Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Zegarmistrzowska

Przystawki

1 Śliwki w boczku z orzechem włoskim Śliwki w boczku z orzechem włoskim 18.00 2 Tatar ze śledzia i suszonych pomidorów Podany z rozmarynowym grissini 18.00 3 Domowa kaszanka Z jabłkiem, cebulą i pieczoną chałką 22.00 4 Salsa z pieczonego buraka z granatem Oraz twarożkiem z mietą i limonką 20.00 6 Pierożki faszerowane kaczką Podane z sosem pomarańczowo-maślanym 25.00 7 Tatar wołowy podany na galaretce chrzanowej Z gotowaną gorczycą, cebulką, ziołami i marynowanymi kurkami 33.00

Sałatki

10 Świeże sałaty z wędzonym szprotem Jajkiem, pomidorkami, cebulą i sosem miodowo-musztardowym 29.00 11 Sałatka z panierowanym w migdałach serem kozim Z konfiturą z czarnej porzeczki i gruszką 29.00 12 Świeże sałaty z marynowaną polędwicą wołową I warzywami 36.00

Zupy

14 Zupa szefa kuchni Zupa szefa kuchni 12.00 15 Barszcz czerwony Barszcz czerwony 12.00 16 Rosół z domowym makaronem Rosół z domowym makaronem 16.00 17 Barszcz czerwony z pasztecikami mięsnymi Barszcz czerwony z dwoma pasztecikami mięsnymi 18.00 18 Barszcz czerwony z pasztecikami pieczarkowymi Barszcz czerwony z dwoma pasztecikami pieczarkowymi 18.00

Pierogi

22 Pierogi z mięsem 7 szt. Lepione na miejscu 25.00 23 Pierogi ruskie z boczkiem 7 szt. Lepione na miejscu wg. Przepisu Babci Heli 25.00 24 Pierogi z kaszą, grzybami i parmezanem 7 szt. Lepione na miejscu 25.00 25 Piecuchy z mięsem wołowym 3 szt. Cebulą i śliwką kalifornijską podane z sosem jogurtowym 14.00 26 Piecuchy z mięsem wołowym 5 szt. Cebulą i śliwką kalifornijską podane z sosem jogurtowym 20.00 27 Piecuchy z mięsem wołowym 8 szt. Cebulą i śliwką kalifornijską podane z sosem jogurtowym 28.00 28 Piecuchy ze szpinakiem i serem feta Z sosem z sera pleśniowego 22.00 29 Piecuchy meksykańskie Z pikantną salsą pomidorową 22.00

Dania główne

31 Grillowane warzywa z ciecierzycą Pesto, suszonymi pomidorami i serem kozim z kozieradką 27.00 32 Vege burger z buraka i kaszy jaglanej Z marynowaną kalarepką, sałatą oraz sosem z grillowanych warzyw i fety 28.00 33 Grillowana pierś kurczaka z cukinią w sosie tymiankowo-cytrynowym Z zieloną fasolką szparagową, pęczakiem, serem kozim i musem z suszonych pomidorów 35.00 34 Burger wołowy w domowej bułce Z sosem tatarskim i świeżymi warzywami, podany z marchewkowymi frytkami i małą sałatką 35.00 35 Burger wołowy NA OSTRO W domowej bułce z grillowanym ananasem, cukinią, pomidorem i sosem Jack Daniels, podany z marchewkowymi frytkami i małą sałatką 35.00 36 Zrazy wołowe Z kopytkami i zasmażanymi buraczkami 42.00 37 Polędwica z dorsza z kaszą bulgur Pieczonym burakiem oraz sosem cytrynowym 45.00 39 Stek z polędwicy wołowej podany z kozim serem Z warzywami grillowanymi i opiekanymi ziemniakami 78.00 40 Stek z polędwicy wołowej podany z masłem cafe de paris Z warzywami grillowanymi i opiekanymi ziemniakami 78.00 41 Stek z polędwicy wołowej z domowym sosem Jack Daniels I ananasem oraz z warzywami grillowanymi i opiekanymi ziemniakami 78.00

Naleśniki

44 Naleśniki z białym serem 2 szt. Naleśniki z białym serem 16.00 45 Naleśniki z białym serem i brzoskwiniami 2 szt. Naleśniki z białym serem i brzoskwiniami 19.00 46 Naleśniki z białym serem i grillowaną gruszką 2 szt. Naleśniki z białym serem i grillowaną gruszką 19.00 47 Naleśniki z białym serem i nutellą 2 szt. Naleśniki z białym serem i nutellą 19.00 48 Naleśniki z warzywami grillowanymi 2 szt. Warzywa grillowane, sos jogurtowy 17.00 49 Naleśniki z boczniakami 2 szt. Boczniak, por, świeży tymianek, sos jogurtowy 19.00 50 Naleśniki z kurczakiem marynowanym w jogurcie 2 szt. Z sosem czosnkowym 23.00

Desery

51 Beza z gorzką czekoladą Beza z gorzką czekoladą 8.00 52 Sernik Adriana Na ciasteczkowym spodzie z sosem wiśniowym 18.00 53 Panacotta Z musem truskawkowym 15.00