Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Grecka

Santorini

Przekąski zimne

1 Tzatziki 200g Jogurt grecki, z czosnkiem i świeżym ogórkiem 19.00 3 Taramosalata 200g Krem z ikry dorsza 19.00 4 Chavutsa 200g Pasta z pieczonej marchewki, z kuminem, czosnkiem i czarnuszką 17.00 5 Chtipiti 200g Pikantna pasta z fety, papryki i czosnku 19.00 6 Fava 200g Mus z grochu i oliwy (hummus z Santorini) 17.00 8 Chtapodi Xidato Ośmiornica z oliwą i octem winnym 38.00 9 Elies Wybór oliwek w domowej marynacie 15.00 10 Pikilia - dla dwóch osób Wybór zimnych przekąsek i dipów dla dwóch osób 52.00

Przekąski Gorące

11 Kalamarakia Tiganita Kalmary śródziemnomorskie smażone w cieście 33.00 11a Sparagi me kefalograviera Grillowane zielone szparagi z kefalogravierą 29.00 12 Halloumi tiganito Smażony ser halloumi ze szparagami 32.00 13 Pantzarokeftedes 4 szt. Placuszki z buraków, z fetą, kefalogravierą i miętą 26.00 13a Keftedakia 4 szt. Pikantne kotleciki wieprzowo-jagnięce 31.00 14 Feta psiti Grillowany ser feta z pomidorem i oregano 22.00 16b Garidopitakia 4 szt. Rożki z ciasta phyllo z krewetkami i fetą 31.00 17b Zesti Pikilia - dla dwóch osób Wybór gorących przekąsek dla dwóch osób 69.00

Sałatki

18 Choriatiki Sałatka grecka z oryginalną fetą i kreteńskimi oliwkami z domowej marynaty 29.00 19b Pantzaria Plastry buraka z domowej marynaty, z roszponką i oryginalną smażoną fetą 29.00

Zupy

21 Soupa ntomatas Zupa pomidorowa z greckim jogurtem 19.00

Dania Główne

25 Arni Santorinis Udziec jagnięcy, pieczony z pomidorami i fetą, pieczone młode ziemniaki 63.00 26a Biftek Lachanikon Burger z warzyw, serwowany w picie, podawany z frytkami 38.00 32 Katzikaki sfakiano Koźlina wolno gotowana w oliwie i ziołach z pieczonymi młodymi ziemniakami 61.00 34 Paidakia Kotleciki jagnięce z kostką (3szt) z pieczonymi ziemniakami i tzatziki 54.00 34a Mussaka Zapiekanka z mięsa, ziemniaków i bakłażana pod beszamelem 42.00 36a Bifteki Scharas Grecki burger z jagnięciny, serwowany w picie, podawany z frytkami 41.00 37 Chtapodi Scharas Ośmiornica z grilla, grillowana cukinia, papryka i zielone szparagi, podawana z marynowanymi buraczkami 72.00

Dodatki do dań

43 Oliwa z oliwek Extra vergin 100 ml 8.00 44 Pita 1 szt. średnica 18 cm 4.00

Desery

51 Milfei Płatki ciasta filo z kremem śmietankowym i musem truskawkowym 21.00 53 Bugatsa Ciasto filo z nadzieniem waniliowym i cynamonem 16.00 54 Sokolata me syka Krem czekoladowy z figami i brandy 17.00