MOMU to restauracja, w której kuchnia z pewnością gra pierwsze skrzypce. Większość dań, które serwujemy pochodzą ze pieca, który posiadamy, jako jedyni w Polsce. Dzięki temu nasze menu zawiera oryginalne pozycje, których smak kojarzy się z powrotem do dawnej kuchni Polskiej, naturalnością i prostotą. Mięsa, warzywa, sery to główne składniki naszej kuchni, którym dym nadaje niepowtarzalnego charakteru. Wszystkie produkty, na których bazujemy pochodzą od regionalnych i zaprzyjaźnionych dostawców.
Tatar na dymie, kaczka na musie z leśnych owoców, czy też suflet czekoladowy to dania, za które nasi Goście cenią nas najbardziej.
Caparzo Brunello di Montalcino Riserva dojrzewa przez 3 lata w beczkach z francuskiego i słoweńskiego dębu, a jeszcze rok w butelce. Robione jest tylko w najlepszych rocznikach ze starannie selekcjonowanych gron szczepu Sangiovese. Swoje najlepsze walory osiąga dopiero po kilku latach, a jego potencjał dojrzewania określa się na 20 lat i więcej. Produkowane w limitowanej ilości jako wino dla koneserów i ekspertów. Zaleca się dekantację na mimimum godzinę przed podaniem