Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

A4 Involtini di bresaola ripieni con crema di formaggio e rucola Roladki z szynki wołowej nadziewane kremem serowym i rukolą 27.00 A5 Carpaccio di gamberi con ananas, mango e avocado all olio di limone nowość Carpaccio z krewetek z ananasem, awokado i mango skropione oliwą i cytryną 29.00 A6 Tagliere di pesce affumicato servito con salsa di lamponi e mousse di trota - il tonno, il pesce spada e salmone nowość Deska ryb wędzonych ( tuńczyk, miecznik i łosoś) w naszej wędzarni serwowana z sosem malinowym i musem z pstrąga 49.00

Sałaty

B1 Caprese Sałatka Caprese, mozzarella, pomidory, bazylia 26.00 B2 Avocado alla griglia con gamberi e insalata verde Avocado z rusztu z krewetkami i zieloną sałatą 29.00 B3 Insalata di pollo, avocado, mais, ananas Sałatka z kurczaka, avocado, kukurydzy i ananasa 26.00

Zupy

C1 Zuppa di verdure con spinaci freschi e crema di pecorino Zupa warzywna ze świeżym szpinakiem i kremem z owczego sera 12.00 C2 Crema di pomodoro Krem z pomidorów 12.00 C3 Minestrone Zupa z jesiennych warzyw 12.00

Makarony

D2 Lasagne San Lorenzo Lasagne San Lorenzo 19.00 D3 Spaghetti al pesto Spaghetti z bazylią orzechami pinii i czosnkiem 25.00 D4 Penne al salmone Penne z łososiem 25.00 D5 Gnocchi verdi con funghi Zielone kopytka w sosie grzybowym 29.00 D6 Ravioli ai quattro formaggi Ravioli z czterema rodzajami sera 29.00 D7 Ravioli con spinaci e ricotta al burro e salvia Ravioli nadziewane szpinakiem, serem ricotta podane z szałwią 29.00 D9 Tagliatelle al ragu Tagliatelle z mięsnym sosem 19.00 D10 Penne all arrabbiata Penne w pikantnym sosie pomidorowym z boczkiem 18.00 D12 Gnocchi ai quattro formaggi Kopytka w czterech rodzajach sera 27.00 D13 Spaghetti con melanzane e ricotta salata Spaghetti z bakłażanem i słonym serem ricotta 29.00 D15 Spaghetti al pomodoro Spaghetti z pomidorami i świeżą bazylią 19.00

Drugie dania

E3 Saltinbocca alla romana Eskalopki cielęce z szynką i szałwią podawane z purre z selera 29.00 E4 Cotoletta alla Milanese Kotlet drobiowy z ziemniakami opieknymi 29.00 E7 Stek wołowy Podany z opiekanymi ziemniakami i rozmarynem 28.00 E8 Parmigiana Wysmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 21.00

Focaccia nadziewana

F1 Focaccia - Spinaci e gorgonzola Focaccia ze szpinakiem i gorgonzolą 22.00 F2 Focaccia - Prosciutto e mozzarella Focaccia z szynką i mozzarellą 22.00 F3 Focaccia - Salmone affumicato e burro Wędzony łosoś z masłem 25.00 F4 Focaccia - Prosciutto, funghi e scamorza Szynka, grzyby i ser scamorza 22.00 F5 Focaccia - Diavola piccante Focaccia z pikantnym salami 27.00 F6 Focaccia - Salsiccia e caprino Kiełbasa i ser caprino 19.00 F7 Focaccia con acciughe Focaccia z anchois 21.00 F8 Focaccia Parma Szynka parmeńska, mozzarella, rukola i parmezan 29.00 F9 Focaccia Montanara Szynka wołowa, ser owczy, rukola 29.00 F10 Focaccia z rozmarynem 9.00

Pizza

G1 Pizza Margherita Sos pomidorowy i mozzarella 18.00 G2 Pizza Parma Szynka parmeńska , mozzarella, rukola i parmezan 29.00 G3 Pizza Rucola Mozarella, pomidorki cherry, rukola, parmezan 28.00 G5 Pizza Diavola Mozzarella, sos pomidorowy, pikantne salami 27.00 G7 Pizza Montanara Szynka wołowa, ser owczy, rucola 29.00 G8 Pizza Prosciutto e funghi Szynka, ser mozzarella , grzyby i sos pomidorowy 22.00 G9 Pizza Quattro stagioni Szpinak, gorgonzola, szynka, mozzarella, kiełbaska, grzyby i sos pomidorowy 22.00 G10 Pizza Quattro formaggi 4 rodzaje sera 22.00 G11 Pizza Napoli Anchois, kapary, oliwki i sos pomidorowy 22.00 G12 Pizza San Lorenzo Ragu, mozzarella i parmezan 19.00 G13 Pizza Tonno Tuńczyk, cebula, sos pomidorowy, czarne oliwki i oregano 19.00 G14 Pizza Funghi e salsiccia Sos pomidorowy, mozzarella, kiełbaska, pieczarki 20.00 G15 Pizza Regina Sos pomidorowy, mozzarella, szynka, karczochy i oregano 22.00 G16 Pizza Mare e Monti Pieczarki, mozzarella, czarne oliwki, krewetka, rukola 25.00 G17 Pizza Salmone affumicato Łosos wędzony, świeży szpinak i śmietana 25.00

Przystawki

2 Tartara di filetto di tonno battuta al coltello con avocado tagliato a dadolini Tatar siekany z polędwicy z tuńczyka z awokado 39.00 3 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 9.00 6 Freschissime ostriche francesi servite con delicata salsa al vino rosso Świeże francuskie ostrygi podane z lekkim sosem z czerwonego wina 12.00 8 Tartara di branzino con petali di tonno crudo e valeriana all olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka i roszponką, skropiony olejem cytrynowym 39.00 12 Croccante di calamari e gamberi con zucchine, melanzane ed insalatina con crema di aceto balsamico di Modena Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 29.00 13 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 27.00 15 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 29.00 16 Pepata di cozze al vino bianco con bruschetta Mule w pikantnym sosie podane z grzanką 29.00 17 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 39.00 17a Carpaccio di polpo tagliato finemente con delicata insalata di valeriana all olio e limone Carpaccio z cienkich plastrów ośmiornicy z delikatną sałatką z roszponki skropione oliwą i cytryną 39.00 19 Leggera insalata di gamberi cotti al vapore, rucola fresca, avocado e crema di pompelmo rosa Lekka sałatka z krewetek gotowanych na parze, świeżej rukoli, awokado i kremu z różowego grejpfruta 32.00 20 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 30.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 22.00 25 Zuppa di verdure con spinaci freschi e pecorino toscano Zupa jarzynowa ze świeżym szpinakiem i owczym serem 20.00 26 Zuppa di funghi porcini con mantello di pasta sfoglia Zupa borowikowa 22.00

Pierwsze dania

30 Spaghetti al pomodoro fresco con rucola, sedano fresco e scaglie di parmigiano Spaghetti ze świeżymi pomidorami, rukolą, świeżym selerem naciowym i płatkami parmezanu 25.00 32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 59.00 33 Spaghettoni alla chitarra con astice fresco, pomodorini e peperoncino piccante Spaghettoni alla chitarra ze świeżym homarem, pomidorkami i ostrą papryczką 120.00 34 Spaghetti alle vongole fresche al vino bianco, peperoncino e pomodorini dolci Spaghetti z małżami w białym winie, ostrą papryczką i słodkimi pomidorkami 43.00 35 Spaghetti al pomodoro fresco e basilico profumato Spaghetti ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 22.00 36 Tagliatelle di sfoglia fatta a mano con filetti di zucchine freschi e code di gamberi Tagliatelle z krewetkami i cukinią 29.00 37 Tagliolini al nero di seppia con moscardini e pomodori Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 29.00 38 Pappardelle di sfoglia fatta a mano ai funghi porcini Pappardelle z borowikami 25.00 39 Risotto con funghi porcini dei boschi polacchi Risotto z borowikami z polskich lasów dla dwóch osób 60.00

Ravioli i kopytka

Robione w naszej kuchni

47 Gnocchi verdi di patate fatti in casa con gamberi, salsa rosa di zucca gialla Zielone domowe kopytka podane z krewetkami w różowym sosie z dyni 29.00 49 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia, w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 27.00 50 Ravioli fatti a mano ripieni di branzino in delicata crema di code di gamberi Ravioli z nadzieniem z labraksa w kremowym sosie z krewetek 27.00 51 Ravioli fatti a mano con ripieno di gorgonzola e ricotta saltati con pinoli e basilico Ravioli z nadzieniem z gorgonzoli i ricotty podane z bazylią i orzeszkami pinii 25.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta podane zielonym sosie 25.00

Ryby

61 Filetto di tonno avvolto nel sesamo croccante su letto di crema di avocado Polędwiczka z tuńczyka pieczona w sezamie podana na kremie z awokado 59.00 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 42.00 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 45.00 69 Salmone alla griglia con verdure al vapore Łosoś z grila podany z warzywami na parze 45.00 70 Bistecca di tonno alla griglia dal delicato sapore mediterraneo Grillowany stek z tuńczyka o delikatnym smaku śródziemnomorskim 46.00 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 75.00

Drugie dania

74 Fiorentina servita con le patate dorate al rosmarino Fiorentina – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 70.00 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa al Barolo podana z purée z ziemniaków i selera 59.00 76 Carre di agnello di Nuova Zelanda al vino rosso con croccante di patate e foglie di spinaci fritti Kotleciki z jagnięciny nowozelandzkiej w czerwonym winie podane z chrupiącym szpinakiem 75.00 79 Filetto di manzo alla griglia con vellutata di gorgonzola Grillowana polędwica wołowa w aksamitnym sosie z gorgonzolą 59.00 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 55.00 81 Filetto di Angus argentino servito con verdure alla griglia e patate al forno con rosmarino Angus – argentyńska polędwica podana z warzywami z grilla i ziemniakami pieczonymi w rozmarynie 120.00 82 Petto d’anatra all’arancia con spinaci, uvetta e pinoli Pierś z kaczki w pomarańczach podana ze szpinakiem, rodzynkami i orzeszkami pinii 55.00 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 35.00 84 Scaloppine di vitello ai funghi porcini servite con verdure al vapore e puree di sedano rapa Eskalopki cielęce z borowikami podane z warzywami na parze i puree z selerai 34.00

Dodatki

88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 9.00 89 Insalata mista Sałata mieszana 15.00 90 Insalata verde Sałata zielona 15.00 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 9.00 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 15.00 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 15.00

Desery

95 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Sfogliatine Karolina z chrupiących migdałów nadziewane czekoladą w trzech smakach 25.00 97 Ananas con cointreau Ananas z cointreau 21.00 101 Mousse di cioccolato ai tre gusti Czekoladowy mousse o trzech smakach 25.00 102 Panna cotta con frutta in cioccolato Mus śmietankowy z owocami w czekoladzie 15.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 19.00