Yandex
Restauracja Międzynarodowa

Otwarta Kuchnia

Al. Niepodległości 18

Restauracja Otwarta Kuchnia to wyjątkowe miejsce, znajdujące się na warszawskim Mokotowie. Jego nazwa nawiązuje do usytuowanej w centrum lokalu otwartej kuchni, w której potrawy są przygotowywane na oczach naszych gości.
W naszej restauracji łączymy wieloletnie doświadczenie szefa kuchni ze świeżością i nowymi, oryginalnymi pomysłami młodych kucharzy.
W karcie można znaleźć tradycyjne dania kuchni międzynarodowej oraz bogaty wybór win z wiodących winnic na całym świecie. Dania przygotowujemy ze szczególną dbałością o świeżość, wysoką jakość produktów oraz sezonowość potraw.
Dopełnieniem wyśmienitej kuchni jest eleganckie, ale jednocześnie ciepłe, pełne zieleni wnętrze. Doświadczenia kulinarne naszych gości zostają wzbogacone przez obrazy namalowane w nurcie „realizmu magicznego”, którymi zainspirowany został wystrój lokalu.
Restauracja Otwarta Kuchnia to miejsce pełne smaków i aromatów, idealne zarówno na biznesowe spotkanie jak i rodzinny obiad.

Lunch (pon-pt od 12.00 do 16.00)

dodaj usuń L1 Lunch Poniedziałek - Pomidorowa z ryżem Pomidorowa z ryżem 0 6.00 dodaj usuń L2 Lunch Poniedziałek - Krem z zielonych warzyw Krem z zielonych warzyw 0 6.00 dodaj usuń L3 Lunch Poniedziałek - Opiekane pierogi z mięsem, Podawane z rumianą cebulką i surówką z kapusty 0 20.00 dodaj usuń L4 Lunch Poniedziałek - Zapiekanka makaronowa Z warzywami w sosie serowym 0 20.00 dodaj usuń L5 Lunch Wtorek - Pomidorowa z ryżem Pomidorowa z ryżem 0 6.00 dodaj usuń L6 Lunch Wtorek - Krem z soczewicy Krem z soczewicy 0 6.00 dodaj usuń L7 Lunch Wtorek - Szaszłyki z polędwicy wieprzowej Z opiekanymi ziemniakami i pomidorami z cebulką 0 20.00 dodaj usuń L8 Lunch Wtorek - Cukinia faszerowana Z bazyliowym puree i sosem pomidorowym 0 20.00 dodaj usuń L9 Lunch Środa - Zupa zacierkowa Zupa zacierkowa 0 6.00 dodaj usuń L10 Lunch Środa - Krem zielony Krem zielony 0 6.00 dodaj usuń L11 Lunch Środa - Ragout wieprzowe z warzywami Podawane z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi 0 20.00 dodaj usuń L12 Lunch Środa - Tortilla z warzywami i camembertem 0 20.00 dodaj usuń L13 Lunch Czwartek - Zupa zacierkowa Zupa zacierkowa 0 6.00 dodaj usuń L14 Lunch Czwartek - Krem zielony Krem zielony 0 6.00 dodaj usuń L15 Lunch Czwartek - Ragout wieprzowe z grzybami Podawane z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi 0 20.00 dodaj usuń L16 Lunch Czwartek - Tortilla z warzywami I camembertem 0 20.00 dodaj usuń L17 Lunch Piątek - Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa 0 6.00 dodaj usuń L18 Lunch Piątek - Krem z pieczarek Krem z pieczarek 0 6.00 dodaj usuń L19 Lunch Piątek - Ryba faszerowana w koperkowym sosie Z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty 0 20.00 dodaj usuń L20 Lunch Piątek - Risotto z owocami morza Risotto z owocami morza 0 20.00

Menu wiosenne

dodaj usuń W1 Zupa Jarzynowa z boczniakiemnew Zupa Jarzynowa z boczniakiem 0 12.00 dodaj usuń W2 Sałata frizze z wędzoną piersią kurczakanew (kiełki, nowalijki, żurawina) i cytrusami 0 24.00 dodaj usuń W3 Sałatka nord fiord z marynowanym łososiemnew (mix sałat, kiełki, kapary, imbir marynowany, nowalijki) 0 24.00 dodaj usuń W4 Sałata górska z kozim serem i gruszkąnew (sałata rzymska i lodowa, kiełki i malinowy winegret) 0 24.00

Przystawki zimne

dodaj usuń 1 Śledź z selerem naciowym, jabłkiem, Kwaśną śmietaną i pieczonymi ziemniakami 0 24.00 dodaj usuń 2 Grillowany ser wędzony przekładany Karmelizowanymi buraczkami z zieloną oliwą i balsamico 0 26.00 dodaj usuń 3 Kaczka faszerowana pistacjami z galaretką Z miodu pitnego z chrupiącym ciastem figowym 0 34.00 dodaj usuń 4 Tatar wołowy z dodatkami - ogórek konserwowy, grzybki marynowane, kapary, cebula 0 36.00 dodaj usuń 5 Carpaccio z łososia Podane z sosem kawiorowym, roszponką i chrustem z pora 0 42.00

Sałaty

dodaj usuń 10 Sałata ze szpinaku i rukoli z parmezanem, Chrupiącą wątróbką drobiową i malinowym winegretem 0 24.00 dodaj usuń 11 Bukiet kolorowych sałat z rumianą piersią z kurczaka Z zapiekaną gruszką z żurawiną 0 26.00 dodaj usuń 12 Sałata z krewetkami I bruschettą pomidorową 0 28.00

Zupy

dodaj usuń 20 Zupa rybna z warzywami Doprawiona pieprzem cayenne 0 12.00 dodaj usuń 21 Żurek z białą kiełbasą I grzybami 0 12.00 dodaj usuń 22 Rosół z kołdunami Z baraniny 0 14.00

Mięsa

dodaj usuń 30 Sznycel wieprzowy w ziołowej panierce Podany z ziemniakami i grillowanymi pomidorkami cherry 0 32.00 dodaj usuń 31 Filet z kurczaka faszerowany bundzem w bekonie Z ziemniakami puree i kolorowymi sałatami 0 32.00 dodaj usuń 32 Polędwiczka wieprzowa podana z buraczkami, Szpinakowymi kopytkami i sosem grzybowym 0 36.00 dodaj usuń 33 Pieczone udko z gęsi z miodowymi buraczkami, Kluskami śląskimi z sosem z czerwonego wina ze świeżą żurawiną 0 42.00 dodaj usuń 34 Stek z polędwicy wołowej podany na ragout z glazurowanej cukinii I suszonych pomidorów z puree ziemniaczanym i sosem z zielonego pieprzu 0 56.00

Dania wegetariańskie

dodaj usuń 40 Placki ziemniaczane Z sosem grzybowym 0 16.00 dodaj usuń 41 Placki ziemniaczane z łososiem I kwaśną śmietaną 0 18.00 dodaj usuń 42 Pierogi z kapustą i grzybami Z rumianą cebulką 0 18.00

Ryby

dodaj usuń 46 Filety z dorady przełożone musem rakowym Z puree ziemniaczano – dyniowym z sosem koperkowym 0 38.00 dodaj usuń 47 Pieczony łosoś w cieście ze szpinakiem Na kremowych porach i sosem virgine 0 38.00 dodaj usuń 48 Chrupiący filet z sandacza podany na choucroute Z kapusty kiszonej z sosem rakowym i kawiorem 0 42.00

Desery

dodaj usuń 55 Strucel z szarej renety W cieście francuskim 0 16.00 dodaj usuń 56 Crumble śliwkowe Pod kruszonką 0 18.00

Restauracja Międzynarodowa - Otwarta Kuchnia - Warszawa - zamów jedzenie online