Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Chińska

Pańska 85

LUNCH

Poniedziałek - Piatek 12:00 - 16:00

L1 Lunch Poniedziałek - Mięsny Pekińska zupa pikantno-kwaśna z grzybami, bambusem i tofu, dymkaOrientalny bowl z klopsikami wieprzowo cielęcymi, kalafior prażony z czosnkiem, fasolka szparagowa, pomidorki cherry, świeże zioła, ryż jaśminowyDomowe ciasto 49.00 L2 Lunch Poniedziałek - Vege Pekińska zupa pikantno-kwaśna z grzybami, bambusem i tofu, dymkaOrientalny bowl z klopsikami warzywnymi, kalafior prażony z czosnkiem, fasolka szparagowa, pomidorki cherry, świeże zioła, ryż jaśminowyDomowe ciasto 49.00 L3 Lunch Wtorek - Mięsny Zupa krem z zielonych warzyw z mlekiem kokosowym, prażone pestki, dymkaOrientalny bowl z kurczakiem Gong Bao, jajko sadzone Eko, orzechy ziemne, brokuł, fasolka szparagowa żółta, świeże zioła, ryż jaśminowyŚwieże owoce sezonowe 49.00 L4 Lunch Wtorek - Vege Zupa krem z zielonych warzyw z mlekiem kokosowym, prażone pestki, dymkaOrientalny bowl z tofu Gong Bao, jajko sadzone Eko, orzechy ziemne, brokuł, fasolka szparagowa żółta, świeże zioła, ryż jaśminowyŚwieże owoce sezonowe 49.00 L5 Lunch Środa - Mięsny Duża porcja makaronu pszennego w pikantnym bulionie LaMian z duszoną wołowiną, omlet jajeczny, pomidorki koktajlowe, pok choi, wakame, kiełki fasoli, orzechy ziemne, świeże ziołaSelekcja lodów z lychee 49.00 L6 Lunch Środa - Vege Duża porcja makaronu pszennego w pikantnym bulionie LaMian z pieczonym tofu, omlet jajeczny, pomidorki koktajlowe, pok choi, wakame, kiełki fasoli, orzechy ziemne, świeże ziołaSelekcja lodów z lychee 49.00 L7 Lunch Czwartek - Mięsny Zupa krem z białych warzyw z mlekiem kokosowym, grzanki, dymkaOrientalny bowl z żeberkami po kantońsku, dynia smażona w czosnku, brokuł z ostrą papryką, kiełki, świeże zioła, ryż jaśminowySmażone chińskie pączki sezamowe Tang Yuan z miodem 49.00 L8 Lunch Czwartek - Vege Zupa krem z białych warzyw z mlekiem kokosowym, grzanki, dymkaOrientalny bowl z bakłażanem w tempurze, dynia smażona w czosnku, brokuł z ostrą papryką, kiełki, świeże zioła, ryż jaśminowySmażone chińskie pączki sezamowe Tang Yuan z miodem 49.00 L9 Lunch Piątek - Mięsny Bulion z makaronem WonTon, grzyby mun, kiełki fasoli, marchewka, świeże ziołaOrientalny bowl z żabnicą w przyprawach Chengdu, wodorosty z czosnkiem, groszek zielony, jajo sadzone Eko, świeże zioła, ryż jaśminowyBanan w tempurze z pudrem Matcha i miodem 49.00 L10 Lunch Piątek - Vege Bulion z makaronem WonTon, grzyby mun, kiełki fasoli, marchewka, świeże ziołaOrientalny bowl z gulaszem grzybowym, wodorosty z czosnkiem, groszek zielony, jajo sadzone Eko, świeże zioła, ryż jaśminowyBanan w tempurze z pudrem Matcha i miodem 49.00

Napoje

N1 Sok świeżo wyciskany z pomarańczy 200ml Sok świeżo wyciskany z pomarańczy 200ml 19.00 N3 Domowa lemoniada klasyczna Domowa lemoniada klasyczna 16.00 N4 Lemoniada sezonowa Lemoniada sezonowa 19.00

Menu Świąteczne

S1 Śledź pikantny po syczuańsku Z karmelizowaną cebulą, wasabi i kiełkami 36.00 S2 Sardynki w tempurze Z sosem mango & mayo 36.00 S3 Duszony filet z karpia Z ząbkami czosnku, chili, czerwony kawior, solone kacze żółtko 75.00 S4 Popcorn z żabnicy Z siekaną cebulą, papryką i fermentowaną soją 69.00 S5 Świąteczno-noworoczny kociołek obfitości HuoGuo Krewetki, jagnięcina, tofu, kalmary, groszek, grzyby, lotos 75.00 S6 Prażony udziec z jelenia Z kuminem i zielonym czosnkiem 65.00 S7 Pikantny gulasz z jelenia Z czosnkiem i grzybami 65.00 S8 Gruszka gotowana w białym winie z Choya Gruszka gotowana w białym winie z Choya 36.00

Przystawki zimne

1 Wolny gotowany policzek wołowy Black Angus Z mazurskiej farmy, pikantny sos chili, imbir, fermentowana soja 46.00 2 Carpaccio z polędwicy wołowej Black Angus Z mazurskiej farmy, pachnotka, kolendra, sos ponzu z miso, oliwa truflowa 59.00 3 Młode jedwabne tofu W pikantnym sosie sojowo imbirowym z kolendrą i orzechami nerkowca 37.00 4 Pańskie ucho Rolowane wolno gotowane ucho wieprzowe w pikantnym sosie czosnkowym 35.00 5 Mango & łosoś Roladki ze świeżego mango nadziewane siekanym łososiem z dresingiem mayo 39.00 6 Tatar z tuńczyka I kremowego avocado, limonka, kolendra, marynowany imbir 49.00 7 Stuletnie jajko kacze Ocet ryżowy, marynowany imbir 36.00

Przystawki ciepłe

8 Żeberka pieczone W miodzie z anyżem i cynamonem podawane ze świeżą gruszką 45.00 9 Prażona fasolka szparagowa Z bekonem, czosnkiem i chili 46.00

Sałatki

11 Kwaśna sałatka z meduzy I świeżego ogórka, sos z octu ryżowego i kolendry 49.00 12 Marynowane algi morskie Z czosnkiem, sezamem i kolendrą 32.00 13 Młode grzyby Mun Z domowym sosem teriyaki, czerwona papryka i czosnek 32.00 15 Fu Zhu Laski sojowe ze świeżym ogórkiem, olejem sezamowym, czosnkiem i kolendrą 35.00 16 Paski kalarepy W sosie sezamowym, kolendra 29.00 17 Zielona sałatka z selera naciowego I zielonych jabłek, domowy sos teriyaki z czosnkiem 29.00

Pierogi ręcznie robione

18 Har Gow 4 szt. Kryształowe pierożki nadziewane krewetkami i kasztanem wodnym 36.00 18a Xiu Mai 4 szt. Pierożki z kurczakiem i curry, czerwony kawior 36.00 19 Baozi 4 szt. Pszenne bułeczki drożdżowe nadziewane wieprzowiną z imbirem 36.00 20 Guotie 5 szt. Smażone pierożki nadziewane wieprzowiną z imbirem i porem 36.00 21 Jaozi Gotowane małe pierożki, nadziewane siekanym mięsem i kapusta pekińską 12 szt. 35.00 22 Har Gow vege 4 szt. Kryształowe pierożki nadziewane siekanym szpinakiem z grzybami Shitake 35.00 23 Shanxi 2 szt. Chińska opiekana bułka nadziewana szarpaną łopatką wieprzową, zielona sałata 32.00 24 Czarne pierożki ryżowe 4 szt. Barwione tuszem z kałamarnicy, z krewetkami, mięsem z raków i cukinią, czerwony kawior 49.00 26 Spring Rolls z warzywami 3 szt. Z warzywami 24.00 27 Selekcja mieszanych pierożków 10 szt. Gotowanych na parze 59.00

Zupy

30 Won Ton mięsny Chiński bulion z pierożkami nadziewanymi mięsem, kolendra, dymka 29.00 31 Won Ton krewetka Chiński bulion z pierożkami nadziewanymi krewetkami, kolendra, dymka 36.00 32 Hot & Sour Soup Pekińska pikantno kwaśna zupa z grzybami, bambusem i tradycyjnie zagęszczana jajkiem 24.00 33 Rybna zupa z soli - dla 2 osób I kiszonego musztardowca, makaron sojowy, czosnek, kolendra 59.00

Dania Główne

36 Kaczka po pekińsku (niedostępna w soboty i niedziele) Legendarna receptura szefa kuchni, glazurowana kaczka pieczona w całości, chrupiąca skóra, soczyste mięso, autorski sos Hoi Sin, naleśniki pszenne, zielona sałata , ogórek i dymka.  Nasza kaczka pochodzi z eko hodowli, bez antybiotyków i w 100% halal 279.00 37 Kurczak GONG BAO Soczysty kurczak z woka z prażonymi orzechami nerkowca, suszonymi papryczkami chili, płatki czosnku i imbiru 48.00 38 Polędwica wołowa Black Angus W sosie z czarnego pieprzu z kolorową papryką i czerwoną cebulą 95.00 39 Paski schabu Z pędami zielonego czosnku, sos imbirowy z szalotką 49.00 40 Wolno gotowana golonka Podana w słodkim sosie kantońskim, pok choi, jagody goi 65.00 41 Udziec jagnięcy Z młodym porem, pikantny sos syczuański z odrobiną chińskiego octu 75.00 42 Cielęcina w łagodnym sosie ostrygowym Z groszkiem cukrowym, kiełkami Fasoli Mung 69.00 43 Ostry Kociołek po syczuańsku Z szynki wieprzowej i kiełków fasoli Mung, chili, pieprz chiński, czosnek 58.00 44 Prażony polik wołowy Black Angus Z mazurskiej farmy, ostre papryczki peperoni, czarna soja i płatki imbiru 75.00 46 Dan Dan Mian Klasyczny pikantny makaron z Syczuanu z siekanym schabem, grzybami i bambusem, eko żółtko 46.00

Ryby i Owoce morza

48 Krewetki tygrysie w ziemniaczanym złotym chruście 5 szt. Dressing miętowy 65.00 49 Stek z błękitnego halibuta Gotowany na parze, nitki z imbiru, sos rybno sojowy 65.00 50 Pański Lobster (500g) Krótko smażony cały homar amerykański z czarną soją, czosnkiem i chili 249.00 51 Kalmary i krewetki Z grzybami słomkowymi, kolorowa papryka i groszek cukrowy, czosnek 69.00 52 Małże Św. Jakuba 4 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 84.00 52a Małże Św. Jakuba 6 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 114.00 53 Wolno gotowana ośmiornica W łagodnym sosie ostrygowym z kolorowymi warzywami 79.00 54 Krewetki z woka W legendarnym sosie z czarnej fasoli i chili Laoganma, orzechy 79.00 55 Francuskie świeże ostrygi 4 szt. Serwowane z cytrusowym sosem sojowym Ponzu, wasabi 72.00 55a Francuskie świeże ostrygi 6 szt. Serwowane z cytrusowym sosem sojowym Ponzu, wasabi 99.00 56 Makaron Udon z krewetkami tygrysimi Kalmarami i przegrzebkami. Sos z czarnego pieprzu, kolorowa papryka, pak choi 69.00 57 Prażone kraby Soft Shell w tempurze Ziemniaczany chrust, pieprz syczuański, chili, czarna soja, czosnek, dymka 79.00 59 Duszony filet z sandacza Z selerem naciowym, papryka, ząbki czosnku, sos imbirowy 65.00

Warzywa i Tofu

60 Mapo Tofu duszone w sosie chilli Z siekaną wieprzowiną i imbirem 45.00 61 Duszony bakłażan W pikantnym, ostrygowym sosie z czosnkiem i dymką 45.00 62 Baby pak choi z woka Z grzybowym sosem Shitake 45.00 63 Łagodne tofu domowe W sosie imbirowo czosnkowym z młodym porem 45.00 64 Tofu gong bao z orzechami nerkowca W sosie syczuańskim z chili 45.00 65 Zielony groszek cukrowy z woka Z jagodami goji 45.00 66 Korzeń lotosu z woka Z wędzonym boczkiem, ostrymi papryczkami i fermentowana soją 45.00 67 Świeży szpinak z woka Z czosnkiem 45.00 68 Koszyk gotowanych na parze warzyw Grzybów i batatów z łagodnym sosem orzechowym 45.00

Dzieci

71 Chrupiące krewetki - dla dzieci W sezamowym panko, sos słodkie chilliRyż do dania osobno płatny 52.00 72 Frytki z batatów - dla dzieci Sos słodkie chilli 25.00 73 Kurczak w cieście - dla dzieci Z kawałkami ananasa i marchewki, łagodny sos pomidorowy słodko kwaśny Ryż do dania osobno płatny 45.00

Dodatki

76 Ryż jaśminowy Ryż jaśminowy 12.00 77 Ryż smażony z jajkiem I kiełkami fasoli 25.00 78 Domowy makaron udon Z woka z warzywami i kiełkami 36.00 79 Paski ziemniaków Odmiany Tajfun, gotowane na parze z czosnkiem i chili 26.00 80 Smażony makaron sojowy Z szalotką 25.00

Desery

81 Sernik w stylu Nowy Jork Z karmelem miso i owocami 35.00 82 Lava Cake Czekoladowe ciastko z płynną czekoladą 35.00 83 Patera owoców sezonowych Patera owoców sezonowych 42.00 84 Tang Yuan - gotowane kuleczki 3 szt. Gotowane kuleczki z mąki ryżowej nadziewane pastą z czarnego sezamu podane na gorąco z mlekiem kondensowanym i kokosem 32.00 85 Tang Yuan - smażone kuleczki 3 szt. Smażone kuleczki z mąki ryżowej nadziewane pastą ze słodkiej fasoli 24.00 86 Pudding z mango Pudding z mango 35.00 87 Ciasteczka księżycowe Ze słodkiej fasoli i soi z dodatkiem cukru pudru z zielonej herbaty Matcha 35.00