Restauracja Polska
Czerwony Wieprz
ul. Żelazna 68
Godziny przyjmowania zamówień
Ze względu na swoją przeszłość restauracja zawsze oferowała jedzenie najwyższej jakości. Również dziś dba o zadowolenie swoich Gości serwując im tradycyjne dania kuchni polskiej i kulinarne przeboje krajów, których już nie ma na mapie świata, jak: ZSRR, Czechosłowacja, NRD czy Jugosławia.
Menu sezonowe
Lunch
Dostępny od poniedziałku do piątku 12-16
- Caprese z mozzarellą i pomidorami - Plastry sera mozzarella, chrupiąca rukola, pesto bazyliowe, pomidory ananasowe, ziołowa grzanka
- Sałata z kaczką - Pieczona kaczka, sałaty, glazurowana marchewka, pomarańcza, puder orzechowy, dresing musztardowo - miodowy
- Chłodnik z botwiny - Młoda botwina, jogurt naturalny, gotowane jajko
DANIE GŁÓWNE DO WYBORU:
- Miruna w migdałach - Filet z miruny, prażone migdały, puree ziemniaczane z cytryną, blanszowany szpinak, sos kaparowy
- Schab w sosie pieczarkowym - Selekcjonowany Schab QAFP, sos pieczarkowy, kasza gryczana ze skwarkami, buraczki zasmażane
- Makaron z kurczakiem zagrodowym - Pierś z kurczaka zagrodowego, pikantny sos pomidorowy, chorizo, pieczarka portobello, młody szpinak, natka pietruszki, ser Grana Padano 34.00
Menu klasyczne
Zakąski zimne - Dla Dygnitarzy i Burżujów

Zakąski zimne - Dla Proletariatu

Sałatki
Zakąski gorące - Dla Dygnitarzy i Burżujów

Zakąski gorące - Dla Proletariatu

Zupy - Dla Dygnitarzy i Burżujów

Zupy - Dla Proletariatu
Dania Główne - Dla Dygnitarzy i Burżujów
Dodatki w cenie dania są tylko takie, jakie są w opisie. Inne należy domówić oddzielnie.


Dania Główne - Dla Proletariatu
Dodatki w cenie dania są tylko takie, jakie są w opisie. Inne należy domówić oddzielnie.
Pieczywo
Dodatki
Desery - Dla Dygnitarzy i Burżujów
