołowina Zanurzone w wyrazistym ziołowym sosie curry okrągłe klopsiki przygotowane na bazie mielonej wołowiny 34.00 116 Saag Warzywa Danie w sosie curry na bazie liści szpinaku z warzywami 23.00 117 Saag Paneer Danie w sosie curry na bazie liści szpinaku z serem paneer 26.00 118 Saag Kurczak Danie w sosie curry na bazie liści szpinaku z kurczakiem 27.00 119 Saag Jagnięcina Danie w sosie curry na bazie liści szpinaku z jagnięciną 32.00 120 Saag Dorsz Danie w sosie curry na bazie liści szpinaku z dorszem 31.00 121 Saag Wołowina Danie w sosie curry na bazie liści szpinaku z wołowiną 32.00 122 Bhurta Przygotowane na wzór Baba Ghanoush wegetariańskie Curry na bazie zapiekanego bakłażana i pomidorów, z wyczuwalną nutą kolendry, chili, kminku, imbiru i czosnku. 26.00 123 Balti Warzywa Duszone w rozgrzanym kociołku warzywa z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 24.00 124 Balti Paneer Duszony w rozgrzanym kociołku ser paneer z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 26.00 125 Balti Kurczak Duszony w rozgrzanym kociołku kurczak z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 28.00 126 Balti Wieprzowina Duszona w rozgrzanym kociołku wieprzowina z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 30.00 127 Balti Jagnięcina Duszona w rozgrzanym kociołku jagnięcina z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 32.00 128 Balti Wołowina Duszona w rozgrzanym kociołku wołowina z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 32.00 129 Balti Dorsz Duszony w rozgrzanym kociołku dorsz z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 31.00 130 Balti Krewetki Duszone w rozgrzanym kociołku krewetki z dodatkiem pikantnej pasty z papryki i mieszanki aromatycznych przypraw. 41.00 131 Kaczka w Mango Pierś z kaczki marynowana w imbirze, kurkumie, cynamonie, kardamonie, podawana w papryką. 38.00 132 Bhuna Kaczka Pieczone mięso kaczki na bazie sosu z cebulą, papryką, pomidorami, imbirem i czosnkiem, 38.00 133 Jalfrezi Kaczka Pikantne, warzywne Curry z kawałkami papryki, zielonego chili oraz marynowanymi kawałkami kaczki. 38.00 134 Vindaloo Kaczka Danie na bazie czerwonego wina, suszonej papryczki chilli i indyjskich przypraw. 38.00 135 Masala Kaczka Curry z kaczki Kerala oparte jest na sosie z mleka kokosowego i doprawione cynamonem oraz dużą dawką liści curry. Mają słodki, lekko dymny smak. 38.00 136 Bhuna Warzywa Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki 24.00 137 Bhuna Paneer Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki. 26.00 138 Bhuna Kurczak Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki. 28.00 139 Bhuna Wieprzowina Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki. 30.00 140 Bhuna Jagnięcina Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki. 32.00 141 Bhuna Wołowina Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki. 32.00 142 Bhuna Dorsz Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki. 31.00 143 Bhuna Krewetki Tradycyjne curry z patelni z przyprawami, liści kozieradki (liście methi) i papryki. 41.00 144 Tikka Masala Warzywa Kawałki warzyw marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 24.00 145 Tikka Masala Paneer Kawałki sera paneer marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 26.00 146 Tikka Masala Kurczak Kawałki kurczaka marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 29.00 147 Tikka Masala Wieprzowina Kawałki wieprzowiny marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 30.00 148 Tikka Masala Jagnięcina Kawałki jagnięciny marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 32.00 149 Tikka Masala Wołowina Kawałki wołowiny marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 32.00 150 Tikka Masala Dorsz Kawałki dorsza marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 31.00 151 Tikka Masala Krewetki Krewetki marynowane w jogurcie z przyprawami, grillowane w piecu Tandoor i podawane z Curry na bazie pomidorów i przypraw. 41.00 152 Rogan Josh Jagnięcina Aromatyczne curry pochodzenia Kaszmiru, jest wykonany z czerwonego mięsa. Jest kolorowe i aromatyczne przez kwiat Alkanet oraz chili z Kaszmiru. 35.00 153 Roghan Josh Wołowina Aromatyczne curry pochodzenia Kaszmiru, jest wykonany z czerwonego mięsa. Jest kolorowe i aromatyczne przez kwiat Alkanet oraz chili z Kaszmiru. 35.00 154 Madras Warzywa Madras Warzywa 24.00 155 Madras Paneer Madras Paneer 26.00 156 Madras Kurczak Madras Kurczak 28.00 157 Madras Wieprzowina Madras Wieprzowina 30.00 158 Madras Jagnięcina Madras Jagnięcina 32.00 159 Madras Wołowina Madras Wołowina 32.00 160 Madras Krewetki Madras Krewetki 41.00 162 Korma Warzywa Warzywa subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 24.00 163 Korma Paneer Paneer subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 26.00 164 Korma Kurczak Kurczak subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 28.00 165 Korma Wieprzowina Wieprzowina subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 30.00 166 Korma Jagnięcina Jagnięcina subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 32.00 167 Korma Wołowina Wołowina subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 35.00 168 Korma Dorsz Dorsz subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 31.00 169 Korma Krewetki Krewetki subtelnie duszone w delikatnym orzechowym sosie. 41.00 170 Fasolka z patelni Aloo Danie z prażonymi ziemniakami oraz fasolką, przyprawione indyjskimi przyprawami. Świetne jako dodatek do dań Daal. 25.00 171 Kwiaty Kalafiora z patelni Aloo Danie z prażonymi ziemniakami oraz kwiatami kalafiora, przyprawione indyjskimi przyprawami. Świetne jako dodatek do dań Daal. 25.00 172 Bakłażan z patelni Aloo Danie z prażonymi ziemniakami oraz bakłażanem, przyprawione indyjskimi przyprawami. Świetne jako dodatek do dań Daal. 25.00 173 Papryka z patelni Aloo Danie z prażonymi ziemniakami oraz papryką, przyprawione indyjskimi przyprawami. Świetne jako dodatek do dań Daal. 25.00 174 Bharwa Shimla Mirch Wegetariańskie danie z nadziewaną papryką bazie ziemniaków, sera paneer, cebuli oraz indyjskich przypraw. Świetne jako dodatek do dań Daal. 26.00

Chleb

180 Roti zwykły Tradycyjny chleb z mąki pełnoziarnistej 7.00 181 Roti z masłem Tradycyjny chleb z mąki pełnoziarnistej z masłem 8.00 182 Roti z kozieradką Tradycyjny chleb z mąki pełnoziarnistej z kozieradką 9.00 183 Roti z miętą Tradycyjny chleb z mąki pełnoziarnistej z miętą 9.00 184 Naan zwykły Płaski chleb z mąki pszennej, pieczony w specjalnym piecu tandoor. 10.00 185 Naan z masłem Płaski chleb z mąki pszennej, pieczony w specjalnym piecu tandoor z masłem 11.00 186 Naan z czosnkiem Płaski chleb z mąki pszennej, pieczony w specjalnym piecu tandoor z czosnkiem 12.00 187 Naan z nasionami cebuli Płaski chleb z mąki pszennej, pieczony w specjalnym piecu tandoor z nasionami cebuli 12.00 188 Paratha zwykły Płaski chlebek indyjski, zrobiony z razowej mąki pszenicznej (Ata) 11.00 189 Paratha z serem Płaski chlebek indyjski, zrobiony z razowej mąki pszenicznej (Ata) z serem 14.00 190 Paratha z ziemniakami Płaski chlebek indyjski, zrobiony z razowej mąki pszenicznej (Ata) z ziemniakami 14.00 191 Paratha z cebulą Płaski chlebek indyjski, zrobiony z razowej mąki pszenicznej (Ata) z cebulą 14.00 192 Paratha z warzywami Płaski chlebek indyjski, zrobiony z razowej mąki pszenicznej (Ata) z warzywami 14.00 193 Lachha Parantha Chrupiący, wielowarstwowy płaski chleb na bazie mąki razowej. 12.00 194 Koszyk Chlebków Zestaw pięciu wariantów indyjskich chlebków wedle uznania Szefa Kuchni. 27.00

Ryż

200 Guru Biryani Warzywa Kawałki warzyw w otoczeniu wyrazistych przypraw, podawane wymieszane z ryżem Basmati i ponownie gotowane na wolnym ogniu w celu wydobycia odpowiedniego smaku. 24.00 201 Guru Biryani Paneer Delikatne kawałki sera paneer w otoczeniu wyrazistych przypraw, podawane wymieszane z ryżem Basmati i ponownie gotowane na wolnym ogniu w celu wydobycia odpowiedniego smaku. 24.00 202 Guru Biryani Kurczaka Delikatne kawałki kurczaka w otoczeniu wyrazistych przypraw, podawane wymieszane z ryżem Basmati i ponownie gotowane na wolnym ogniu w celu wydobycia odpowiedniego smaku. 30.00 203 Guru Biryani Jagnięcina Delikatne kawałki jagnięciny w otoczeniu wyrazistych przypraw, podawane wymieszane z ryżem Basmati i ponownie gotowane na wolnym ogniu w celu wydobycia odpowiedniego smaku. 36.00 204 Guru Biryani Wołowina Delikatne kawałki wołowiny w otoczeniu wyrazistych przypraw, podawane wymieszane z ryżem Basmati i ponownie gotowane na wolnym ogniu w celu wydobycia odpowiedniego smaku. 36.00 205 Guru Biryani Krewetki Delikatne krewetki w otoczeniu wyrazistych przypraw, podawane wymieszane z ryżem Basmati i ponownie gotowane na wolnym ogniu w celu wydobycia odpowiedniego smaku. 43.00 206 Hyderabadi Briyani Paneer Aromatyczne, przepyszne i autentyczne indyjskie danie w warstwach puszystego ryżu, pachnących przypraw i karmelizowanej cebuli. to danie najlepiej smakuje z raitą 26.00 207 Hyderabadi Briyani Kurczak Aromatyczne, przepyszne i autentyczne indyjskie danie w warstwach puszystego ryżu, pachnących przypraw i karmelizowanej cebuli. to danie najlepiej smakuje z raitą 30.00 208 Hyderabadi Briyani Jagnięcina Aromatyczne, przepyszne i autentyczne indyjskie danie w warstwach puszystego ryżu, pachnących przypraw i karmelizowanej cebuli. to danie najlepiej smakuje z raitą 36.00 209 Hyderabadi Briyani Wołowina Aromatyczne, przepyszne i autentyczne indyjskie danie w warstwach puszystego ryżu, pachnących przypraw i karmelizowanej cebuli. to danie najlepiej smakuje z raitą 36.00 210 Ryż zwykły Gotowany ryż Basmati. 8.00 211 Ryż cytrynowy Specjalność w postaci gotowanego ryżu z cytryną. 12.00 212 Ryż szafranowy Słodkawe danie z ryżu z dodatkiem szafranu, który nadaje mu pięknej pomarańczowej barwy. 16.00

Dodatki

216 Jogurt Jogurt 5.00 217 Dodatkowe papadams z sosem Ciastka z soczewicy 5.00 218 Raita Z ogórkiem, cebulą, pomidorami i kuminem 10.00 219 Pikle indyjskie A la kimich 5.00 220 Sałatka z cebuli Chilli i cytryną 7.00 221 Mango Lassi Mango Lassi 12.00