Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Chińska

Pańska 85

LUNCH

Poniedziałek - Piątek 12:00 - 16:00

L1 Lunch Poniedziałek - Mięsny Rosół z makaronem, wodorosty, marchewka, kolendraPikantne nici schabowe z bambusem i grzybamiRyż jaśminowy, SałatkaGalaretka z owocami 29.00 L2 Lunch Poniedziałek - Vege Rosół z makaronem, wodorosty, marchewka, kolendraTofu duszone z musztardowcemRyż jaśminowy, SałatkaGalaretka z owocami 29.00 L3 Lunch Wtorek - Mięsny Krem z dyni z mlekiem kokosowym, pestki z dyni, kolendraKurczak z woka z grzybami i bambusem w sosie kantońskimRyż jaśminowy, sałatkaBanany w cieście z miodem 29.00 L4 Lunch Wtorek - Vege Krem z dyni z mlekiem kokosowym, pestki z dyni, kolendraBakłażan duszony z ziemniakami w pikantnym sosieRyż jaśminowy, sałatkaBanany w cieście z miodem 29.00 L5 Lunch Środa - Mięsny Makaron DAN DAN z tatarem wieprzowymSałatka z wodorostów i czosnkuSałatka owocowa 29.00 L6 Lunch Środa - Vege Makaron DAN DAN z tatarem z tofuSałatka z wodorostów i czosnkuSałatka owocowa 29.00 L7 Lunch Czwartek - Mięsny Krem z pieczonego kalafiora, grzankiGotowane domowe pierogi z mięsem JAOZIKimchi 29.00 L8 Lunch Czwartek - Vege Krem z pieczonego kalafiora, grzankiGotowane domowe pierogi z warzywami JAOZIKimchi 29.00 L9 Lunch Piątek - Mięsny Zupa pikantno kwaśna z bambusem i grzybamiPikantne pałki z kurczaka z papryką i cebuląSałatka, pikantne pieczone ziemniakiBabeczka z kremem 29.00 L10 Lunch Piątek - Vege Zupa pikantno kwaśna z bambusem i grzybamiUdon z tofu i grzybamiSałatka, pikantne pieczone ziemniakiBabeczka z kremem 29.00

Menu Sezonowe

S2 Carpaccio z wolno gotowanej ośmiornicy Z sosem z octu ryżowego i oleju sezamowego, perły z czerwonego kawioru 45.00 S3 Czarny makaron barwiony sepią Smażony z mulami i małżami Vongole 32.00 S7 Fasolnik chiński Z pikantnym tatarem wieprzowym 29.00 S8 Ryba zębacz- gotowana na parze w liściu bambusowym Ze świeżymi grzybami shitake, grzyby słomkowe, sos rybny z nitkami imbiru, czerwony kawior 62.00 S9 Ciasto z gorzkiej czekolady z kawałkami kandyzowanego imbiru Z sosem z owoców leśnych i czerwonego wina (bezglutenowe) 19.00

Przystawki

1 Policzek wołowy Wolno gotowany, pikantny sos chilli, imbir, fermentowana soja 31.00 2 Prażona wieprzowina Z orzechami ziemnymi, olej sezamowy, dymka, sezam 31.00 3 Młode jedwabne tofu W pikantnym sosie sojowo imbirowym z kolendrą i orzechami nerkowca 31.00 4 Pańskie ucho Rolowane wolno gotowane ucho wieprzowe w pikantnym sosie czosnkowym 29.00 5 Mango & łosoś Plastry świeżego mango nadziewane siekanym łososiem z dresingiem Mao 29.00 6 Tatar z tuńczyka I kremowego avocado, limonka, kolendra, marynowany imbir 39.00 7 Żeberka pieczone W miodzie z anyżem i cynamonem podawane w chińskiej gruszce nasi 31.00 8 Roladki sojowe Nadziewane warzywami z woka, zapiekane w papierze sojowym 29.00 9 Kwaśna sałatka z meduzy I świeżego ogórka, sos z octu ryżowego i kolendry 41.00 10 Marynowane algi morskie Z czosnkiem, sezamem i kolendrą 29.00 11 Młode grzyby Mun Z domowym sosem teryiaki, czerwona papryka i czosnek 29.00 12 Marynowany ogórek Słodko – kwaśny z chili, chińskim pieprzem i imbirem 25.00 13 Paski kalarepy W sosie sezamowym, kolendra 25.00 14 Zielona sałatka Z selera naciowego i zielonych jabłek, domowy sos teryiaki z czosnkiem 25.00 15 Fu Zhu Laski sojowe ze świeżym ogórkiem, olejem sezamowym, czosnkiem i kolendrą 31.00

Pierożki

18 Har Gow Kryształowe pierożki nadziewane krewetkami i kasztanem wodnym 4 szt. 31.00 19 Baozi Pszenne bułeczki drożdżowe nadziewane wieprzowiną z imbirem 4 szt 25.00 20 Guotie Smażone pierożki nadziewane wieprzowiną z imbirem i porem 25.00 21 Jaozi Gotowane małe pierożki, nadziewane siekanym mięsem i kapusta pekińską 12 szt. 29.00 22 Har Gow Kryształowe pierożki nadziewane siekanym szpinakiem z grzybami Shitake 4 szt. 25.00 23 Shanxi Chińska opiekana bułka nadziewana szarpaną łopatką wieprzową, zielona sałata 25.00 24 Chrupiące sakiewki Z krewetkami i białą rzepą 2 szt. 22.00 25 Spring Rolls z mięsem I warzywami 3 szt. 18.00 26 Spring Rolls z warzywami Z warzywami 3 szt. 18.00 27 Koszyk mieszanych pierożków Gotowanych na parze 10 szt. 45.00

Zupy

30 Won Ton mięsny Chiński rosół z pierożkami mięsnymi, kolendra, dymka 21.00 31 Won Ton krewetka Chiński rosół z pierożkami nadziewanymi krewetkami, kolendra, dymka 25.00 32 Hot & Sour Soup Pekińska pikantno kwaśna zupa wegetariańska z grzybami, bambusem i tradycyjnie zagęszczana jajkiem 16.00 33 Rybna zupa z soli I kiszonego musztardowca, makaron sojowy, czosnek, kolendra / dla 2 osób 48.00

Dania Główne

36 Kaczka po pekińsku Legendarna receptura szefa kuchni, glazurowana kaczka pieczona w całości, chrupiąca skóra, soczyste mięso, autorski sos Hoi Sin, naleśniki pszenne, zielona sałata , ogórek i dymka. 165.00 37 Kurczak GONG BAO Soczysty kurczak z woka z prażonymi orzechami nerkowca, suszonymi papryczkami chili, płatki czosnku i imbiru 41.00 38 Polędwica wołowa W sosie z czarnego pieprzu z kolorową papryką i czerwoną cebulą 59.00 39 Paski schabu Z pędami zielonego czosnku, sos imbirowy z szalotką i imbirem 45.00 40 Wolno gotowana golonka Podana w słodkim sosie kantońskim, pok choi, jagody goi 55.00 41 Udziec jagnięcy Z młodym porem, pikantny sos syczuański z odrobiną chińskiego octu 59.00 42 Cielęcina W łagodnym sosie ostrygowym z groszkiem cukrowym, kiełkami Fasoli Mung 59.00 43 Ostry Kociołek po syczuańsku Z szynki wieprzowej i kiełków fasoli Mung, chili, pieprz chiński, czosnek 49.00 44 Ostry Kociołek jagnięcy W sosie Hunan, makaron sojowy, czosnek i imbir 59.00 45 Prażony polik wołowy Z ostrymi papryczkami peperoni, czarną soją i płatkami imbiru 45.00

Ryby

48 Krewetki tygrysie W ziemniaczanym złotym chruście, dressing miętowy 55.00 49 Stek z błękitnego halibuta Gotowany na parze, nitki z imbiru, sos rybno sojowy 45.00 50 Grillowany stek z Tuńczyka Sos z czarnego pieprzu, groszek cukrowy 59.00 52 Kalmary i krewetki Z grzybami słomkowymi , kolorowa papryka i groszek cukrowy, czosnek 59.00 53 Małże Św. Jakuba 4 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 59.00 54 Małże Św. Jakuba 6 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 79.00 55 Wolno gotowana ośmiornica W łagodnym sosie ostrygowym z kolorowymi warzywami 69.00 56 Krewetki z woka W legendarnym sosie z czarnej fasoli i chili Laoganma 62.00

Warzywa

60 Ostre Tofu MAPO W sosie chili z siekaną wieprzowiną i imbirem 39.00 61 Łagodne Tofu domowe Duszone w sosie imbirowo czosnkowym z młodym porem 39.00 62 Duszony bakłażan W pikantno ostrygowym sosie z czosnkiem i dymką 39.00 63 Pak choi z woka Z grzybowym sosem Shitake 41.00 64 Sezonowe azjatyckie warzywa z woka Z grzybowym sosem Shitake 41.00 66 Korzeń lotosu z woka Z wędzonym boczkiem, ostrymi papryczkami i fermentowana soją 41.00 67 Koszyk Warzyw Gotowanych na parze z grzybami i batatami z łagodnym sosem orzechowym 28.00

Dzieci

70 Rosół z makaronem - dla dzieci Rosół z makaronem 19.00 71 Chrupiące krewetki w sezamie - dla dzieci Chrupiące krewetki w sezamie 45.00 72 Frytki z batatów - dla dzieci Sos słodko kwaśny 13.00 73 Kurczak w cieście - dla dzieci Z kawałkami ananasa i marchewki, łagodny sos pomidorowy słodko kwaśny 27.00

Dodatki

76 Ryż jaśminowy Ryż jaśminowy 10.00 77 Smażony ryż z jajkiem Smażony ryż z jajkiem 17.00 78 Domowy makaron udon Z woka z warzywami i kiełkami 27.00 79 Paski ziemniaków Odmiany Tajfun , gotowane na parze z czosnkiem i chili 17.00 80 Smażony makaron sojowy Z pędami bambusa 17.00

Desery

83 Mochi nadziewany owocami Tradycyjny deser z mąki ryżowej i mleka kokosowego 17.00 84 Ciasteczka księżycowe Ze słodkiej fasoli i soi z dodatkiem pudru z zielonej herbaty Matcha 19.00 85 Patera owoców Patera owoców 27.00 86 Tang Yuan Kuleczki z mąki ryżowej nadziewane pastą z czarnego sezamu lub słodkiej fasoli 14.00