Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

Stary Dom

ZIMNY BUFET

1 Chleb z porannego wypieku Z sezonowymi dodatkami 10.00 1a Domowy smalec z ogórkiem kiszonym Oraz świeżym pieczywem 10.00 2 Śledzie tradycyjne W oleju lnianym z drobno siekaną cebulką i ogórkiem kiszonym 34.00 2a Śledź po kaszubsku Z pomidorami, pieczoną papryką i natką pietruszki 36.00 3 Tatar z dojrzewającej wołowiny Tatar z dojrzewającej wołowiny 47.00 4 Galareta z wieprzowych nóg Z domowymi marynatami z Podlasia 31.00 5 Pieczona papryka Faszerowana pienińskim kozim serem 37.00 6 Plastry marynowanego łososia Z musem z awokado i cytrynowym winegretem 43.00 7 Carpaccio z polskiej wołowiny Ze świeżą rukolą i musem z tartego chrzanu 39.00 8 Deska tradycyjnych polskich wędlin z Doliny Biebrzy Kiełbasa z sarny, baleron własnej roboty, kiełbasa z dzika, domowy salceson, marynaty z Hajnówki 45.00 9 Deska mięs pieczonych Schaby karczki i boczki z codziennego wypieku 47.00 10 Deska pasztetów z codziennego wypieku Pasztet z dzika, pasztet z kaczki, pasztet cielęco-wieprzowy, domowe marynaty z Podlasia 49.00 11 Deska polskich serów zagrodowych Pieczołowicie wytwarzane przez serowarnie Caseus z mleka owiec, krów i kóz wypasanych na wysokogórskich pastwiskach w Pieninach , dojrzewające w naturalnej, wapiennej grocie na Jurze Krakowskiej w okolicach Ojcowa. 59.00

CIEPŁY BUFET

14 Tradycyjne gołąbki z cielęciną Z sosem z dojrzałych pomidorów i świeżym tymiankiem 33.00 15 Cynaderki z czosnkiem i świeżą pietruszką Podane z grillowaną bagietką 43.00 16 Pierogi cielęce Drobne, szlachetne z dobrze roztartej masy, zmieszane z uprzednio sparzoną cebulką 33.00 17 Cepeliny śląskie Z nadzieniem z cielęciny 35.00

SAŁATY

19 Sałatka Szopska Z serem feta, pomidorem, ogórkiem, papryką i czerwoną cebulą 37.00 20 Chrupiące liście rukoli Z prażonymi orzeszkami pinii i suszonymi pomidorami 39.00 21 Sałata wiosenna Z gotowanym jajkiem, chrupiącymi szparagami, gotowanym ziemniakiem, fasolką szparagową i ogrodowym pomidorem 37.00 22 Sałata z grillowaną piersią zagrodowego kurczaka Sałata z grillowaną piersią zagrodowego kurczaka 41.00

ZUPY

25 Porcja - Rosół z makaronem Rosół z wiejskiej kury z ręcznie wygniatanym makaronem 21.00 25a Słoik 0,9l - Rosół z makaronem Rosół z wiejskiej kury z ręcznie wygniatanym makaronem 59.00 26 Porcja - Żur na domowym zakwasie Z prawdziwkami i białą kiełbasą z Biebrzy 27.00 26a Słoik 0,9l - Żur na domowym zakwasie Z prawdziwkami i białą kiełbasą z Biebrzy 79.00

DANIA BEZMIĘSNE

28 Cepeliny śląskie z warzywami Cepeliny śląskie z warzywami 35.00 29 Krewetki w sosie maślanym Z czosnkiem i drobno siekaną pietruszką 49.00 30 Pierogi ruskie Drobne, szlachetne z dobrze roztartej masy, zmieszane z uprzednio sparzoną cebulką 33.00 32 Kluski leniwe na słodko Z białym serem, masłem i tartą bułeczką 25.00

DANIA GŁÓWNE

34 Poliki wołowe duszone na wolnym ogniu Z domowymi piklami i ziemniaczanym puree 53.00 35 Gęsina pomorska Z kluskami śląskimi i zasmażanymi buraczkami 63.00 36 Sztukamięs z chrzanowym sosem Goleń wołowa wolno gotowana w rosole z korzennymi warzywami 39.00 37 Połówka zagrodowego kurczaka Z bukietem zielonych sałat 43.00 38 Kotlet schabowy Smażony na smalcu z mangalicy 39.00 39 Klasyczny kotlet de Volaille Klasyczny kotlet de Volaille 37.00 40 Pieczone żeberka z wieprzowiny puławskiej Podane na dębowej desce ze świeżo tartym chrzanem 59.00 41 Golonka Ze skórką glazurowaną miodem lipowym i kapustą zasmażaną 49.00 43 Pół kaczki z codziennego wypieku Z ziemniaczanym pure i modrą kapustą 59.00 44 Kotlety mielone Z ziemniakami puree i buraczkami z patelni 39.00

DLA MALUCHÓW

45 Kotleciki drobiowe Z tartą marchewką i frytkami 25.00

DODATKI

46 Ziemniaki opiekane Ziemniaki opiekane 10.00 47 Ziemniaki z wody Ziemniaki z wody 10.00 48 Puree ziemniaczane Puree ziemniaczane 10.00 49 Domowe kopytka Domowe kopytka 10.00 50 Frytki Frytki 10.00 52 Kasza gryczana Kasza gryczana 10.00 53 Kluski śląskie Kluski śląskie 10.00 54 Warzywa na parze Warzywa na parze 10.00 55 Kapusta zasmażana Kapusta zasmażana 10.00 56 Buraczki z patelni Buraczki z patelni 10.00 57 Mizeria Mizeria 10.00 58 Bukiet domowych surówek Bukiet domowych surówek 15.00

DESERY

60 Szarlotka Szarlotka 18.00 61 Mazurek kajmakowy Mazurek kajmakowy 19.00 62 Sernik domowy Sernik domowy 19.00 63 Tort czekoladowo-pralinowy Tort czekoladowo-pralinowy 25.00 64 Kawowy tort bezowy Kawowy tort bezowy 25.00 65 Waniliowy tort bezowy Waniliowy tort bezowy 25.00 66 Pistacjowy tort bezowy Pistacjowy tort bezowy 25.00