Restauracja Polska

U Wieniawy

plac Piłsudskiego 9

Kuchnia oficerska nawiązuje do kulinarnej historii Polski, w której ojczyste tradycje odważnie wzbogacano smakiem wielkiego świata. Wszystko co znamy i lubimy przyrządzone z ułańską fantazją!
Generał Wieniawa, najciekawsza postać lat 20. i 30., pozostaje symbolem tego, co najlepsze w warszawskiej gastronomii oraz tego, co najbarwniejsze w dziejach stolicy. Jego fantazja, poczucie humoru, inteligencja i urok osobisty połączone z wszelkimi przymiotami męża stanu – to wszystko znajdziesz w daniach, ofercie i atmosferze restauracji „U Wieniawy”!

Przystawki

dodaj usuń 1 Śledź z cebulą I pieczonym młodym ziemniakiem, podany w oleju lnianym 0 27.00 dodaj usuń 2 Cynaderki cielęce W śmietanie z czosnkiem i natką pietruszki 0 29.00 dodaj usuń 3 Grzyby na maśle Z koperkiem i grzankami 0 45.00 dodaj usuń 4 Grzyby ze śmietaną Koperkiem i grzankami 0 45.00 dodaj usuń 5 Schab po warszawsku Z pastą jajeczną 0 25.00 dodaj usuń 6 Blanszowany szpinak Z leśnymi grzybami i serem Bursztyn 0 29.00 dodaj usuń 7 Bukiet sałat Ze wędzonym stekiem z łososia, vinegret miodowo-musztardowy 0 39.00 dodaj usuń 8 Zawijaniec generalski z rakami Konfiturą pomidorową i kwaśną śmietaną 0 48.00 dodaj usuń 9 Talerz mięs i pasztetów z marynatami z Podlasia Kumpiak, kindziuk, terrina z kaczki z pistacjami, boczek, schab, pasztet, marynaty, chrzan 0 39.00 dodaj usuń 10 Tatar z sezonowanej polędwicy Z marynatami 0 46.00 dodaj usuń 11 Bliny z wędzonym węgorzem Kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem 0 46.00 dodaj usuń 11 Bliny z wędzonym węgorzem Kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem 0 46.00 dodaj usuń 12 Płatki marynowanej polędwicy wołowej Mus truflowy, kapary, ser Bursztyn 0 49.00

Zupy

dodaj usuń 16 Oficerska grochówka Na wędzonce z kiełbasą i żeberkami 0 25.00 dodaj usuń 17 Flaki po warszawsku Z pulpetami i serem Bursztyn 0 25.00 dodaj usuń 18 Rosół z kapłona Z makaronem i marchewką 0 19.00

Dania główne

dodaj usuń 20 Golonka z warchlaka Z pieczonymi ziemniakami, kapustą z grochem i sosem chrzanowym 0 52.00 dodaj usuń 21 Sieja z sosem limonkowym Puree z pietruszki i karmelizowaną marchewką 0 58.00 dodaj usuń 22 Policzki z Mangalicy Z sosem z zielonego pieprzu, zasmażana kapusta i puree truflowe 0 78.00 dodaj usuń 23 Kopytka z grzybami Duszonymi w śmietanie 0 39.00 dodaj usuń 24 Pierogi ruskie Z okrasą z cebuli 0 38.00 dodaj usuń 25 Pierogi z mięsem I okrasą z boczku 0 38.00 dodaj usuń 26 Kotlet mielony Z ziemniakami gotowanymi i zasmażanymi buraczkami 0 43.00 dodaj usuń 27 Devolaille Z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 0 45.00 dodaj usuń 29 Pół kaczki Modra kapusta, kopytka, sos różany 0 61.00 dodaj usuń 30 Królik z gołąbkami warzywnymi I domowymi kopytkami 0 66.00 dodaj usuń 31 Biodrówka jagnięca z sosem truflowym Sałatką z karczochów i kopytkami 0 69.00 dodaj usuń 32 Okoń morski nadziewany rakami Podany z dzikimi brokułami i sosem z palonego masła 0 61.00 dodaj usuń 33 Stek z polędwicy wołowej ze skorzonerą Ragout grzybowym i sosem z czerwonego wina 0 98.00

Desery

dodaj usuń 37 Domowy kisiel wiśniowy Z parfait chałwowym 0 25.00 dodaj usuń 38 Sernik z czekoladą Sernik z czekoladą 0 25.00 dodaj usuń 39 Ptasie mleczko Z truskawkami 0 26.00 dodaj usuń 40 Tarta czekoladowa Ze słonym karmelem 0 26.00

Restauracja Polska - U Wieniawy - Warszawa - zamów jedzenie online