Restauracja Polska

U Wieniawy

plac Piłsudskiego 9

Kuchnia oficerska nawiązuje do kulinarnej historii Polski, w której ojczyste tradycje odważnie wzbogacano smakiem wielkiego świata. Wszystko co znamy i lubimy przyrządzone z ułańską fantazją!
Generał Wieniawa, najciekawsza postać lat 20. i 30., pozostaje symbolem tego, co najlepsze w warszawskiej gastronomii oraz tego, co najbarwniejsze w dziejach stolicy. Jego fantazja, poczucie humoru, inteligencja i urok osobisty połączone z wszelkimi przymiotami męża stanu – to wszystko znajdziesz w daniach, ofercie i atmosferze restauracji „U Wieniawy”!

Przystawki zimne

dodaj usuń 1 Tatar z pomidorów Z kaparami i szalotką 0 64.00 dodaj usuń 2 Płatki marynowanej polędwicy wołowej Z musem truflowym, kaparami i serem dojrzewającym 0 84.00 dodaj usuń 3 Zimne nóżki W galarecie 0 54.00 dodaj usuń 4 Tatar a la Wieniawa Z polędwicy wołowej z domowymi piklami 0 64.00 dodaj usuń 5 Schab po warszawsku 0 64.00 dodaj usuń 6 Śledź w oleju lnianym Z pieczonym ziemniakiem i marynowaną cebulą 0 64.00 dodaj usuń 7 Sałata z oscypkiem i żurawiną Pomidorkami malinowymi i winegretem musztardowo miodowym 0 64.00

Przystawki ciepłe

dodaj usuń 10 Cynaderki w śmietanie Cynaderki w śmietanie 0 64.00 dodaj usuń 11 Grzyby ze śmietaną i grzankami Grzyby ze śmietaną i grzankami 0 64.00 dodaj usuń 12 Grzyby na maśle Z grzankami 0 64.00

Zupy

dodaj usuń 16 Rosół z kapłona Z domowym makaronem 0 50.00 dodaj usuń 17 Krem z dyni Z aromatem trufli i imbiru 0 50.00 dodaj usuń 19 Żurek z jajkiem I białą kiełbasą 0 54.00 dodaj usuń 19 Flaki Po warszawsku 0 54.00

Dania główne

dodaj usuń 20 Gołąbki po biłgorajsku Z kaszą gryczaną i grzybami 0 74.00 dodaj usuń 21 De Volaille Z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem 0 80.00 dodaj usuń 22 Rumsztyk wołowy z cebulką Młodymi ziemniakami i sałatką z ogórków małosolnych 0 84.00 dodaj usuń 23 Kotlet mielony Z gotowanymi ziemniakami i mizerią 0 80.00 dodaj usuń 24 Bryzol cielęcy Podany z ziemniakami, groszkiem cukrowym i jajkiem sadzonym 0 124.00 dodaj usuń 25 Noga kaczki Confit Podana z gruszką w szafranie, kopytkami dyniowymi i sosem różano pigwowym 0 104.00 dodaj usuń 27 Comber z jelenia Podany z sosem tymiankowym, puree dyniowym i grzybami 0 264.00 dodaj usuń 28 Polędwica Rossini z Foie gras Podana z puree z selera, ragout grzybowym i sosem Madeira 0 204.00 dodaj usuń 29 Filet z suma Podany z patisonami w emulsji maślanej, puree z dyni i sosem kaparowym 0 164.00 dodaj usuń 30 Kulbin w sosie rakowym Ze spaghetti z cukinii i puree z pietruszki 0 164.00 dodaj usuń 31 Pierogi ruskie Z okrasą z cebuli 0 64.00 dodaj usuń 32 Pierogi z mięsem Z okrasą z boczku 0 74.00

Desery

dodaj usuń 37 Kisiel wiśniowy Z parfait chałwowym 0 40.00 dodaj usuń 38 Sernik z czekoladą Sernik z czekoladą 0 40.00 dodaj usuń 39 Ptasie mleczko Z truskawkami 0 44.00

Restauracja Polska - U Wieniawy - Warszawa - zamów jedzenie online