Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Hiszpańska

Sobremesa Tapas Bar

Tapas Mięso

1 Mini Hamburguesa Burger z polskiej wołowiny z ras mięsnych, bułka maślana, ketchup chorizo, aioli, szpinak 24.00 2 Chorizo A La Sidra Hiszpańskie kiełbaski chorizo gotowane w cydrze z czosnkiem 26.00 3 Cerdo Tirado Szarpana łopatka wieprzowa po baskijsku, papryczka Guindilla, pikantny sos Sakari, aioli z pieprzem Espelette, chrupiąca i piklowana cebula 27.00 4 Mini Hamburguesa Con Foie Y Fresa Burger z polskiej wołowiny z ras mięsnych, kacze foie gras, kozi ser, dżem truskawkowy 29.00 5 Croquetas De Rabo De Toro Krokiety z wolno pieczonego ogona byczego, karmelizowana cebula, aioli z papryczek Padron, domowe pikle 31.00 7 Plato De Jamon Serrano Szynka Serrano Gran Reserva 15 m-cy, pieczywo, tomaca 35.00 9 El Filete Tartar Tatar z polskiej wołowiny z ras mięsnych, emulsja z żółtka sous vide, warzywa Escabeche, grzyby słomkowe, aioli szczypiorkowe, oliwa lubczykowa 43.00 11 Plato De Queso Y Embutido Deska serów i wędlin dla 2 osób, oliwki, pieczywo, tomaca 89.00 10 Pastel De Morcilla Krokiety z hiszpańskiej kaszanki z Burgos w cieście kataifi z grillowanym kozim serem, dżemem z buraka i orzechami 31.00

Tapas Vege

15 Patatas Fritas Chrupiące frytki z sosem aioli 16.00 16 Patatas Bravas Smażone kostki ziemniaka, pikantny sos z pieczonej papryki i pomidora, aioli 16.00 17 Aceitunas Marynowane oliwki w ziołach i czosnku 16.00 18 Tortilla De Patatas Hiszpański omlet na jajkach z wolnego wybiegu, konfitowane ziemniaki, smażona cebula, aioli 16.00 19 Calcotada Palone młode pory, sos Romesco, kruszone migdały, smażona cieciorka, chrust z pora, oliwa porowa 27.00 20 Plato De Queso Y Membrillo Sery Los Cameros, mus z pigwy 35.00 21 Ensalada Romana Grillowana sałata rzymska z musem z koziego sera, wytrawną emulsją truskawkową, masłem migdałowym i oliwą estragonową 29.00 22 Pimientos De Padron Hiszpańskie zielone papryczki z Galicji, oliwa Arbeqina, płatki soli morskiej 29.00 23 Queso De Oveja Y Zanaforias Młode marchewki gotowane w owczej serwatce z lubczykiem, grillowany kozi ser, mus z owczego sera, puree z marchewki i membrillo, emulsja ziołowa, nugat pistacjowy 29.00 23a Gazpacho del dia Hiszpański chłodnik 25.00

Tapas Owoce Morza

24 Boquerones Sardynki w tempurze z aioli kaparowym 26.00 25 Calamares Fritos Smażone panierowane kalmary z czarnym aioli 33.00 25a Txipirones Małe kalmary z warzywami baby, emulsją z pieczonych pomidorów, chorizo i salsą verde 39.00 26 Gambas Rebozadas Krewetki Black Tiger w chrupiącej panierce, konfitura z pieczonej papryki i kopru włoskiego, aioli ze skorup krewetek, chipsy z czosnku i chilli 41.00 27 Pulpo Ala Gallega Wolno gotowana ośmiornica, konfitowane ziemniaki, wędzona papryka, oliwa Arbequina 45.00 29 Tartar de Atun Tatar z tuńczyka Yellowfin, awokado, ogórkiem małosolnym, szalotką, majonezem z bergamotką, oliwą krewetkową i czerwonym pieprzemnową 47.00 30 Gambas Con Salsa Limon Krewetki Black Tiger w emulsji winno maślanej z kiszoną cytryną, chilli i czosnkiem 43.00

Zupy

32 Sopa del dia Zupa dnia 25.00

Na słodko

34 Churros Hiszpańskie pączki ze słonym karmelem i cukrem cynamonowym 17.00 35 Merengue con frutas Sezonowe owoce z kremem patissiere, wanilią, bezą i oliwą miętową 27.00

Dodatki

37 Bagietka Bagietka 6.00 38 Sos Sos 2.00