Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

U Wieniawy

Przystawki zimne

1 Tatar z pomidorów Z kaparami i szalotką 64.00 2 Płatki marynowanej polędwicy wołowej Z musem truflowym, kaparami i serem dojrzewającym 84.00 3 Zimne nóżki W galarecie 54.00 4 Tatar a la Wieniawa Z polędwicy wołowej z domowymi piklami 64.00 5 Schab po warszawsku 64.00 6 Śledź w oleju lnianym Z pieczonym ziemniakiem i marynowaną cebulą 64.00 7 Sałata z oscypkiem i żurawiną Pomidorkami malinowymi i winegretem musztardowo miodowym 64.00

Przystawki ciepłe

10 Cynaderki w śmietanie Cynaderki w śmietanie 64.00 11 Grzyby ze śmietaną i grzankami Grzyby ze śmietaną i grzankami 64.00 12 Grzyby na maśle Z grzankami 64.00

Zupy

16 Rosół z kapłona Z domowym makaronem 50.00 17 Krem z dyni Z aromatem trufli i imbiru 50.00 19 Żurek z jajkiem I białą kiełbasą 54.00 19 Flaki Po warszawsku 54.00

Dania główne

20 Gołąbki po biłgorajsku Z kaszą gryczaną i grzybami 74.00 21 De Volaille Z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 80.00 22 Rumsztyk wołowy z cebulką Młodymi ziemniakami i sałatką z ogórków małosolnych 84.00 23 Kotlet mielony Z gotowanymi ziemniakami i mizerią 80.00 24 Bryzol cielęcy Podany z ziemniakami, groszkiem cukrowym i jajkiem sadzonym 124.00 25 Noga kaczki Confit Podana z gruszką w szafranie, kopytkami dyniowymi i sosem różano pigwowym 104.00 27 Comber z jelenia Podany z sosem tymiankowym, puree dyniowym i grzybami 264.00 28 Polędwica Rossini z Foie gras Podana z puree z selera, ragout grzybowym i sosem Madeira 204.00 29 Filet z suma Podany z patisonami w emulsji maślanej, puree z dyni i sosem kaparowym 164.00 30 Kulbin w sosie rakowym Ze spaghetti z cukinii i puree z pietruszki 164.00 31 Pierogi ruskie Z okrasą z cebuli 64.00 32 Pierogi z mięsem Z okrasą z boczku 74.00

Desery

37 Kisiel wiśniowy Z parfait chałwowym 40.00 38 Sernik z czekoladą Sernik z czekoladą 40.00 39 Ptasie mleczko Z truskawkami 44.00