Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Kamanda Lwowska

Najsampierw zimna zagrycha

1 Srebrzyste śledzie (200g) Baraszkujące we lwowskich sosach 24.00 2 Pasztety mieszane z dziczyzny i kaczki (200g) Z sosem żurawinowym i marynatami domowymi podane 26.00 3 Decha serów polskich W różnych smakach, owocami przybrana 29.00 4 Chabanina z marynowanej polędwicy wołowej (120g) Na parzonych liściach szpinaku 34.00 5 Lwowska decha mięsiwa (360g) Pieczona karkówka w czosnku, schab ze śliwką, pieczona pierś z indyka, z dodatkiem pikli i marynat 43.00

Ciepłe przegryzki i zlepieńce

8 Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 19.00 8a Placki ziemniaczane z wiejską śmietaną Placki ziemniaczane z wiejską śmietaną 19.00 9 Kiszka ziemniaczana (200g) Na sosie grzybowym z kwaśną śmietana 22.00 10 Pierogi ruskie (6 szt) Z ziemniakami i serem, okraszone cebulką 24.00 11 Pierogi z mięsem (6 szt) Okraszone wędzonym boczkiem 27.00 12 Kołduny kresowe (15 szt.) Nadziewane pikantną baraniną i świeżymi ziołami, podane z wiejską śmietaną 29.00

Sałaty

16 Na owocach i liściach Mieszane sałaty, pomidor, ogórek, czerwona cebula, owoce sezonowe, dresing ziołowy 16.00 17 Grillowana pierś z kurczaka (120g) - dodatek do sałatki Grillowana pierś z kurczaka 10.00 18 Chrupiące krewetki koktajlowe (200g) - dodatek do sałatki Chrupiące krewetki koktajlowe 10.00 19 Łosoś wędzony (100g) - dodatek do sałatki Łosoś wędzony 10.00 20 Grillowany ser koryciński (150g) - dodatek do sałatki Grillowany ser koryciński 10.00

Juszki

23 Kiszony barszcz czerwony Z uszkami z kapustą i grzybami 17.00 24 Żur na zakwasie żytnim Z jajkiem i białą kiełbasą domową 18.00

Dania Główne

26 Udo gęsie po staropolsku duszone + szarlotka Uprzednio w ziołach marynowane z kopytkami i buraczkami duszonymi podane 45.00 27 Kotlet po chłopsku z siekanej baraniny (250g) Faszerowany ostrą papryką i serem wędzony, z ziemniakami po lwowsku i surówka 45.00 28 Golonka z wieprza pieczona w piwie pszenicznym (550g ) Z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi podana 46.00 29 Szpada tatarska na ostro Z sieknej baraniny, przekładanej warzywami, podana z ziemniakami pieczonymi i bukietem sałat 47.00 30 Polędwiczka wieprzowa (180g) Boczkiem na tarciochach serwowane z leśnymi grzybami i buraczkami 47.00 31 Wiejska kaczka pieczona (500g) Z karmelizowanym jabłkiem, na sosie owocowym z modrą kapustą i kluskami śląskimi podana 49.00 32 Sznycel cielęcy po wiedeńsku (200g) Z ziemniakami po lwowsku i bukietem sałat 52.00 33 Uczta Lwowska (dla dwóch) Mix mięs: pikantne skrzydełka, kotleciki z siekanej baraniny, polędwiczki wieprzowe, biała kiełbasa, wątróbki opiekane w boczku ze śliwką, ser owinięty boczkiem podana z kopytkami i ziemniakami z dipem czosnkowym i paprykowym 99.00

Ryby i owoce morza

36 Skwierczące krewetki (8 szt.) Na oliwie z czosnkiem, winem podlane, limonką skropione podane z chrupiącą bagietką 42.00 37 Krewetki na ostro w pomidorach (8 szt.) Podlane winem, z dodatkiem czuszki, podane z chrupiącą bagietką 42.00 38 Filet sandacza z patelni Na szpinaku podany z ziemniakami i bukietem sałat 49.00 39 Łosoś z grilla na maśle czosnkowym (180g) Z sosem pieprzowym z ziemniaczanym puree i warzywami z pary 52.00

Desery

43 Tort bezowy Z musem malinowym 19.00