Restauracja Polska

U Wieniawy

plac Piłsudskiego 9

Kuchnia oficerska nawiązuje do kulinarnej historii Polski, w której ojczyste tradycje odważnie wzbogacano smakiem wielkiego świata. Wszystko co znamy i lubimy przyrządzone z ułańską fantazją!
Generał Wieniawa, najciekawsza postać lat 20. i 30., pozostaje symbolem tego, co najlepsze w warszawskiej gastronomii oraz tego, co najbarwniejsze w dziejach stolicy. Jego fantazja, poczucie humoru, inteligencja i urok osobisty połączone z wszelkimi przymiotami męża stanu – to wszystko znajdziesz w daniach, ofercie i atmosferze restauracji „U Wieniawy”!

Przystawki zimne

dodaj usuń 1 Tatar z pomidorów Z kaparami i szalotką 0 64.00 dodaj usuń 2 Płatki marynowanej polędwicy wołowej Z musem truflowym, kaparami i serem dojrzewającym 0 84.00 dodaj usuń 3 Zimne nóżki W galarecie 0 54.00 dodaj usuń 4 Tatar a la Wieniawa Z polędwicy wołowej z domowymi piklami 0 64.00 dodaj usuń 5 Sałata z wędzonym jesiotrem Z gospodarstwa rybackiego Szwaderki, pomidorkami koktajlowymi i winegretem miodowo-cytrynowym 0 74.00 dodaj usuń 6 Śledź w oleju lnianym Z pieczonym ziemniakiem i marynowaną cebulą 0 64.00 dodaj usuń 7 Plastry marynowanego tuńczyka Z musem chrzanowym 0 124.00

Przystawki ciepłe

dodaj usuń 10 Cynaderki cielęce W śmietanie 0 64.00 dodaj usuń 11 Brukselka smażona Podana w emulsji maślano-miodowej na ostro 0 54.00 dodaj usuń 12 Foie gras smażone na calvadosie Podane na brioche z konfitura śliwkowa 0 124.00

Zupy

dodaj usuń 16 Rosół z kapłona Z domowym makaronem 0 50.00 dodaj usuń 17 Krem z topinamburu Z aromatem trufli 0 50.00 dodaj usuń 18 Żurek z jajkiem I kiełbasą 0 50.00 dodaj usuń 19 Flaki Po warszawsku 0 54.00

Dania główne

dodaj usuń 20 Gołąbki po biłgorajsku Z kaszą gryczaną i grzybami 0 74.00 dodaj usuń 21 De Volaille Z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 0 80.00 dodaj usuń 22 Rumsztyk wołowy z cebulką Młodymi ziemniakami i sałatką z ogórków małosolnych 0 84.00 dodaj usuń 23 Kotlet mielony Z młodymi ziemniakami i burakami 0 80.00 dodaj usuń 24 Bryzol cielęcy Podany z ziemniakami, groszkiem cukrowym i jajkiem sadzonym 0 124.00 dodaj usuń 25 Noga kaczki Confit Z sosem różano pigwowym podana z kopytkami i modrą kapustą 0 104.00 dodaj usuń 27 Comber z jelenia Podany z sosem ze smardzów, skorzonerą i grzybami 0 264.00 dodaj usuń 28 Polędwica Rossini z Foie gras Podana z Gratin ziemniaczanym, ragout grzybowym i sosem Madeira 0 204.00 dodaj usuń 29 Węgorz Confit Podany z puree z zielonego groszku, pedami brokuła i sosem paprykowym 0 174.00 dodaj usuń 30 Kulbin w sosie rakowym Ze spaghetti z cukinii i puree z pietruszki 0 164.00 dodaj usuń 31 Pierogi ruskie Z okrasą z cebuli 0 64.00 dodaj usuń 32 Pierogi z mięsem Z okrasą z boczku 0 74.00

Desery

dodaj usuń 36 Torcik pralinowy Torcik pralinowy 0 54.00 dodaj usuń 37 Kisiel wiśniowy Z parfait chałwowym 0 40.00 dodaj usuń 38 Sernik z czekoladą Sernik z czekoladą 0 40.00 dodaj usuń 39 Ptasie mleczko Z truskawkami 0 44.00

Restauracja Polska - U Wieniawy - Warszawa - zamów jedzenie online