Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

2 Tartara di filetto di tonno battuta al coltello con avocado tagliato a dadolini Tatar siekany z polędwicy z tuńczyka z awokado 49.00 3 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 9.00 5 Carpaccio di gamberetti servito con ananas, mango e avocado cosparso di olio extra vergine al limone Carpaccio z krewetek serwowane z ananasem, mango i awokado skropione oliwą extra vergine z cytryną 35.00 7 Tartara di branzino con scaglie di tonno crudo e spratto cosparsi di olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka i roszponką skropiony olejem cytrynowym 45.00 9 Parmigiana - una deliziosa casseruola di melanzane, pomodori e mozzarella Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 27.00 10 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 35.00 11 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 35.00 12 Pepata di cozze al vino bianco con bruschetta Mule w pikantnym sosie podane z grzanką 29.00 13 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 39.00 14 Carpaccio di polpo tagliato finemente con delicata insalata di valeriana all olio e limone Carpaccio z cienkich plastrów ośmiornicy z delikatną sałatką z roszponki skropione oliwą i cytryną 49.00 15 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 30.00

Sałatki

17 Avocado grigliato con gamberetti in salsa allo zafferano e insalata verde Grillowane awokado z krewetkami w sosie szafranowym i zieloną sałatą 32.00 18 Insalata leggera di gamberetti al vapore, razzo fresco, avocado e crema di pompelmo rosa Lekka sałatka z krewetek gotowanych na parze, świeżej rukoli, awokado i kremu z różowego grejpfruta 39.00 19 Insalata di rucola con pera, noci e gorgonzola Insalata leggera di gamberetti al vapore, razzo fresco, avocado e crema di pompelmo rosa 22.00 20 Verdure grigliate: melanzane, zucchine, pepe, cicoria Warzywa z grilla: bakłażan, cukinia, papryka, cykoria 22.00 21 Insalata delicata di petto di pollo, avocado, mais, ananas e lattuga verde Delikatna sałatka z piersi z kurczaka, awokado, kukurydzy, ananasa i zielonej sałaty 29.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 22.00 24 Crema di pomodoro Delikatny krem z pomidorów 22.00 25 Zuppa di verdure con spinaci freschi e pecorino toscano Zupa jarzynowa ze świeżym szpinakiem i owczym serem 22.00 26 Zuppa di funghi Zupa borowikowa 29.00

Pizza

G1 Pizza Margherita Sos pomidorowy i mozzarella 22.00 G2 Pizza Parma Szynka parmeńska , mozzarella, rukola i parmezan 29.00 G3 Pizza Rucola Mozarella, pomidorki cherry, rukola, parmezan 28.00 G5 Pizza Diavola Mozzarella, sos pomidorowy, pikantne salami 27.00 G7 Pizza Montanara Szynka wołowa, ser owczy, rucola 29.00 G8 Pizza Prosciutto e funghi Szynka, ser mozzarella , grzyby i sos pomidorowy 27.00 G9 Pizza Quattro stagioni Szpinak, gorgonzola, szynka, mozzarella, kiełbaska, grzyby i sos pomidorowy 31.00 G10 Pizza Quattro formaggi 4 rodzaje sera 27.00 G11 Pizza Napoli Anchois, kapary, oliwki i sos pomidorowy 25.00 G12 Pizza San Lorenzo Ragu, mozzarella i parmezan 25.00 G13 Pizza Tonno Tuńczyk, cebula, sos pomidorowy, czarne oliwki i oregano 25.00 G14 Pizza Funghi e salsiccia Sos pomidorowy, mozzarella, kiełbaska, pieczarki 26.00 G15 Pizza Regina Sos pomidorowy, mozzarella, szynka, karczochy i oregano 29.00 G16 Pizza Mare e Monti Pieczarki, mozzarella, czarne oliwki, krewetka, rukola 25.00 G17 Pizza Salmone affumicato Łosos wędzony, świeży szpinak i śmietana 25.00

Pierwsze dania

32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 59.00 34 Spaghetti alle vongole fresche al vino bianco, peperoncino e pomodorini dolci Spaghetti z małżami w białym winie, ostrą papryczką i słodkimi pomidorkami 47.00 35 Spaghetti al pomodoro fresco e basilico profumato Spaghetti ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 22.00 39 Risotto con funghi porcini dei boschi polacchi Risotto z borowikami z polskich lasów dla dwóch osób 60.00 40 Crudaiola. Spaghetti con pomodori freschi con rucola, sedano fresco e scaglie di parmigiano Crudaiola. Spaghetti ze świeżymi pomidorami z rukolą, świeżym selerem i płatkami parmezanu 29.00 41 Spaghetti con melanzane grigliate, pomodori e ricotta salata Spaghetti z grillowanym bakłażanem, pomidorami i słonym serem ricotta 32.00 42 Spaghetti strascinati, salsa piccante ragù fatta in casa con panna Spaghetti strascinati, pikantny domowy sos ragu ze śmietaną 26.00 43 Penne all arrabbiata, pancetta, pomodori e molti peperoncini piccanti Penne all arrabbiata, boczek, pomidory i dużo ostrej papryczki 22.00 44 Penne delicate con salmone fresco, pomodori e panna Delikatne penne ze świeżym łososiem, pomidorkami i śmietaną 29.00 45 Penne alla maremmana, salsiccia, prosciutto di Parma, panna, pomodori freschi e peperoncino Penne alla maremmana, kiełbasa, szynka parmeńska, śmietana, świeże pomidory i ostra papryczka 26.00

Makarony ręcznie robione

48 Ravioli ripieni di spinaci e ricotta, leggermente fritti con pinoli e salvia Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta, lekko podsmażone z orzeszkami pinii i szałwią 32.00 49 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia, w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 29.00 50 Ravioli fatti a mano ripieni di branzino in delicata crema di code di gamberi Ravioli z nadzieniem z labraksa w kremowym sosie z krewetek 29.00 51 Ravioli fatti a mano con ripieno di gorgonzola e ricotta saltati con pinoli e basilico Ravioli z nadzieniem z gorgonzoli i ricotty podane z bazylią i orzeszkami pinii 29.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta podane zielonym sosie 32.00 53 Lasagna di San Lorenzo con ragù e mozzarella fusa Lasagne San Lorenzo z ragù i rozpływającą się mozzarellą 26.00 54 Tagliatelle fatte in casa con ragu secondo la ricetta di San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 22.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 35.00 56 Tagliolini neri con inchiostro di calamaro fatto in casa, con polpo, pomodorini e pesto genovese Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 29.00 57 Pappardelle ai funghi porcini Pappardelle z borowikami 29.00 58 Gnocchi fatti in casa verdi serviti con gamberetti in salsa di zucca rosa Zielone domowe kopytka podane z krewetkami w różowym sosie z dyni 33.00 59 Gnocchi verdi fatti in casa in salsa di boletus Zielone domowe kopytka w sosie z borowików 32.00 60 Gnocchi verdi fatti in casa in una salsa di velluto di quattro formaggi Zielone domowe kopytka w aksamitnym sosie z czterech 29.00

Ryby

61 Filetto di tonno avvolto nel sesamo croccante su letto di crema di avocado Polędwiczka z tuńczyka pieczona w sezamie podana na kremie z awokado 59.00 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 49.00 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 49.00 69 Salmone alla griglia con verdure al vapore Łosoś z grila podany z warzywami na parze 49.00 70 Bistecca di tonno alla griglia dal delicato sapore mediterraneo Grillowany stek z tuńczyka o delikatnym smaku śródziemnomorskim 59.00 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 75.00 72 Gamberetti San Lorenzo flambé in cognac Krewetki San Lorenzo flambirowane w koniaku 75.00 73 Calamari croccanti con zucchine, melanzane, lattuga e crema balsamica Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 45.00

Drugie dania

74 Fiorentina servita con le patate dorate al rosmarino Fiorentina – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 79.00 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa al Barolo podana z purée z ziemniaków z selerem 69.00 76 Carre di agnello di Nuova Zelanda al vino rosso con croccante di patate e foglie di spinaci fritti Kotleciki z jagnięciny nowozelandzkiej w czerwonym winie podane z chrupiącym szpinakiem 99.00 79 Filetto di manzo alla griglia con vellutata di gorgonzola Grillowana polędwica wołowa w aksamitnym sosie z gorgonzolą 69.00 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 69.00 81 Filetto di Angus argentino servito con verdure alla griglia e patate al forno con rosmarino Angus – argentyńska polędwica podana z warzywami z grilla i ziemniakami pieczonymi w rozmarynie 120.00 82 Petto d’anatra all’arancia con spinaci, uvetta e pinoli Pierś z kaczki w pomarańczach podana ze szpinakiem, rodzynkami i orzeszkami pinii 55.00 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 39.00 84 Scaloppine di vitello ai funghi porcini servite con verdure al vapore e puree di sedano rapa Eskalopki cielęce z borowikami podane z warzywami na parze i puree z selerai 45.00 85 Bistecca di manzo alla griglia servita con patate al forno con rosmarino Grillowany stek wołowy podany z zapiekanymi ziemniakami z rozmarynem 35.00 86 Cotoletta di pollo ricoperta di pangrattato milanese servito con patate Kotlet z kurczaka w panierce po mediolańsku podany z ziemniakami 32.00 87 Saltimbocca alla romana - costolette di vitello con prosciutto di Parma, salvia e purea delicata con sedano Saltimbocca alla romana – kotleciki cielęce z szynką parmeńską , szałwią i delikatnym purée z selerem 35.00

Dodatki

88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 12.00 89 Insalata mista Sałata mieszana 18.00 90 Insalata verde Sałata zielona 15.00 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 12.00 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 18.00 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 15.00

Desery

95 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Sfogliatine Karolina z chrupiących migdałów nadziewane czekoladą w trzech smakach 28.00 97 Ananas con cointreau Ananas z pomarańczowym likierem Cointreau 32.00 100 Tortino caldo di cioccolato con crema di vaniglia nowość Ciepły torcik czekoladowy z kremem waniliowym 30.00 101 Mousse di cioccolato ai tre gusti Czekoladowy mousse o trzech smakach 25.00 102 Panna cotta con frutta in cioccolato Mus śmietankowy z owocami w czekoladzie 19.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 24.00