Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

2 Tartara di filetto di tonno battuta al coltello con avocado tagliato a dadolini Tatar siekany z polędwicy z tuńczyka z awokado 49.00 3 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 9.00 5 Bruschetta Romagnola with Squacquerone, arugola and Parma ham Bruschetta Romagnola z serem Squacquerone, rukolą i szynką parmeńską 29.00 7 Tartara di branzino con scaglie di tonno crudo e spratto cosparsi di olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka i roszponką skropiony olejem cytrynowym 45.00 8 Delizie di mare, assaggio di qatro antipasti San Lorenzo Delicja morska, degustacja czterech przystawek San Lorenzo 48.00 9 Parmigiana - una deliziosa casseruola di melanzane, pomodori e mozzarella Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 27.00 10 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 35.00 11 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 35.00 13 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 39.00 14 Fantastica tartara di manzo con pinoli e uovo croccante dal cuore morbido Fantastyczny tatar wołowy z orzeszkami pinii i chrupiącym i lejącym się żółtkiem 49.00 15 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 30.00

Sałatki

17 Avocado grigliato con gamberetti in salsa allo zafferano e insalata verde Grillowane awokado z krewetkami w sosie szafranowym i zieloną sałatą 32.00 19 Insalata di rucola con pera, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 22.00 20 Verdure grigliate: melanzane, zucchine, pepe, cicoria Warzywa z grilla: bakłażan, cukinia, papryka, cykoria 22.00 21 Insalata di rucola, pomodorini cherry e scaglie di parmigiano Sałatka z rukoli, pomidorków cherry z płatkami parmezanu 24.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 22.00 24 Crema di pomodoro Delikatny krem z pomidorów 22.00

Pizza klasyczna

G1 PIZZA ZUCCA E GORGONZOLA Krem z dyni, ser mozzarella Fior di latte, ser gorgonzola, bazylia 20.00 G2 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 22.00 G3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 27.00 G4 PIZZA ITALIA Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 27.00 G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 29.00 G6 PIZZA LUCIFERO Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 29.00 G7 PIZZA PARMA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 29.00 G8 PIZZA PRIMAVERA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 34.00 G9 PIZZA RAMATA Krem z cebuli, parmezan, Nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, szynka parmeńska, bazylia 34.00 G10 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 34.00

Pizza na metry - 50 cm

P1 PIZZA ZUCCA E GORGONZOLA - 50 cm Krem z dyni, ser mozzarella Fior di latte, ser gorgonzola, bazylia 36.00 P2 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 39.00 P3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 43.00 P4 PIZZA ITALIA - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P6 PIZZA LUCIFERO - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 43.00 P7 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P8 PIZZA PRIMAVERA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P9 PIZZA RAMATA - 50 cm Krem z cebuli, parmezan, Nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, szynka parmeńska, bazylia 43.00 P10 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 43.00

Pierwsze dania

32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 59.00 33 Spaghetti alla crudaiola Ze świeżym selerem, rukolą, pomidorkami cherry i płatkami parmezanu 29.00 34 Paccheri caprese Ze świeżym pomidorem i mozzarellą 29.00 35 Spaghetti al pomodoro fresco e basilico profumato Spaghetti ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 22.00 36 Spaghetii alla Nduja calabrese piccante e finocchi Spaghetti z pikantną kalabryjską kiełbaską Nduja i koprem włoskim 29.00 37 Favolosa carbonara San Lorenzo Nasza bajeczna carbonara 26.00 42 Spaghetti strascicati con ragu della casa, crema di latte e peperoncino rosso Spaghetti strascicati , pikantny domowy sos ragu ze śmietaną 26.00 43 Penne all arrabbiata, pancetta, pomodori e molti peperoncini piccanti Penne all arrabbiata, boczek, pomidory i dużo ostrej papryczki 22.00 44 Penne delicate con salmone fresco, pomodori e panna Delikatne penne ze świeżym łososiem, pomidorkami i śmietaną 29.00

Makarony ręcznie robione

48 Tagliatelle al. branzino e pinoli con delicato profumo di limone Tagliatelle z labraksem i orzeszkami pinii z lekką nutą cytrynową 35.00 50 Pasta speciale al ferretto con crema di Squacquerone, rucola, cialde di guanciale, pinoli croccanti e ricotta di Sardegna Makaron al Ferretto z kremem z sera squacquerone, rukolą, chrupiącym bekonem, tostowanymi orzeszkami pinii i serem ricotta z Sardynii 35.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta polane zielonym sosem 32.00 53 Lasagna di San Lorenzo con ragù e mozzarella fusa Lasagne San Lorenzo z ragù i rozpływającą się mozzarellą 26.00 54 Tagliatelle fatte in casa con ragu secondo la ricetta di San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 22.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 35.00 56 Tagliolini neri con inchiostro di calamaro fatto in casa, con polpo, pomodorini e pesto genovese Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 29.00 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 29.00

Ryby

61a Tuńczyk opiekany W toskańskiej sezonowanej słonince ,, lardo di colonata'', podany z białą fasolką i Caponatą 59.00 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 49.00 65 Tonno scottato in lardo di colonnata servito con fagioli e Caponata Tuńczyk opiekany w toskańskiej sezonowanej słonince lardo di colonnata podany z białą fasolką i Caponatą 59.00 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 49.00 69 Salmone alla griglia con verdure al vapore Łosoś z grila podany z warzywami na parze 49.00 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 75.00 73 Calamari croccanti con zucchine, melanzane, lattuga e crema balsamica Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 45.00

Drugie dania

74 Fiorentina servita con le patate dorate al rosmarino Fiorentina – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 79.00 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa w sosie z wina Barolo z puree ziemniaczanym z selerem 69.00 76 Involtini di coniglio con ripieno di fegato di coniglio e salsicia serviti con insalata e patate arrosto Roladki z królika nadziewane wątróbka z królika i białą kiełbaską podane z sałatką i opiekanymi ziemniakami 45.00 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 69.00 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 39.00 84 Scaloppine di vitello ai funghi porcini servite con verdure al vapore e puree di sedano rapa Eskalopki cielęce z borowikami podane z warzywami na parze i puree z selerai 45.00 85 Bistecca di manzo alla griglia servita con patate al forno con rosmarino Grillowany stek wołowy podany z zapiekanymi ziemniakami z rozmarynem 35.00 86 Cotoletta di pollo ricoperta di pangrattato milanese servito con patate Kotlet z kurczaka w panierce po mediolańsku podany z ziemniakami 32.00

Dodatki

88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 12.00 89 Insalata mista Sałata mieszana 18.00 90 Insalata verde Sałata zielona 15.00 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 12.00 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 18.00 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 15.00