Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Menu Sezonowe - Szparagi

S1 Asparagi Bismark con uovo Szparagi Bismark z jajkiem sadzonym 35.00 S3 Orecchiette in cremosa salsa con asparagi e gamberi Orecchiette w kremowym sosie ze szparagami i krewetkami 59.00 S4 Branzino al vapore con asparagi e salsa vinegrette con pistacchi tostati Labraks ze szparagami w sosie vinegrette z prażonymi pistacjami 75.00

Przystawki

1 Fragrante focaccia all olio extra vergine di oliva toscano Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine 13.00 2 Prosciutto di Parma con mozzarella di bufala DOP Szynka Parmeńska z mozzarellą z mleka bawolego DOP 49.00 3 Spettacolare parmigiana, melanzane al pomodoro con mozzarella filante servita su crema di burrata Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli podana z kremem z burraty 49.00 4 Pepata di cozze al vino bianco servite con crostini Mule duszone na białym winie podne z grzankami 49.00 6 Carpaccio di manzo marinato servito con scaglie di parmigiano Carpaccio z marynowanej wołowiny podane z płatkami parmezanu 57.00 7 Fantastica tartara di manzo con uovo croccante dal cuore morbido e senape Fantastyczny tatar wołowy z chrupiącym lejącym się żółtkiem i musztardą 59.00 8 Vitello tonnato Cienko krojona cielęcina podana w aksamitnym sosie z tuńczyka z kaparami 65.00 9 Tartare di salmone servita su crema di burrata con ananas, sesamo nero e menta fresca Tatar z łososia podany na kremie z burraty z ananasem, czarnym sezamem i świeżą mietą 55.00 10 Tartara di tonno alla siciliana – tonno, capperi, olive, pomodorini Pachino e oregano Sycylijski tatar z tuńczyka – tuńczyk, kapary, oliwki, pomidorki koktajlowe Pachino i oregano 71.00 11 Tartara di branzino con petali di tonno crudo all olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka skropiony olejem cytrynowym 59.00

Sałatki

17 Insalata di rucola con pera, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 35.00 18 Insalata con gamberi, maionese allo zafferano, zenzero e pomodorini Pachino Sałatka z krewetkami w sosie majonezowym z szafranem, imbirem i pomidorkami Pachino 46.00 19 Insalata di finocchi, arancie, olive Taggiasche e salmone affumicato Sałatka z kopru włoskiego, pomarańczy, oliwek Taggiasche i łososia wędzonego 46.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi alla griglia Aksamitny krem z porów z krewetkami grillowanymi 35.00 24 Crema di pomodoro al. pesto ligure Delikatny krem z pomidorów z liguryjskim pesto 30.00 25 Zuppa di funghi porcini aromattizzato con tartufo bianco Zupa borowikowa aromatyzowana białą truflą 49.00

PIZZA GOURMET

A1 PIZZA MORTAZZA Mortadella, krem z burraty, pistacje 45.00 A2 PIZZA SICILIANA Pomidory suszone, anchois, bufala, oregano 45.00 A4 PIZZA PEPERONI E SALSICCIA Czerwona papryka, kiełbaska włoska, mozzarella, pomidory 45.00 A5 PIZZA UMBRIA Policzki wołowe, ziemniaki, ser pecorino, kiełbaska włoska, mozzarella 45.00 A6 PIZZA AMATRICIANA Policzki wołowe, ser pecorino, mozzarella, pomidory pieprz 45.00

Pizza klasyczna

G1 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 30.00 G2 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 36.00 G3 PIZZA FRIARELLI Mozzarella Fior di latte, włoska kiełbaska, friarielli – brokuł napoletański, świeża bazylia, oliwa extra vergine 40.00 G4 PIZZA DIAVOLA Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, czarne oliwki salami pikantne spinata, bekon, pikantne jalapeno, bazylia, oliwa extra vergine 40.00 G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Mozzarella Fior di latte, gorgonzola, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 36.00 G6 PIZZA PARMA Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, płatki parmezanu , szynka parmeńska, rukola, pomidorki cherry, oliwa extra vergine 44.00 G7 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser ricotta, szynka parmeńska, rukola, płatki parmezanu, oliwa extra vergine 42.00 G8 PIZZA SALAME Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, salami Napoli, oliwa extra vergine 37.00 G10 PIZZA ALEGRA Ser mozzarella Fior di latte, krewetki, oliwa czosnkowa, pomidorki cherry 44.00 G11 PIZZA FRUTTI DI MARE Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, mix owoców morza-mule, vongole, krewetki, kalmary, krab, oliwa extra vergine 52.00

Pizza na metry - 50 cm

P1 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 52.00 P2 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 65.00 P3 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Mozzarella Fior di latte, gorgonzola, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 65.00 P4 PIZZA DIAVOLA - 50 cm Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, czarne oliwki salami pikantne spinata, bekon, pikantne jalapenio, bazylia, oliwa extra vergine 65.00 P5 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, rukola, pomidorki Cherry, oliwa extra vergine 65.00 P6 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser ricotta, szynka parmeńska, rukola, płatki parmezanu, oliwa extra vergine 65.00 P7 PIZZA SALAME - 50 cm Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, salami Napoli, oliwa extra vergine 65.00

MAKARONY

30 La vera Carbonara (pecorino DOP e guanciale croccante) Prawdziwa Carbonara (ser owczym pecorino DOP, chrupiące pliczki wieprzowe) 49.00 31 Penne all arrabbiata con peperoncino Penne w sosie pomidorowym z pikantną papryczką 35.00 32 Penne strascicate con aggiunta di panna e peperoncino Penne strascicate z dodatkiem śmietanki i pikantnej papryczki 43.00 33 Spaghetti cacio e pepe Spaghetti cacio e pepe z serem pecorino Romano DOP, świeżym pieprzem 45.00 34 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami cherry 69.00 35 Spaghetti alle vongole veraci Spaghetti z małżami w białym winie 59.00

Makarony ręcznie robione

48 Canelloni ripieni di carne con spinaci in salsa besciamella Canelloni nadziewane farszem mięsnym ze szpinakiem w sosie beszamelowym 39.00 49 Maltagliati al ragù bianco di faraona Maltagliati z białym ragu z perliczki 55.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta w delikatnym zielonym sosie 39.00 53 Lasagne San Lorenzocon ragu di manzo e mozzarella filante Lasagne San Lorenzo z ragu i mozzarellą 39.00 54 Tagliatelle di sfoglia fatta a mano con ragu di manzo preparato secondo la ricetta San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 39.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 45.00 56 Tagliolini al nero di seppia fatti a mano, moscardini, pomodorini dolci e pesto di basilico Czarne tagliolini barwione atramentem z kałamarnicy ręcznie robione z ośmiorniczkami, pomidorkami i pesto z bazylii 49.00 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 59.00 58 Agnolotti con il ripieno segreto del nostro Chef con burro, salvia e scaglie di parmigiano Agnolotti z sekretnym nadzieniem naszego Szefa z klarowanym masłem, szałwią i płat-kami parmezanu 45.00 59 Ravioli ripieni di branzino e ricotta serviti in cremosa salsa con gamberi e timo fresco Ravioli z nadzieniem z labraksa i sera ricotta podane w kremowym sosie z krewetkami i świeżym tymiankiem 55.00

Ryby

61 Filetto di tonno al sezamo ai sapori mediterranei Tuńczyk w czarnym sezamie z oliwkami, pomidorkami cherry, suszonymi pomidorami, kaparami o smaku śródziemnomorskim 89.00 63 Orata al vapore servita con ragù di gamberi e verdure Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragù z krewetek i warzyw 75.00 64 Salmone al forno con insalata di verdure con salsa di soia, semi di sesamo e mandorle Pieczony łosoś z sałatką warzywną z sosem sojowym, sezamem i migdałami 69.00 65 Orata / branzino alla griglia con insalata di finocchi e patate arrosto Dorada / labraks z grilla z sałatką z kopru włoskiego i opiekanymi ziemniakami 75.00 66 Gamberoni Argentini (5 pezzi ) on delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki Argentyńskie (5 szt. ) w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 89.00 67 Filetto di branzino al vino biancocon capperi, olive, pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, oliwkami, pomidorkami cherry i ziemniakami 65.00 68 Fritto di calamari, gamberi, e verdure in tempura Chrupiące kalmary, krewetki i warzywa w tempurze 49.00 69 Grigliata di pesce - tonno, pesce spada, calamari, gamberone e scampo serviti con salsa verde SALMERIGLIO e cicoria alla griglia Półmisek grillowanych ryb – tuńczyk, miecznik, kalmar, krewetka Tiger, langustynka podany z zielonym sosem SALMERIGLIO i grillowaną cykorią 115.00

Drugie dania

74 Fiorentina alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Fiorentina – T-Bone stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 175.00 75 Costata di manzo alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Costata – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 145.00 76 Bistecca di manzo alla rosmarino servita con patate arrosto Stek wołowy z rozmarynem podany z opiekanymi ziemniakami 75.00 78 Guance di manzo al Barolo servite con purée di patate Policzki wołowe w sosie Barolo podane z purée ziemniaczanym 69.00 80 Filetto di manzo alla griglia servito con insalata rucola e fonduta di parmigiano Grillowana polędwica wołowa podana z sałatką z rukoli i fondue z parmezanu 99.00 84 Petto d anatra alla griglia ai frutti di bosco, servito con patate al forno Grillowana pierś z kaczki w sosie z owoców leśnych podana z ziemniakami 76.00 85 Cotoletta di pollo alla milanese con patate al forno Kotlet drobiowy po mediolańsku z ziemniakami opiekanymi w piecu 49.00

Dodatki

89 Insalate miste con verdure e pomodoro Sałaty mieszane z warzywami i pomidorem 24.00 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 18.00 92 Verdure grigiate con aglio e prezzemolo Warzywa grillowane z czosnkiem i natką pietruszki 24.00 93 Spinaci con aglio, mandorle tostate arommatizato all aceto basamico IGP Szpinak z czosnkiem i chrupiącymi migdałami o smaku kremu balsamicznego IGP 24.00

Desery

97 Ananas servito su cheesecake scomposta con biscotti al cioccolato e menta fresca Ananas podany na serniku z czekoladowymi ciasteczkami i świeżą miętą 30.00 98 Panna cotta servita su crema di frutta Mus śmietankowy podany na kremie owocowym 24.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 29.00