Najsampierw zimna zagrycha 1 Srebrzyste śledzie Baraszkujące we lwowskich sosach (200g) 31.00 2 Pasztety mieszane z dziczyzny i kaczki Z sosem żurawinowym i marynatami domowymi podane (180g) 37.00 3 Decha serów polskich W różnych smakach, owocami przybrana 40.00 4 Chabanina z marynowanej polędwicy wołowej Na parzonych liściach szpinaku (120g) 47.00 5 Lwowska decha mięsiwa Pieczona karkówka w czosnku, schab ze śliwką, pieczona pierś z indyka, z dodatkiem pikli i marynat (300g) 51.00 6 Galareta Tradycyjne zimne nóżki w galarecie 28.00 7 Tatar z polędwicy wołowej Siekany z dodatkami z kresowej spiżarni (120g) 47.00 8 Tatar z siekanej koniny W Państwa smaku (120g) 47.00 Ciepłe przegryzki i zlepieńce 10 Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 33.00 11 Placki ziemniaczane z wiejską śmietaną Placki ziemniaczane z wiejską śmietaną 33.00 12 Kiszka ziemniaczana Na sosie grzybowym z kwaśną śmietana (200g) 34.00 13 Pierogi kresowe (6 szt) Z ziemniakami i serem, okraszone cebulką 36.00 14 Pierogi z mięsem (6 szt) Okraszone wędzonym boczkiem 36.00 15 Kołduny kresowe (10 szt.) Nadziewane pikantną baraniną i świeżymi ziołami, podane z wiejską śmietaną 36.00 16 Pielmieni kresowe (15 szt.) Faszerowane pikantną wieprzowiną, z octem i gęstą śmietaną, świeżym pieprzem posypane 36.00 Sałaty 18 Na owocach i liściach Mieszane sałaty, ogórek, pomidor, owoce sezonowe, pomarańcz, dressing ziołowy 28.00 19 Grillowany ser pleśniowy (120g) - dodatek do sałatki Grillowany ser pleśniowy 16.00 20 Krewetki koktajlowe (200g) - dodatek do sałatki Krewetki koktajlowe 16.00 Juszki 22 Soljanka kresowa nowość Z różnych mięsiw 31.00 23 Kiszony barszcz czerwony Z pasztecikiem z kapustą i grzybami 24.00 24 Żur na zakwasie żytnim Ugotowany z jajkiem i białą kiełbasą domową 28.00 25 Zupa dnia Zupa dnia 18.00 Dania Główne 26 Stek z polędwicy wołowej Podany z pieczonymi ziemniakami oraz bukietem sałat i sosem pieprzowym (150-180g) 91.00 27 Kotlet po chłopsku z siekanej baraniny Faszerowany ostrą papryką i serem wędzonym, z ziemniakami opiekanymi i bukietem sałat (250g) 65.00 28 Golonka z wieprza pieczona w piwie pszenicznym Z kapustą zasmażaną i ziemniakami po lwowsku (550g) 65.00 29 Szpada tatarska na ostro Z siekanej baraniny, przekładanej warzywami, podana z ziemniakami opiekanymi i bukietem sałat 65.00 31 Wiejska kaczka pieczona Z karmelizowanym jabłkiem na sosie owocowym podawana z modrą kapustą i kluskami śląskimi (600g) 69.00 32 Sznycel cielęcy po wiedeńsku Z ziemniakami ziołowymi i bukietem sałat (200g) 69.00 33 Uczta Lwowska - mix mięs (dla dwóch) Grillowane kawałki kurczaka w ziołach, kotleciki z siekanej baraniny, polędwiczka wieprzowa, biała kiełbasa, wątróbki opiekane w boczku ze śliwką, ser owinięty boczkiem, podana z kopytkami i ziemniakami z dipem czosnkowym i paprykowym 187.00 Ryby i owoce morza 36 Skwierczące krewetki (8 szt.) Na oliwie z czosnkiem, winem podlane, limonką skropione, podane z chrupiącą bagietką 49.00 37 Krewetki na ostro w pomidorach (8 szt.) Podlane winem, z dodatkiem czuszki, podane z chrupiącą bagietką 49.00 38 Filet sandacza nowość Z patelni na szpinaku podany z ziemniakami po lwowsku i bukietem (180 g) 65.00 Desery 41 Szarlotka Szarlotka 30.00 42 Sernik wiedeński Na kruchym spodzie, z musem malinowym 30.00 43 Tort bezowy Z musem malinowym 31.00