Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Ukraińska

Kanapa

Przystawki zimne

2 Ostrygi 1 szt. Z cytryną 8.00 3 Ostrygi 6 szt. Z cytryną 48.00 4 Ostrygi 12 szt. Z cytryną 95.00 5 Ostryga 1 szt. z kawiorem z jesiotra Chleb i masło 25.00 6 Kawior z jesiotra Z chlebem i masłem 149.00 7 Kawior z łososia Z chlebem i masłem 29.00 8 Kawior ze szczupaka Z chlebem i masłem 25.00 9 Wędzona makrela z czerwoną cebulą Ziemniakami i marynowaną rzepą 27.00 10 Forszmak z kawiorem ze szczupaka Forszmak z kawiorem ze szczupaka 16.00 11 Tatar z łososia z guacamole Tatar z łososia z guacamole 27.00 12 Tatar z tuńczyka ze świeżym ogórkiem Oraz imbirowo-pomarańczowym dressingiem 29.00 13 Talerz ryb Łosoś małosolny, moskaliki, wędzona makrela 35.00 14 Tatar wołowy Z kawiorem ze szczupaka 27.00 15 Pasztet z wątróbki drobiowej Z musem z marchewki 19.00 16 Foie gras Marynowane w białym winie 27.00 17 Galareta z królika Z chrzanem i musztardą 19.00 18 Polędwica wołowa Z sosem teriyaki 32.00 19 Talerz mięs Rostbef, kaczka wędzona i słonina 32.00 20 Warzywa kiszone Warzywa kiszone 15.00 21 Hummus z kuminem, chili i oliwą Hummus z kuminem, chili i oliwą 16.00 22 Babaganusz Kawior z pieczonego bakłażana z kolendrą, pastą orzechową i grzankami 16.00 23 Trzy rodzaje serów Z domowym dżemem 22.00

Gorące Przekąski

26 Sfery ziemniaczane z łososiem i jesiotrem Z sosem serowym, parmezanem oraz kawiorem ze szczupaka 24.00 28 Ozór jagnięcy z kaszą jaglaną Sosem serowym i kolendrą 22.00 29 Gołąbki z jagnięciną I kaszą jaglaną 24.00 30 Stek foie gras z karmelizowaną gruszką I sosem wiśniowo-winnym 39.00 31 Stek z kalafiora Z sosem bogracz 22.00

Sałatki

35 Sałatka - Pieczone warzywa korzenne Z sosem porzeczkowo-balsamicznym oraz olejem dyniowym 20.00 36 Sałatka - Ser burrata z młodym szpinakiem Z botwinką, marynowaną dynią, orzechami włoskimi oraz pesto 29.00 37 Sałatka z kaczką wędzoną Szpinakiem, cykorią i pomidorem 22.00

Zupy

40 Barszcz czerwony z uszami wieprzowymi Wędzoną gruszką, suszoną śliwką i pampuszkami 25.00 41 Bulion z grzybów leśnych Bulion z grzybów leśnych 29.00 42 Krem z dyni Z musem ze śmietany wędzonej oraz shovdarem 22.00

Pierogi - przystawki

45 Czarne pierogi z sandaczem I boczkiem wędzonym 25.00 46 Pierogi z królikiem I orzechem laskowym 25.00 47 Pierogi z ziemniakami i foie gras Pierogi z ziemniakami i foie gras 25.00 48 Pierogi z kapustą Pierogi z kapustą 22.00 49 Hałuszki z policzkami cielęcymi W sosie śmietankowym 29.00

Dania Główne - Ryby

52 Karp smażony z ziemniakami opiekanymi Grzybami leśnymi oraz sosem borowikowym 42.00 53 Okoń morski grillowany Puree ziemniaczane, saute grzybowe z karczochami oraz groszkiem cukrowym 45.00 54 Okoń morski gotowany na parze Puree ziemniaczane, saute grzybowe z karczochami oraz groszkiem cukrowym 45.00 55 Ośmiornica smażona Z ziemniakami opiekanymi i sosem z papryki wędzonej 52.00 56 Stek z tuńczyka Oraz puree z groszku 54.00 57 Jesiotr smażony Na puree z zielonego groszku z sosem serowym 54.00

Dania Główne - Mięsa

60 Chicken Kyiv Kotlet z kurczaka z puree ziemniaczanym z oliwą truflową 42.00 61 Pierś kaczki Z puree dyniowym i sosem wiśniowo-winnym (wypieczona na różowo) 44.00 62 Eskalopki wieprzowe na kremie ziemniaczanym Z małżami, chili, czosnkiem oraz pomidorami cherry 44.00 63 Żeberka jagnięce grillowane Z puree dyniowym i saute grzybowym z warzywami 67.00 64 Szyja jagnięca Z kremem ziemniaczanym, chili oraz kolendrą 69.00 65 Antrykot wołowy z krewetkami Grillowaną kukurydzą, pomidorami cherry i sosem peppercorn 82.00

Desery

68 Сiasto bezowe Сiasto bezowe 16.00 69 Sernik Galicyjski Sernik Galicyjski 16.00 70 Miodownik Miodownik 16.00 71 Deser chałwowy Deser chałwowy 16.00 72 Tort truflowy Tort truflowy 16.00 73 Pierogi z wiśnią Pierogi z wiśnią 22.00