Restauracja Ryby i steki
Mokotowska 69
ul. Mokotowska 69
Godziny przyjmowania zamówień
Andrzej Rudnicki-Sipayłło od ponad 30. lat fascynuje się kulinariami i kulturą okołokulinarną, a przede wszystkim niezwykłą przyjemnością, jaką daje jedzenie w kontekście społecznym. Czerpiąc ze swoich doświadczeń z pracy, w niegdyś najpopularniejszych nowojorskich restauracjach, w 2010 roku spełnił swoje marzenie i przeniósł kawałek Manhattanu na warszawski Mokotów. Tak powstała restauracja Merliniego 5, która na trwałe wpisała się w mapę kulinarną Warszawy.
Przekąski
![Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej](/resize/115x170/upload/food/2182_28066_1493048829.jpg?zc=
2)
![Raki](/resize/115x170/upload/food/2182_28073_1500482283.jpg?zc=
2)
Zupy
![Zupa rybna](/resize/115x170/upload/food/2182_28076_1500483353.jpg?zc=
2)
Sałaty
Dania Główne
![Sum mazurski](/resize/115x170/upload/food/2182_28080_1500483421.jpg?zc=
2)
![Ośmiornica grillowana](/resize/115x170/upload/food/2182_28085_1500483300.jpg?zc=
2)
Steki
Dodatki do steków należy zamówić oddzielnie.
![New York Strip black angus stek 300g](/resize/115x170/upload/food/2182_28097_1500483703.jpg?zc=
2)
Dodatki i sosy do steków
Makarony
Desery
![Napoleonka](/resize/115x170/upload/food/2182_28111_1500483254.jpg?zc=
2)