Polska
MOMU - Pieczemy Dymem
1
Tatar z buraka z kozim serem i orzechami (120g)
Siekany burak, pieczony w dymie, kozi ser, orzechy, jabłko, szalotka, oliwa ziołowa
29.90
2
Śledzie bałtyckie (150 g)
Z marynowanymi grzybami, jabłkiem, szalotką, majonezem pietruszkowym, piklami i grzanką ziołową
26.90
4
Złote Bursztyny (200 g)
Bursztyn, szafir, rolada kozia, lazur, podane z owocami, coulis jagodowym i grissini
39.90
18
Stek z siekanej baraniny (200 g)
Stek z siekanej baraniny z chilli, miętą i wędzonym serem, gniecionymi ziemniakami, sosem miętowym, miksem sałat
66.90
19
Wellington z buraka i grzybów (200 g)
Z piklowaną dynią, modrą kapustą, sosem warzywnym
56.90
20
Polędwiczka wieprzowa w pudrze ziołowym (180 g)
Z gniecionym selerem, piklowana dynią, jarmużem i konfiturą z bekonu
58.90
21
Pieczone w dymie kacze udo (200g)
Na tłuczonych ziemniakach, z modrą kapustą i sosem pomarańczowo – ziołowym
79.90
22
Policzki wołowe (180 g)
Wędzone policzki wołowe w sosie własnym podane z puree selerowym, chipsem z jarmużu, piklowaną dynią i pieczonym topinamburem
79.90
23
Pieczone, dymione (od 2 do 4 osób) - zestaw mięs
Zestaw mięs: pieczone kacze udo (200 g), kotleciki z baraniny na ostro (250) g, policzki wołowe (180 g), polędwiczka w pudrze ziołowym (180 g), grillowany ser (100 g); podany z gniochi, grillowanymi warzywami, sosem pieprzowym i pieczeniowym
199.90