Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Gruzińska

Rusiko

Przystawki

1 Smaki Gruzji Talerz zimnych przystawek 49.00 2 Prasi Blanszowany por z kolendrą, granatem i orzechami włoskimi 21.00 3 Cicaka Marynowana czerwona papryka z czosnkiem, selerem i owczym serem 21.00 4 Badridżani Bakłażany z pastą z orzechów włoskich, kolendrą i granatem 21.00 5 Czarchali Buraki z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami 21.00 6 Lobio Czerwona fasola z orzechami włoskimi i ziołami gruzińskimi 21.00 7 Pchali Szpinak z orzechami włoskimi i granatem 21.00 8 Ikra Baklażoanowa Pasta z wędzonych bakłażanów podawana z lawaszem 21.00 9 Chaczapuri Klasyczny gruziński placek z trzema serami 29.00 10 Adżaruli Chaczapuri z regionu Adżarii z jajkiem sadzonym na wierzchu 31.00 11 Lobiani Klasyczny placek z regionu Raczy z czerwoną fasolą 26.00 12 Kudbari Mamy Rusiko Radycyjny placek z regionu Swanetii z farszem wołowo-wieprzowym 31.00 13 Blincziki Chrupiące naleśniczki z mieloną wołowiną 29.00

Zupy

16 Zupa Lobio Zupa z czerwonej fasoli z przyprawami gruzińskim 17.00 17 Zupa Czakapuli Cioci Lali Zupa z żeberek jagnięcych z kośćmi i cielęcych z estragonem, kolendrą i mirabelką 19.00

Dania Główne

20 Tabaka 1/2 pieczonego młodego kurczaka (z wolnego wybiegu, karmionego kukurydzą) w jeżynach lub w sosie z orzechów włoskich, z regionu Imeretii 42.00 21 Krewetki Davida Krewetki Jumbo w magicznym sosie (5 szt.) 52.00 22 Nekni Żeberka wieprzowe z sosem sacebeli, z regionu Kachetii 45.00 23 Batkani Comberki jagnięce w sosie naszarap podawane z pieczonymi buraczkami i kumkwatem 62.00 24 Charczo Duszona wołowina rasy Black Angus w sosie z orzechów włoskich, z regionu Adżarii 52.00 25 Czanachi Duszona gicz jagnięca z warzywami sezonowymi 58.00 26 Kofta Smażone pulpeciki z jagnięciny i wieprzowiny w sosie pomidorowym 42.00 27 Tolma Gołąbki w liściach winogron z farszem wołowo-wieprzowym podawane z jogurtem miętowym 42.00 28 Chinkali Tradycyjne pierogi gruzińskie z mięsem wieprzowym i bulionem w środku, z regionu Paszewii (3 szt.) 28.00 28a Chinkali z serem Tradycyjne pierogi gruzińskie z serem, podawane z masłem klarowanym (3 szt.) 26.00 29 Pielmieni Tradycyjne pierożki kuchni rosyjskiej z mięsem cielęcym (12 szt.) 32.00 30 Soko Smażony boczniak ze świeżym estragonem i kaszą bulgur 39.00 31 Adżapsandali Warzywa duszone w przyprawach gruzińskich, posypane owczym serem 39.00 32 Okra w pomidorach Okra w pomidorach ze świeżymi ziołami 39.00

Dodatki

35 Sałatka Gruzińska Tradycyjna sałatka z pomidorów, ogórków i świeżych ziół z dodatkiem owczego sera i oleju słonecznikowego 22.00 36 Ziemniak po Suchumsku Pieczony ziemniak z masłem czosnkowo-koperkowym 9.00 37 Kasza Bulgur Z przyprawami gruzińskimi 9.00 38 Lawasz Cienki chlebek 5.00 39 Szotis Puri Gruziński chleb pieczony w tradycyjnym piecu tone 8.00

Desery

42 Medok Tradycyjne ciasto miodowo-orzechowe 19.00 44 Mschali Gruszka w winie rose z syropem pomarańczowym i płatkami migdałowymi 20.00 45 Wareniki Pierożki z owocami i masłem 20.00