Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

1 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 13.00 2 Tartara di branzino con petali di tonno crudo e valeriana all olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka i roszponką skropiony olejem cytrynowym 59.00 3 Parmigiana - spettacolare parmigiana, melanzane al pomodoro con mozzarella filante Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 38.00 4 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 46.00 5 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 49.00 6 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 52.00 7 Fantastica tartara di manzo con pinoli e uovo croccante dal cuore morbido Fantastyczny tatar wołowy z orzeszkami pinii i chrupiącym i lejącym się żółtkiem 65.00 8 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 47.00 9 Carpaccio di polpo servito con pomodorini, pomodori secchi e olio extra vergine di oliva Carpaccio z ośmiornicy podane z pomidorkami cherry, pomidorami suszonymi i oliwą extra vergine 87.00 10 Tartara di filetto di tonno battuta al coltello con avocado tagliato a dadolini Tatar siekany z polędwicy z tuńczyka z awokado 65.00

Sałatki

15 Avocado alla griglia con gamberi in salsa allo zafferano e insalata verde Grillowane awokado z krewetkami w sosie szafranowym i zieloną sałatą 46.00 16 Verdure alla griglia: melanzane, zucchine, peperoni, cicoria Warzywa z grilla: bakłażan, cukinia, papryka, cykoria 30.00 17 Insalata di rucola con pera, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 30.00 18 Insalata di rucola, pomodorini cherry e scaglie di parmigiano Sałatka z rukoli, pomidorków cherry z płatkami parmezanu 32.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 42.00 24 Crema di pomodoro al. pesto ligure Delikatny krem z pomidorów z liguryjskim pesto 30.00 26 Zuppa di boletus al tartufo nero Zupa borowikowa z czarną truflą 42.00

Pizza klasyczna

G1 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 28.00 G2 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 34.00 G3 PIZZA ITALIA Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 34.00 G4 PIZZA CALABRESE Mozzarella Fior di latte sos pomidorowy, ser gorgonzola, nduja - pikantny pasztecik z Kalabrii 36.00 G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 36.00 G6 PIZZA LUCIFERO Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 36.00 G7 PIZZA PARMA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 38.00 G8 PIZZA PRIMAVERA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 42.00 G10 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 42.00 G11 PIZZA TARTUFATA Ser mozzarella Fior di Latte, krem truflowy, oliwa z białej trufli, stracciatella, kiełbaska, kiełki warzywne 52.00 G12 MEDITERRANEA Ser mozzarella Fior di Latte, krewetki, cukinia, burrata 59.00

Pizza na metry - 50 cm

P2 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 49.00 P3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 59.00 P4 PIZZA ITALIA - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 59.00 P5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 59.00 P6 PIZZA LUCIFERO - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 59.00 P7 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 59.00 P8 PIZZA PRIMAVERA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 59.00 P10 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 59.00

MAKARONY

30 Penne strascicate con aggiunta di panna e peperoncino piccante Penne strascicate z dodatkiem śmietanki i pikantnej papryczki 40.00 31 Penne all arrabbiata con peperoni piccanti Penne w sosie pomidorowym z pikantną papryczką 35.00 32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 83.00 33 Spaghetti alle vongole con vino bianco, peperoncino piccante Spaghetti z małżami w białym winie, ostrą papryczką 74.00 34 Pasta speciale con ragù bianco di coniglio e faraona al tartufo nero Specjalnie dobrany rodzaj makaronu przez Szefa kuchni z białym ragù z królika i perliczki podane z czarną truflą 76.00

Makarony ręcznie robione

49 Favolosa carbonara San Lorenzo Nasza bajeczna carbonara 35.00 50 Pasta speciale al torcchio con crema di formaggio, rucola, cialde di guanciale, pinoli crocanti e ricotta di Sardegna Pasta al Torcchio z kremem serowym, rukolą i chrupiącym bekonem, prażonymi orzeszkami pinii i serem ricotta z Sardyni 49.00 51 Gnocchi verdi di patate fatti in casa con gamberi, salsa rosa e zucca gialla Zielone domowe kopytka podane z krewetkami w różowym sosie z dyni 52.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta w delikatnym zielonym sosie 43.00 53 Lasagna di San Lorenzo con ragù e mozzarella fusa Lasagne San Lorenzo z ragù i rozpływającą się mozzarellą 37.00 54 Tagliatelle fatte in casa con ragu secondo la ricetta di San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 40.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 59.00 56 Tagliolini neri con inchiostro di calamaro fatto in casa, con polpo, pomodorini e pesto genovese Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 45.00 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 45.00 58 Agnolotti ripieni di formaggio aromatizzati al tartufo bianco, serviti con timo e scaglie di parmigiano Agnolotti z nadzieniem serowym aromatyzowanym białą truflą podane z tymiankiem i płatkami parmezanu 44.00 59 Ravioli ripieni di branzino e ricotta serviti in cremosa salsa con gamberi e timo fresco Ravioli z nadzieniem z labraksa i sera ricotta podane w kremowym sosie z krewetkami i świeżym tymiankiem 55.00

Ryby

61 Tonno grigliato ai sapori mediterranei Tuńczyk z grilla o smaku śródziemnomorskim 96.00 62 Polpo alla griglia servito con purèe di patate e sedano e chips di porri croccanti Grillowana ośmiornica podana z purée ziemniaczanym z selerem i chrupiącymi chipsami z pora 109.00 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 65.00 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 78.00 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 109.00 73 Calamari croccanti con zucchine, melanzane, lattuga e crema balsamica Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 72.00

Drugie dania

74 Fiorentina marmorizzata alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Fiorentina – T-Bone stek marmurkowy z sezonowanej wołowiny z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 150.00 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa w sosie z wina Barolo z puree ziemniaczanym z selerem 92.00 76 Tagliata di manzo con salvia e patate al forno Stek wołowy z szałwią i opiekanymi ziemniakami 49.00 77 Spalla di maiale in umido di birra all albicocca, servita con puree di patate al tartufo Łopatka wieprzowa duszona w piwie morelowym, podana z puree z ziemniaków truflowych 71.00 78 Guance di manzo al miele e rosmarino servite con purée di sedano caramellato, spinaci e pomodori secchi Policzki wołowe w sosie miodowo-rozmarynowym podane z purée z karmelizowanego selera, szpinakiem i suszonymi pomidorami 71.00 79 Rib eye – bistecca di manzo stagionato servita con patate arrosto Rib eye – stek z sezonowanej wołowiny podany z opiekanymi ziemniakami 105.00 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 89.00 81 Costata di manzo marmorizzata alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Costata marmurkowa– stek z sezonowanej wołowiny z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 140.00 82 Coscia d oca al forno servita con mela al forno e patate arrosto Pieczone udko z gęsi podane z pieczonym jabłkiem i opiekanymi ziemniakami 71.00 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 52.00 84 Petto d anatra alla griglia ai frutti di bosco, servito con patate al forno Grillowana pierś z kaczki w sosie z owoców leśnych podana z ziemniakami 76.00

Dodatki

88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 18.00 89 Insalate miste con verdure e pomodoro Sałaty mieszane z warzywami i pomidorem 24.00 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 18.00 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 24.00 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 20.00

Desery

96 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Delikatnie migdałowe sfogliatine Karolina nadziewane czekoladą w trzech smakach 34.00 97 Ananas con cointreau Ananas z pomarańczowym likierem Cointreau 30.00 98 Panna cotta con frutta in cioccolato Mus śmietankowy z czekoladą i owocami 24.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 29.00