Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Prodiż Warszawski

Przystawki zimne

1 Śledź bałtycki w kilku odsłonach Śledź bałtycki w kilku odsłonach 34.00 2 Świeżo mielona wołowina z piklami Świeżo mielona wołowina z piklami 48.00 3 Studzienina mięsna Ze świeżo tartym chrzanem 31.00 4 Pasztet z dzikiego ptactwa i leśnych zwierząt Z wędzoną słoniną z żurawiną i tartym chrzanem 31.00 5 Mieszane marynaty ze spiżarni Prodiża Papryka, ogórek, grzyby 31.00

Przystawki gorące

6 Domowe pierogi z cielęciną i borowikami 4 szt. Okraszone boczkiem 41.00 7 Złocisty placek ziemniaczany Z różyczkami wędzonego łososia z kwaśną śmietaną 51.00 8 Naleśniki faszerowane mazurskimi rakami Na musie pomidorowym 61.00

Podroby

9 Nereczka cielęca W klarowanym maśle z czosnkiem 36.00 10 Móżdżek cielęcy Smażony z jajkiem i cebulą na grzance 38.00 11 Grasica cielęca Duszona w śmietanie z borowikami i szpinakiem 51.00

Zupy

13 Rosół prędze Z domowym makaronem 28.00 14 Żur staropolski na borowikach Z białą kiełbasą i wiejskim jajkiem 36.00 15 Aromatyczny rosół z mazurskich raków Na białym winie z nutką szafranu 44.00

Sałaty

18 Zielone sałaty z wędzonym łososiem Zielone sałaty z wędzonym łososiem 47.00 19 Sałata z kozim serem Zapiekanym na grzance na plastrach pomidorów z pieczoną papryką 51.00 20 Sałata z pieczoną na różowo kaczą piersią I leśnymi owocami z truskawkowym vinegrette 51.00 21 Sałata z grillowaną ośmiornicą Z domowymi piklami i sosem miodowo-octowym 71.00

Dania mięsne

25 Pierś z kaczki na różowo na sosie z wiśni Z mieszaną sałatą z leśnymi owocami i opiekanymi ziemniakam 82.00 26 Długo duszona wołowina w czerwonym winie Z grzybami i warzywami z dziką brokułą i kopytkami własnej roboty 73.00 27 Rumiany schabowy Z mizerią i młodymi ziemniakami 62.00 28 Grillowane serce wołowe Na sosie z wiśni i jabłek z śląskimi kluskami i prażoną cebulą 61.00 29 Pieczone żeberka w sosie z wędzonych śliwek Z ziemniakami opiekanymi i domowymi piklami 82.00 30 Golonka z sarny W sosie z czerwonego wina z ziemniaczanym puree aromatyzowanym truflą 100.00 31 Gołąbki z cielęciną i grzybami Na musie pomidorowym z pęczakiem 51.00 33 Polędwica wołowa z grilla na sosie truflowym Z pieczonym ziemniakiem oraz miksem sałat 139.00

Ryby i owoce morza

35 Ryba dnia pieczona w ziołach W gąszczu grillowanych warzyw z pomidorami 81.00 36 Grillowane krewetki w maśle z czosnkiem (10 szt.) I natką pietruszki z pajdą domowego chleba 71.00 37 Ośmiornica z grilla Na warzywnym gulaszu z pomidorami 100.00

Dania wegetariańskie i wegańskie

40 Pasta z czerwonej fasoli i cieciorki Ala hummus z olejem sezamowym i podpłomykiem (przystawka) 31.00 41 Baba z ziemniaków i kiszonej kapusty Na chrupko z dodatkiem kwaśnej śmietany 44.00 42 Krem z pieczonych warzyw Aromatyzowana truflą 34.00 43 Domowe kopytka W sosie ze świeżych pomidorów z bazylią oprószone serem gruere 44.00 44 Placek ziemniaczany Zapiekany z grzybami i cukinią w polnych ziołach z wędzonym serem 51.00 45 Pęczak z pieczonymi warzywami i kozim serem Pęczak z pieczonymi warzywami i kozim serem 47.00

Desery

50 Tort bezowy kawowy Z prażonym słonecznikiem i solonym karmelem 30.00 51 Tort bezowy pomarańczowo-migdałowy Tort bezowy pomarańczowo-migdałowy 30.00 52 Tort bezowy mix Tort bezowy mix 31.00 53 Jabłecznik z prodiża Jabłecznik z prodiża 31.00