Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Chińska

Pańska 85

PROMOCJA

Za każde wydane 100 zł, gratis do wyboru:

P1 Sałatka z wodorostów - GRATIS 0.00 P2 Zupa pikantna kwaśna - GRATIS 0.00 P3 Spring Rolls z mięsem 3 szt. - GRATIS 0.00

Menu sezonowe - Szparagi

A1 Zielone i białe szparagi z woka Z orzechami nerkowca, płatki czosnku i imbiru 32.00 A2 Zielone i białe szparagi z krewetkami tygrysimi W sosie czosnkowym, jagody goi 59.00 A3 Plastry polędwicy wołowej Z zielonymi i białymi szparagami i sosem z czarnego pieprzu i grzybami słomkowymi 59.00 A4 Paski schabu ze szparagami Zielonymi i białymi w pikantnym sosie syczuańskim 42.00

Napoje

N1 Sok świeżo wyciskany 250ml Z pomarańczy 12.00 N2 Sok świeżo wyciskany 250ml Z grejpfruta 12.00 N3 Domowa lemoniada 250 ml Mango & Marakuja 10.00 N4 Lemoniada Cytrynowa 250ml Lemoniada Cytrynowa 250ml 7.00 N5 Zielona herbata z jaśminem (do samodzielnego zaparzenia) 5.00 N6 Zielona herbata Olong (do samodzielnego zaparzenia) 5.00

Produkty Mrożone 0,5 kg - Zrób To Sam

S1 Pierożki Xiaolong Bao nadziewane wieprzowiną z imbirem 0,5 kg Do gotowania na parze przez około 10 min 35.00 S2 Pierożki DIM SUM bułeczki z mięsem wieprzowym 0,5 kg Do gotowania na parze przez około 10 min 35.00 S3 Pierożki wonton z mięsem 0,5 kg Idealny dodatek do rosołu lub innych zup, gotujemy we wrzątku 8 minut, hartujemy zimna wodą 35.00 S4 Naleśniki wiosenne z warzywami 0,5 kg Smażymy na gorącym oleju na złoty kolo 35.00 S5 Naleśniki wiosenne z mięsem 0,5 kg Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor 35.00 S6 Pierożki do smażenia Guo Tie z wołowiną i wieprzowiną 0,5 kg Zamrożone pierożki układamy na gorącej patelni z odrobiną oleju, smażymy okolo 2 minuty, następnie nalewamy wody do wysokości około 0,5 cm i gotujemy pod przykryciem około 8 min 35.00 S7 Pierożki wegetariańskie z tofu i koperkiem 0,5 kg Do gotowania na parze przez około 10 min 35.00 S8 Małe pierożki Jaozi z z mięsem i kapustą pekińską 0,5 kg Gotujemy na wrzątku około 10 min 22.50

LUNCH

Poniedziałek - Niedziela 12:00 - 16:00

L1 Lunch Poniedziałek - Mięsny Zupa WON TON z pierożkamiSelekcja pierożków DIM SUM na parze z mięsem,sos sojowy, sałatka z ogórków w sosie czosnkowym.Babeczka marchewkowa 29.00 L2 Lunch Poniedziałek - Vege Zupa WON TON z pierożkamiSelekcja pierożków DIM SUM na parze wegetariańskie,sos sojowy, sałatka z ogórków w sosie czosnkowym.Babeczka marchewkowa 29.00 L3 Lunch Wtorek - Mięsny Duża porcja makaronu ryżowego w bulionie z żeberkami, sałatka z kalarepy.Sałatka owocowa. 29.00 L4 Lunch Wtorek - Vege Duża porcja makaronu ryżowego w bulionie z tofu, sałatka z kalarepy.Sałatka owocowa. 29.00 L5 Lunch Środa - Mięsny Bulion z makaronem sojowym i grzybami munPaski schabu z papryką i pędami bambusaRyż jaśminowySałatka z czerwonej kapusty z kolendrąBanany w cieście z miodem 29.00 L6 Lunch Środa - Vege Bulion z makaronem sojowym i grzybami munTofu duszone w łagodnym sosie z poremRyż jaśminowySałatka z czerwonej kapusty z kolendrąBanany w cieście z miodem 29.00 L7 Lunch Czwartek - Mięsny Pekińska zupa pikantno kwaśna z bambusemPszenny makaron UDON ze schabem i warzywamiSałatka z czosnkowej fasolki szparagowej 29.00 L8 Lunch Czwartek - Vege Pekińska zupa pikantno kwaśna z bambusemPszenny makaron UDON z smażonym tofu i warzywami Sałatka z czosnkowej fasolki szparagowej 29.00 L9 Lunch Piątek - Mięsny Zupa krem z warzyw, czosnek i popcornPikantne pałki z kurczaka z papryką i cebuląOpiekane ziemniakiKimchiSmażone kulki TANG YUAN z nadzieniem ze słodkiej fasoli 29.00 L10 Lunch Piątek - Vege Zupa krem z warzyw, czosnek i popcornŻółta i zielona fasolka szparagowa z woka z grzybamiOpiekane ziemniakiKimchiSmażone kulki TANG YUAN z nadzieniem ze słodkiej fasoli 29.00 L11 Lunch Sobota - Mięsny Zupa WON TON z miesnymi pierożkami  Selekcja pierożków DIM SUM na parze z mięsem, sos sojowy  Sałatka owocowa 29.00 L12 Lunch Sobota - Vege Zupa WON TON z miesnymi pierożkami  Selekcja pierożków DIM SUM na parze wegetariańskie, sos sojowy  Sałatka owocowa 29.00 L13 Lunch Niedziela - Mięsny Zupa WON TON z miesnymi pierożkami  Selekcja pierożków DIM SUM na parze z mięsem, sos sojowy  Sałatka owocowa 29.00 L14 Lunch Niedziela - Vege Zupa WON TON z miesnymi pierożkami  Selekcja pierożków DIM SUM na parze wegetariańskie, sos sojowy  Sałatka owocowa 29.00

Przystawki

1 Policzek wołowy Wolno gotowany, pikantny sos chilli, imbir, fermentowana soja 31.00 2 Prażona wieprzowina Z orzechami ziemnymi, olej sezamowy, dymka, sezam 31.00 3 Młode jedwabne tofu W pikantnym sosie sojowo imbirowym z kolendrą i orzechami nerkowca 31.00 4 Pańskie ucho Rolowane wolno gotowane ucho wieprzowe w pikantnym sosie czosnkowym 29.00 5 Mango & łosoś Plastry świeżego mango nadziewane siekanym łososiem z dresingiem Mao 29.00 6 Tatar z tuńczyka I kremowego avocado, limonka, kolendra, marynowany imbir 39.00 7 Żeberka pieczone W miodzie z anyżem i cynamonem podawane w chińskiej gruszce nasi 31.00 8 Roladki sojowe Nadziewane warzywami z woka, zapiekane w papierze sojowym 29.00 9 Kwaśna sałatka z meduzy I świeżego ogórka, sos z octu ryżowego i kolendry 41.00 10 Marynowane algi morskie Z czosnkiem, sezamem i kolendrą 29.00 11 Młode grzyby Mun Z domowym sosem teryiaki, czerwona papryka i czosnek 29.00 12 Marynowany ogórek Słodko – kwaśny z chili, chińskim pieprzem i imbirem 25.00 13 Paski kalarepy W sosie sezamowym, kolendra 25.00 14 Zielona sałatka Z selera naciowego i zielonych jabłek, domowy sos teryiaki z czosnkiem 25.00 15 Fu Zhu Laski sojowe ze świeżym ogórkiem, olejem sezamowym, czosnkiem i kolendrą 31.00 16 Pikantne skrzydełka z kaczki 6szt Prażone z chili i sezamem 24.00

Pierożki

18 Har Gow Kryształowe pierożki nadziewane krewetkami i kasztanem wodnym 4 szt. 31.00 19 Baozi Pszenne bułeczki drożdżowe nadziewane wieprzowiną z imbirem 4 szt 25.00 20 Guotie Smażone pierożki nadziewane wieprzowiną z imbirem i porem 25.00 21 Jaozi Gotowane małe pierożki, nadziewane siekanym mięsem i kapusta pekińską 12 szt. 29.00 22 Har Gow Kryształowe pierożki nadziewane siekanym szpinakiem z grzybami Shitake 4 szt. 25.00 25 Spring Rolls z mięsem I warzywami 3 szt. 18.00 26 Spring Rolls z warzywami Z warzywami 3 szt. 18.00 27 Koszyk mieszanych pierożków Gotowanych na parze 10 szt. 45.00

Zupy

30 Won Ton mięsny Chiński rosół z pierożkami mięsnymi, kolendra, dymka 21.00 31 Won Ton krewetka Chiński rosół z pierożkami nadziewanymi krewetkami, kolendra, dymka 25.00 32 Hot & Sour Soup Pekińska pikantno kwaśna zupa wegetariańska z grzybami, bambusem i tradycyjnie zagęszczana jajkiem 16.00 33 Rybna zupa z soli I kiszonego musztardowca, makaron sojowy, czosnek, kolendra / dla 2 osób 48.00

Dania Główne

36 Kaczka po pekińsku Legendarna receptura szefa kuchni, glazurowana kaczka pieczona w całości, chrupiąca skóra, soczyste mięso, autorski sos Hoi Sin, naleśniki pszenne, zielona sałata , ogórek i dymka. 165.00 37 Kurczak GONG BAO Soczysty kurczak z woka z prażonymi orzechami nerkowca, suszonymi papryczkami chili, płatki czosnku i imbiru 41.00 38 Polędwica wołowa W sosie z czarnego pieprzu z kolorową papryką i czerwoną cebulą 59.00 39 Paski schabu Z pędami zielonego czosnku, sos imbirowy z szalotką i imbirem 49.00 40 Wolno gotowana golonka Podana w słodkim sosie kantońskim, pok choi, jagody goi 55.00 41 Udziec jagnięcy Z młodym porem, pikantny sos syczuański z odrobiną chińskiego octu 59.00 42 Cielęcina W łagodnym sosie ostrygowym z groszkiem cukrowym, kiełkami Fasoli Mung 59.00 43 Ostry Kociołek po syczuańsku Z szynki wieprzowej i kiełków fasoli Mung, chili, pieprz chiński, czosnek 49.00 44 Ostry Kociołek jagnięcy W sosie Hunan, makaron sojowy, czosnek i imbir 59.00 45 Prażony polik wołowy Z ostrymi papryczkami peperoni, czarną soją i płatkami imbiru 52.00

Ryby

48 Krewetki tygrysie W ziemniaczanym złotym chruście, dressing miętowy 55.00 49 Stek z błękitnego halibuta Gotowany na parze, nitki z imbiru, sos rybno sojowy 49.00 50 Grillowany stek z Tuńczyka Sos z czarnego pieprzu, groszek cukrowy 59.00 52 Kalmary i krewetki Z grzybami słomkowymi , kolorowa papryka i groszek cukrowy, czosnek 59.00 53 Małże Św. Jakuba 4 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 59.00 54 Małże Św. Jakuba 6 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 79.00 55 Wolno gotowana ośmiornica W łagodnym sosie ostrygowym z kolorowymi warzywami 69.00 56 Krewetki z woka W legendarnym sosie z czarnej fasoli i chili Laoganma 64.00 57 Pikantny kociołek Z wędzonego tofu, krewetek tygrysich i lotosu, kolendra 62.00

Warzywa

60 Ostre Tofu MAPO W sosie chili z siekaną wieprzowiną i imbirem 39.00 61 Łagodne Tofu domowe Duszone w sosie imbirowo czosnkowym z młodym porem 39.00 62 Duszony bakłażan W pikantno ostrygowym sosie z czosnkiem i dymką 39.00 63 Pak choi z woka Z grzybowym sosem Shitake 41.00 66 Korzeń lotosu z woka Z wędzonym boczkiem, ostrymi papryczkami i fermentowana soją 41.00 67 Koszyk Warzyw Gotowanych na parze z grzybami i batatami z łagodnym sosem orzechowym 29.00

Dzieci

70 Rosół z makaronem - dla dzieci Rosół z makaronem 12.00 71 Chrupiące krewetki w sezamie - dla dzieci Chrupiące krewetki w sezamie 45.00 72 Frytki z batatów - dla dzieci Sos słodko kwaśny 17.00 73 Kurczak w cieście - dla dzieci Z kawałkami ananasa i marchewki, Kulka ryżu, łagodny sos pomidorowy słodko kwaśny 29.00

Dodatki

76 Ryż jaśminowy Ryż jaśminowy 12.00 77 Smażony ryż z jajkiem Smażony ryż z jajkiem 19.00 78 Domowy makaron udon Z woka z warzywami i kiełkami 29.00 79 Paski ziemniaków Odmiany Tajfun , gotowane na parze z czosnkiem i chili 19.00 80 Smażony makaron sojowy Z pędami bambusa 19.00

Desery

83 Sernik Z 3 rodzajów sera (biały twaróg, mascarpone, ricotta) z musem truskawkowym 16.00 83 Lava Cake Czekoladowe ciastko na ciepło z płynną czekoladą 19.00 85 Patera owoców Patera owoców 27.00 86 Tang Yuan Kuleczki z mąki ryżowej nadziewane pastą z czarnego sezamu lub słodkiej fasoli 19.00