Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

Kotłownia

PRZYSTAWKI

1 Talerz serów włoskich z dodatkami Scamorza, Asiago, Pecorino Romano, Primosale, Taleggio 30.00 2 Talerz wędlin włoskich z dodatkami Mortadella pistacja, Szynka Parmeńska, Speck, Salami Milano, Salami Spianata Piccante 30.00 3 Duży talerz pół na pół Talerz wędlin i serów włoskich z dodatkami 50.00 4 Tatar z polędwicy wołowej sezonowanej na mokro – siekany Z dodatkiem pikli, cebuli, żółtka i grzanek 54.00 5 Krewetki tygrysie w skwierczącej oliwie Z czosnkiem, chilli, natką, pomidorkami cherry i grzankami 50.00 7 Carpaccio z polędwicy Wołowej z płatkami Grana Padano, prażonymi kaparami, marynowanym chilli i bagietką 51.00

ZUPY

8 Krem pomidorowy Z kawałkami ziołowej bagietki i oliwą bazyliową 23.00 9 Bulion drobiowo - wołowy Z makaronem, marchewką i siekaną natką 26.00

SAŁATY

13 Mozzarella caprese ala Kotłownia z pesto bazyliowym Mozzarella caprese ala Kotłownia z pesto bazyliowym 31.00 14 Kozi ser zapiekany na bagietce z sałatami Pomidorem, ogórkiem, kawałkami kalarepy, figą karmelizowaną i dressingiem miodowo-musztardowym 45.00 15 Kawałki grillowanego łososia na rukoli Z ogórkiem, czerwonym grejpfrutem, szczypiorkiem, zielonym pieprzem, kaparami z dressingiem malinowym i grzankami 45.00 16 Sałata rzymska z kawałkami grillowanej piersi kurczaka I plastrami pieczonego boczku, pomidorem, ogórkiem, płatkami parmezanu z dressingiem cesarskim i grzankami 45.00

DANIA PIERWSZE - MAKARONY

Makaron DO WYBORU: spaghetti, tagliatelle, penne

21 Carbonara classica Z guanciale, żółtkiem i tartym parmezanem 41.00 22 Mięso pieczonej kaczki w sosie śmietanowym Z masłem, czosnkiem, cebulą, pasta truflową, suszonymi pomidorami, białym winem, natką i tartym parmezanem 51.00 23 Aglio olio z czosnkiem Oliwą, peperoncino, natką i parmezanem 38.00 24 Pomodoro z oliwą Czosnkiem, cebulą, sosem pomidorowym, natką i parmezanem 38.00 25 Grillowane kawałki piersi kurczaka z oliwą Czosnkiem, peperoncino, cebulkami balsamicznymi, białym winem, kolendrą, rukolą, serem ricotta, pomidorkami cherry i tartym parmezanem 46.00 26 Krewetkami na oliwie z czosnkiem i kawałkami kalmara Cebulą, olejem sezamowym, peperoncino, kolendrą, białym winem, masłem i limonką 48.00

DANIA GŁÓWNE

29 Policzki wołowe (250g) Wolno duszone podane z sałatką z rukoli, pomidorków cherry, oliwą z puree ziemniaczanym 66.00 30 Łosoś szkocki (200g) Smażony na pergaminie podany na grillowanej cukinii z gnocchi ziemniaczanymi i sosem gorczycowym 67.00 31 Krewetki w sosie winno-maślanym Na warzywach z kolendrą z czosnkowymi grzankami 60.00 32 Pierś kaczki (250g) na sosie z czarnej porzeczki Z opiekanymi ziemniakami i mix sałat 69.00 33 Stek z sezonowanej polskiej polędwicy Na sosie pieprzowym z opiekanymi ziemniakami i kaparami 95.00

DESERY

36 Panna Cotta z sosem wiśniowym Panna Cotta z sosem wiśniowym 21.00 37 Sernik ala Kotłownia Z białą czekoladą i musem malinowym 23.00 38 Tiramisu Tiramisu 21.00

DLA DZIECI

41 Penne z sosem pomidorowym Penne z sosem pomidorowym 23.00 42 Fileciki z kurczaka Z gnocchi ziemniaczanymi, pomidorem i ogórkiem 27.00