Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

Kotłownia

PRZYSTAWKI ZIMNE

1 ANTIPASTI DI FORMAGGI - mała porcja Sery włoskie: scamorza, provolone, pecorino rosso, primosale, taleggio, oliwki 31.00 2 ANTIPASTI DI FORMAGGI - duża porcja Sery włoskie: scamorza, provolone, pecorino rosso, primosale, taleggio, oliwki 42.00 3 ANTIPASTI DI SALUMI - mała porcja Wędliny włoskie, szynka parmeńska, mortadela, salami spianata piccante, coppa stagionata, grillowane warzywa w zalewie ziołowej 31.00 4 ANTIPASTI DI SALUMI - duża porcja Wędliny włoskie, szynka parmeńska, mortadela, salami spianata piccante, coppa stagionata, grillowane warzywa w zalewie ziołowej 42.00 5 TARTARE DI MANZO Siekana polędwica wołowa, pikle, cebula, żółtko, kapary, grzanki 54.00 6 CARPACCIO Polędwica wołowa, płatki Grana Padano, rukola 51.00 7 FOCACCIA Puszyste ciasto pieczone z rozmarynem i pomidorkami cherry, oliwa i ocet balsamiczny 24.00

PRZYSTAWKI CIEPŁE

10 BRUSCHETTA CON PROSCIUTTO CRUDO - MAŁA Siekane pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa DOP, szynka Parmeńska 26.00 11 BRUSCHETTA CON PROSCIUTTO CRUDO - DUŻA Siekane pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa DOP, szynka Parmeńska 46.00 12 BRUSCHETTA CLASSICA Chrupiące pieczywo, soczyste pomidory z bazylią i oliwą DOP 31.00 13 CROSTINI ALLA FIORENTINA Grzanki z siekaną wątróbką drobiową, duszoną w czerwonym winie z cebulą i młotkowanym pieprzem 36.00 14 CALAMARI FRITTI Smażone plastry kalmara w panierce z sosem na bazie pesto rosso 37.00 15 GAMBERI Krewetki tygrysie na oliwie z czosnkiem, chilli, natką i grzankami 50.00

ZUPY

20 POMODORO Krem pomidorowy z oliwą bazyliową 23.00 21 BRODO Rosół z drobnym makaronem, marchewką i siekaną natką 25.00 22 PASTINA IN BRODO Rosół z mięsem, warzywami i dużą ilością makaronu 27.00

SAŁATY

25 INSALATA CON FORMAGGIO DI CAPRA Kozi ser zapiekany na bagietce, miks sałat, pomidor, ogórek, figa karmelizowana, kalarepa, dressing miodowo-musztardowy 45.00 26 INSALATA CON POLLO Grillowane kawałki piersi kurczaka na sałacie rzymskiej z plastrami pieczonego boczku pomidorem, ogórkiem, płatkami parmezanu z dressingiem cesarskim 45.00 27 INSALATA CON TUNNA Kawałki tuńczyka na sałacie rzymskiej z jajkiem, ogórkiem, czarnymi oliwkami z oliwą i balsamico 45.00 28 INSALATA CON CALAMARI Stek z kalmara olbrzymiego marynowany w chilli, czosnku, miodzie i soku z limonki podany na sałatach z cytrusami 47.00 29 INSALATA CON FEGATO Sałata rzymska, wątróbka drobiowa, karmelizowane jabłko, ogórek, piklowana czerwona cebula dressing malinowy 42.00

MAKARONY

Makaron DO WYBORU: spaghetti, tagliatelle, penne LUB za dopłatą 8 zł - wegańskie tagliatelle orkiszowe

30 Dopłata za wegańskie tagliattele orkiszowe 8.00 31 PASTA CARBONARA CLASSICA Guanciale, żółtko, Parmigiano Reggiano 41.00 32 PASTA AGLIO E OLIO Czosnek, peperoncino, natka, oliwa, Parmigiano Reggiano 38.00 33 PASTA POMODORO Pomidory pelati, czosnek, cebula, natka, oliwa, Parmigiano Reggiano 38.00 34 PASTA POLLO CON RICOTTA Grillowane kawałki piersi kurczaka z oliwą, czosnkiem, peperoncino, cebulkami balsamicznymi białym winem, kolendrą, rukolą, serem ricotta, pomidorkami cherry i tartym Parmigiano Reggiano 46.00 35 PASTA FRUTTI DI MARE Kawałki kalmara olbrzymiego z krewetkami na oliwie z czosnkiem, cebulą, peperoncino, kolendrą białym winem, masłem i limonką 48.00 36 PASTA AL RAGU Sos mięsny z czosnkiem, cebulą i pomidorami 45.00 37 PASTA PUTTANESCA Pomidory, oliwa, czosnek, anchois, kapary, czarne oliwki 44.00 38 PASTA AL PESTO ALLA GENOVESE Pesto z bazylii, prażonych orzechów pinii z parmezanem z dodatkiem oliwy D.O.P 41.00

MAKARONY NADZIEWANE

39 TORTELLACCI DI SEPPIA RIPIENI DI CROSTACEI Pierożki barwione atramentem mątwy nadziewane skorupiakami w sosie cytrynowym ze świeżo siekaną natką 48.00 40 RAVIOLI CON RICOTTA E SPINACI Ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem w pesto rosso 44.00 41 QUADRONI RIPIENI DI SALMONE E MASCARPONE Pierożki nadziewane łososiem i mascarpone w sosie maślanym z kaparami 46.00

DANIA GŁÓWNE

44 RISOTTO CON FUNGHI Risotto z grzybami leśnymi 47.00 45 GUANCE DI MANZO Policzki wołowe (250 g) wolno duszone, puree ziemniaczane, rukola z pomidorkami cherry i oliwa 66.00 46 GAMBERI AL VINO Krewetki w sosie winno-maślanym na warzywach 60.00 47 PETTO D ANTARA Pierś kaczki (250 g), gnocchi buraczkowe w duszonych jabłkach z pomarańczami, fenkułem i tymiankiem 69.00 48 SALTIMBOCCA ALLA ROMANA Plastry cielęciny z szynką parmeńską i szałwią w sosie własnym z karmelizowanymi warzywami korzennymi 66.00 49 BRASATO AL BAROLO Łopatka wołowa duszona z warzywami, rozmarynem i winem nebbiolo z opiekanymi ziemniakami i miksem włoskich ziół i sałat z balsamico 75.00 50 BISTECCA DI TONNO Stek z tuńczyka z patelni smażony z pomidorkami cherry, oliwkami, karczochami 81.00 51 STEK Z POLĘDWICY POLSKIEJ 220g Podawane z sosem pepe verde i masłem ziołowym 97.00

DODATKI

55 Puree ziemniaczane Puree ziemniaczane 14.00 56 Ziemniaki opiekane Sól morska, rozmaryn 14.00 57 Frytki steak house Frytki steak house 14.00 58 Antipasti miks Oliwki duże, kapar duży, cebulki balsamiczne, suszone pomidory 17.00 59 Miks sałat z warzywami I winegretem 16.00 60 Grillowane warzywa Grillowane warzywa 17.00 61 Focaccia Focaccia 12.00

DESERY

65 PANNA COTTA Panna Cotta z sosem wiśniowym 21.00 66 TORTA DI FORMAGGIO ala Kotłownia Sernik z białą czekoladą i musem malinowym 23.00 67 CANOLLO SICILIANO Chrupiąca rurka nadziewana kremem pistacjowym 22.00

DLA DZIECI

70 Bulion drobiowo-wołowy Z makaronem 21.00 71 Makaron al ragu Do wyboru: penne lub spaghetti 21.00 72 Makaron z sosem pomidorowym Do wyboru: penne lub spaghetti 21.00 73 Fileciki z kurczaka Z gnocchi ziemniaczanymi, pomidorem i ogórkiem 21.00 74 Smażone polędwiczki z kurczaka Z frytkami, pomidorem i ogórkiem 21.00