Restauracja Polska

Zielnik

ul Odyńca 15

Szef kuchni opiera wizje tradycyjnej polskiej kuchni na świeżych, sezonowych produktach od sprawdzonych dostawców. Regionalne dania z rożnych zakątków kraju serwuje z szacunkiem dla dawnych receptur stosując nowoczesne techniki kulinarne. W jadłospisie znaleźć można ręcznie wygniatane pierożki, dziczyznę czy królika.

Zupy

dodaj usuń 1 Krupnik Krupnik 0 21.00 dodaj usuń 2 Krem z dyni Krem z dyni 0 23.00

Przystawki

dodaj usuń 4 Szpinak na gorąco Z mazurskim serem z błękitną pleśnią 0 37.00 dodaj usuń 5 Placki ziemniaczane Z marynowanym łososiem 0 35.00 dodaj usuń 6 Wątróbki w cydrze Z duszonymi jabłkami 0 31.00 dodaj usuń 8 Tradycyjny tatar wołowy Z domowymi piklami 0 43.00 dodaj usuń 9 Tatar z łososia Z kaparami, jajkiem i szalotką 0 45.00 dodaj usuń 10 Ręcznie ugniatane pierożki z cielęciną 9 szt. 0 29.00 dodaj usuń 11a Carpaccio wołowe Z oliwą truflową i kaparami 0 41.00 dodaj usuń 12a Krewetki w esencji winno-maślanej Z czosnkowymi grzankami 0 39.00

Sałaty

dodaj usuń 15 Sałata jesienna Z mozzarellą i suszonymi pomidorami 0 33.00 dodaj usuń 16 Sałata Cezar z kurczakiem Zielone liście sałaty rzymskiej z plastrami grilowanej piersi zagrodowego kurczaka w sosie z anchois i parmezanu 0 36.00 dodaj usuń 17 Sałata z gruszką Dojrzewającą szynką i winogronami 0 39.00

Dania Główne

dodaj usuń 22 Naleśniki ze szpinakiem W sosie grzybowym 0 35.00 dodaj usuń 23 Domowy makaron z borowikami Domowy makaron z borowikami 0 41.00 dodaj usuń 24 Stek z polskiej polędwicy Ze szpinakiem i sosem grzybowym 0 77.00 dodaj usuń 25 Pulpeciki cielęce w sosie koperkowym Z ziemniaczanym puree i marchewką 0 39.00 dodaj usuń 26 Dorada z grilla W sosie z kolendry i marynowanych kapar 0 47.00 dodaj usuń 27 Dorsz z cykorią Puree i marynowanymi buraczkami 0 58.00 dodaj usuń 28 Pół kaczki z codziennego wypieku Z puree ziemniaczanym i buraczkami 0 61.00 dodaj usuń 29 Żeberka z pieca W sosie barbecue z ziemniakami opiekanymi i chrzanem 0 57.00 dodaj usuń 30 Duszona cielęcina Z puree w sosie grzybowym 0 55.00

Dla Najmłodszych

dodaj usuń 32 Rosół - dla dzieci Z domowym makaronem 0 17.00 dodaj usuń 33 Ręcznie wygniatane pierożki z cielęciną - dla dzieci, 6 szt. 0 23.00 dodaj usuń 34 Kotleciki z kurczaka zagrodowego w chrupiącej panierce + mizeria + puree ziemniaczane - dla dzieci 0 27.00 dodaj usuń 35 Domowy makaron z pomidorami - dla dzieci 0 21.00 dodaj usuń 36 Naleśniki z jabłkami - dla dzieci Naleśniki z jabłkami 0 19.00

Coś na słodko

dodaj usuń 37 Domowa szarlotka 0 23.00 dodaj usuń 38 Pascha litewska Na musie z pomarańczy 0 25.00 dodaj usuń 39 Tort bezowy Tort bezowy 0 27.00

Deska Polskich Serów Zagrodowych

dodaj usuń 45 Deska Polskich Serów Zagrodowych dla 2 osóbnew Dżersejowy młody - Śmietankowy ser o sprężystej strukturze, urzekający świeżością i migdałową nutą.
Dżersejowy dojrzewający - Leżakuje przez kilka tygodni wytwarzając naturalną skórkę oraz aksamitny, głęboki orzechowy smak.
Mazuriano - Owczy, twardy ser dojrzewający kilkanaście miesięcy, o pikantnym, lekko owocowym aromacie.
Dżersejowy z błękitną pleśnią - Ser o żywej barwie oraz aksamitnym smaku i jedwabistej strukturze.
0 51.00
dodaj usuń 46 Deska Polskich Serów Zagrodowych dla 4 osóbnew Dżersejowy młody - Śmietankowy ser o sprężystej strukturze, urzekający świeżością i migdałową nutą.
Dżersejowy dojrzewający - Leżakuje przez kilka tygodni wytwarzając naturalną skórkę oraz aksamitny, głęboki orzechowy smak.
Mazuriano - Owczy, twardy ser dojrzewający kilkanaście miesięcy, o pikantnym, lekko owocowym aromacie.
Dżersejowy z błękitną pleśnią - Ser o żywej barwie oraz aksamitnym smaku i jedwabistej strukturze.
0 91.00

Restauracja Polska - Zielnik - Warszawa - zamów jedzenie online