Restauracja Chińska

Pańska 85

ul. Pańska 85

To miejsce, które łączy tradycyjną chińską kuchnię z wyraźną nutą nowoczesności i świeżości. Kaczka po pekińsku, królewskie krewetki z Morza Żółtego, wyraziste smaki wykwintnej kuchni
syczuańskiej, cesarskie dania z XI’an – prawdziwy Jedwabny Szlak kulinarny. Świeżość lokalnych i ekologicznych produktów, z których nasi chińscy kucharze wyczarowują nowe doznania, czerpiąc inspirację z cudów kulinarnego świata. Miseczki wypełnione pasją, pikanterią i wyrafinowaniem specjalnie dla Twojego podniebienia.

Promocja

Zobacz więcej

PROMOCJA

Za każde wydane 100 zł, gratis do wyboru:

dodaj usuń P1 Sałatka z wodorostów - GRATIS 0 0.00 dodaj usuń P2 Zupa pikantna kwaśna - GRATIS 0 0.00 dodaj usuń P3 Spring Rolls z mięsem 3 szt. - GRATIS 0 0.00

Menu sezonowe - Szparagi

dodaj usuń A1 Zielone i białe szparagi z woka Z orzechami nerkowca, płatki czosnku i imbiru 0 32.00 dodaj usuń A2 Zielone i białe szparagi z krewetkami tygrysimi W sosie czosnkowym, jagody goi 0 59.00 dodaj usuń A3 Plastry polędwicy wołowej Z zielonymi i białymi szparagami i sosem z czarnego pieprzu i grzybami słomkowymi 0 59.00 dodaj usuń A4 Paski schabu ze szparagami Zielonymi i białymi w pikantnym sosie syczuańskim 0 42.00

Napoje

dodaj usuń N1 Sok świeżo wyciskany 250ml Z pomarańczy 0 12.00 dodaj usuń N2 Sok świeżo wyciskany 250ml Z grejpfruta 0 12.00 dodaj usuń N3 Domowa lemoniada 250 ml Mango & Marakuja 0 10.00 dodaj usuń N4 Lemoniada Cytrynowa 250ml Lemoniada Cytrynowa 250ml 0 7.00 dodaj usuń N5 Zielona herbata z jaśminem (do samodzielnego zaparzenia) 0 5.00 dodaj usuń N6 Zielona herbata Olong (do samodzielnego zaparzenia) 0 5.00

Produkty Mrożone 0,5 kg - Zrób To Sam

dodaj usuń S1 Pierożki Xiaolong Bao nadziewane wieprzowiną z imbirem 0,5 kg Do gotowania na parze przez około 10 min 0 35.00 dodaj usuń S2 Pierożki DIM SUM bułeczki z mięsem wieprzowym 0,5 kg Do gotowania na parze przez około 10 min 0 35.00 dodaj usuń S3 Pierożki wonton z mięsem 0,5 kg Idealny dodatek do rosołu lub innych zup, gotujemy we wrzątku 8 minut, hartujemy zimna wodą 0 35.00 dodaj usuń S4 Naleśniki wiosenne z warzywami 0,5 kg Smażymy na gorącym oleju na złoty kolo 0 35.00 dodaj usuń S5 Naleśniki wiosenne z mięsem 0,5 kg Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor 0 35.00 dodaj usuń S6 Pierożki do smażenia Guo Tie z wołowiną i wieprzowiną 0,5 kg Zamrożone pierożki układamy na gorącej patelni z odrobiną oleju, smażymy okolo 2 minuty, następnie nalewamy wody do wysokości około 0,5 cm i gotujemy pod przykryciem około 8 min 0 35.00 dodaj usuń S7 Pierożki wegetariańskie z tofu i koperkiem 0,5 kg Do gotowania na parze przez około 10 min 0 35.00 dodaj usuń S8 Małe pierożki Jaozi z z mięsem i kapustą pekińską 0,5 kg Gotujemy na wrzątku około 10 min 0 22.50

LUNCH

Poniedziałek - Niedziela 12:00 - 16:00

dodaj usuń L1 Lunch Poniedziałek - Mięsny Zupa WON TON z pierożkami
Selekcja pierożków DIM SUM na parze z mięsem,
sos sojowy, sałatka z ogórków w sosie czosnkowym.
Babeczka marchewkowa
0 29.00
dodaj usuń L2 Lunch Poniedziałek - Vege Zupa WON TON z pierożkami
Selekcja pierożków DIM SUM na parze wegetariańskie,
sos sojowy, sałatka z ogórków w sosie czosnkowym.
Babeczka marchewkowa
0 29.00
dodaj usuń L3 Lunch Wtorek - Mięsny Duża porcja makaronu ryżowego w bulionie z żeberkami, sałatka z kalarepy.
Sałatka owocowa.
0 29.00
dodaj usuń L4 Lunch Wtorek - Vege Duża porcja makaronu ryżowego w bulionie z tofu, sałatka z kalarepy.
Sałatka owocowa.
0 29.00
dodaj usuń L5 Lunch Środa - Mięsny Bulion z makaronem sojowym i grzybami mun
Paski schabu z papryką i pędami bambusa
Ryż jaśminowy
Sałatka z czerwonej kapusty z kolendrą
Banany w cieście z miodem
0 29.00
dodaj usuń L6 Lunch Środa - Vege Bulion z makaronem sojowym i grzybami mun
Tofu duszone w łagodnym sosie z porem
Ryż jaśminowy
Sałatka z czerwonej kapusty z kolendrą
Banany w cieście z miodem
0 29.00
dodaj usuń L7 Lunch Czwartek - Mięsny Pekińska zupa pikantno kwaśna z bambusem
Pszenny makaron UDON ze schabem i warzywami
Sałatka z czosnkowej fasolki szparagowej
0 29.00
dodaj usuń L8 Lunch Czwartek - Vege Pekińska zupa pikantno kwaśna z bambusem
Pszenny makaron UDON z smażonym tofu i warzywami
Sałatka z czosnkowej fasolki szparagowej
0 29.00
dodaj usuń L9 Lunch Piątek - Mięsny Zupa krem z warzyw, czosnek i popcorn
Pikantne pałki z kurczaka z papryką i cebulą
Opiekane ziemniaki
Kimchi
Smażone kulki TANG YUAN z nadzieniem ze słodkiej fasoli
0 29.00
dodaj usuń L10 Lunch Piątek - Vege Zupa krem z warzyw, czosnek i popcorn
Żółta i zielona fasolka szparagowa z woka z grzybami
Opiekane ziemniaki
Kimchi
Smażone kulki TANG YUAN z nadzieniem ze słodkiej fasoli
0 29.00
dodaj usuń L11 Lunch Sobota - Mięsny Zupa WON TON z miesnymi pierożkami
 Selekcja pierożków DIM SUM na parze z mięsem, sos sojowy
 Sałatka owocowa
0 29.00
dodaj usuń L12 Lunch Sobota - Vege Zupa WON TON z miesnymi pierożkami
 Selekcja pierożków DIM SUM na parze wegetariańskie, sos sojowy
 Sałatka owocowa
0 29.00
dodaj usuń L13 Lunch Niedziela - Mięsny Zupa WON TON z miesnymi pierożkami
 Selekcja pierożków DIM SUM na parze z mięsem, sos sojowy
 Sałatka owocowa
0 29.00
dodaj usuń L14 Lunch Niedziela - Vege Zupa WON TON z miesnymi pierożkami
 Selekcja pierożków DIM SUM na parze wegetariańskie, sos sojowy
 Sałatka owocowa
0 29.00

Przystawki

dodaj usuń 1 Policzek wołowy Wolno gotowany, pikantny sos chilli, imbir, fermentowana soja 0 31.00 dodaj usuń 2 Prażona wieprzowina Z orzechami ziemnymi, olej sezamowy, dymka, sezam 0 31.00 dodaj usuń 3 Młode jedwabne tofu W pikantnym sosie sojowo imbirowym z kolendrą i orzechami nerkowca 0 31.00 dodaj usuń 4 Pańskie ucho Rolowane wolno gotowane ucho wieprzowe w pikantnym sosie czosnkowym 0 29.00 dodaj usuń 5 Mango & łosoś GF Plastry świeżego mango nadziewane siekanym łososiem z dresingiem Mao 0 29.00 dodaj usuń 6 Tatar z tuńczyka GF I kremowego avocado, limonka, kolendra, marynowany imbir 0 39.00 dodaj usuń 7 Żeberka pieczone W miodzie z anyżem i cynamonem podawane w chińskiej gruszce nasi 0 31.00 dodaj usuń 8 Roladki sojowe Nadziewane warzywami z woka, zapiekane w papierze sojowym 0 29.00 dodaj usuń 9 Kwaśna sałatka z meduzy I świeżego ogórka, sos z octu ryżowego i kolendry 0 41.00 dodaj usuń 10 Marynowane algi morskie Z czosnkiem, sezamem i kolendrą 0 29.00 dodaj usuń 11 Młode grzyby Mun Z domowym sosem teryiaki, czerwona papryka i czosnek 0 29.00 dodaj usuń 12 Marynowany ogórek GF Słodko – kwaśny z chili, chińskim pieprzem i imbirem 0 25.00 dodaj usuń 13 Paski kalarepy GF W sosie sezamowym, kolendra 0 25.00 dodaj usuń 14 Zielona sałatka GF Z selera naciowego i zielonych jabłek, domowy sos teryiaki z czosnkiem 0 25.00 dodaj usuń 15 Fu Zhu Laski sojowe ze świeżym ogórkiem, olejem sezamowym, czosnkiem i kolendrą 0 31.00 dodaj usuń 16 Pikantne skrzydełka z kaczki 6szt Prażone z chili i sezamem 0 24.00

Pierożki

dodaj usuń 18 Har Gow Kryształowe pierożki nadziewane krewetkami i kasztanem wodnym 4 szt. 0 31.00 dodaj usuń 19 Baozi Pszenne bułeczki drożdżowe nadziewane wieprzowiną z imbirem 4 szt 0 25.00 dodaj usuń 20 Guotie Smażone pierożki nadziewane wieprzowiną z imbirem i porem 0 25.00 dodaj usuń 21 Jaozi Gotowane małe pierożki, nadziewane siekanym mięsem i kapusta pekińską 12 szt. 0 29.00 dodaj usuń 22 Har Gow Kryształowe pierożki nadziewane siekanym szpinakiem z grzybami Shitake 4 szt. 0 25.00 dodaj usuń 25 Spring Rolls z mięsem I warzywami 3 szt. 0 18.00 dodaj usuń 26 Spring Rolls z warzywami Z warzywami 3 szt. 0 18.00 dodaj usuń 27 Koszyk mieszanych pierożków Gotowanych na parze 10 szt. 0 45.00

Zupy

dodaj usuń 30 Won Ton mięsny Chiński rosół z pierożkami mięsnymi, kolendra, dymka 0 21.00 dodaj usuń 31 Won Ton krewetka Chiński rosół z pierożkami nadziewanymi krewetkami, kolendra, dymka 0 25.00 dodaj usuń 32 Hot & Sour Soup Pekińska pikantno kwaśna zupa wegetariańska z grzybami, bambusem i tradycyjnie zagęszczana jajkiem 0 16.00 dodaj usuń 33 Rybna zupa z soli GF I kiszonego musztardowca, makaron sojowy, czosnek, kolendra / dla 2 osób 0 48.00

Dania Główne

dodaj usuń 36 Kaczka po pekińsku Legendarna receptura szefa kuchni, glazurowana kaczka pieczona w całości, chrupiąca skóra, soczyste mięso, autorski sos Hoi Sin, naleśniki pszenne, zielona sałata , ogórek i dymka. 0 165.00 dodaj usuń 37 Kurczak GONG BAO Soczysty kurczak z woka z prażonymi orzechami nerkowca, suszonymi papryczkami chili, płatki czosnku i imbiru 0 41.00 dodaj usuń 38 Polędwica wołowa W sosie z czarnego pieprzu z kolorową papryką i czerwoną cebulą 0 59.00 dodaj usuń 39 Paski schabu Z pędami zielonego czosnku, sos imbirowy z szalotką i imbirem 0 49.00 dodaj usuń 40 Wolno gotowana golonka Podana w słodkim sosie kantońskim, pok choi, jagody goi 0 55.00 dodaj usuń 41 Udziec jagnięcy Z młodym porem, pikantny sos syczuański z odrobiną chińskiego octu 0 59.00 dodaj usuń 42 Cielęcina W łagodnym sosie ostrygowym z groszkiem cukrowym, kiełkami Fasoli Mung 0 59.00 dodaj usuń 43 Ostry Kociołek po syczuańsku Z szynki wieprzowej i kiełków fasoli Mung, chili, pieprz chiński, czosnek 0 49.00 dodaj usuń 44 Ostry Kociołek jagnięcy W sosie Hunan, makaron sojowy, czosnek i imbir 0 59.00 dodaj usuń 45 Prażony polik wołowy Z ostrymi papryczkami peperoni, czarną soją i płatkami imbiru 0 52.00

Ryby

dodaj usuń 48 Krewetki tygrysie W ziemniaczanym złotym chruście, dressing miętowy 0 55.00 dodaj usuń 49 Stek z błękitnego halibuta Gotowany na parze, nitki z imbiru, sos rybno sojowy 0 49.00 dodaj usuń 50 Grillowany stek z Tuńczyka Sos z czarnego pieprzu, groszek cukrowy 0 59.00 dodaj usuń 52 Kalmary i krewetki GF Z grzybami słomkowymi , kolorowa papryka i groszek cukrowy, czosnek 0 59.00 dodaj usuń 53 Małże Św. Jakuba 4 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 0 59.00 dodaj usuń 54 Małże Św. Jakuba 6 szt. Gotowane na parze z makaronem sojowym i pastą z czosnku 0 79.00 dodaj usuń 55 Wolno gotowana ośmiornica W łagodnym sosie ostrygowym z kolorowymi warzywami 0 69.00 dodaj usuń 56 Krewetki z woka W legendarnym sosie z czarnej fasoli i chili Laoganma 0 64.00 dodaj usuń 57 Pikantny kociołek Z wędzonego tofu, krewetek tygrysich i lotosu, kolendra 0 62.00

Warzywa

dodaj usuń 60 Ostre Tofu MAPO W sosie chili z siekaną wieprzowiną i imbirem 0 39.00 dodaj usuń 61 Łagodne Tofu domowe Duszone w sosie imbirowo czosnkowym z młodym porem 0 39.00 dodaj usuń 62 Duszony bakłażan W pikantno ostrygowym sosie z czosnkiem i dymką 0 39.00 dodaj usuń 63 Pak choi z woka Z grzybowym sosem Shitake 0 41.00 dodaj usuń 66 Korzeń lotosu z woka Z wędzonym boczkiem, ostrymi papryczkami i fermentowana soją 0 41.00 dodaj usuń 67 Koszyk Warzyw Gotowanych na parze z grzybami i batatami z łagodnym sosem orzechowym 0 29.00

Dzieci

dodaj usuń 70 Rosół z makaronem - dla dzieci Rosół z makaronem 0 12.00 dodaj usuń 71 Chrupiące krewetki w sezamie - dla dzieci Chrupiące krewetki w sezamie 0 45.00 dodaj usuń 72 Frytki z batatów - dla dzieci GF Sos słodko kwaśny 0 17.00 dodaj usuń 73 Kurczak w cieście - dla dzieci Z kawałkami ananasa i marchewki, Kulka ryżu, łagodny sos pomidorowy słodko kwaśny 0 29.00

Dodatki

dodaj usuń 76 Ryż jaśminowy Ryż jaśminowy 0 12.00 dodaj usuń 77 Smażony ryż z jajkiem Smażony ryż z jajkiem 0 19.00 dodaj usuń 78 Domowy makaron udon Z woka z warzywami i kiełkami 0 29.00 dodaj usuń 79 Paski ziemniaków Odmiany Tajfun , gotowane na parze z czosnkiem i chili 0 19.00 dodaj usuń 80 Smażony makaron sojowy Z pędami bambusa 0 19.00

Desery

dodaj usuń 83 Sernik Z 3 rodzajów sera (biały twaróg, mascarpone, ricotta) z musem truskawkowym 0 16.00 dodaj usuń 83 Lava Cake Czekoladowe ciastko na ciepło z płynną czekoladą 0 19.00 dodaj usuń 85 Patera owoców Patera owoców 0 27.00 dodaj usuń 86 Tang Yuan Kuleczki z mąki ryżowej nadziewane pastą z czarnego sezamu lub słodkiej fasoli 0 19.00

Restauracja Chińska - Pańska 85 - Warszawa - zamów jedzenie online