Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Tajska

Why Thai Express

Przystawki

1 Sajgonki na ciepło z warzywami 3 szt. Sajgonki na ciepło w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun i makaronem sojowym, podawane z naszym sosem słodkie chili 26.31 2 Sajgonki na ciepło z kurczakiem 3 szt. Sajgonki na ciepło w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun, makaronem sojowym i kurczakiem, podawane z naszym sosem słodkie chili. 28.31 3 Sajgonki na ciepło z krewetkami 3 szt. Sajgonki na ciepło w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun, makaronem sojowym i krewetkami, podawane z naszym sosem słodkie chili 37.31 4 Chipsy krewetkowe z sosem orzechowym Chipsy krewetkowe z tajskim sosem orzechowym WHY THAI. 15.00 5 Pierożki Bao z warzywami Pięć pierożków z ciasta drożdżowego gotowanych na parze, podawanych z sosem sojowym z dodatkiem szalotki, kolendry z odrobiną tajskiego chili 31.31 6 Pierożki Bao z kurczakiem hoisin Pięć pierożków z ciasta drożdżowego gotowanych na parze, podawanych z sosem sojowym z dodatkiem szalotki, kolendry z odrobiną tajskiego chili 31.31

Zupy

8 Bami Tom Yum z warzywami Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre. 32.31 9 Bami Tom Yum z kurczakiem Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre. 34.31 10 Bami tom Yum z krewetkami Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre. 40.31 11 Tom Kha z warzywami Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre. 32.31 12 Tom Kha z kurczakiem Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre. 34.31 13 Tom Kha z krewetkami Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre. 40.31

Dania główne

16 Pad thai z warzywami Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym na bazie azjatyckich grzybów, tofu, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, kapustą pak choi, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 44.31 17 Pad thai z kurczakiem Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, jajkiem, tofu, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 44.31 18 Pad thai z krewetkami argentyńskimi Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, jajkiem, tofu, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 57.31 19 Pad Thai królewski Makaron ryżowy z kurczakiem i krewetkami, słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, jajkiem, tofu, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 54.31 20 Keang Lueng z warzywami Tajskie danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego z bakłażanem, cukinią, groszkiem i brokułami, chili oraz tofu, podawane z ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre. 46.31 21 Keang Lueng z kurczakiem Tajskie danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz kurczakiem. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre. 48.31 22 Keang Lueng z krwetkami Tajskie danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz krewetkami. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre. 57.31 23 Keang Pad czerwone curry z warzywami Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz marchewką i tofu. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre. 46.31 24 Keang Pad - czerwone curry z warzywami i kurczakiem Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz kurczakiem. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre. 48.31 25 Keang Pad - czerwone curry z warzywami i krewetkami Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku, brokułów i krewetkami. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre. 57.31 26 Keang Kiew Waan - zielone curry z warzywami i tofu Pikantne, tajskie danie na bazie zielonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego, z chili, dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie ostre. 46.31 27 Keang Kiew Waan - zielone curry z warzywami i kurczakiem Pikantne, tajskie danie na bazie zielonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego, z chili, dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie ostre. 48.31 28 Keang Kiew Waan - zielone curry z warzywami i krewetkami Pikantne, tajskie danie na bazie zielonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego, z chili, dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie ostre. 57.31 29 Khao Phat z warzywami Ryż jaśminowy smażony na woku z sosem ostrygowym, sojowym i tajską bazylią, marchewką, groszkiem oraz jajkiem sadzonym. Danie podawane z limonką, szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung. 34.31 30 Khao Phat z kurczakiem Ryż jaśminowy smażony na woku z sosem ostrygowym, sojowym i tajską bazylią, marchewką, groszkiem oraz jajkiem sadzonym. Danie podawane z limonką, szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung. 34.31 31 Khao Phat z krewetkami Ryż jaśminowy smażony na woku z sosem ostrygowym, sojowym i tajską bazylią, marchewką, groszkiem oraz jajkiem sadzonym. Danie podawane z limonką, szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung. 57.31 32 Udon Pad Pah z warzywami Japoński makaron pszenny smażony na woku z kapustą pak choi, grzybami mun, chili, kurkumą i sosem ostrygowym oraz mleczkiem kokosowym. Danie średnio ostre. 44.31 33 Udon Pad Gai z kurczakiem Japoński makaron pszenny smażony na woku z kapustą pak choi, grzybami mun, chili, kurkumą i sosem ostrygowym oraz mleczkiem kokosowym. Danie średnio ostre. 44.31 34 Ped Pad Hoisin - kaczka hoisin Pierś z kaczki krojona w plastry, smażona na woku, z zieloną, czerwoną i żółtą papryką oraz kapustą pekińską. Podawana z azjatyckim colesławem i ryżem jaśminowym. Danie Łagodne. 47.31 35 Gai Pad Nahm Prik Pao Kawałki udka kurczaka z woka, panierowane w tajskim cieście, z dżemem z chili, żółtą i czerwoną marchewką, fasolką płaskostrąkową, brokułami, cebulą i kapustą pekińską. Danie podawane z azjatyckim colesławem i ryżem jaśminowym. 35.00 37 Bami Pad Pah - makaron pszenny z woka z warzywami Chiński makaron pszenny smażony na woku, z cukinią, marchewką i grzybami mun w aromatycznym sosie sezamowo-ostrygowym z odrobiną tajskiego chili. Danie średnio ostre. 36.31 38 Bami Pad Gai - makaron pszenny z woka z kurczakiem Chiński makaron pszenny smażony na woku, z cukinią, marchewką i grzybami mun w aromatycznym sosie sezamowo-ostrygowym z odrobiną tajskiego chili. Danie średnio ostre. 41.31 39 Bami Pad Ped - makaron pszenny z woka z kaczką Chiński makaron pszenny smażony na woku, z cukinią, marchewką i grzybami mun w aromatycznym sosie sezamowo-ostrygowym z odrobiną tajskiego chili. Danie średnio ostre. 44.31 40 Krewetki w Panco z sosem majosriracha Dziewięć krewetek panierowanych w japońskiej panierce panco, które podajemy z sosem mayosriracha. Danie lekko ostre. 44.31 44 Sen Me Pad See Ew Wegetariański makaron ryżowy vermicelli z woka z azjatyckim sosem grzybowym, podawany z jajkiem, marchewką, szczypiorkiem, boczniakiem ostrygowatym i kapustą pekińską z odrobiną chili. 33.31

Dla dzieci

45 Nuggets z ryżem - kids Filety z kurczaka w japońskiej panierce panco (6 sztuk), podawane z sosem śliwkowym. Łagodne danie. 31.31 46 Smażony ryż z warzywami - kids Ryż jaśminowy smażony na woku z marchewką, groszkiem, cukinią, brokułami i fasolką płaskostrąkową. Łagodne danie. 23.31 47 Smażony ryż z kurczakiem - kids Ryż jaśminowy smażony na woku z marchewką, groszkiem i kurczakiem. Łagodne danie. 23.31 48 Makaron pszenny z woka - kids Chiński makaron pszenny smażony na woku z marchewką, szczypiorkiem i sezamem. Łagodne danie. 24.31

Desery

50 Man Sapahlang - Tapioka z mango Wegański deser z tapioki na bazie mleczka kokosowego. Podawany ze słodkim musem z mango. 16.00

Dodatki

55 Ryż jaśminowy Ryż jaśminowy 13.31 56 Tajski coleslaw Tajski coleslaw 13.31 57 Mayo Siracha Mayo Siracha 4.31 58 Sos słodko-kwaśny Sos słodko-kwaśny 4.31 59 Sos śliwkowy Sos śliwkowy 4.31

Napoje Bezalkoholowe

62 Sok guava 250 ml Sok guava 250 ml 9.00 63 Mango Lassi 350 ml Na bazie mleka kokosowego i mango 18.00 64 Cola cola 0.33l Cola cola 0.33l 7.00 65 Coca cola zero 0.33l Coca cola zero 0.33l 7.00