Restauracja Polska

Zielnik

ul Odyńca 15

Szef kuchni opiera wizje tradycyjnej polskiej kuchni na świeżych, sezonowych produktach od sprawdzonych dostawców. Regionalne dania z rożnych zakątków kraju serwuje z szacunkiem dla dawnych receptur stosując nowoczesne techniki kulinarne. W jadłospisie znaleźć można ręcznie wygniatane pierożki, dziczyznę czy królika.

Zupy

dodaj usuń 1 Zupa grzybowa Zupa grzybowa 0 23.00 dodaj usuń 3 Żurek Żurek 0 25.00

Przystawki

dodaj usuń 5 Placki ziemniaczane Z marynowanym łososiem 0 36.00 dodaj usuń 6 Nóżki wieprzowe Z domowymi marynatami i musem chrzanowym 0 31.00 dodaj usuń 7 Śledź po kaszubsku Śledź po kaszubsku 0 33.00 dodaj usuń 8 Tradycyjny tatar wołowy Z domowymi piklami 0 43.00 dodaj usuń 9 Tatar z łososia Z kaparami, jajkiem i szalotką 0 49.00 dodaj usuń 11a Carpaccio wołowe Z oliwą truflową i kaparami 0 41.00 dodaj usuń 12a Krewetki w esencji winno-maślanej Z czosnkowymi grzankami 0 47.00

Sałaty

dodaj usuń 15 Sałata z pieczonym burakiem I serem ricotta 0 36.00 dodaj usuń 16 Sałata Cezar z kurczakiem Zielone liście sałaty rzymskiej z plastrami grilowanej piersi zagrodowego kurczaka w sosie z anchois i parmezanu 0 39.00 dodaj usuń 17 Sałata nicejska z tuńczykiem Jajkiem i ziarnami sezamu 0 41.00

Dania Główne

dodaj usuń 21 Dorada z grilla w sosie z kolendry I marynowanych kaparów, podawana z sałatką z rukoli 0 47.00 dodaj usuń 22 Naleśniki ze szpinakiem i duszonymi grzybami Naleśniki ze szpinakiem i duszonymi grzybami 0 37.00 dodaj usuń 23 Pikantne żeberka z pieca W pikantnym sosie BBQ, z opiekanymi ziemniakami 0 57.00 dodaj usuń 24 Stek z polskiej polędwicy Ze szpinakiem i sosem grzybowym 0 77.00 dodaj usuń 25 Pulpeciki cielęce w sosie koperkowym Z ziemniaczanym puree i marchewką 0 39.00 dodaj usuń 27 Pół kaczki z codziennego wypieku Z puree ziemniaczanym i buraczkami 0 61.00 dodaj usuń 28 Miętus z puree koperkowo-cytrynowym Bobem oraz kurkami 0 54.00 dodaj usuń 29 Domowe tagliatelle z borowikami Domowe tagliatelle z borowikami 0 35.00 dodaj usuń 30 Gęsina Z pyzą ziemniaczaną i buraczkami 0 65.00

Dla Najmłodszych

dodaj usuń 32 Rosół - dla dzieci Z domowym makaronem 0 17.00 dodaj usuń 34 Kotleciki z ekologicznego kurczaka w chrupiącej panierce + mizeria + puree ziemniaczane - dla dzieci 0 27.00 dodaj usuń 35 Naleśniki z jabłkami - dla dzieci Naleśniki z jabłkami 0 19.00

Coś na słodko

dodaj usuń 37 Domowa szarlotka 0 23.00 dodaj usuń 38 Pascha litewska Na musie z pomarańczy 0 25.00 dodaj usuń 39 Tort bezowy Tort bezowy 0 27.00

Deska Polskich Serów Zagrodowych

dodaj usuń 45 Deska Polskich Serów Zagrodowych dla 2 osóbnew Dżersejowy młody - Śmietankowy ser o sprężystej strukturze, urzekający świeżością i migdałową nutą.
Dżersejowy dojrzewający - Leżakuje przez kilka tygodni wytwarzając naturalną skórkę oraz aksamitny, głęboki orzechowy smak.
Mazuriano - Owczy, twardy ser dojrzewający kilkanaście miesięcy, o pikantnym, lekko owocowym aromacie.
Dżersejowy z błękitną pleśnią - Ser o żywej barwie oraz aksamitnym smaku i jedwabistej strukturze.
0 51.00
dodaj usuń 46 Deska Polskich Serów Zagrodowych dla 4 osóbnew Dżersejowy młody - Śmietankowy ser o sprężystej strukturze, urzekający świeżością i migdałową nutą.
Dżersejowy dojrzewający - Leżakuje przez kilka tygodni wytwarzając naturalną skórkę oraz aksamitny, głęboki orzechowy smak.
Mazuriano - Owczy, twardy ser dojrzewający kilkanaście miesięcy, o pikantnym, lekko owocowym aromacie.
Dżersejowy z błękitną pleśnią - Ser o żywej barwie oraz aksamitnym smaku i jedwabistej strukturze.
0 91.00

Restauracja Polska - Zielnik - Warszawa - zamów jedzenie online