Yandex
22 651 90 03
www.roomservice.pl
Polska

U Fukiera

Cztery pory roku

A1 Chłodnik litewski Z jajkiem wiejskim na twardo i świeżym koprem 29.00 A2 Botwina z jajem w koszulce Z puree z młodych ziemniaków ze skwarkami 27.00 A3 Szparagi po polsku Z prażoną na maśle bułką tartą 49.00 A4 Szparagi Magdy Gessler Z zielonym aioli z cząstkami awokado 49.00 A5 Golonka duszona w piwie Z młodą kapustą i ziemniakami w koprze 55.00

Zakąski

1 Śledź zagrycha W zaprawie z selera naciowego 39.00 2 Tatar po polsku z polędwicy Z wiejskim żółtkiem na bogato 48.00 3 Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu Pasztet z dziczyzny u nas pieczony w towarzystwie marynat i chrzanu 36.00 4 Carpaccio z polędwicy wołowej Z kaparami i bursztynem typu śnieg 49.00 5 Carpaccio z buraka Z serem solan na rukoli w winegrecie koperkowym 39.00 6 Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko Deska polskich, kozich serów dla dwóch osób, do wina i nie tylko 60.00 7 Deska wędzonych wędlin Z piklami z Delikatesów Magdy 55.00 8 Tatar z łososia Na różowo bogato doprawiony sezamkami, tartym chrzanem i guacamole 68.00

Ciepły początek /

9 Kołduny litewskie w zabaglione z lubczykiem Kołduny litewskie w zabaglione z lubczykiem 35.00 9a Kołduny litewskie na maśle Kołduny litewskie na maśle 35.00 10 Krewetki w glinie Na oliwie z oliwek z połówką główki czosnku 69.00 10a Krewetki w emulsji winno-maślanej Na bagietce prosto z pieca 69.00 11 Placki ziemniaczane Z tatarem ze śledzia, jajem na twardo i kwaśną, wiejską śmietaną 65.00 12 Pierogi z mlecznej cielęciny Z omastą z młodej cebuli i boczku 41.00 13 Pierogi ruskie Z siekaną miętą i prawdziwą wiejską śmietaną 39.00 14 Pierogi z kaczką Z pieczonym jabłkiem z serem kozim i orzechami 43.00

Zupy

15 Flaki po warszawsku z pulpetami Gotowane na giczach cielęcych, podawane po staropolsku z tartym serem Bursztyn 31.00 16 Rumiany rosół na wielu mięsach i jarzynach Z lanymi kluskami bursztynowymi 29.00 17 Barszcz czerwony Jak rubin na zakwasie i skórkach z antonówek z pasztecikiem 29.00

Sałaty

18 Sałata Caesar z kurczakiem W otulinie z parmezanu z grillowaną sałatą rzymską i prawdziwym anchois 59.00 19 Sałata Caesar z krewetkami W otulinie z parmezanu z grillowaną sałatą rzymską i prawdziwym anchois 59.00 20 Sałata Provence z serem kozim Sałata Provence z serem kozim zapieczony miodem i rozmarynem 47.00 21 Zielono mi ... czyli Zielone ogrody Awokado, szpinak, pieczarki, rukola, boczek 59.00

Ryby nasze polskie

22 Sandacz z pieca Ze szparagami w gnieździe ze szpinaku 79.00 23 Łosoś różowy Pink salmon baked in mustard with young vegetables 75.00

A na drugie

24 Kotleciki cielęce z kostką Z jajem sadzonym i mizerią po polsku 88.00 25 Kotlet schabowy Z kapustą i ziemniaki pieczone w mundurkach z koprem, na całą patelnię 64.00 26 Polędwica na leśno W sosie demi glace z kopytkami 99.00 27 Gicz cielęca Z domowym kluskami śląskimi i porem 95.00 28 Łopatka jagnięca Pieczona w zaprawie z rozmarynu, tymianku i wina podawana z ryżem pilaw i pomidorami cherry w cukrze 98.00 29 Kaczka bardzo po polsku Z pieczoną antonówką i buraczkami, cała połówka 99.00 30 Placki ziemniaczane Z gulaszem prawdziwie węgierskim 79.00 31 Risotto sezonowe Risotto sezonowe 65.00 32 Antrykot na kamieniu Z masłem czosnkowym, warzywami z grilla, sosem BBQ i aioli 130.00

A na koniec rozkosznie i słodko

33 Zupa „Nic” Z bezowymi chmurkami i czerwonymi owocami 39.00 34 Moelleux au chocolat Wybornie czekoladowy 33.00 35 Parfait chałwowe przez nas utarte Z bezą pistacjową na soku z pomarańczy 34.00 36 Rubinowa szarlotka Zapieczona bezą z pijanym sosem angielskim i cynamonem i już 28.00 37 Sernik Prawdziwie krakowski z rodzynkami 31.00