Restauracja Tajska

Why Thai Express

ul. Wiejska 13

Z zamiłowania do kuchni tajskiej, z pomocą kucharzy z renomowanych tajlandzkich restauracji powstało niepowtarzalne menu restauracji Why Thai. Motto restuaracji to "Świeżo i zdrowo!" Bez glutaminianu sodu.

Ceny dań powiększone są o koszt opakowań.

Przystawki

dodaj usuń 1 Sajgonki na ciepło z warzywami 3 szt. Sajgonki na ciepło w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun i makaronem sojowym, podawane z naszym sosem słodkie chili 0 20.00 dodaj usuń 2 Sajgonki na ciepło z kurczakiem 3 szt. Sajgonki na ciepło w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun, makaronem sojowym i kurczakiem, podawane z naszym sosem słodkie chili. 0 20.00 dodaj usuń 3 Sajgonki na ciepło z krewetkami 3 szt. Sajgonki na ciepło w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun, makaronem sojowym i krewetkami, podawane z naszym sosem słodkie chili 0 22.00 dodaj usuń 4 Chipsy krewetkowe z sosem orzechowym Chipsy krewetkowe z tajskim sosem orzechowym WHY THAI. 0 15.00

Zupy

dodaj usuń 8 Bami Tom Yum z warzywami Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre. 0 26.00 dodaj usuń 9 Bami Tom Yum z kurczakiem Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre. 0 29.00 dodaj usuń 10 Bami tom Yum z krewetkami Pikantna zupa tajska z chili, pomidorami, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre. 0 36.00 dodaj usuń 11 Tom Kha z warzywami Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre. 0 28.00 dodaj usuń 12 Tom Kha z kurczakiem Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre. 0 30.00 dodaj usuń 13 Tom Kha z krewetkami Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre. 0 36.00 dodaj usuń 14 Tom Jued Tajski, aromatyczny bulion z kurczaka z makaronem pszennym, kapustą pekińską i kolendrą. Objętość 500 ml. Danie łagodne. 0 20.00 dodaj usuń 15 KEANG PED HMU Azjatycki słodko-ostry bulion z pszennym makaronem, sambalem, marynowaną polędwiczką wieprzową i jajkiem oraz świeżą kolendrą. Objętość 500 ml. Danie średnio ostre. 0 26.00

Dania główne

dodaj usuń 16 Pad thai z warzywami Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym na bazie azjatyckich grzybów, tofu, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, kapustą pak choi, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 0 41.00 dodaj usuń 17 Pad thai z kurczakiem Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, jajkiem, tofu, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 0 41.00 dodaj usuń 18 Pad thai z krewetkami Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, jajkiem, tofu, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 0 50.00 dodaj usuń 19 Pad Thai królewski Makaron ryżowy ze słodko-kwaśnym sosem tamaryndowym, kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem, jajkiem, tofu, orzeszkami, marchewką i limonką. Danie łagodne. 0 48.00 dodaj usuń 20 Keang Lueng z warzywami Tajskie danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego z bakłażanem, cukinią, groszkiem i brokułami, chili oraz tofu, podawane z ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre. 0 40.00 dodaj usuń 21 Keang Lueng z kurczakiem Tajskie danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz kurczakiem. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre. 0 43.00 dodaj usuń 22 Keang Lueng z krwetkami Tajskie danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz krewetkami. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre. 0 50.00 dodaj usuń 23 Keang Pad czerwone curry z warzywami Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz marchewką i tofu. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre. 0 40.00 dodaj usuń 24 Keang Pad - czerwone curry z warzywami i kurczakiem Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz kurczakiem. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre. 0 43.00 dodaj usuń 25 Keang Pad - czerwone curry z warzywami i krewetkami Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku, brokułów i krewetkami. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre. 0 50.00 dodaj usuń 26 Keang Kiew Waan - zielone curry z warzywami i tofu Pikantne, tajskie danie na bazie zielonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego, z chili, dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie ostre. 0 40.00 dodaj usuń 27 Keang Kiew Waan - zielone curry z warzywami i kurczakiem Pikantne, tajskie danie na bazie zielonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego, z chili, dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie ostre. 0 43.00 dodaj usuń 28 Keang Kiew Waan - zielone curry z warzywami i krewetkami Pikantne, tajskie danie na bazie zielonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego, z chili, dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie ostre. 0 50.00 dodaj usuń 29 Khao Phat z warzywami Ryż jaśminowy smażony na woku z sosem ostrygowym, sojowym i tajską bazylią, marchewką, groszkiem oraz jajkiem sadzonym. Danie podawane z limonką, szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung. 0 29.00 dodaj usuń 30 Khao Phat z kurczakiem Ryż jaśminowy smażony na woku z sosem ostrygowym, sojowym i tajską bazylią, marchewką, groszkiem oraz jajkiem sadzonym. Danie podawane z limonką, szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung. 0 29.00 dodaj usuń 31 Khao Phat z krewetkami Ryż jaśminowy smażony na woku z sosem ostrygowym, sojowym i tajską bazylią, marchewką, groszkiem oraz jajkiem sadzonym. Danie podawane z limonką, szczypiorkiem i kiełkami fasoli mung. 0 50.00 dodaj usuń 32 Udon Pad Pah z warzywami Japoński makaron pszenny smażony na woku z kapustą pak choi, grzybami mun, chili, kurkumą i sosem ostrygowym oraz mleczkiem kokosowym. Danie średnio ostre. 0 40.00 dodaj usuń 33 Udon Pad Gai z kurczakiem Japoński makaron pszenny smażony na woku z kapustą pak choi, grzybami mun, chili, kurkumą i sosem ostrygowym oraz mleczkiem kokosowym. Danie średnio ostre. 0 40.00 dodaj usuń 34 Ped Pad Hoisin - kaczka hoisin Pierś z kaczki krojona w plastry, smażona na woku, z zieloną, czerwoną i żółtą papryką oraz kapustą pekińską. Podawana z azjatyckim colesławem i ryżem jaśminowym. Danie Łagodne. 0 40.00 dodaj usuń 35 Gai Pad Nahm Prik Pao Kawałki udka kurczaka z woka, panierowane w tajskim cieście, z dżemem z chili, żółtą i czerwoną marchewką, fasolką płaskostrąkową, brokułami, cebulą i kapustą pekińską. Danie podawane z azjatyckim colesławem i ryżem jaśminowym. 0 36.00 dodaj usuń 36 Hmu Pad Pach Polędwiczka wieprzowa z woka w sosie teriyaki z odrobiną chili, marchewką, pietruszką, selerem, brokułami i grzybami shimeji, podawany z tajskim colesławem i ryżem jaśminowym. Danie średnio ostre. 0 40.00 dodaj usuń 37 Bami Pad Pah - makaron pszenny z woka z warzywami Chiński makaron pszenny smażony na woku, z cukinią, marchewką i grzybami mun w aromatycznym sosie sezamowo-ostrygowym z odrobiną tajskiego chili. Danie średnio ostre. 0 30.00 dodaj usuń 38 Bami Pad Gai - makaron pszenny z woka z kurczakiem Chiński makaron pszenny smażony na woku, z cukinią, marchewką i grzybami mun w aromatycznym sosie sezamowo-ostrygowym z odrobiną tajskiego chili. Danie średnio ostre. 0 36.00 dodaj usuń 39 Bami Pad Ped - makaron pszenny z woka z kaczką Chiński makaron pszenny smażony na woku, z cukinią, marchewką i grzybami mun w aromatycznym sosie sezamowo-ostrygowym z odrobiną tajskiego chili. Danie średnio ostre. 0 39.00 dodaj usuń 40 Krewetki w Panco z sosem majosriracha Dziewięć krewetek panierowanych w japońskiej panierce panco, które podajemy z sosem mayosriracha. Danie lekko ostre. 0 39.00 dodaj usuń 43 Woon Sen Vegan - sojowy makaron z woka Wegański makaron sojowy smażony na woku z indonezyjskim tempeh i sosem sukiyaki oraz kapustą pak choi, groszkiem cukrowym i zielonym, marchewką, brokułami i chili oraz grzybami shimeji. 0 35.00 dodaj usuń 44 Sen Me Pad See Ew Wegetariański makaron ryżowy vermicelli z woka z azjatyckim sosem grzybowym, podawany z jajkiem, marchewką, szczypiorkiem, boczniakiem ostrygowatym i kapustą pekińską z odrobiną chili. 0 27.00

Dla dzieci

dodaj usuń 45 Nuggets z ryżem - kids Filety z kurczaka w japońskiej panierce panco (6 sztuk), podawane z sosem śliwkowym. Łagodne danie. 0 20.00 dodaj usuń 46 Smażony ryż z warzywami - kids Ryż jaśminowy smażony na woku z marchewką, groszkiem, cukinią, brokułami i fasolką płaskostrąkową. Łagodne danie. 0 16.00 dodaj usuń 47 Smażony ryż z kurczakiem - kids Ryż jaśminowy smażony na woku z marchewką, groszkiem i kurczakiem. Łagodne danie. 0 16.00 dodaj usuń 48 Makaron pszenny z woka - kids Chiński makaron pszenny smażony na woku z marchewką, szczypiorkiem i sezamem. Łagodne danie. 0 15.00

Desery

dodaj usuń 50 Man Sapahlang - Tapioka z mango Wegański deser z tapioki na bazie mleczka kokosowego. Podawany ze słodkim musem z mango. 0 15.00 dodaj usuń 51 Sernik Yuzu Sernik na zimno z egzotycznymi owocami yuzu. 0 15.00

Dodatki

dodaj usuń 55 Ryż jaśminowy Ryż jaśminowy 0 6.00 dodaj usuń 56 Azjatycki coleslaw Azjatycki coleslaw 0 6.00 dodaj usuń 57 Mayo Siracha Mayo Siracha 0 3.00 dodaj usuń 58 Sos słodko-kwaśny Sos słodko-kwaśny 0 3.00 dodaj usuń 59 Sos śliwkowy Sos śliwkowy 0 3.00

Napoje Bezalkoholowe

dodaj usuń 62 Sok guava 350 ml Sok guava 350 ml 0 9.00 dodaj usuń 63 Mango Lassi 350 ml Na bazie mleka kokosowego i mango 0 17.00 dodaj usuń 65 Coca cola zero 0.33l Coca cola zero 0.33l 0 7.00

Restauracja Tajska - Why Thai Express - Warszawa - zamów jedzenie online