Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Hiszpańska

Sobremesa Tapas Bar

Tapas Mięso

1 Mini Hamburguesa Burger z polskiej wołowiny z ras mięsnych, bułka maślana, ketchup chorizo, aioli, szpinak 25.00 2 Mini hamburguesa con queso azul Burger z polskiej wołowiny z ras mięsnych z bułce maślanej z konfiturą z cebuli, chorizo i serem pleśniowym 28.00 3 Chorizo ala cidra Kiełbaski chorizo gotowane w cydrze z karmelizowanym jabłkiem, konfiturą cebulową i czosnkiem podawane z pieczywem 29.00 4 Empanadas de carne Smażone hiszpańskie pierogi na bazie fermentowanego ziemniaka z ogonem wołowym i karmelizowaną cebulą z majonezem chipotle 28.00 5 Croquetas con Jamon Serrano Krokiety beszamelowe z szynką Serrano z sosem z palonych papryk i pomidorów z dodatkiem oliwy szczypiorkowej 32.00 7 Plato De Jamon Serrano Szynka Serrano Gran Reserva 15 m-cy, pieczywo, tomaca 36.00 8 Tartar de ternera Tatar z polskiej wołowiny z suszonym żółtkiem, majonezem z suszonych grzybów, żelem z fermentowanego lubczyku, szalotką, ogórkiem kiszonym, podawany z masłem i domowym pieczywem 49.00 9 Plato De Queso Y Embutido Deska serów i wędlin dla 2 osób, oliwki, karczochy, suszone pomidory, tamaca, chrupiące krakersy, pieczywo 99.00

Tapas Vege

12 Aceitunas Marynowane oliwki w ziołach i czosnku 21.00 13 Almendras Prażone migdały z solą morską 21.00 14 Patatas Fritas Chrupiące frytki z sosem aioli 19.00 15 Patatas Bravas Smażone młode ziemniaki z pikantnym sosem z pieczonej papryki i pomidora z aioli 24.00 16 Plato de Queso Sery Los Cameros z domowymi konfiturami 35.00 17 Tortilla de patatas Hiszpański omlet z ziemniaków z wiosenną sałatką, marynowaną czerwoną cebulą i wędzoną kwaśną śmietaną 22.00 18 Patatas dulces fritas Frytki z batatów z majonezem chipotle 26.00 19 Empanadillas con queso y espinacas Smażone hiszpańskie pierogi z serem Los Cameros ze szpinakiem i majonezem chipotle 26.00 20 Zanahorias Młode marchewki marynowane w liściach nori i palonym porze z glazem limonkowym, prażoną pszenicą, sosem jogurtowym i majonezem chipotle 27.00 21 Pimientos De Padron Hiszpańskie zielone papryczki z Galicji, oliwa Arbeqina, płatki soli morskiej 29.00

Tapas Owoce Morza

23 Tartat De Atun Tatar z tuńczyka Yellowfin z marynowaną botwinką, fenkułem, ogórkiem, olejem sezamowym, czarnuszką i limonką z domowym pieczywem 49.00 24 Boquerones Smażone sardynki w tempurze z sosem verde 26.00 25 Calamares Fritos Smażone panierowane kalmary z czarnym aioli 35.00 26 Camaron Krewetki Black Tiger duszone w emulsji winno- maślanej z szalotką, czosnkiem, natką pietruszki oraz domowym pieczywem na zakwasie 49.00 27 Gambas Con Chorizo Krewetki Black Tiger z chorizo duszone w emulsji winno- maślanej z szalotką, czosnkiem, natką pietruszki oraz domowym pieczywem na zakwasie 49.00 28 Croquetas Con Gambas Krokiety beszamelowe z krewetkami na sosie z pieczonej papryki i pomidora z oliwą szczypiorkową 36.00 29 Pulpo a'la Gallega Wolno gotowana ośmiornica, konfitowane ziemniaki, wędzona papryka, oliwa Arbequina 49.00 30 Gambas Rebozadas Chrupiące krewetki w cieście kataifi z aioli krewetkowym oraz z konfiturą z kopru włoskiego 49.00

Dania główne

31 Cordero Jagnięcina z gratin ziemniaczanym, warzywami sezonowymi i sosem demi glace z trawą żubrową 89.00 32 Bacalao Polędwica z dorsza sous- vide na puree z selera, grillowanej młodej kapuście z intensywnym sosem na bazie wywaru rybnego ze śmietaną i chipsami z zakwasu 84.00 33 Pasta tagliolini negra Czarny makaron tagliolini z krewetkami, mulami, ośmiornicą, kaparami, szalotką, chilli i czosnkiem w maślanym sosie 79.00

Na słodko

36 Sernik baskijski Z sosem pistacjowym i owocami 33.00 37 Churros Hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym i cukrem cynamonowym 25.00