Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Fusion

Żurawina

Przystawki

1 Wędzony tatar wołowy 100g siekanej polędwicy wołowej, aromatyzowanej dymem z wędzonych beczek, w których leżakowała whiskey jack daniels, korniszon, chips chlebowy, ogórek, musztarda dijon 36.00 2 Ragout z szyjek rakowych Ragout z szyjek rakowych z sambucą, solirodem i koprem 38.00 3 Krewetki duszone na białym winie 5szt. Krewetek królewskich, czosnek, cebula, chilli, natka pietruszki, sos winno-maślany, grzanki ziołowe 34.00 4 Angus Carpacio 100g polędwicy wołowej rasy angus, kapary, oliwa truflowa, parmezan, rukola, krem balsamiczny 31.00 5 Anti pasti Deska wykwintnych serów i szynek dojrzewających ze świeżymi owocami, hummusem, guacamole i bakaliami 64.00 6 Grillowane halloumi Grillowany ser halloumi z marynowanym burakiem, podany z konfiturą żurawinową i grecką pitą 26.00 7 Chrupiące nachosy z salsą guacamole Chrupiące nachosy z salsą guacamole 26.00

Zupy

10 Rosół Tradycyjny rosół z pulpecikami cielęcymi i domowym makaronem 18.00 11 Krem z selera Krem z selera aromatyzowany truflami z prażonymi płatkami migdałów 21.00 12 Staropolski żurek Żurek po staropolsku na borowikach z jajkiem i białą kiełbasą 19.00 13 Krem z groszku Aromatyczny krem z groszku z nuta czosnku i skórką z cytryny z serkiem ricotta 21.00

Sałaty

16 Sałatka z awocado Mix sałat, avocado, papryka, pomidorki cherry, pestki słonecznika. dressing miodowo-musztardowy, grzanki z miodem, bazylią, serem kozim i prażonymi migdałami 36.00 17 Sałatka z rostbefem z sous-vide Sałatka z wolno gotowanym rostbefem metodą sous-vide, jajkiem poszetowym, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorkami cherry, pestkami dyni 34.00 18 Sałatka z krewetkami Sałatka z duszonymi krewetkami królewskimi w dressingu mango z sambalem, marynowaną rzepą, imbirem, cukinią i kolendrą 35.00 19 Sałatka korycińska Sałatka z serem korycińskim, marynowanym burakiem, karmelizowaną gruszką, pestkami dyni, czerwoną cebulą i miodowym sosem vinaigrette 33.00

Dania Główne

22 Duszona cielęcina Duszona na białym winie cielęcina, sos truflowy, puree szpinakowo-czosnkowe, blanszowany jarmuż z cebulką i pomidorkami cherry 67.00 23 Kaczka confit Udko z kaczki confit, podane z gnocchi szpinakowym, modrą kapustą i sosem żurawinowo-rozmarynowym na czerwonym winie 72.00 24 Troć wędrowna Troć wędrowna, czarne puree z ziemniaków truflowych, sos wasabi, kalafior romanesco, blanszowane szparagi 69.00 25 Tagliatelle tartuflo Gnocchi truflowe z kuraczakiem, pieczarkami, tymiankiem, serem pecorino romano i pomidorkami cherry 42.00 26 Flank steak 250g wołowiny sezonowanej metodą na sucho przez 28 dni, podany w formie tagliaty z frytkami, sałatką z rukoli i sosem aioli 58.00 27 Rib-eye steak 350g sezonowanego antrykotu z opiekanymi ziemniakami, sosem pieczeniowym i sałatką z pomidorków cherry 89.00 28 Polędwica wołowa 200g grillowanej na ogniu polędwicy wołowej podanej z gratiną ziemniaczaną, blanszowanym na maśle szpinaku z czosnkiem i sosem bernaise 76.00 29 Ravioli Domowe ravioli z ricottą, orzechami i pastą truflową w kremowym sosie śmietanowym z nutą tymianku i parmezanem 39.00

Menu dziecięce

Dostępne każdego dnia do godziny 18.

32 Słodziutkie racuszki - kids Racuszki z jabłkiem, cukrem pudrem i bitą śmietaną 25.00 33 Tagliatelle - kids Makaron tagliatelle w kremowym sosie pomidorowym 25.00 34 Stripsy z kurczaka Chrupiące paluszki z kurczaka z frytkami belgijskimi, mizerią i słodziutkim ketchupem 25.00

Desery

37 Kremowy sernik Kremowy sernik z białej czekolady z musem malinowym 18.00