Polska

Papu

Al. Niepodległości 132/136

Restauracja Papu słynie z tradycyjnej polskiej kuchni. To miejsce gdzie rodzinne receptury spotykają nowoczesne techniki kulinarne.Menu jest proste ale jednocześnie eleganckie, polecamy pierożki z bażanta, jagnięcinę, dziczyznę, kaczkę czy gęsinę. Smaki dobrze znane naszym dziadkom, współcześnie zapomniane.

Przystawki

dodaj usuń 1b Sałata Cezar z piersią zagrodowego kurczaka I bekonem złotnickim 0 41.00 dodaj usuń 1c Sałata z grzanką z koziego sera Sałata z grzanką z koziego sera 0 43.00 dodaj usuń 1d Placki ziemniaczane Z plastrami marynowanego łososia 0 35.00 dodaj usuń 1g Policzki wołowe Z borowikami i pierożkiem z pieczonego ziemniaka 0 43.00 dodaj usuń 2b Tatar z polędwicy z domowymi piklami I marynowanymi borowikami 0 51.00 dodaj usuń 2c Tatar z łososia Ze świeżym ogórkiem, koprem włoskim i cytryną confit 0 47.00 dodaj usuń 3d Carpaccio z polędwicy z rucolą, Parmezanem i pomidorkami confit 0 49.00 dodaj usuń 4c Sałata z pieczonym burakiemnew I musem z koziego sera 0 39.00 dodaj usuń 7a Kołduny w sosie maślanym 6 szt. Kołduny w sosie maślanym 6 szt. 0 37.00 dodaj usuń 7b Pierożki z bażantem 5 szt.new W sosie tymiankowym 0 45.00

Zupy

dodaj usuń 9 Zupa cytrynowa z krewetką, kurczakiem i świeżą kolendrą Zupa cytrynowa, krewetka, kurczak, świeża kolendra 0 29.00 dodaj usuń 9a Aromatyczna zupa rybna Aromatyczna zupa rybna 0 28.00 dodaj usuń 10 Zupa grzybowa z łazankaminew I oliwą pietruszkową 0 31.00

Dania główne

dodaj usuń 21 Pikantne żeberka z rusztu Z frytkami i sałatką 0 51.00 dodaj usuń 21a Domowe pappardelle z wolno pieczoną wołowiną i selerem naciowym Domowe pappardelle z wolno pieczoną wołowiną i selerem naciowym 0 45.00 dodaj usuń 22 Schabowy z kostką, buraczkami i pieczonymi ziemniakami Schabowy z kostką, buraczkami i pieczonymi ziemniakami 0 47.00 dodaj usuń 23c Pieczona cielęcina z sosem tymiankowymnew I młodymi warzywami 0 57.00 dodaj usuń 24a Pół kaczki z codziennego wypieku Z sosem ze śliwek i moreli 0 61.00 dodaj usuń 24b Gęś wielkopolska Z selerowym puree i zimowym szparagiem 0 55.00 dodaj usuń 25b Filet z bałtyckiego dorsza Na musie z pieczonego jabłka i kopru włoskiego 0 57.00 dodaj usuń 27a Okoń morski z młodymi warzywami I kremowym sosem koperkowym 0 59.00 dodaj usuń 29a Stek z polskiej polędwicy ze szpinakiem I chrupiącymi frytkami 0 87.00 dodaj usuń 31a Krewetki z gorącej lawy Podajemy z: dzikim ryżem, imbirem marynowanym, cukinią i marchewką na maśle, czarnym sezamem, sosem słodko kwaśnym 0 77.00 dodaj usuń 33a Stek z tuńczyka z gorącej lawy Podajemy z: dzikim ryżem, imbirem marynowanym, cukinią i marchewką na maśle, czarnym sezamem, sosem słodko kwaśnym 0 77.00

Sery

dodaj usuń 33c Deska polskich serów zagrodowych Dżersejowe i mazuriano 0 51.00

Desery

dodaj usuń 35a Puszysty sernik Puszysty sernik 0 27.00 dodaj usuń 37a Tort bezowy Dacquoise Tort bezowy 0 27.00 dodaj usuń 38a Krucha tarta jabłkowanew Krucha tarta jabłkowa 0 29.00