22 651 90 03
www.roomservice.pl
Fusion

Żurawina

Przystawki

1 Tatar z łososia Serwowany na zielonym ogórku 32.00 2 Capraccio wołowe z oliwą truflową I rukolą 39.00 3 Wędzony dymem tatar wołowy Wędzony dymem tatar wołowy 38.00 4 Flambirowane krewetki na maśle Z dodatkiem polskiego cydru 36.00 5 Deska z przekąskami do wina Dla dwóch osób 59.00 6 Przegrzebki Podane na musie selerowo-jabłkowym 48.00

Zupy

10 Krem z dyni i pomarańczy z nutą imbiru Krem z dyni i pomarańczy z nutą imbiru 14.00 11 Krem z selera z prażonymi migdałami Krem z selera z prażonymi migdałami 14.00 12 Żur staropolski z borowikami Żur staropolski z borowikami 18.00 13 Tradycyjny polski rosół (sobota i niedziela) Z makaronem domowym 14.00

Sałaty

15 Sałatka awocado Mix sałat przeplatany paskami kolorowej papryki wypełniony pomidorkami cherry i prażonymi pestkami słonecznika, całość dopełnia awokado, dressing musztardowo- miodowy oraz tosty z kozim serem i migdałami 36.00 16 Sałatka z łososiem Pieczony łosoś na mixie sałat z zieloną fasolką, pomidorkami cherry, kaparami, pestkami słonecznika i dresingiem mango, oprószona parmezanem 34.00 17 Prosciutto mix Włoska szynka prosciutto na mixie sałat w dressingu musztardowo-miodowym z bazylią i pietruszką, dopełniona suszoną śliwką, świeżym melonem, zielonym ogórkiem, pomidorkami cherry, serem korycińskim, serem pleśniowym, truskawkami, zielonymi szparagami, zieloną fasolką i prażonymi pestkami dyni 34.00

Dania Główne

22 NY steak z kawałka rostbefu Wysmażony wedle uznania, podawany z frytkami belgijskimi oraz sałatką z pomidora 76.00 23 Polędwica wołowa Wysmażona wedle uznania, podawana z ziemniakami pieczonym, młodym szpinakiem oraz sosem bearnaise 82.00 24 Halibut na czarnej soczewicy Ze słonecznikiem 54.00 25 Tagliolini alio olio Tagliolini z czosnkiem, chilli i oliwą z oliwek 32.00 26 Pad thai z krewetkami, Orzechami i trawą cytrynową 42.00 27 Kurczak z jarmużem podany na warzywach I maślanym puree z kalafiora 48.00 28 Filet z łososia na warzywach Filet z łososia na warzywach 54.00 29 Polędwiczki z sarny nowość Podane z blanszowanymi kurkami, fasolką szparagową i gratin ziemniaczanym 98.00 30 Konfitowane udko z gęsi nowość W sosie winno-różanym podane na puree z selera z pieczonymi batatami 78.00

Desery

35 Czekoladowy fondant Z płynną czekoladą 18.00 36 Kremowy sernik Na czekoladowym spodzie z musem malinowym 18.00 37 Naleśniki Suzette Z kandyzowanymi pomarańczami i likierem pomarańczowym 23.00