Restauracja Polska

Zielnik

ul Odyńca 15

Szef kuchni opiera wizje tradycyjnej polskiej kuchni na świeżych, sezonowych produktach od sprawdzonych dostawców. Regionalne dania z rożnych zakątków kraju serwuje z szacunkiem dla dawnych receptur stosując nowoczesne techniki kulinarne. W jadłospisie znaleźć można ręcznie wygniatane pierożki, dziczyznę czy królika.

Zupy

dodaj usuń 3 Chłodnik Litewski Z botwinką i jajem na twardo 0 21.00 dodaj usuń 4 Rosół koperkowy Rosół koperkowy 0 21.00

Przystawki

dodaj usuń 6 Carpaccio z avocado Z pomidorem i grillowanymi krewetkami 0 38.00 dodaj usuń 8 Tradycyjny tatar wołowy Z domowymi piklami 0 43.00 dodaj usuń 9 Tatar z łososia Z kaparami, jajkiem i szalotką 0 51.00 dodaj usuń 10 Ręcznie ugniatane pierożki z cielęciną 9 szt. 0 29.00 dodaj usuń 11a Carpaccio wołowe Z oliwą truflową i kaparami 0 41.00 dodaj usuń 12a Krewetki w esencji winno-maślanej Z czosnkowymi grzankami 0 47.00 dodaj usuń 13a Bliny z marynowanym łososiem Kwaśna śmietaną i kawiorem z pstrąga 0 36.00 dodaj usuń 14 Kurki na maśle Z koperkiem 0 37.00

Sałaty

dodaj usuń 16 Sałata Cezar Zielone liście sałaty rzymskiej z plastrami grilowanej piersi kurczaka w sosie z anchois i parmezanu 0 39.00 dodaj usuń 17 Sałata z kurkami Serem pleśniowym i malinami 0 36.00 dodaj usuń 18 Sałata z mozzarellą burrata Dojrzałym avocado i sosem pesto 0 41.00

Dania Główne

dodaj usuń 20 Kotlet schabowy Z młodymi ziemniakami i mizerią 0 37.00 dodaj usuń 21 Dorada z grilla w sosie z kolendry I marynowanych kaparów, podawana z sałatką z rukoli 0 47.00 dodaj usuń 22 Naleśniki ze szpinakiem i duszonymi grzybami Naleśniki ze szpinakiem i duszonymi grzybami 0 37.00 dodaj usuń 23 Pikantne żeberka z pieca W pikantnym sosie BBQ, z opiekanymi ziemniakami 0 57.00 dodaj usuń 24 Stek z polskiej polędwicy Ze szpinakiem i sosem kurkowym 0 77.00 dodaj usuń 25 Pulpeciki cielęce w sosie koperkowym Z ziemniaczanym puree i marchewką 0 39.00 dodaj usuń 26 Tagiatelle ze świeżymi kurkami Na winie i parmezanem 0 35.00 dodaj usuń 27 Pół kaczki z codziennego wypieku Z puree ziemniaczanym i buraczkami 0 61.00 dodaj usuń 28 Miętus z puree koperkowo-cytrynowym Bobem oraz kurkami 0 56.00

Dla Najmłodszych

dodaj usuń 32 Rosół - dla dzieci Z domowym makaronem 0 17.00 dodaj usuń 33 Ręcznie wygniatane pierożki z cielęciną - dla dzieci, 6 szt. 0 23.00 dodaj usuń 34 Kotleciki z ekologicznego kurczaka w chrupiącej panierce + mizeria + puree ziemniaczane - dla dzieci 0 27.00 dodaj usuń 35 Naleśniki z jabłkami - dla dzieci Naleśniki z jabłkami 0 19.00

Coś na słodko

dodaj usuń 37 Domowa szarlotka 0 23.00 dodaj usuń 38 Pascha litewska Na musie z pomarańczy 0 25.00 dodaj usuń 39 Tort bezowy Tort bezowy 0 27.00

Deska Polskich Serów Zagrodowych

dodaj usuń 45 Deska Polskich Serów Zagrodowych dla 2 osóbnew Dżersejowy młody - Śmietankowy ser o sprężystej strukturze, urzekający świeżością i migdałową nutą.
Dżersejowy dojrzewający - Leżakuje przez kilka tygodni wytwarzając naturalną skórkę oraz aksamitny, głęboki orzechowy smak.
Mazuriano - Owczy, twardy ser dojrzewający kilkanaście miesięcy, o pikantnym, lekko owocowym aromacie.
Dżersejowy z błękitną pleśnią - Ser o żywej barwie oraz aksamitnym smaku i jedwabistej strukturze.
0 51.00
dodaj usuń 46 Deska Polskich Serów Zagrodowych dla 4 osóbnew Dżersejowy młody - Śmietankowy ser o sprężystej strukturze, urzekający świeżością i migdałową nutą.
Dżersejowy dojrzewający - Leżakuje przez kilka tygodni wytwarzając naturalną skórkę oraz aksamitny, głęboki orzechowy smak.
Mazuriano - Owczy, twardy ser dojrzewający kilkanaście miesięcy, o pikantnym, lekko owocowym aromacie.
Dżersejowy z błękitną pleśnią - Ser o żywej barwie oraz aksamitnym smaku i jedwabistej strukturze.
0 91.00

Restauracja Polska - Zielnik - Warszawa - zamów jedzenie online