Restauracja Włoska

San Lorenzo

Al. Jana Pawła II 36

Miejsce, w którym łączy się prawdziwa włoska kuchnia i polska gościnność. Oryginalni włoscy kucharze przenieśli do Warszawy tradycje, smaki i zapachy. Celebruja swoją pracę, aby podać na talerzu to co w kuchni włoskiej jest najlepsze.

Przystawki

dodaj usuń 2 Tartara di filetto di tonno battuta al coltello con avocado tagliato a dadolini Tatar siekany z polędwicy z tuńczyka z awokado 0 59.00 dodaj usuń 3 Fragrante focaccia all’olio extra vergine di oliva toscano e rosmarino Aromatyczna focaccia z toskańską oliwą extra vergine i rozmarynem 0 11.00 dodaj usuń 7 Tartara di branzino con scaglie di tonno crudo e spratto cosparsi di olio di limone Tatar z labraksa z płatkami surowego tuńczyka i roszponką skropiony olejem cytrynowym 0 54.00 dodaj usuń 9 Parmigiana - una deliziosa casseruola di melanzane, pomodori e mozzarella Parmigiana – wyśmienita zapiekanka z bakłażanów, pomidorów i mozzarelli 0 35.00 dodaj usuń 10 Salmone leggermente affumicato con nostri aromi secondo la ricetta San Lorenzo servito con pesto ed insalatina verde Łosoś lekko wędzony w naszej wędzarni według receptury San Lorenzo, podany z pesto i zieloną sałatą 0 42.00 dodaj usuń 11 Moscardini in salsa di pomodoro piccante con rustici crostini di pane e pesto ligure fatto in casa Ośmiorniczki w pikantnym sosie pomidorowym podane z grzanką z wiejskiego chleba i liguryjskim pesto 0 45.00 dodaj usuń 13 Carpaccio di manzo marinato alle erbe servito con scaglie di parmigiano, pesto fatto in casa Carpaccio z wołowiny marynowanej w ziołach, z płatkami parmezanu i domowym pesto 0 47.00 dodaj usuń 14 Fantastica tartara di manzo con pinoli e uovo croccante dal cuore morbido Fantastyczny tatar wołowy z orzeszkami pinii i chrupiącym i lejącym się żółtkiem 0 59.00 dodaj usuń 15 Capesante gratinate ripiene con gamberi, cozze e calamari in delicata salsa al profumo di zafferano Zapiekane Muszle Św. Jakuba nadziewane krewetkami, mulami w lekkim sosie z nutą szafranu 0 43.00 dodaj usuń 16 Carpaccio di polpo servito con pomodorini, pomodori secchi e olio extra vergine di oliva Carpaccio z ośmiornicy podane z pomidorkami cherry, pomidorami suszonymi i oliwą extra vergine 0 79.00

Sałatki

dodaj usuń 17 Insalata con gamberi e avocado grigliato in salsa di zafferano Sałatka z krewetkami i grillowanym avocado w sosie szafranowym 0 42.00 dodaj usuń 18 Verdure alla griglia: melanzane, zucchine, peperoni, cicoria Warzywa z grilla: bakłażan, cukinia, papryka, cykoria 0 27.00 dodaj usuń 19 Insalata di rucola con pera marinata, noci e gorgonzola Sałatka z rukoli z marynowaną gruszką, orzechami włoskimi i serem gorgonzola 0 27.00 dodaj usuń 21 Insalata di rucola, pomodorini cherry e scaglie di parmigiano Sałatka z rukoli, pomidorków cherry z płatkami parmezanu 0 29.00

Zupy

dodaj usuń 23 Vellutata di porri con gamberi al vapore e briciole di pane Aksamitny krem z porów z krewetkami gotowanymi na parze i okruchami chleba 0 33.00 dodaj usuń 24 Crema di pomodoro al. pesto ligure Delikatny krem z pomidorów z liguryjskim pesto 0 27.00 dodaj usuń 26 Zuppa di boletus al tartufo nero Zupa borowikowa z czarną truflą 0 38.00

Pizza klasyczna

dodaj usuń G2 PIZZA MARGHERITA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 0 25.00 dodaj usuń G3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 0 30.00 dodaj usuń G4 PIZZA ITALIA Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 0 30.00 dodaj usuń G5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 0 32.00 dodaj usuń G6 PIZZA LUCIFERO Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 0 32.00 dodaj usuń G7 PIZZA PARMA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 0 34.00 dodaj usuń G8 PIZZA PRIMAVERA Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 0 38.00 dodaj usuń G10 PIZZA SAN LORENZO Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 0 38.00

Pizza na metry - 50 cm

dodaj usuń P2 PIZZA MARGHERITA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, bazylia, oliwa extra vergine 0 43.00 dodaj usuń P3 PIZZA PROSCIUTTO E FUNGHI - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka, pieczarki, bazylia 0 49.00 dodaj usuń P4 PIZZA ITALIA - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, rukola, pomidorki, płatki parmezanu, świeża bazylia, oliwa extra vergine 0 49.00 dodaj usuń P5 PIZZA QUATTRO FORMAGGI - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, wędzony ser Scamorza, ser Ricotta, parmezan, bazylia, oliwa extra vergine 0 49.00 dodaj usuń P6 PIZZA LUCIFERO - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, pikantne salami, nduja – pikantny pasztet z Kalabrii, bazylia, oliwa extra vergine, płatki parmezanu 0 49.00 dodaj usuń P7 PIZZA PARMA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, szynka parmeńska, bazylia, oliwa extra vergine 0 49.00 dodaj usuń P8 PIZZA PRIMAVERA - 50 cm Pomidory z S. Marzano, ser mozzarella Fior di latte, Prosciutto Crudo, rukola, pomidorki, płatki Parmezanu, bazylia, oliwa extra vergine 0 49.00 dodaj usuń P10 PIZZA SAN LORENZO - 50 cm Ser mozzarella Fior di latte, ser Ricotta, Prosciutto Crudo, rukola, płatki paremezanu 0 49.00

MAKARONY

dodaj usuń 30 Penne strascicate con aggiunta di panna e peperoncino piccante Penne strascicate z dodatkiem śmietanki i pikantnej papryczki 0 36.00 dodaj usuń 31 Penne all arrabbiata con peperoni piccanti Penne w sosie pomidorowym z pikantną papryczką 0 32.00 dodaj usuń 32 Spaghetti ai frutti di mare in cartoccio di pergamena con pomodorini e basilico profumato Spaghetti z owocami morza zapiekane w pergaminie z pomidorkami sherry 0 76.00 dodaj usuń 33 Spaghetti alle vongole con vino bianco, peperoncino piccante Spaghetti z małżami w białym winie, ostrą papryczką 0 68.00 dodaj usuń 34 Pasta speciale con ragù bianco di coniglio e faraona al tartufo nero Specjalnie dobrany rodzaj makaronu przez Szefa kuchni z białym ragù z królika i perliczki podane z czarną truflą 0 69.00

Makarony ręcznie robione

dodaj usuń 49 Favolosa carbonara San Lorenzo Nasza bajeczna carbonara 0 32.00 dodaj usuń 50 Pasta speciale al torcchio con crema di formaggio, rucola, cialde di guanciale, pinoli crocanti e ricotta di Sardegna Pasta al Torcchio z kremem serowym, rukolą i chrupiącym bekonem, prażonymi orzeszkami pinii i serem ricotta z Sardyni 0 45.00 dodaj usuń 51 Gnocchi verdi di patate fatti in casa con gamberi, salsa rosa e zucca gialla Zielone domowe kopytka podane z krewetkami w różowym sosie z dyni 0 47.00 dodaj usuń 52 Ravioli alla senese fatti a mano ripieni di spinaci e ricotta serviti in delicata salsa verde Ravioli nadziewane szpinakiem i serem ricotta w delikatnym zielonym sosie 0 39.00 dodaj usuń 53 Lasagna di San Lorenzo con ragù e mozzarella fusa Lasagne San Lorenzo z ragù i rozpływającą się mozzarellą 0 33.00 dodaj usuń 54 Tagliatelle fatte in casa con ragu secondo la ricetta di San Lorenzo Domowe tagliatelle podane z ragu według przepisu San Lorenzo 0 36.00 dodaj usuń 55 Tagliatelle con gamberetti e zucchine Tagliatelle z krewetkami i cukinią 0 54.00 dodaj usuń 56 Tagliolini neri con inchiostro di calamaro fatto in casa, con polpo, pomodorini e pesto genovese Czarne tagliolini z domowego ciasta zabarwionego atramentem kałamarnicy, z ośmiorniczkami, pomidorkami i genueńskim pesto 0 41.00 dodaj usuń 57 Ravioli al nero di seppia fatti a mano ripieni di salmone fresco in crema di salmone affumicato e caviale rosso Czarne ravioli z nadzieniem ze świeżego łososia w delikatnym kremie z wędzonego łososia z czerwonym kawiorem 0 41.00 dodaj usuń 58 Sfiziosi gnocchi colorati fatti in casa serviti su una cremosa salsa di gorgonzola Fantazyjne domowe kolorowe kopytka podane na kremowym sosie z sera gorgonzola 0 43.00 dodaj usuń 59 Ravioli ripieni di branzino e ricotta serviti in cremosa salsa con gamberi e timo fresco Ravioli z nadzieniem z labraksa i sera ricotta podane w kremowym sosie z krewetkami i świeżym tymiankiem 0 49.00 dodaj usuń 60 Raviolone ripieno di verdure e gamberi, servito con vongole e burrata Raviolone nadziewane warzywami i krewetkami podane z małżami i burratą 0 59.00

Ryby

dodaj usuń 61 Tonno grigliato ai sapori mediterranei Tuńczyk z grilla o smaku śródziemnomorskim 0 87.00 dodaj usuń 62 Polpo alla griglia servito con purèe di patate e sedano e chips di porri croccanti Grillowana ośmiornica podana z purée ziemniaczanym z selerem i chrupiącymi chipsami z pora 0 99.00 dodaj usuń 63 Filetto di branzino al vino bianco con capperi e pomodorini, patate e olive Filet z labraksa w białym winie z kaparami, pomidorkami cherry i ziemniakami 0 59.00 dodaj usuń 64 Pesce spada al vino bianco con capperi, olive e pomodorini Miecznik na białym winie z kaparami, oliwkami i pomidorkami cherry 0 87.00 dodaj usuń 68 Orata al vapore con ragù di gamberi e verdure servita sull insalata verde Dorada gotowana na parze podana z delikatnym ragu z krewetek i warzyw na zielonej sałacie 0 71.00 dodaj usuń 71 Gamberi San Lorenzo con delicata salsa al vino bianco con freschi pomodorini cherry Krewetki San Lorenzo w lekkim sosie z białego wina ze świeżymi pomidorkami cherry 0 99.00 dodaj usuń 73 Calamari croccanti con zucchine, melanzane, lattuga e crema balsamica Chrupiące kalmary z cukinią, bakłażanem, sałatą i kremem balsamicznym 0 65.00

Drugie dania

dodaj usuń 74 Florentine alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Florentine – T-Bone stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 0 99.00 dodaj usuń 75 Filetto di manzo alla griglia al Barolo servito con puree di patate e sedano Grillowana polędwica wołowa w sosie z wina Barolo z puree ziemniaczanym z selerem 0 84.00 dodaj usuń 76 Tagliata di manzo con salvia e patate al forno Stek wołowy z szałwią i opiekanymi ziemniakami 0 44.00 dodaj usuń 77 Spalla di maiale in umido di birra all albicocca, servita con puree di patate al tartufo Łopatka wieprzowa duszona w piwie morelowym, podana z puree z ziemniaków truflowych 0 65.00 dodaj usuń 78 Guance di manzo al miele e rosmarino servite con purée di sedano caramellato, spinaci e pomodori secchi Policzki wołowe w sosie miodowo-rozmarynowym podane z purée z karmelizowanego selera, szpinakiem i suszonymi pomidorami 0 65.00 dodaj usuń 79 Agnello arrosto aromatizzato con erbe fresche - salvia e rosmarino, servito con patate arrosto Pieczona jagnięcina aromatyzowana świeżymi ziołami - szałwią i rozmarynem podana z opiekanymi ziemniakami 0 75.00 dodaj usuń 80 Tagliata di filetto di manzo su letto di insalata verde con scaglie di parmigiano e olio di oliva al tartufo Tagliata z polędwicy wołowej na zielonej sałacie z płatkami parmezanu i oliwą z trufli 0 82.00 dodaj usuń 81 Costata di manzo alla griglia servita con patate dorate al rosmarino e sale grosso Costata – stek wołowy z grilla podany z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i grubą solą 0 89.00 dodaj usuń 82 Coscia d oca al forno servita con mela al forno e patate arrosto Pieczone udko z gęsi podane z pieczonym jabłkiem i opiekanymi ziemniakami 0 65.00 dodaj usuń 83 Filetto di maiale ripieno di noci con cipolline all’aceto balsamico e patate arrosto al rosmarino Polędwiczka wieprzowa nadziewana orzechami włoskimi podana z cebulkami w occie balsamicznym i ziemniakami pieczonymi z rozmarynem 0 47.00 dodaj usuń 84 Petto d anatra in una delicata salsa di frutti di bosco, servito con patate gratin Pierś z kaczki w delikatnym sosie z owoców leśnych podana z gratin z ziemniaków 0 69.00

Dodatki

dodaj usuń 88 Verdure al vapore Warzywa gotowane na parze 0 16.00 dodaj usuń 89 Insalate miste con verdure e pomodoro Sałaty mieszane z warzywami i pomidorem 0 21.00 dodaj usuń 91 Patate al forno con rosmarino Ziemniaki z pieca z rozmarynem 0 16.00 dodaj usuń 92 Verdure alla griglia Warzywa grillowane 0 19.00 dodaj usuń 93 Spinaci con aglio e olio Szpinak z czosnkiem i oliwą 0 18.00

Desery

dodaj usuń 96 Sfogliatine Karolina croccanti di mandorle ai tre cioccolati Delikatnie migdałowe sfogliatine Karolina nadziewane czekoladą w trzech smakach 0 31.00 dodaj usuń 97 Ananas con cointreau Ananas z pomarańczowym likierem Cointreau 0 26.00 dodaj usuń 98 Panna cotta con frutta in cioccolato Mus śmietankowy z czekoladą i owocami 0 21.00 dodaj usuń 104 Tiramisŭ Tiramisŭ 0 26.00

Restauracja Włoska - San Lorenzo - Warszawa - zamów jedzenie online