Restauracja Grecka
Taverna Patris
ul. Grochowska 344
Godziny przyjmowania zamówień
ZESTAWY PRZEKĄSEK



MEZEDES DIP (dipy)
KRII MEZEDES (zimne przekąski)
ZESTI MEZEDES (gorące przekąski)
SAŁATKI
ZUPY
OWOCE MORZA
MIĘSO
WEGE
DESERY
DODATKI
PÓŁMISKI SPECJAŁÓW
Hummus – pasta z ciecierzycy z tahini
Melitzanosalata – mus z bakłażanów
Skordalia – pasta czosnkowa z migdałami
Taramosalata – krem z ikry dorsza 84.00
Pantzaria - marynowane buraczki,
Elies - marynowane greckie oliwki
Piperakia gemista - papryka nadziewane fetą 123.00
Atherina – smażone stynki
Dolmadakia - liście winogron nadziewane ryżem
Piperakia gemista - słodkie papryczki nadziewane fetą
Halloumi tiganito – smażony ser halloumi
Feta saganaki– feta pieczona w cieście filo 188.00