Gruby Josek to miejsce stworzone z miłości do Syreniego Grodu i jego pięknych tradycji. Nasze dania z okresu międzywojnia oraz towarzyszące im wnętrza, przepełniają wspomnienia i tęsknota, ale także ten wyjątkowy charakter i jakość, które cechują Warszawę i warszawiaków od pokoleń, dlatego też są fundamentem naszych działań! Podczas wizyty u Grubego Joska, nasi goście mogą poczuć się jak na starej warsiaskiej ulycy, i skosztować wyjątkowego klymatu miasta!
Caparzo Brunello di Montalcino Riserva dojrzewa przez 3 lata w beczkach z francuskiego i słoweńskiego dębu, a jeszcze rok w butelce. Robione jest tylko w najlepszych rocznikach ze starannie selekcjonowanych gron szczepu Sangiovese. Swoje najlepsze walory osiąga dopiero po kilku latach, a jego potencjał dojrzewania określa się na 20 lat i więcej. Produkowane w limitowanej ilości jako wino dla koneserów i ekspertów. Zaleca się dekantację na mimimum godzinę przed podaniem