Przystawki 1 Smaki Gruzji Talerz zimnych przystawek: prasi, lobio, stapilo, badridżani, czarchali, pasta bakłażanowa, ispanachi 59.00 2 Stapilo Marchewka z orzechami włoskimi i przyprawami gruzińskimi 27.00 3 Prasi Blanszowany por z kolendrą, granatem i orzechami włoskimi 26.00 4 Badridżani 3 szt. Bakłażany z nadzieniem z orzechów włoskich z dodatkiem kolendry i granatów 29.00 5 Czarchali Buraki z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami 26.00 6 Lobio Czerwona fasola z orzechami włoskimi i ziołami gruzińskimi 27.00 7 Ispanachi Szpinak z orzechami włoskimi i granatem 27.00 8 Pasta Bakłażanowa Pasta z wędzonych bakłażanów podawana z lawaszem 26.00 9 Chaczapuri Klasyczny gruziński placek z trzema serami 44.00 9a Chaczapuri z estragonem Klasyczny gruziński placek z trzema serami, szczypiorkiem, estragonem 47.00 10 Adżaruli Chaczapuri z regionu Adżarii z jajkiem sadzonym na wierzchu 49.00 12 Kudbari Mamy Rusiko Tradycyjny placek z regionu Swanetii z farszem wołowo-wieprzowym 48.00 13 Blincziki Chrupiące naleśniczki z mieloną wołowiną i wieprzowiną 36.00 14 Talerz przysmaków do wina Sery gruzińskie, oliwki, grzanki 59.00 15 Tolma Gołąbki w liściach winogron z farszem wołowo wieprzowym podawane z jogurtem miętowym 58.00 Zupy 16 Zupa Lobio Zupa z czerwonej fasoli z przyprawami gruzińskim 32.00 17 Zupa Charczo Pikantna zupa z wołowiną, ryżem i przyprawami gruzińskimi 35.00 18 Zupa Czikhirtma Zupa z regjony Imeretii z zagrodowego kurczaka, zagęszczona jajkiem, podawana z kolendrą i cytryną 33.00 19 Zupa Czakapuli Cioci Lali Zupa na bazie żeberek cielęcych i jagnięcych z mirabelkami i estragonem 33.00 Dania Główne Dodatki do dań osobno płatne 20 Tabaka Pieczony młody kurczak (z wolnego wybiegu, karmionego kukurydzą) z regionu Imeretii, w sosie czosnkowo-kolendrowym (szkmerulii) LUB w sosie z orzechów włoskich 72.00 21 Krewetki Davida nowość Krewetki Jumbo w magicznym sosie (5 szt.) 72.00 23 Batkani Comberki jagnięce w sosie naszarap podawane z pieczonymi buraczkami i kumkwatem 79.00 25 Czanachi Duszona gicz jagnięca z papryką, cukinią, bakłażanem i cieciorką sosie pomidorowym 83.00 26 Kofta Smażone pulpeciki jagnieco- wieprzowe w sosie pomidorowym 59.00 27 Czaszaszuli Jagnięcina z pomidorami zapiekana pod lawaszem 67.00 28 Chinkali 3 szt. Tradycyjne pierogi gruzińskie z mięsem wieprzowym i bulionem w środku, z regionu Paszewii 45.00 28a Chinkali z serem 3 szt. nowość Tradycyjne pierogi gruzińskie z serem, podawane z masłem 42.00 28b Chinkali z grzybami 3 szt. nowość Tradycyjne pierogi gruzińskie z nadzieniem z duszonych boczniaków 42.00 28c Chinkali jagnięco - wołowe 3 szt. nowość Tradycyjne pierogi gruzińskie z mięsem jagnięco-wołowym i bulionem w środku, z regionu Tuszetii 48.00 29 Pielmieni 12 szt. Małe pierożki z mięsem wieprzowo-wołowym 47.00 30 Soko Smażony boczniak ze świeżym estragonem i kaszą bulgur 49.00 31 Adżapsandali Warzywa duszone w przyprawach gruzińskich, posypane owczym serem 49.00 Grill Dodatki do dań osobno płatne 32 Bekeka Szaszłyk jagnięcy podawany z lawaszem oraz sosem jogurtowo-miętowym i sosem adżika (ostry sos chili) 49.00 33 Lula Kebab Mielona jagnięcina na szablach podawany z lawaszem oraz sosem jogurtowo-miętowym i sosem adżika (ostry sos chili) 49.00 34 Ichvis Mcvadi Pierś z kaczki w pieprzu syczuańskim na szablach, podawana z marynowaną marchewką i sosem adżika (ostry sos chili) 49.00 35 Qatmis Mcvadi Szaszłyk z kurczaka podawany z lawaszem oraz sosem limonkowa-kolendrowym z jalapeño 49.00 36 Bostneuli Grillowane warzywa z dressingiem miętowym 47.00 37 Talerz mięs dla 2 osób Szaszłyk z kurczaka, lula kebab, szaszłyk z kaczki, szaszłyk jagnięcy, ziemniak po suchumsku, nasze kiszonki, lawasz, adżika (ostry sos chili), miętowo-czosnkowy jogurt 255.00 Dodatki 40 Sałatka Gruzińska z kozim serem nowość Tradycyjna sałatka z pomidorów, ogórków i świeżych ziół z dodatkiem owczego sera i oleju słonecznikowego 35.00 40a Sałatka Gruzińska z orzechami włoskimi Tradycyjna sałatka z pomidorów, ogórków i świeżych ziół z dodatkiem orzechów włoskich i oleju słonecznikowego 35.00 41 Ziemniak po Suchumsku nowość Pieczony ziemniak z masłem czosnkowo-koperkowym 15.00 42 Nasze kiszonki nowość Kapusta po Gurijsku, kalafior, ogórek, marchewka 30.00 43 Lawasz Cienki chlebek 10.00 44 Szotis Puri nowość Pieczywo własnego wypieku 12.00 45 Dodatkowy sos nowość Adżyka lub sacebeli lub jogurtowo-miętowy lub śmietana 6.00 Desery 46 Ptysie Z kremem kajmakowym i orzechami laskowymi 30.00 47 Medok Tradycyjne ciasto miodowo-orzechowe 29.00 48 Mschali Gruszka w winie rose z syropem pomarańczowym i płatkami migdałowymi 29.00 49 Napoleonka Poduszeszka ze złocistego, chrupiącego ciasta z kremem zabajone 29.00 Napoje gruzińskie 50 Oranżada Estragonowa 500ml 20.00 51 Oranżada Gruszkowa 500ml 20.00 52 Oranżada Winogronowa 500ml 20.00 53 Oranżada Waniliowa 500ml 20.00 54 Limonati by Borjomi - Estragon 330ml 18.00 55 Limonati by Borjomi - Cytryna 330ml 18.00 56 Limonati by Borjomi - Mandarynka 330ml 18.00 57 Woda Borjomi 500ml 21.00