Restauracja Włoska

San Lorenzo

Al. Jana Pawła II 36

Miejsce, w którym łączy się prawdziwa włoska kuchnia i polska gościnność. Oryginalni włoscy kucharze przenieśli do Warszawy tradycje, smaki i zapachy. Celebruja swoją pracę, aby podać na talerzu to co w kuchni włoskiej jest najlepsze.

Przystawki

dodaj usuń 2 Tartara di filetto di tonno battuta al coltello con avocado tagliato a dadolini Tatar siekany z polędwicy z tuńczyka z awokado 0 54.00 dodaj usuń 3 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 0 10.00 dodaj usuń 7 Tartara di branzino con scaglie di tonno crudo e spratto cosparsi di olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka i roszponką skropiony olejem cytrynowym 0 49.00 dodaj usuń 9 Parmigiana - una deliziosa casseruola di melanzane, pomodori e mozzarella Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 0 32.00 dodaj usuń 10 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 0 38.00 dodaj usuń 11 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 0 38.00 dodaj usuń 13 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 0 43.00 dodaj usuń 14 Fantastica tartara di manzo con pinoli e uovo croccante dal cuore morbido Fantastyczny tatar wołowy z orzeszkami pinii i chrupiącym i lejącym się żółtkiem 0 54.00 dodaj usuń 15 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 0 33.00 dodaj usuń 16 Burrata servita con pomodorini cherry, caviale rosso e bottarga di cefal Burrata podana z pomidorkami cherry, czerwonym kawiorem 0 59.00

Sałatki

dodaj usuń 17 Avocado grigliato con gamberetti in salsa allo zafferano e insalata verde Grillowane awokado z krewetkami w sosie szafranowym i zieloną sałatą 0 35.00 dodaj usuń 19 Insalata di rucola con pera, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 0 24.00 dodaj usuń 20 Verdure grigliate: melanzane, zucchine, pepe, cicoria Warzywa z grilla: bakłażan, cukinia, papryka, cykoria 0 24.00 dodaj usuń 21 Insalata di rucola, pomodorini cherry e scaglie di parmigiano Sałatka z rukoli, pomidorków cherry z płatkami parmezanu 0 26.00

Zupy

dodaj usuń 23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 0 24.00 dodaj usuń 24 Crema di pomodoro Delikatny krem z pomidorów 0 24.00 dodaj usuń 25 Brodo di faraona con polpettine di faraona e verdure Rosół z perliczki z pulpecikami z perliczki i warzywami 0 35.00 dodaj usuń 26 Zuppa di boletus al tartufo nero Zupa borowikowa z czarną truflą 0 35.00

Pizza klasyczna

dodaj usuń G2 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 0 22.00 dodaj usuń G3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 0 27.00 dodaj usuń G4 PIZZA ITALIA Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 0 27.00 dodaj usuń G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 0 29.00 dodaj usuń G6 PIZZA LUCIFERO Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 0 29.00 dodaj usuń G7 PIZZA PARMA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 0 29.00 dodaj usuń G8 PIZZA PRIMAVERA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 0 34.00 dodaj usuń G9 PIZZA RAMATA Krem z cebuli, parmezan, Nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, szynka parmeńska, bazylia 0 34.00 dodaj usuń G10 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 0 34.00

Pizza na metry - 50 cm

dodaj usuń P1 PIZZA ZUCCA E GORGONZOLA - 50 cm Krem z dyni, ser mozzarella Fior di latte, ser gorgonzola, bazylia 0 36.00 dodaj usuń P2 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 0 39.00 dodaj usuń P3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 0 43.00 dodaj usuń P4 PIZZA ITALIA - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 0 43.00 dodaj usuń P5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 0 43.00 dodaj usuń P6 PIZZA LUCIFERO - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 0 43.00 dodaj usuń P7 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 0 43.00 dodaj usuń P8 PIZZA PRIMAVERA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 0 43.00 dodaj usuń P9 PIZZA RAMATA - 50 cm Krem z cebuli, parmezan, Nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, szynka parmeńska, bazylia 0 43.00 dodaj usuń P10 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 0 43.00

Pierwsze dania

dodaj usuń 32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 0 65.00 dodaj usuń 33 Spaghetti alle vongole con vino bianco, peperoncino piccante e pomodorini dolci Spaghetti z małżami w białym winie, ostrą papryczką i słodkimi pomidorkami 0 52.00 dodaj usuń 34 Calamarata ai calamari Makaron Calamarata z sosem z kalmarów 0 49.00 dodaj usuń 35 Paccheri con cozze e pistacchi croccanti Paccheri z mulami i chrupiącymi pistacjami 0 49.00 dodaj usuń 37 Favolosa carbonara San Lorenzo Nasza bajeczna carbonara 0 29.00 dodaj usuń 38 Pici con ragù bianco di coniglio e faraona al tartufo nero Pici z białym ragù z królika i perliczki podane z czarną truflą 0 69.00

Makarony ręcznie robione

dodaj usuń 50 Pasta speciale al ferretto con crema di Squacquerone, rucola, cialde di guanciale, pinoli croccanti e ricotta di Sardegna Makaron al Ferretto z kremem z sera squacquerone, rukolą, chrupiącym bekonem, tostowanymi orzeszkami pinii i serem ricotta z Sardynii 0 38.00 dodaj usuń 51 Gnocchi verdi di patate fatti in casa con gamberi, salsa rosa e zucca gialla Zielone domowe kopytka podane z krewetkami w różowym sosie z dyni 0 36.00 dodaj usuń 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta polane zielonym sosem 0 35.00 dodaj usuń 53 Lasagna di San Lorenzo con ragù e mozzarella fusa Lasagne San Lorenzo z ragù i rozpływającą się mozzarellą 0 29.00 dodaj usuń 54 Tagliatelle fatte in casa con ragu secondo la ricetta di San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 0 32.00 dodaj usuń 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 0 43.00 dodaj usuń 56 Tagliolini neri con inchiostro di calamaro fatto in casa, con polpo, pomodorini e pesto genovese Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 0 32.00 dodaj usuń 58 Raviolone ripieno di verdure e burrata servito con le vongole Raviolone nadziewany warzywami i burratą podany z małżami 0 39.00

Ryby

dodaj usuń 61 Tonno grigliato ai sapori mediterranei Tuńczyk z grilla o smaku śródziemnomorskim 0 79.00 dodaj usuń 62 Polpo alla griglia servito con purèe di sedano e insalata di cavolo nero Grillowana ośmiornica podana z purée z selera i sałatką z jarmużu 0 79.00 dodaj usuń 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 0 54.00 dodaj usuń 64 Pesce spada al vino bianco con capperi, olive e pomodorini Miecznik na białym winie z kaparami, oliwkami i pomidorkami cherry 0 79.00 dodaj usuń 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 0 54.00 dodaj usuń 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 0 82.00 dodaj usuń 73 Calamari croccanti con zucchine, melanzane, lattuga e crema balsamica Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 0 49.00

Drugie dania

dodaj usuń 74 Fiorentina alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Fiorentina – T-Bone stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 0 87.00 dodaj usuń 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa w sosie z wina Barolo z puree ziemniaczanym z selerem 0 76.00 dodaj usuń 76 Tagliata di manzo servita con patate arrosto e tortino di verdure Tagliata, krojony stek wołowy podany z opiekanymi ziemniakami i torcikiem z warzyw 0 38.00 dodaj usuń 77 Coscia d anatra servita con orzo perlato ai funghi accompagnato da mousse di barbabietola e purée di zucca Udko z kaczki podane z pęczakiem w sosie grzybowym w akompaniamencie musu z buraka i purée z dyni 0 59.00 dodaj usuń 78 Guance di manzo al miele e rosmarino servite con purée di sedano caramellato, spinaci e pomodori secchi Policzki wołowe w sosie miodowo-rozmarynowym podane z purée z karmelizowanego selera, szpinakiem i suszonymi pomidorami 0 59.00 dodaj usuń 79 Stinco di agnello servito con salsa di datteri, purée di rafano e cavolo italiano Duszona gicz jagnięca podana z sosem daktylowym, purée chrzanowym i zasmażaną włoską kapustą 0 55.00 dodaj usuń 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 0 76.00 dodaj usuń 81 Costata di manzo alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Costata – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 0 76.00 dodaj usuń 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 0 43.00

Dodatki

dodaj usuń 88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 0 13.00 dodaj usuń 89 Insalata mista Sałata mieszana 0 19.00 dodaj usuń 90 Insalata verde Sałata zielona 0 16.00 dodaj usuń 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 0 13.00 dodaj usuń 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 0 19.00 dodaj usuń 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 0 16.00

Desery

dodaj usuń 96 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Delikatnie migdałowe sfogliatine Karolina nadziewane czekoladą w trzech smakach 0 31.00 dodaj usuń 97 Ananas con cointreau Ananas z pomarańczowym likierem Cointreau 0 32.00 dodaj usuń 98 Panna cotta con frutta in cioccolato Mus śmietankowy z czekoladą i owocami 0 21.00 dodaj usuń 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 0 26.00

Restauracja Włoska - San Lorenzo - Warszawa - zamów jedzenie online