Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

1 Fragrante focaccia all olio extra vergine di oliva toscano Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine 13.00 2 Prosciutto di Parma con mozzarella di bufala DOP Szynka Parmeńska z mozzarellą z mleka bawolego DOP 55.00 3 Spettacolare parmigiana, melanzane al pomodoro con mozzarella filante servita su crema di burrata Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli podana z kremem z burraty 53.00 4 Pepata di cozze al vino bianco servite con crostini Mule duszone na białym winie podne z grzankami 52.00 5 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, omułkami i kalmarami w lekkim sosie z nutą szafranu 47.00 6 Carpaccio di manzo marinato servito con scaglie di parmigiano Carpaccio z marynowanej wołowiny podane z płatkami parmezanu 65.00 7 Fantastica tartara di manzo con uovo croccante dal cuore morbido e senape Fantastyczny tatar wołowy z chrupiącym lejącym się żółtkiem i musztardą 69.00 8 Vitello tonnato Cienko krojona cielęcina podana w aksamitnym sosie z tuńczyka z kaparami 68.00 9 Tartare di salmone servita su crema di burrata con ananas, sesamo nero e menta fresca Tatar z łososia podany na kremie z burraty z ananasem, czarnym sezamem i świeżą mietą 58.00 10 Tartara di tonno alla siciliana – tonno, capperi, olive, pomodorini Pachino e oregano Sycylijski tatar z tuńczyka – tuńczyk, kapary, oliwki, pomidorki koktajlowe Pachino i oregano 75.00

Sałatki

17 Insalata di rucola con pera, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 48.00 18 Insalata di gamberi in cremosa salsa allo zafferano e zenzero con avocado grigliato Sałatka z krewetkami w kremowym sosie z szafranem i imbirem z grillowanym awokado 54.00 19 Insalata di finocchi, arancie, olive Taggiasche e salmone affumicato Sałatka z kopru włoskiego, pomarańczy, oliwek Taggiasche i łososia wędzonego 48.00 20 Insalata di mare (polpo, seppie, calamari, gamberi) con patate lesse e rucola fresca Sałatka z owoców morza (ośmiornica, mątwa, kalmar, krewetki) z ziemniakami i świeżą rukolą 69.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi alla griglia Aksamitny krem z porów z krewetkami grillowanymi 42.00 24 Crema di pomodoro con pesto ligure Delikatny krem z pomidorów z liguryjskim pesto 38.00 25 Zuppa di funghi porcini aromattizzato con tartufo bianco Zupa borowikowa aromatyzowana białą truflą 55.00 26 Crema di fagioli servita con pasta e pancetta croccante Krem z fasoli podany z makaronem i chrupiącym beconem 37.00

PIZZA GOURMET

A1 PIZZA MORTAZZA Mortadella, krem z burraty, pistacje PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 49.00 A2 PIZZA SICILIANA Pomidory suszone, anchois, bufala, oreganoPONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 49.00 A4 PIZZA PEPERONI E SALSICCIA Czerwona papryka, kiełbaska włoska, mozzarella, pomidoryPONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 49.00 A5 PIZZA UMBRIA Policzki wołowe, ziemniaki, ser pecorino, kiełbaska włoska, mozzarella PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 49.00 A6 PIZZA AMATRICIANA Policzki wołowe, ser pecorino, mozzarella, pomidory pieprzPONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 49.00

Pizza klasyczna

G1 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 33.00 G2 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 40.00 G3 PIZZA FRIARELLI Mozzarella Fior di latte, włoska kiełbaska, friarielli – brokuł napoletański, świeża bazylia, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 44.00 G4 PIZZA DIAVOLA Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, czarne oliwki salami pikantne spinata, bekon, pikantne jalapeno, bazylia, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 44.00 G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Mozzarella Fior di latte, gorgonzola, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 40.00 G6 PIZZA PARMA Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, płatki parmezanu , szynka parmeńska, rukola, pomidorki cherry, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 48.00 G7 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser ricotta, szynka parmeńska, rukola, płatki parmezanu, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 46.00 G8 PIZZA SALAME Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, salami Napoli, oliwa extra vergine PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 41.00 G10 PIZZA ALEGRA Ser mozzarella Fior di latte, krewetki, oliwa czosnkowa, pomidorki cherry PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 48.00 G11 PIZZA FRUTTI DI MARE Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, mix owoców morza-mule, vongole, krewetki, kalmary, krab, oliwa extra vergine PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 57.00

Pizza na metry - 50 cm

P1 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 57.00 P2 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazyliaPONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 72.00 P3 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Mozzarella Fior di latte, gorgonzola, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 72.00 P4 PIZZA DIAVOLA - 50 cm Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, czarne oliwki salami pikantne spinata, bekon, pikantne jalapenio, bazylia, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 72.00 P5 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, rukola, pomidorki Cherry, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 72.00 P6 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser ricotta, szynka parmeńska, rukola, płatki parmezanu, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 72.00 P7 PIZZA SALAME - 50 cm Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, salami Napoli, oliwa extra verginePONIEDZIAŁEK - PIĄTEK DOSTĘPNA W GODZINACH 17:00-21:00 W WEEKENDY DOSTĘPNA CAŁY DZIEŃ 72.00

Makarony

30 La vera Carbonara (pecorino DOP e guanciale croccante) Prawdziwa Carbonara (ser owczym pecorino DOP, chrupiące pliczki wieprzowe) 52.00 31 Penne all arrabbiata con peperoncino Penne w sosie pomidorowym z pikantną papryczką 37.00 32 Penne strascicate con ragu di carne con aggiunta di panna e peperoncino Penne strascicate z ragu mięsnym z dodatkiem śmietanki i pikantnej papryczki 46.00 33 Spaghetti cacio e pepe Spaghetti cacio e pepe z serem pecorino Romano DOP, świeżym pieprzem 47.00 34 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami cherry 84.00 35 Spaghetti alle vongole veraci Spaghetti z małżami w białym winie 73.00

Makarony ręcznie robione

46 Canelloni ripieni di carne con spinaci in salsa besciamella Canelloni nadziewane farszem mięsnym ze szpinakiem w sosie beszamelowym 48.00 47 Maltagliati al ragù bianco di faraona Maltagliati z białym ragu z perliczki 59.00 48 Tagliatelle in delicata salsa di GAMBERI ROSSI siciliani Tagliatelle w delikatnym sosie z czerwonymi sycylijskimi krewetkami 90.00 50 Pasta speciale al torcchio con crema di formaggio, rucola, cialde di guanciale, pinoli crocanti e ricotta di Sardegna Pasta al Torcchio z kremem serowym, rukolą i chrupiącym bekonem, prażonymi orzeszkami pinii i serem ricotta z Sardyni 52.00 51 Gnocchi di patate fatti a mano in cremosa salsa di funghi porcini Domowe kopytka w kremowym sosie z borowikami 53.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta w delikatnym zielonym sosie 48.00 53 Lasagne San Lorenzo con ragu di manzo e mozzarella filante Lasagne San Lorenzo z ragu i mozzarellą 48.00 54 Tagliatelle di sfoglia fatta a mano con ragu di manzo preparato secondo la ricetta San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 45.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 55.00 56 Tagliolini al nero di seppia fatti a mano, moscardini, pomodorini dolci e pesto di basilico Czarne tagliolini barwione atramentem z kałamarnicy ręcznie robione z ośmiorniczkami, pomidorkami i pesto z bazylii 52.00 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 62.00 58 Agnolotti con il ripieno segreto del nostro Chef con burro, aromatizzati al tartufo bianco Agnolotti z sekretnym nadzieniem naszego Szefa z klarowanym masłem aromatyzowane białą truflą 48.00 59 Ravioli ripieni di branzino e ricotta serviti in cremosa salsa con gamberi e timo fresco Ravioli z nadzieniem z labraksa i sera ricotta podane w kremowym sosie z krewetkami i świeżym tymiankiem 58.00 60 Gnocchi rossi fatti in casa in salsa cremosa di parmigiano con mandorle tostate Czerwone domowe kopytka w kremowym sosie parmigiano z prażonymi migdałami 53.00

Ryby

61 Filetto di tonno al sezamo ai sapori mediterranei Tuńczyk w czarnym sezamie z oliwkami, pomidorkami cherry, suszonymi pomidorami, kaparami o smaku śródziemnomorskim 93.00 62 Polpo con verdure grigliate e patate arrosto Ośmiornica z grillowanymi warzywami i opiekanymi ziemniakami 102.00 63 Orata al vapore servita con ragù di gamberi e verdure Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragù z krewetek i warzyw 78.00 64 Salmone al forno con verdure grigliate e patate arrosto Pieczony łosoś z grillowanymi warzywami i opiekanymi ziemniakami 73.00 65 Orata / branzino alla griglia con insalata di finocchi e patate arrosto Dorada / labraks z grilla z sałatką z kopru włoskiego i opiekanymi ziemniakami 78.00 66 Gamberoni Argentini (5 pezzi ) on delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki Argentyńskie (5 szt. ) w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 94.00 67 Filetto di branzino al vino biancocon capperi, olive, pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, oliwkami, pomidorkami cherry i ziemniakami 69.00 68 Fritto misto di mare croccanti (polpi, calamari, gamberi, calamari) con zucchine Półmisek chrupiących owoców morza z cukinią (ośmiornica, kalmary, krewetki, kalamarnica) 99.00 70 Solgliolia alla Mugnaia Sola w delikatnym sosie cytrynowym z natką pietruszki podana z ziemniakami 130.00

Drugie dania

74 Fiorentina alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Fiorentina – T-Bone stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 190.00 76 Bistecca di manzo alla rosmarino servita con patate arrosto Stek wołowy z rozmarynem podany z opiekanymi ziemniakami 89.00 77 Tagliata di filetto di manzo al forno servita con patate arrosto e rucola Tagliata z polędwicy wołowej zapiekana w piecu w najlepszym wykonaniu naszego Szefa kuchni 105.00 78 Guance di manzo al Barolo servite con purée di patate Policzki wołowe w sosie Barolo podane z purée ziemniaczanym 78.00 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 66.00 84 Petto d anatra alla griglia ai frutti di bosco, servito con patate al forno Grillowana pierś z kaczki w sosie z owoców leśnych podana z ziemniakami 89.00 85 Costoletta di maiale croccante SAN LORENZO con patate al forno Chrupiący kotlet z karkówki SAN LORENZO z ziemniakami opiekanymi w piecu 49.00

Dodatki

89 Mix di insalate con verdure fresche e olive Taggiasche Mix sałat ze świeżymi warzywami i oliwkami Taggiasche 36.00 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 21.00 92 Verdure grigiate con aglio e prezzemolo Warzywa grillowane z czosnkiem i natką pietruszki 26.00 93 Spinaci conolio extra vergine e aglio Szpinak z oliwą extra vergine i czosnkiem 26.00

Desery

97 Ananas servito su cheesecake scomposta con biscotti al cioccolato e menta fresca Ananas podany na serniku z czekoladowymi ciasteczkami i świeżą miętą 30.00 98 Panna cotta servita su crema di frutta Mus śmietankowy podany na kremie owocowym 24.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 29.00