Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

3 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 10.00 9 Parmigiana - una deliziosa casseruola di melanzane, pomodori e mozzarella Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 32.00 10 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 38.00 11 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 45.00 13 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 43.00 15 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 39.00 16 Burrata servita con pomodorini cherry, caviale rosso e bottarga di cefal Burrata podana z pomidorkami cherry, czerwonym kawiorem 59.00

Sałatki

17 Insalata con gamberi e avocado grigliato in salsa di zafferano Sałatka z krewetkami i grillowanym avocado w sosie szafranowym 42.00 18 Verdure alla griglia: melanzane, zucchine, peperoni, cicoria Warzywa z grilla: bakłażan, cukinia, papryka, cykoria 24.00 19 Insalata di rucola con pera marinata, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z marynowaną gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 24.00 21 Insalata di rucola, pomodorini cherry e scaglie di parmigiano Sałatka z rukoli, pomidorków cherry z płatkami parmezanu 26.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 29.00 24 Crema di pomodoro Delikatny krem z pomidorów 24.00 25 Brodo di faraona con polpettine di faraona e verdure Rosół z perliczki z pulpecikami z perliczki i warzywami 35.00 26 Zuppa di boletus al tartufo nero Zupa borowikowa z czarną truflą 35.00 27 Crema di zucca e carote al forno Krem z pieczonej dyni i marchewki z nutą jogurtu naturalnego i pestkami dyni 24.00 28 Zuppa di verdure Zupa z jesiennych warzyw 19.00

Pizza klasyczna

G2 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 22.00 G3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 27.00 G4 PIZZA ITALIA Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 27.00 G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 29.00 G6 PIZZA LUCIFERO Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 29.00 G7 PIZZA PARMA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 29.00 G8 PIZZA PRIMAVERA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 34.00 G10 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 34.00

Pizza na metry - 50 cm

P2 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 39.00 P3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 43.00 P4 PIZZA ITALIA - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P6 PIZZA LUCIFERO - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 43.00 P7 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P8 PIZZA PRIMAVERA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P10 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 43.00

Pierwsze dania

32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 76.00 35 Paccheri con cozze e pistacchi croccanti Paccheri z mulami i chrupiącymi pistacjami 59.00 36 Spaghetti all amatriciana Z sosem pomidorowym, wędzonymi policzkami wieprzowymi i serem pecorino 29.00 38 Pici con ragù bianco di coniglio e faraona al tartufo nero Makaron pici z białym ragù z królika i perliczki podane z czarną truflą 69.00

Makarony ręcznie robione

51 Gnocchi verdi di patate fatti in casa con gamberi, salsa rosa e zucca gialla Zielone domowe kopytka podane z krewetkami w różowym sosie z dyni 43.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta polane zielonym sosem 35.00 53 Lasagna di San Lorenzo con ragù e mozzarella fusa Lasagne San Lorenzo z ragù i rozpływającą się mozzarellą 29.00 54 Tagliatelle fatte in casa con ragu secondo la ricetta di San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 32.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 49.00 56 Tagliolini neri con inchiostro di calamaro fatto in casa, con polpo, pomodorini e pesto genovese Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 38.00 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 38.00 58 Pappardelle al ragu di cinghiale con ricotta Pappardelle z ragu z dzika i serem ricotta 35.00 59 Pappardelle al ragu di oca Pappardelle podane z ragu z gęsi 35.00 60 Bruschette San Lorenzo MIX Ze świeżym pomidorem, oliwą extra vergine , czosnkiem, szynką parmeńską, wędzonym łososiem, grzybami, pikantnym salami, serem gorgonzola 39.00

Ryby

61 Tonno grigliato ai sapori mediterranei Tuńczyk z grilla o smaku śródziemnomorskim 79.00 62 Polpo alla griglia servito con purèe di sedano e insalata di cavolo nero Grillowana ośmiornica podana z purée z selera i sałatką z jarmużu 95.00 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 54.00 64 Pesce spada al vino bianco con capperi, olive e pomodorini Miecznik na białym winie z kaparami, oliwkami i pomidorkami cherry 79.00 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 65.00 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 99.00 73 Calamari croccanti con zucchine, melanzane, lattuga e crema balsamica Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 59.00

Drugie dania

74 Fiorentina alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Fiorentina – T-Bone stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 87.00 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa w sosie z wina Barolo z puree ziemniaczanym z selerem 76.00 76 Tagliata di manzo servita con patate arrosto e tortino di verdure Tagliata, krojony stek wołowy podany z opiekanymi ziemniakami i torcikiem z warzyw 38.00 77 Spalla di maiale in umido di birra all albicocca, servita con puree di patate viola al tartufo Łopatka wieprzowa duszona w piwie morelowym, podana z puree z ziemniaków truflowych – fioletowych 59.00 78 Guance di manzo al miele e rosmarino servite con purée di sedano caramellato, spinaci e pomodori secchi Policzki wołowe w sosie miodowo-rozmarynowym podane z purée z karmelizowanego selera, szpinakiem i suszonymi pomidorami 59.00 79 Agnello arrosto aromatizzato con erbe fresche - salvia e rosmarino, servito con patate arrosto Pieczona jagnięcina aromatyzowana świeżymi ziołami - szałwią i rozmarynem podana z opiekanymi ziemniakami 65.00 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 76.00 81 Costata di manzo alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Costata – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 76.00 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 43.00 84 Petto d anatra in una delicata salsa di frutti di bosco, servito con patate gratin Pierś z kaczki w delikatnym sosie z owoców leśnych podana z gratin z ziemniaków 59.00

Dodatki

88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 13.00 89 Insalata mista Sałata mieszana 19.00 90 Insalata verde Sałata zielona 16.00 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 13.00 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 19.00 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 16.00

Desery

96 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Delikatnie migdałowe sfogliatine Karolina nadziewane czekoladą w trzech smakach 31.00 97 Ananas con cointreau Ananas z pomarańczowym likierem Cointreau 32.00 98 Panna cotta con frutta in cioccolato Mus śmietankowy z czekoladą i owocami 21.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 26.00