Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

1 Fragrante focaccia all olio extra vergine di oliva toscano Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine 13.00 2 Prosciutto di Parma con mozzarella di bufala DOP Szynka Parmeńska z mozzarellą z mleka bawolego DOP 49.00 3 Spettacolare parmigiana, melanzane al pomodoro con mozzarella filante servita su crema di burrata Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli podana na kremie z burraty 45.00 4 Pepata di cozze al vino bianco servite con crostini Mule duszone na białym winie podne z grzankami 49.00 7 Fantastica tartara di manzo con pinoli e uovo croccante dal cuore morbido e senape Fantastyczny tatar wołowy z orzeszkami pinii i chrupiącym lejącym się żółtkiem i musztardą 55.00 8 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, omułkami i kalmarami w lekkim sosie z nutą szafranu 47.00 10 Tartara di tonno alla siciliana – tonno, capperi, olive, pomodorini Pachino e oregano Sycylijski tatar z tuńczyka – tuńczyk, kapary, oliwki, pomidorki koktajlowe Pachino i oregano 65.00

Sałatki

17 Insalata di rucola con pera, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 30.00 18 Insalata con gamberi, maionese allo zafferano, zenzero e pomodorini Pachino Sałatka z krewetkami w sosie majonezowym z szafranem, imbirem i pomidorkami Pachino 46.00 19 Insalata di finocchi, arancie, olive Taggiasche e salmone affumicato Sałatka z kopru włoskiego, pomarańczy, oliwek Taggiasche i łososia wędzonego 46.00 20 Misticanza, il nostro tonno all olio Evo , bufala Campana DOP., cipolle e pomodorini pachino Mix sałat z tuńczykiem, mozzarellą z mleka bawolego DOP., cebulą i pomidorkami cherry 46.00 21 Insalata di mare – calamaro, moscardini, cozze, gamberi e cicoria Sałatka z owoców morza – kalmary, ośmiorniczki, mule, krewetki i cykoria 46.00 22 Vitello tonnato – tagliata sottile di vitello servita in salsa vellutata con tonno e capperi Vitello tonnato – cienko krojona cielęcina podana w aksamitnym sosie z tuńczykiem i kaparami 49.00

Zupy

23 Vellutata di porri con gamberi alla griglia Aksamitny krem z porów z krewetkami grillowanymi 35.00 24 Crema di pomodoro al. pesto ligure Delikatny krem z pomidorów z liguryjskim pesto 30.00 25 Crema estiva di zucchine con carpaccio di salmone affumicato e arommatizzato con menta Letni krem z cukinii z carpaccio z wędzonego łososia aromatyzowany świeżą miętą 39.00 26 Passata di piselli con calamari e filetti di pomodoro Krem z zielonego groszku z kalmarami i filetami z pomidorów 39.00

PIZZA GOURMET

A1 PIZZA MORTAZZA Mortadella, krem z burraty, pistacje 45.00 A2 PIZZA SICILIANA Pomidory suszone, anchois, bufala, oregano 45.00 A3 PIZZA BRESAOLA Sezonowana szynka wołowa, foundi z parmezanu, rukola, mozzarella 45.00 A4 PIZZA PEPERONI E SALSICCIA Czerwona papryka, kiełbaska włoska, mozzarella, pomidory 45.00 A5 PIZZA UMBRIA Policzki wołowe, ziemniaki, ser pecorino, kiełbaska włoska, mozzarella 45.00 A6 PIZZA AMATRICIANA Policzki wołowe, ser pecorino, mozzarella, pomidory pieprz 45.00

Pizza klasyczna

G1 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 30.00 G2 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 36.00 G3 PIZZA FRIARELLI Mozzarella Fior di latte, włoska kiełbaska, friarielli – brokuł napoletański, świeża bazylia, oliwa extra vergine 40.00 G4 PIZZA DIAVOLA Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, czarne oliwki salami pikantne spinata, bekon, pikantne jalapeno, bazylia, oliwa extra vergine 40.00 G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Mozzarella Fior di latte, gorgonzola, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 36.00 G6 PIZZA PARMA Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, płatki parmezanu , szynka parmeńska, rukola, pomidorki cherry, oliwa extra vergine 44.00 G7 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser ricotta, szynka parmeńska, rukola, płatki parmezanu, oliwa extra vergine 42.00 G8 PIZZA SALAME Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, salami Napoli, oliwa extra vergine 37.00 G10 PIZZA ALEGRA Ser mozzarella Fior di latte, krewetki, oliwa czosnkowa, pomidorki cherry 44.00 G11 PIZZA FRUTTI DI MARE Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, mix owoców morza-mule, vongole, krewetki, kalmary, krab, oliwa extra vergine 52.00

Pizza na metry - 50 cm

P1 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 52.00 P2 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 65.00 P3 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Mozzarella Fior di latte, gorgonzola, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 65.00 P4 PIZZA DIAVOLA - 50 cm Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, czarne oliwki salami pikantne spinata, bekon, pikantne jalapenio, bazylia, oliwa extra vergine 65.00 P5 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory S. Marzano, mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, rukola, pomidorki Cherry, oliwa extra vergine 65.00 P6 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser ricotta, szynka parmeńska, rukola, płatki parmezanu, oliwa extra vergine 65.00 P7 PIZZA SALAME - 50 cm Pomidory S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, salami Napoli, oliwa extra vergine 65.00

MAKARONY

30 Spaghetti caccio e peppe Spaghetti caccio e peppe z serem pecorino Romano i świeżym pieprzem 45.00 32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 65.00 33 Spaghetti alle vongole veraci Spaghetti z małżami w białym winie 55.00

Makarony ręcznie robione

49 La vera Carbonara- pecorino DOP e guanciale croccante Prawdziwa Carbonara- ser owczym pecorino DOP , chrupiące pliczki wieprzowe 45.00 51 Gnocchi di patate fatti a mano con pomodorini Pachino, pesto di basilico e crema di burrata Domowe kopytka podane z pomidorkami cherry, pesto z bazylii i kremem z burraty 39.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta w delikatnym zielonym sosie 39.00 53 Lasagne San Lorenzocon ragu di manzo e mozzarella filante Lasagne San Lorenzo z ragu i mozzarellą 35.00 54 Tagliatelle di sfoglia fatta a mano con ragu di manzo preparato secondo la ricetta San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 35.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 39.00 56 Tagliolini al nero di seppia fatti a mano, moscardini, pomodorini dolci e pesto di basilico Czarne tagliolini barwione atramentem z kałamarnicy ręcznie robione z ośmiorniczkami, pomidorkami i pesto z bazylii 45.00 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 55.00 58 Agnolotti con il ripieno segreto del nostro Chef con burro, salvia e scaglie di parmigiano Agnolotti z sekretnym nadzieniem naszego Szefa z klarowanym masłem, szałwią i płat-kami parmezanu 45.00

Ryby

61 Filetto di tonno al sezamo ai sapori mediterranei Tuńczyk w czarnym sezamie z oliwkami, pomidorkami cherry, suszonymi pomidorami, kaparami o smaku śródziemnomorskim 78.00 63 Orata/ branzino alla griglia con insalata di finocchi e patate arrosto Dorada LUB labraks z grilla z sałatką z kopru włoskiego i opiekanymi ziemniakami 65.00 64 Fritto di calamari, gamberi, chips di patate e verdure in tempura Chrupiące kalmary, krewetki, chipsy ziemniaczane i warzywa w tempurze 49.00 65 Grigliata di pesce - tonno, pesce spada, calamari, gamberone e scampo serviti con salsa verde Półmisek grillowanych ryb – tuńczyk, miecznik, kalmar, krewetka Tiger, langustynka podany z zielonym sosem ,, SALMERIGLIO’’ i grillowaną cykorią 95.00 68 Orata al vapore con ragu di gamberi e verdure servita Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw 75.00 71 Gamberoni Argentini (5 pezzi ) on delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki Argentyńskie (5 szt. ) w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 79.00

Drugie dania

74 Fiorentina alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Fiorentina – T-Bone stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 175.00 76 Bistecca di manzo alla rosmarino servita con patate arrosto Stek wołowy z rozmarynem podany z opiekanymi ziemniakami 65.00 80 Filetto di manzo alla griglia servito con insalata rucola e fonduta di parmigiano Grillowana polędwica wołowa podana z sałatką z rukoli i fondue z parmezanu 99.00 81 Costata di manzo marmorizzata alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Costata marmurkowa– stek z sezonowanej wołowiny z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 145.00 84 Petto d anatra alla griglia ai frutti di bosco, servito con patate al forno Grillowana pierś z kaczki w sosie z owoców leśnych podana z ziemniakami 76.00

Dodatki

91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 18.00 92 Verdure grigiate con aglio e prezzemolo Warzywa grillowane z czosnkiem i natką pietruszki 24.00 93 Spinaci con aglio, mandorle tostate arommatizato all aceto basamico IGP Szpinak z czosnkiem i chrupiącymi migdałami o smaku kremu balsamicznego IGP 24.00

Desery

97 Ananas servito su cheesecake scomposta con biscotti al cioccolato e menta fresca Ananas podany na serniku z czekoladowymi ciasteczkami i świeżą miętą 30.00 98 Panna cotta servita su crema di frutta Mus śmietankowy podany na kremie owocowym 24.00 99 Pera al vino rosso con crema di ricotta e menta fresca Gruszka w czerwonym winie z kremem z sera ricotty i świeżą mietą 35.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 29.00