Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Włoska

San Lorenzo

Przystawki

13 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 43.00

Sałatki

Zupy

26 Zuppa di boletus al tartufo nero Zupa borowikowa z czarną truflą 35.00

Pizza klasyczna

G2 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 22.00 G3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 27.00 G4 PIZZA ITALIA Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 27.00 G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 29.00 G6 PIZZA LUCIFERO Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 29.00 G7 PIZZA PARMA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 29.00 G8 PIZZA PRIMAVERA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 34.00 G10 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 34.00

Pizza na metry - 50 cm

P2 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 39.00 P3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 43.00 P4 PIZZA ITALIA - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P6 PIZZA LUCIFERO - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 43.00 P7 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P8 PIZZA PRIMAVERA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 43.00 P10 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 43.00

Pierwsze dania

37 Favolosa carbonara San Lorenzo Nasza bajeczna carbonara 29.00 38 Pici con ragù bianco di coniglio e faraona al tartufo nero Makaron pici z białym ragù z królika i perliczki podane z czarną truflą 69.00

Makarony ręcznie robione

50 Pasta speciale al ferretto con crema di Squacquerone, rucola, cialde di guanciale, pinoli croccanti e ricotta di Sardegna Makaron al Ferretto z kremem z sera squacquerone, rukolą, chrupiącym bekonem, tostowanymi orzeszkami pinii i serem ricotta z Sardynii 38.00 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta polane zielonym sosem 35.00 53 Lasagna di San Lorenzo con ragù e mozzarella fusa Lasagne San Lorenzo z ragù i rozpływającą się mozzarellą 29.00 54 Tagliatelle fatte in casa con ragu secondo la ricetta di San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 32.00 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 43.00 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 32.00 59 Ravioli z nadzieniem z labraksa W kremowym sosie z krewetkami 39.00

Ryby

61 Tonno grigliato ai sapori mediterranei Tuńczyk z grilla o smaku śródziemnomorskim 79.00 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 54.00 64 Pesce spada al vino bianco con capperi, olive e pomodorini Miecznik na białym winie z kaparami, oliwkami i pomidorkami cherry 79.00 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 82.00 73 Calamari croccanti con zucchine, melanzane, lattuga e crema balsamica Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 49.00

Drugie dania

74 Fiorentina alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Fiorentina – T-Bone stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 87.00 81 Costata di manzo alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Costata – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 76.00 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 43.00

Dodatki

Desery

96 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Delikatnie migdałowe sfogliatine Karolina nadziewane czekoladą w trzech smakach 31.00 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 26.00