Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

MOMU - Pieczemy Dymem

Przystawki Zimne

1 Tatar z buraka z kozim serem i orzechami (120g) Siekany burak, pieczony w dymie, kozi ser, orzechy, jabłko, szalotka, oliwa ziołowa 29.90 2 Śledzie bałtyckie (150 g) Z marynowanymi grzybami, jabłkiem, szalotką, majonezem pietruszkowym, piklami i grzanką ziołową 26.90 4 Złote Bursztyny (200 g) Bursztyn, szafir, rolada kozia, lazur, podane z owocami, coulis jagodowym i grissini 39.90

Przystawki Ciepłe

5 Szpinakowe gnocchi (180 g) Na maśle szałwiowym z pieczonym burakiem, jarmużem i piklowaną dynią 29.90 6 Pierogi polskie z serem i ziemniakami (5 szt.) Z kwaśną śmietaną, szalotką, chipsem z cebuli i pieczonym topinamburem 32.90 7 Pierogi z dziczyzną 5 szt. Podane na plastrach buraka, z jarmużem, kalarepą i skorzonerą 36.90

Sałaty

8 Prosto z lasu Sałata, rukola, sezonowe owoce i warzywa, topinambur, sos cytrusowo-ziołowy 26.90 8a Ser pleśniowy (100g) Do sałaty 18.00 8c Krewetki grillowane (5 szt.) Do sałaty 25.00

Zupy

10 Krem z buraka (300ml) Z nutą wiśni, z oliwą majerankową, czarnuszką i kozim serem 26.90 15 Rosół z kaczki (300 ml) Z makaronem jajecznym, warzywami, szarpaną kaczką i lubczykiem 29.90

Ryby i owoce morza

13 Krewetki w białym winie (8 szt.) Krewetki w sosie maślano-winnym z czosnkiem, natką pietruszki, chilli, podane z bagietką 48.90 14 Krewetki w salsie mango (8 szt.) Z dodatkiem ostrej papryki, limonki, kolendry i czerwonej cebuli 48.90 15 Filet z sandacza z ziołami (180 g) Z limonką, gniecionym selerem, grillowanym jarmużem, pieczonym topinamburem, chipsem z szalotki i kaparów i sosem maślano-winnym 77.90

Dania Główne

18 Stek z siekanej baraniny (200 g) Stek z siekanej baraniny z chilli, miętą i wędzonym serem, gniecionymi ziemniakami, sosem miętowym, miksem sałat 66.90 19 Wellington z buraka i grzybów (200 g) Z piklowaną dynią, modrą kapustą, sosem warzywnym 56.90 20 Polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym (180 g) Z gniecionym selerem, piklowana dynią, jarmużem i konfiturą z bekonu 58.90 21 Pieczone w dymie kacze udo (200g) Na tłuczonych ziemniakach, z modrą kapustą i sosem pomarańczowo – ziołowym 79.90 22 Policzki wołowe (180 g) Wędzone policzki wołowe w sosie własnym podane z puree selerowym, chipsem z jarmużu, piklowaną dynią i pieczonym topinamburem 79.90 23 Pieczone, dymione (od 2 do 4 osób) - zestaw mięs Zestaw mięs: pieczone kacze udo (200 g), kotleciki z baraniny na ostro (250) g, policzki wołowe (180 g), polędwiczka w pudrze ziołowym (180 g), grillowany ser (100 g); podany z gniochi, grillowanymi warzywami, sosem pieprzowym i pieczeniowym 199.90

Deser

25 Sernik z mascarpone (100 g) Podany na jadalnej ziemi z coulis jagodowym i salsą owocową z nutą chilli 28.90 26 Suflet czekoladowy (150 g) Mus czekoladowy zapieczony z zewnątrz, płynny w środku, owoce 29.90