Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Chińska

Pańska 85

LUNCH

Poniedziałek - Piatek 12:00 - 16:00

L1 Lunch Poniedziałek - Mięsny Pekińska zupa pikantno kwaśna z grzybami, bambusem i tofu, dymka Orientalny bowl z wolno gotowaną wołowiną, duszona marchewka, brokuły, jajko sadzone Eko, ryż jaśminowy, kiełki, świeże zioła Domowe ciasto 49.00 L2 Lunch Poniedziałek - Vege Pekińska zupa pikantno kwaśna z grzybami, bambusem i tofu, dymka Orientalny bowl z bakłażanem, duszona marchewka, brokuły, jajko sadzone Eko, ryż jaśminowy, kiełki, świeże zioła Domowe ciasto 49.00 L3 Lunch Wtorek - Mięsny Krem z dyni, marchewki i batatów, mleko kokosowe, imbir, prażone pestki, dymka Orientalny bowl z żeberkami słodko kwaśnymi, dynia smażona z czosnkiem, kalafior z woka, orzechy nerkowca, ryż jaśminowy, pomidorki cherry, kiełki, świeże zioła Świeże owoce sezonowe 49.00 L4 Lunch Wtorek - Vege Krem z dyni, marchewki i batatów, mleko kokosowe, imbir, prażone pestki, dymka Orientalny bowl z tofu, dynia smażona z czosnkiem, kalafior z woka, orzechy nerkowca, ryż jaśminowy, pomidorki cherry, kiełki, świeże zioła Świeże owoce sezonowe 49.00 L5 Lunch Środa - Mięsny Duża porcja makaronu pszennego w pikantnym bulionie LaMian z duszoną wołowiną, omlet jajeczny, pomidorki koktajlowe, pok choi, wakame, kiełki fasoli, orzechy ziemne, świeże zioła Selekcja lodów z liczi 49.00 L6 Lunch Środa - Vege Duża porcja bulionu z pierożkami Jaozi ( nadziewane warzywami), pok choi, kiełki fasoli, szpinak, grzyby mun, por, świeże zioła Selekcja lodów z liche 49.00 L7 Lunch Czwartek - Mięsny Orientalny bowl z chrupiącą kaczką, cukinia z czosnkiem, smażony batat, makaron udon pomidorki cherry, kiełki, świeże zioła Smażone chińskie pączki sezamowe Tang Yuan z miodem 49.00 L8 Lunch Czwartek - Vege Orientalny bowl z krewetką w tempurze, cukinia z czosnkiem, smażony batat, makaron udon pomidorki cherry, kiełki, świeże zioła Smażone chińskie pączki sezamowe Tang Yuan z miodem 49.00 L9 Lunch Piątek - Mięsny Rosół z makaronem jajecznym, grzyby mun, marchewka, kiełki fasoli, marchewka, świeże zioła Orientalny bowl z dorszem duszonym z czosnkiem, wodorosty wakame, omlet jajeczny, brokuły, ryż jaśminowy, kiełki, cytryna, świeże zioła Banan w tempurze z pudrem Matcha i miodem 49.00 L10 Lunch Piątek - Vege Rosół z makaronem jajecznym, grzyby mun, marchewka, kiełki fasoli, marchewka, świeże zioła Orientalny bowl z tofu wędzone, wodorosty wakame, omlet jajeczny, brokuły, ryż jaśminowy, kiełki, cytryna, świeże zioła Banan w tempurze z pudrem Matcha i miodem 49.00

Napoje

N1 Sok świeżo wyciskany z pomarańczy 200ml Sok świeżo wyciskany z pomarańczy 200ml 19.00 N3 Domowa lemoniada klasyczna Domowa lemoniada klasyczna 16.00 N4 Lemoniada sezonowa Lemoniada sezonowa 19.00

MENU SEZONOWE

S1 Okra na parze Z sosem sojowym i nitami świeżego pora 39.00 S2 Smażone szparagi w kolorowej sezamowej tempurze Truflowo czosnkowa kruszonka, majonez limonkowy 45.00 S3 Szparagi z woka Z czosnkiem i orzechami nerkowca 49.00 S4 Krewetki tygrysie (8 szt.) Zielone i białe szparagi, imbir, czosnek 72.00 S5 Młoda szarpana kapusta z woka Z boczkiem wędzonym, chili i chińskim pieprzem 39.00 S6 Pikantna okra z woka Z czosnkiem w sosie Laoganma z fermentowanej fasoli i chili 49.00 S7 Polędwica wołowa Black Angus z mazurskiej farmy Podana ze szparagami i młodymi grzybami shimei w sosie z czarnego pieprzu 109.00

Przystawki

1 Policzek wołowy Wolno gotowany, pikantny sos chilli, imbir, fermentowana soja 45.00 2 Prażone pikantne skrzydełka z kaczki pekińskiej Prażone pikantne skrzydełka z kaczki pekińskiej 35.00 3 Młode jedwabne tofu W pikantnym sosie sojowo imbirowym z kolendrą i orzechami nerkowca 37.00 4 Pańskie ucho Rolowane wolno gotowane ucho wieprzowe w pikantnym sosie czosnkowym 35.00 5 Mango & łosoś Plastry świeżego mango nadziewane siekanym łososiem z dresingiem Mao 37.00 6 Tatar z tuńczyka I kremowego avocado, limonka, kolendra, marynowany imbir 45.00 7 Żeberka pieczone W miodzie z anyżem i cynamonem podawane w chińskiej gruszce nasi 42.00 8 Stuletnie jajko kacze Stuletnie jajko kacze 36.00 9 Prażone fasolki szparagowe z bekonem Czosnkiem, czarna soją i chili 46.00 10 Świeży szpinak Świeży szpinak z woka z czosnkiem 42.00

Sałatki

11 Kwaśna sałatka z meduzy I świeżego ogórka, sos z octu ryżowego i kolendry 49.00 12 Marynowane algi morskie Z czosnkiem, sezamem i kolendrą 32.00 13 Młode grzyby Mun Z domowym sosem teriyaki, czerwona papryka i czosnek 32.00 14 Marynowany ogórek słodko–kwaśny Z chili, chińskim pieprzem i imbirem 29.00 15 Fu Zhu Laski sojowe ze świeżym ogórkiem, olejem sezamowym, czosnkiem i kolendrą 35.00 16 Paski kalarepy W sosie sezamowym, kolendra 29.00 17 Zielona sałatka z selera naciowego I zielonych jabłek, domowy sos teriyaki z czosnkiem 29.00

Pierożki

18 Har Gow Kryształowe pierożki nadziewane krewetkami i kasztanem wodnym 4 szt. 35.00 18a Pierożki Xiu Mai Z kurczakiem i kawiorem 35.00 19 Baozi Pszenne bułeczki drożdżowe nadziewane wieprzowiną z imbirem 4 szt 35.00 20 Guotie Smażone pierożki nadziewane wieprzowiną z imbirem i porem 35.00 21 Jaozi Gotowane małe pierożki, nadziewane siekanym mięsem i kapusta pekińską 12 szt. 35.00 22 Har Gow Vege Kryształowe pierożki nadziewane siekanym szpinakiem z grzybami Shitake 4 szt. 35.00 23 Shanxi Chińska opiekana bułka nadziewana szarpaną łopatką wieprzową, zielona sałata 32.00 25 Spring Rolls z mięsem I warzywami 3 szt. 24.00 26 Spring Rolls z warzywami Z warzywami 3 szt. 24.00 27 Koszyk mieszanych pierożków Gotowanych na parze 10 szt. 55.00

Zupy

30 Won Ton mięsny Chiński rosół z pierożkami mięsnymi, kolendra, dymka 26.00 31 Won Ton krewetka Chiński rosół z pierożkami nadziewanymi krewetkami, kolendra, dymka 32.00 32 Hot & Sour Soup Pekińska pikantno kwaśna zupa wegetariańska z grzybami, bambusem i tradycyjnie zagęszczana jajkiem 24.00 33 Rybna zupa z soli I kiszonego musztardowca, makaron sojowy, czosnek, kolendra / dla 2 osób 59.00

Dania Główne

36 Kaczka po pekińsku (niedostępna w soboty i niedziele) Legendarna receptura szefa kuchni, glazurowana kaczka pieczona w całości, chrupiąca skóra, soczyste mięso, autorski sos Hoi Sin, naleśniki pszenne, zielona sałata , ogórek i dymka.  Nasza kaczka pochodzi z eko hodowli, bez antybiotyków i w 100% halal 259.00 37 Kurczak GONG BAO Soczysty kurczak z woka z prażonymi orzechami nerkowca, suszonymi papryczkami chili, płatki czosnku i imbiru 46.00 38 Polędwica wołowa W sosie z czarnego pieprzu z kolorową papryką i czerwoną cebulą 92.00 39 Paski schabu Z pędami zielonego czosnku, sos imbirowy z szalotką i imbirem 49.00 40 Wolno gotowana golonka Podana w słodkim sosie kantońskim, pok choi, jagody goi 65.00 41 Udziec jagnięcy Z młodym porem, pikantny sos syczuański z odrobiną chińskiego octu 75.00 42 Cielęcina w łagodnym sosie ostrygowym Z groszkiem cukrowym, kiełkami Fasoli Mung 69.00 43 Ostry Kociołek po syczuańsku Z szynki wieprzowej i kiełków fasoli Mung, chili, pieprz chiński, czosnek 58.00 45 Prażony polik wołowy Z ostrymi papryczkami peperoni, czarną soją i płatkami imbiru 72.00 46 Kotleciki z combra jagnięcego z kością Prażone z kuminem. papryką chilli, czosnek i imbir 5szt. 119.00

Ryby i Owoce morza

48 Krewetki tygrysie w ziemniaczanym złotym chruście Dressing miętowy 62.00 49 Stek z błękitnego halibuta Gotowany na parze, nitki z imbiru, sos rybno sojowy 65.00 51 Pański Lobster Krótko smażony homar amerykański z czarną soją, czosnkiem i chili 249.00 52 Kalmary i krewetki Z grzybami słomkowymi , kolorowa papryka i groszek cukrowy, czosnek 65.00 53 Małże Św. Jakuba 4 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 79.00 53a Małże Św. Jakuba 6 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 109.00 55 Plastry wolno gotowanej ośmiornicy W sosie ostrygowym, z papryką, groszkiem cukrowym, cebulą i kiełkami Mung 78.00 56 Krewetki z woka W legendarnym sosie z czarnej fasoli i chili Laoganma 78.00 58 Świeże ostrygi 6 szt. Świeże ostrygi 96.00 59 Duszony filet z sandacza Z selerem naciowym, papryka, ząbki czosnku, sos imbirowy 59.00

Warzywa

60 Ostre Tofu MAPO W sosie chili z siekaną wieprzowiną i imbirem 45.00 61 Łagodne Tofu domowe Duszone w sosie imbirowo czosnkowym z młodym porem 45.00 62 Duszony bakłażan W pikantno ostrygowym sosie z czosnkiem i dymką 45.00 63 Pak choi z woka Z grzybowym sosem Shitake 45.00 64 Pikantne tofu gong bao z nerkowcem nowość Tofu w pikantnym sosie z prażonymi orzechami nerkowca, suszonymi papryczkami chili, płatki czosnku i imbiru 45.00 65 Zielony groszek z woka nowość Z jagodami goji 42.00 66 Korzeń lotosu z woka nowość Z wędzonym boczkiem, ostrymi papryczkami i fermentowana soją 45.00 67 Koszyk Warzyw nowość Gotowanych na parze z grzybami i batatami z łagodnym sosem orzechowym 42.00

Dzieci

71 Chrupiące krewetki w sezamie - dla dzieci Chrupiące krewetki w sezamie 52.00 72 Frytki z batatów - dla dzieci Sos słodko kwaśny 25.00 73 Kurczak w cieście - dla dzieci Z kawałkami ananasa i marchewki, łagodny sos pomidorowy słodko kwaśny. Ryż należy zamówić osobno. 45.00

Dodatki

76 Ryż jaśminowy Ryż jaśminowy 12.00 77 Smażony ryż z jajkiem Smażony ryż z jajkiem 22.00 78 Domowy makaron udon Z woka z warzywami i kiełkami 36.00 79 Paski ziemniaków Odmiany Tajfun , gotowane na parze z czosnkiem i chili 24.00 80 Smażony makaron sojowy Z pędami bambusa 22.00

Desery

83 Sernik Z 3 rodzajów sera (biały twaróg, mascarpone, ricotta) z musem truskawkowym 29.00 84 Lava Cake Czekoladowe ciastko na ciepło z płynną czekoladą 32.00 85 Patera owoców Patera owoców 32.00 86 Tang Yuan Kuleczki z mąki ryżowej nadziewane pastą z czarnego sezamu lub słodkiej fasoli 24.00 87 Puding z mango Puding z mango 32.00 88 Ciasteczka księżycowe Ze słodkiej fasoli i soi z dodatkiem cukru pudru z zielonej herbaty Matcha 32.00