Yandex
Restauracja Włoska

San Lorenzo

Al. Jana Pawła II 36

Miejsce, w którym łączy się prawdziwa włoska kuchnia i polska gościnność. Oryginalni włoscy kucharze przenieśli do Warszawy tradycje, smaki i zapachy. Celebruja swoją pracę, aby podać na talerzu to co w kuchni włoskiej jest najlepsze.

Przystawki

dodaj usuń A4 Involtini di bresaola ripieni con crema di formaggio e rucola Roladki z szynki wołowej nadziewane kremem serowym i rukolą 0 27.00 dodaj usuń A5 Carpaccio di gamberi con ananas, mango e avocado all olio di limonenew Carpaccio z krewetek z ananasem, awokado i mango skropione oliwą i cytryną 0 29.00 dodaj usuń A6 Tagliere di pesce affumicato servito con salsa di lamponi e mousse di trota - il tonno, il pesce spada e salmonenew Deska ryb wędzonych ( tuńczyk, miecznik i łosoś) w naszej wędzarni serwowana z sosem malinowym i musem z pstrąga 0 49.00

Sałaty

dodaj usuń B1 Caprese Sałatka Caprese, mozzarella, pomidory, bazylia 0 26.00 dodaj usuń B2 Avocado alla griglia con gamberi e insalata verde Avocado z rusztu z krewetkami i zieloną sałatą 0 29.00 dodaj usuń B3 Insalata di pollo, avocado, mais, ananas Sałatka z kurczaka, avocado, kukurydzy i ananasa 0 26.00

Zupy

dodaj usuń C1 Zuppa di verdure con spinaci freschi e crema di pecorino Zupa warzywna ze świeżym szpinakiem i kremem z owczego sera 0 12.00 dodaj usuń C2 Crema di pomodoro Krem z pomidorów 0 12.00 dodaj usuń C3 Minestrone Zupa z jesiennych warzyw 0 12.00

Makarony

dodaj usuń D2 Lasagne San Lorenzo Lasagne San Lorenzo 0 19.00 dodaj usuń D3 Spaghetti al pesto Spaghetti z bazylią orzechami pinii i czosnkiem 0 25.00 dodaj usuń D4 Penne al salmone Penne z łososiem 0 25.00 dodaj usuń D5 Gnocchi verdi con funghi Zielone kopytka w sosie grzybowym 0 29.00 dodaj usuń D6 Ravioli ai quattro formaggi Ravioli z czterema rodzajami sera 0 29.00 dodaj usuń D7 Ravioli con spinaci e ricotta al burro e salvia Ravioli nadziewane szpinakiem, serem ricotta podane z szałwią 0 29.00 dodaj usuń D9 Tagliatelle al ragu Tagliatelle z mięsnym sosem 0 19.00 dodaj usuń D10 Penne all arrabbiata Penne w pikantnym sosie pomidorowym z boczkiem 0 18.00 dodaj usuń D12 Gnocchi ai quattro formaggi Kopytka w czterech rodzajach sera 0 27.00 dodaj usuń D13 Spaghetti con melanzane e ricotta salata Spaghetti z bakłażanem i słonym serem ricotta 0 29.00 dodaj usuń D15 Spaghetti al pomodoro Spaghetti z pomidorami i świeżą bazylią 0 19.00

Drugie dania

dodaj usuń E3 Saltinbocca alla romana Eskalopki cielęce z szynką i szałwią podawane z purre z selera 0 29.00 dodaj usuń E4 Cotoletta alla Milanese Kotlet drobiowy z ziemniakami opieknymi 0 29.00 dodaj usuń E7 Stek wołowy Podany z opiekanymi ziemniakami i rozmarynem 0 28.00 dodaj usuń E8 Parmigiana Wysmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 0 21.00

Focaccia nadziewana

dodaj usuń F1 Focaccia - Spinaci e gorgonzola Focaccia ze szpinakiem i gorgonzolą 0 22.00 dodaj usuń F2 Focaccia - Prosciutto e mozzarella Focaccia z szynką i mozzarellą 0 22.00 dodaj usuń F3 Focaccia - Salmone affumicato e burro Wędzony łosoś z masłem 0 25.00 dodaj usuń F4 Focaccia - Prosciutto, funghi e scamorza Szynka, grzyby i ser scamorza 0 22.00 dodaj usuń F5 Focaccia - Diavola piccante Focaccia z pikantnym salami 0 27.00 dodaj usuń F6 Focaccia - Salsiccia e caprino Kiełbasa i ser caprino 0 19.00 dodaj usuń F7 Focaccia con acciughe Focaccia z anchois 0 21.00 dodaj usuń F8 Focaccia Parma Szynka parmeńska, mozzarella, rukola i parmezan 0 29.00 dodaj usuń F9 Focaccia Montanara Szynka wołowa, ser owczy, rukola 0 29.00 dodaj usuń F10 Focaccia z rozmarynem 0 9.00

Pizza

dodaj usuń G1 Pizza Margherita Sos pomidorowy i mozzarella 0 18.00 dodaj usuń G2 Pizza Parma Szynka parmeńska , mozzarella, rukola i parmezan 0 29.00 dodaj usuń G3 Pizza Rucola Mozarella, pomidorki cherry, rukola, parmezan 0 28.00 dodaj usuń G5 Pizza Diavola Mozzarella, sos pomidorowy, pikantne salami 0 27.00 dodaj usuń G7 Pizza Montanara Szynka wołowa, ser owczy, rucola 0 29.00 dodaj usuń G8 Pizza Prosciutto e funghi Szynka, ser mozzarella , grzyby i sos pomidorowy 0 22.00 dodaj usuń G9 Pizza Quattro stagioni Szpinak, gorgonzola, szynka, mozzarella, kiełbaska, grzyby i sos pomidorowy 0 22.00 dodaj usuń G10 Pizza Quattro formaggi 4 rodzaje sera 0 22.00 dodaj usuń G11 Pizza Napoli Anchois, kapary, oliwki i sos pomidorowy 0 22.00 dodaj usuń G12 Pizza San Lorenzo Ragu, mozzarella i parmezan 0 19.00 dodaj usuń G13 Pizza Tonno Tuńczyk, cebula, sos pomidorowy, czarne oliwki i oregano 0 19.00 dodaj usuń G14 Pizza Funghi e salsiccia Sos pomidorowy, mozzarella, kiełbaska, pieczarki 0 20.00 dodaj usuń G15 Pizza Regina Sos pomidorowy, mozzarella, szynka, karczochy i oregano 0 22.00 dodaj usuń G16 Pizza Mare e Monti Pieczarki, mozzarella, czarne oliwki, krewetka, rukola 0 25.00 dodaj usuń G17 Pizza Salmone affumicato Łosos wędzony, świeży szpinak i śmietana 0 25.00

Przystawki

dodaj usuń 2 Tartara di filetto di tonno battuta al coltello con avocado tagliato a dadolini Tatar siekany z polędwicy z tuńczyka z awokado 0 39.00 dodaj usuń 3 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 0 9.00 dodaj usuń 6 Freschissime ostriche francesi servite con delicata salsa al vino rosso Świeże francuskie ostrygi podane z lekkim sosem z czerwonego wina 0 12.00 dodaj usuń 8 Tartara di branzino con petali di tonno crudo e valeriana all olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka i roszponką, skropiony olejem cytrynowym 0 39.00 dodaj usuń 12 Croccante di calamari e gamberi con zucchine, melanzane ed insalatina con crema di aceto balsamico di Modena Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 0 29.00 dodaj usuń 13 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 0 27.00 dodaj usuń 15 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 0 29.00 dodaj usuń 16 Pepata di cozze al vino bianco con bruschetta Mule w pikantnym sosie podane z grzanką 0 29.00 dodaj usuń 17 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 0 39.00 dodaj usuń 17a Carpaccio di polpo tagliato finemente con delicata insalata di valeriana all olio e limone Carpaccio z cienkich plastrów ośmiornicy z delikatną sałatką z roszponki skropione oliwą i cytryną 0 39.00 dodaj usuń 19 Leggera insalata di gamberi cotti al vapore, rucola fresca, avocado e crema di pompelmo rosa Lekka sałatka z krewetek gotowanych na parze, świeżej rukoli, awokado i kremu z różowego grejpfruta 0 32.00 dodaj usuń 20 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 0 30.00

Zupy

dodaj usuń 23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 0 22.00 dodaj usuń 24 Crema di pomodoro con pesto ligure Delikatny krem z pomidorów z liguryjskim pesto 0 18.00 dodaj usuń 25 Zuppa di verdure con spinaci freschi e pecorino toscano Zupa jarzynowa ze świeżym szpinakiem i owczym serem 0 20.00 dodaj usuń 26 Zuppa di funghi porcini con mantello di pasta sfoglia Zupa borowikowa 0 22.00

Pierwsze dania

dodaj usuń 30 Spaghetti al pomodoro fresco con rucola, sedano fresco e scaglie di parmigiano Spaghetti ze świeżymi pomidorami, rukolą, świeżym selerem naciowym i płatkami parmezanu 0 25.00 dodaj usuń 32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 0 59.00 dodaj usuń 33 Spaghettoni alla chitarra con astice fresco, pomodorini e peperoncino piccante Spaghettoni alla chitarra ze świeżym homarem, pomidorkami i ostrą papryczką 0 120.00 dodaj usuń 34 Spaghetti alle vongole fresche al vino bianco, peperoncino e pomodorini dolci Spaghetti z małżami w białym winie, ostrą papryczką i słodkimi pomidorkami 0 43.00 dodaj usuń 35 Spaghetti al pomodoro fresco e basilico profumato Spaghetti ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 0 22.00 dodaj usuń 36 Tagliatelle di sfoglia fatta a mano con filetti di zucchine freschi e code di gamberi Tagliatelle z krewetkami i cukinią 0 29.00 dodaj usuń 37 Tagliolini al nero di seppia con moscardini e pomodori Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 0 29.00 dodaj usuń 38 Pappardelle di sfoglia fatta a mano ai funghi porcini Pappardelle z borowikami 0 25.00 dodaj usuń 39 Risotto con funghi porcini dei boschi polacchi Risotto z borowikami z polskich lasów dla dwóch osób 0 60.00

Ravioli i kopytka

Robione w naszej kuchni

dodaj usuń 47 Gnocchi verdi di patate fatti in casa con gamberi, salsa rosa di zucca gialla Zielone domowe kopytka podane z krewetkami w różowym sosie z dyni 0 29.00 dodaj usuń 49 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia, w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 0 27.00 dodaj usuń 50 Ravioli fatti a mano ripieni di branzino in delicata crema di code di gamberi Ravioli z nadzieniem z labraksa w kremowym sosie z krewetek 0 27.00 dodaj usuń 51 Ravioli fatti a mano con ripieno di gorgonzola e ricotta saltati con pinoli e basilico Ravioli z nadzieniem z gorgonzoli i ricotty podane z bazylią i orzeszkami pinii 0 25.00 dodaj usuń 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta podane zielonym sosie 0 25.00

Ryby

dodaj usuń 61 Filetto di tonno avvolto nel sesamo croccante su letto di crema di avocado Polędwiczka z tuńczyka pieczona w sezamie podana na kremie z awokado 0 59.00 dodaj usuń 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 0 42.00 dodaj usuń 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 0 45.00 dodaj usuń 69 Salmone alla griglia con verdure al vapore Łosoś z grila podany z warzywami na parze 0 45.00 dodaj usuń 70 Bistecca di tonno alla griglia dal delicato sapore mediterraneo Grillowany stek z tuńczyka o delikatnym smaku śródziemnomorskim 0 46.00 dodaj usuń 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 0 75.00

Drugie dania

dodaj usuń 74 Fiorentina servita con le patate dorate al rosmarino Fiorentina – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 0 70.00 dodaj usuń 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa al Barolo podana z purée z ziemniaków i selera 0 59.00 dodaj usuń 76 Carre di agnello di Nuova Zelanda al vino rosso con croccante di patate e foglie di spinaci fritti Kotleciki z jagnięciny nowozelandzkiej w czerwonym winie podane z chrupiącym szpinakiem 0 75.00 dodaj usuń 79 Filetto di manzo alla griglia con vellutata di gorgonzola Grillowana polędwica wołowa w aksamitnym sosie z gorgonzolą 0 59.00 dodaj usuń 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 0 55.00 dodaj usuń 81 Filetto di Angus argentino servito con verdure alla griglia e patate al forno con rosmarino Angus – argentyńska polędwica podana z warzywami z grilla i ziemniakami pieczonymi w rozmarynie 0 120.00 dodaj usuń 82 Petto d’anatra all’arancia con spinaci, uvetta e pinoli Pierś z kaczki w pomarańczach podana ze szpinakiem, rodzynkami i orzeszkami pinii 0 55.00 dodaj usuń 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 0 35.00 dodaj usuń 84 Scaloppine di vitello ai funghi porcini servite con verdure al vapore e puree di sedano rapa Eskalopki cielęce z borowikami podane z warzywami na parze i puree z selerai 0 34.00

Dodatki

dodaj usuń 88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 0 9.00 dodaj usuń 89 Insalata mista Sałata mieszana 0 15.00 dodaj usuń 90 Insalata verde Sałata zielona 0 15.00 dodaj usuń 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 0 9.00 dodaj usuń 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 0 15.00 dodaj usuń 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 0 15.00

Desery

dodaj usuń 95 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Sfogliatine Karolina z chrupiących migdałów nadziewane czekoladą w trzech smakach 0 25.00 dodaj usuń 97 Ananas con cointreau Ananas z cointreau 0 21.00 dodaj usuń 101 Mousse di cioccolato ai tre gusti Czekoladowy mousse o trzech smakach 0 25.00 dodaj usuń 102 Panna cotta con frutta in cioccolato Mus śmietankowy z owocami w czekoladzie 0 15.00 dodaj usuń 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 0 19.00

Restauracja Włoska - San Lorenzo - Warszawa - zamów jedzenie online